IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения и впечатления КТБ и предлаганите депозити

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Todor Jivkov Разгледай мнение
    "5.Мога да се обзаложа,че максимум до 10 работни дни КТБ ще работи с клиенти и ще изплащат пари на всеки,който иска да тегли."

Смехотворна фантастика

А вчера някой пък беше писал, че в Понеделник.....
    По-добре фантастика,отколкото да живеем със страха от миналото,като теб г-н ТЖ
    Излезте вече от филма на комунизма,мина четвърт век,защо е нужно да всявате страх сред хората?Кога ще се освободим от тези страхове?
    Заради точно такива предположения като твоето се стигна дотук!
    Между другото предложението ми за обзалагане е в сила...до 10 работни дни КТБ ще работи!
    Ясно е,че най-вероятно с нов собственик,който печели доста тлъсто парче от държавата.Жалкото е,че по този начин се разпределя бизнеса в България.А още по-жалко е за душевните терзания на всички вложители.

Не е препоръка!
    Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
      Това стана вчера с КТБ - идиотите, тръгнали да си теглят предсрочно депозитите се оказаха повече от нормално изплащащите заемите си физически и юридически лица в дадения момент. БНБ реагира точно както трябва. Ще проверят как са кредитите, и ще отворят пак.
      И в добавка като сложиш "бойкота" на определени кредитополучатели да си плащат масрафа и ликвидната криза на мига скача.Да не говорим за дивидентите, както и дали е имало и тегления на държавни средства, главници имам предвид.

Коментар

• "5.Мога да се обзаложа,че максимум до 10 работни дни КТБ ще работи с клиенти и ще изплащат пари на всеки,който иска да тегли."

Смехотворна фантастика

А вчера някой пък беше писал, че в Понеделник.....
        Last edited by Todor Jivkov; 21.06.2014, 17:05.
        Смачкай боклука!

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
          Стига глупости и паника!
          30 години работя в банка в Париж. Ще се опитам да обясня на невежите, които и днес се чудят защо са спрени изплащанията на депозитите, а не са спрени изплащанията на заемите.

Напълно нормално е когато възникне паника и всички се юрнат едновременно да си теглят парите от депозитите да възникне криза от ликвидност - временна липса на налични пари за изплащане. Никоя нормална банка в света не държи в банкноти еквивалента на депозитите си.

Просто казано, при всяка нормално функционираща банка се влагат пари на депозити, и се дават заеми. Банката печели от разликата (маржа) между лихвите на депозитите и заемите. В нормален режим депозити и заеми се създават и изплащат с дадена скорост. Това определя и потока на влизащи (от изплащане на заемите) и излизащи (по изплащане на депозитите) пари за даден период на време (ден, месец, ...). Ежедневно се изчислява и поддържа в определени граници риска за ликвидност - риска в даден момент излизащите пари да са повече от влизащите. Това стана вчера с КТБ - идиотите, тръгнали да си теглят предсрочно депозитите се оказаха повече от нормално изплащащите заемите си физически и юридически лица в дадения момент. БНБ реагира точно както трябва. Ще проверят как са кредитите, и ще отворят пак.
          Само да не се юрнете пак наведнъж да теглите, лихвите там са си екстра
          Най-после едно обяснение като за идиоти ,белким всички вдЕнат .Как ще издържат като са платили над милиард за седмица .... Защо държавата не ги подкрепи като ПИБ и т.н и за останалото си купете "БанкерЪ"

Коментар

• Има и такъв вариант :
            "Тегленето на пари в брой от гишета и банкомати се ограничавана 300 евро дневно на човек "
            http://www.vesti.bg/pari/finansova-p...a-pari-5640391

Банките в Кипър отварят днес
            Тегленето на пари в брой от гишета и банкомати се ограничава до 300 евро дневно на човек и на банка. Плащанията и паричните преводи за чужбина не могат да надвишават 5000 евро на месец, а хората, напускащи острова, ще могат да изнасят най-много по 1000 евро в брой.
            http://m.dnes.bg/world/2013/03/28/ba...at-dnes.183958
            Last edited by ТАТО; 21.06.2014, 15:43.
            Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
              5.Мога да се обзаложа,че максимум до 10 работни дни КТБ ще работи с клиенти и ще изплащат пари на всеки,който иска да тегли.
              100 кинта

Коментар

• Първоначално изпратено от carbon Разгледай мнение
                Спекулации,а!?
                Я да видим само един ФАКТ тогава:
                Депозити в КТБ – 6.5 милиарда лева (повечето са фирмени, които не са гарантирани, има и над 196,000 лева)
                А средствата във фонда за гарантиране на влоговете са под 3 милиарда лева.
                Как си с математиката

Абсолютни спекулации и предположения,догадки и както искаш там да го наречеш.
                1.Банката не е фалирала,нито пък ще фалира.От това изгода няма никой.Просто ще се смени собствеността...евентуално.
                2.Вече ти казаха,че с математиката си добре,изваждаш 3 от 6,което е похвално,но с другите механизми,буфери и т.н. явно не си добре запознат.
                3.Има закон,фонд,европейска подкрепа и други начини за справпяне с положението,с които аз лично не съм запознат.
                4.Не оставиха държави като Гърция с по 400 милиарда евро дългове да фалират...Какво са 2-3 милиарда дупка за една държавна система,ако стигат и толкова,понеже вероятно повечето големи влогове са преместени.Това заедно с тегленията обикновения вложител може да означава,че проблема не е толкова дълбок.
                5.Мога да се обзаложа,че максимум до 10 работни дни КТБ ще работи с клиенти и ще изплащат пари на всеки,който иска да тегли.
                6.Сам си го написал,голяма част от депозитите не са гарантирани,голямите суми над 196к разбира се.Обикновените спестители могат да са спокойни,аз поне не се притеснявам.Бях решил да тегля,но постъпих точно обратното в последния момент.Съмнявам се,че и след нормализирането пак ще тегля.Утре може да се повтори сценария с други и тогава какво?Всяка една банка с толкова негативни послания и нападки плюс уплахата на хората би изпитала сериозни трудности.
                7.Дишайте спокойно,нормално,няма да има проблеми,точно това ни е нужно да не се паникьосваме и нещата ще си дойдат на мястото.
                Last edited by kig36; 21.06.2014, 15:01.
                Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Стига глупости и паника!
                  Ще се опитам да обясня на невежите, които и днес се чудят защо са спрени изплащанията на депозитите, а не са спрени изплащанията на заемите.

Напълно нормално е когато възникне паника и всички се юрнат едновременно да си теглят парите от депозитите да възникне криза от ликвидност - временна липса на налични пари за изплащане. Никоя нормална банка в света не държи в банкноти еквивалента на депозитите си.

Просто казано, при всяка нормално функционираща банка се влагат пари на депозити, и се дават заеми. Банката печели от разликата (маржа) между лихвите на депозитите и заемите. В нормален режим депозити и заеми се създават и изплащат с дадена скорост. Това определя и потока на влизащи (от изплащане на заемите) и излизащи (по изплащане на депозитите) пари за даден период на време (ден, месец, ...). Ежедневно се изчислява и поддържа в определени граници риска за ликвидност - риска в даден момент излизащите пари да са повече от влизащите. Това стана вчера с КТБ - песимистите, тръгнали да си теглят предсрочно депозитите се оказаха повече от нормално изплащащите заемите си физически и юридически лица в дадения момент. БНБ реагира точно както трябва. Ще проверят как са кредитите, и ще отворят пак.
                  Само да не се юрнете пак наведнъж да теглите, лихвите там са си екстра
                  Last edited by barbaron; 22.06.2014, 10:41.

Коментар

• На 1 стр.на вестник Банкер има всичко ясно и разбираемо написано, ако можете освен да четете и да разбирате прочетеното ще разберете откъде е дошъл проблема -

http://test.nda.bg/banker.bg_cover/fnc/pic_v2.php?id=57
                    Last edited by andy2000; 21.06.2014, 13:25.

Коментар

• На мен не ми е жал за банката толкова, колкото ми е жал за държавата. Вложители в КТБ, които в политическите събития са усетили неприятно дежа-вю, са се оттеглили навреме. Разбирам, че не са малко. Останалите - ще почакат и дано остане само с чакане ...
                      Колкото са вредни Доган и ДПС, толкова и ВТБ. Отново България е оплетена в омагьосан кръг и изход няма ...
                      Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от carbon Разгледай мнение
                        Спекулации,а!?
                        Депозити в КТБ – 6.5 милиарда лева (повечето са фирмени, които не са гарантирани, има и над 196,000 лева)
                        Как си с математиката
                        Не те знам как си с математиката, ама с банковото дело явно хич те няма и най-добре да ти изтрият безумния "ФАКТ" !

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
                          Стига спекулации,в договорите ясно и точно пише какви са условията.Предлаганите доскоро депозити от банката не бяха със специално договорени условия,а достъпни за всеки.Следователно са защитени от закона.Това обаче да не забравяме е при фалит,който няма да се случи в никакъв случай.Хайде да не се тормозим повече и да се успокои обстановката най-накрая,в интерес е на цялата система и най-вече на всички нас.Спокойствие и търпение,до две седмици нещата са ок,максимум!
                          Спекулации,а!?
                          Как си с математиката
                          Скъпа Обергрупенфюрер - C'Est La Vie!

Коментар

• Жалко за банката! Отлично обслужване и отлични условия, без аналог с другите банки.
                            Аз си дръпнах парите не защото се съмнявах в банката, а ме притесниха действията на едни "държавни" институции и бездействието на други такива. Пиша ги в кавички защото не съм сигурен на кой служат. За мен действията на БНБ са закъснели, и най учудващото е, че вместо да се намесят още преди две седмици, да сложат временен лимит на тегленията, и да не блокират съвсем работата на банката, те блокираха напълно дейността и също така на фирмите които са със блокирани сметки и обясняваха как фирмите ще си открият нови сметки в други банки и от там ще плащат заплати и данъци

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                              Ако някой ползва трезор в банката, ще има ли достъп до него през тези 3 месеца или са ударили съвсем катинара?...

Трезорите ги затварят при военно положение. Те нямат нищо общо с поставяне на банки под особен надзор и се ползват свободно при такива случаи.
                              Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от alpes Разгледай мнение
                                по тази логика всички договори с търговските банки за депозити са невалидни.??

От 1989г. до сега 25години, кога сте виждали дребната цаца да не е прикарана и излъгана! Не говора за Акулите които ще се оправят или вече са се оправили. А за обикновените хора които явно са им малко тези 25години лъжи, че да продължават да вярват, че всичко ще е ок

Искам да греша и да не е така!
                                Last edited by Todor Jivkov; 21.06.2014, 11:44.
                                Смачкай боклука!

Коментар

Working...
                                X