IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения и впечатления КТБ и предлаганите депозити

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Въпрос

Най-после някой няма ли директно да запита Пеевски поради какви точно причини иска да клати банковата система в България? Нямал кредити от КТБ... Заради някакви "убийци" /без никакви доказателства за това/ ли е целият този цирк!?

Коментар

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
      подслушан разговор в маршрутка. Шофьорът към свой познат: Абе мога сега да мина на червено, но не знам дали някой идиот няма да мине на зелено точно в този момент.
      Идиоти били тези, които се мъчат да си вземат парите. А ти, който ни обясняваш банковото дело пак като на идиоти какъв си,а?
      +1
      Има хора, които явно и два лева не управляват, друго няма!
      За един бит двама небити дават..

Коментар

• Въртят ми се едни мисли в главата и все по ясно ми става кой назначи Главния прокурор.....След като видим развръзката ще стане ясно какви ги е вършила Цацаратурата....и Бойко.Щото той назначи Главния сега е ясно кой му е приятел.

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
          Големият въпрос от тук нататък е именно неизвестността за времето. Това 3 или 6 месеца... и си е доста сериозен проблем, който може да повлече крак и за другите банки..., ако БНБ не покаже бързи и решителни действия.
          +1
          Смачкай боклука!

Коментар

• Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнение
            Мисля да избера КТБ щото там мога да си платя парното в евро или USD. Така ще ми се вижда и по-малка сметката
            Като те оперкат за валутен превод и суифт ще ти се стори много евтино

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
              На Топлофикация дали им дреме къде ще си платя парното?
              http://toplo.bg/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D...82%D0%BA%D0%B8
              Мисля да избера КТБ щото там мога да си платя парното в евро или USD. Така ще ми се вижда и по-малка сметката

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                Има два варианта на развитие и трите месеца време са за да се уточни кой ще бъде. Банката ще я възтановят или когато еврофондовете ги върнат и платят от Европа за вече реализирани проекти или ще я продадат на руска банка и пак ще се възтанови. За това са трите месеца, защото по добрия вариант е да влязат парите от Европа..иначе и сега могат да я продат и капитализират много бързо, но това са доста пари които не си заслужава да се губят и да не се вземат е много по добре.
                Така че вложителите малко ще почакат.
                Тая простотия ще те умори тебе някой ден да знаеш.

Коментар

• Тази нация заслужужава всичко, което и се случва
                  Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества

Коментар

• Мисля, че трябва да се прочете -
                    Удряш банка и целуваш ботуши, http://frognews.bg/news_71969/Udrias...luvash_botushi

ПП Не е за Гугълчо! Той знае всичко и го е казал още преди две години! Да ни е жив и здрав!

ПП А и за него Фрогнюз е мръсен парцал.
                    Last edited by diletant; 21.06.2014, 22:11.

Коментар

• На Топлофикация дали им дреме къде ще си платя парното?
                      http://toplo.bg/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D...82%D0%BA%D0%B8

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
                        Колега,практиките са същите,но законите са други.Правиш ли разлика?
                        Темата за мен е приключена,няма място за притеснения,при всякакви варианти хората си получават парите.Остава неудобството от това да не можеш да разполагаш със средтсвата си Х време.Колко пъти трябва да Ви помоли някой да спрете да всявате напрежение у хората?Злорадствате ли какво,имай в предвид,че ако с КТБ се случи най-лошото...нали знаеш какво следва,предполагам знаеш.Така че спрете моля!

Не е препоръка!
                        Големият въпрос от тук нататък е именно неизвестността за времето. Това 3 или 6 месеца... и си е доста сериозен проблем, който може да повлече крак и за другите банки..., ако БНБ не покаже бързи и решителни действия.

Коментар

Темата за мен е приключена,няма място за притеснения,при всякакви варианти хората си получават парите.Остава неудобството от това да не можеш да разполагаш със средтсвата си Х време.Колко пъти тр,ябва да Ви помоли някой да спрете да всявате напрежение у хората?Злорадствате ли какво,имай в предвид,че ако с КТБ се случи най-лошото...нали знаеш какво следва,предполагам знаеш.Така че спрете моля!

Не е препоръка!
                          Ок, прав си!

Коментар

• Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнение
                            Практиките са същите "колега" по форма,... "парен каша духа"...чувал ли си тази,... чувал си я.
                            Не е препоръка.. мнение е...
                            Темата за мен е приключена,няма място за притеснения,при всякакви варианти хората си получават парите.Остава неудобството от това да не можеш да разполагаш със средтсвата си Х време.Колко пъти трябва да Ви помоли някой да спрете да всявате напрежение у хората?Злорадствате ли какво,имай в предвид,че ако с КТБ се случи най-лошото...нали знаеш какво следва,предполагам знаеш.Така че спрете моля!

Не е препоръка!
                            Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                              Стига глупости и паника!
                              30 години работя в банка в Париж. Ще се опитам да обясня на невежите, които и днес се чудят защо са спрени изплащанията на депозитите, а не са спрени изплащанията на заемите.

Напълно нормално е когато възникне паника и всички се юрнат едновременно да си теглят парите от депозитите да възникне криза от ликвидност - временна липса на налични пари за изплащане. Никоя нормална банка в света не държи в банкноти еквивалента на депозитите си.

Просто казано, при всяка нормално функционираща банка се влагат пари на депозити, и се дават заеми. Банката печели от разликата (маржа) между лихвите на депозитите и заемите. В нормален режим депозити и заеми се създават и изплащат с дадена скорост. Това определя и потока на влизащи (от изплащане на заемите) и излизащи (по изплащане на депозитите) пари за даден период на време (ден, месец, ...). Ежедневно се изчислява и поддържа в определени граници риска за ликвидност - риска в даден момент излизащите пари да са повече от влизащите. Това стана вчера с КТБ - идиотите, тръгнали да си теглят предсрочно депозитите се оказаха повече от нормално изплащащите заемите си физически и юридически лица в дадения момент. БНБ реагира точно както трябва. Ще проверят как са кредитите, и ще отворят пак.
                              Само да не се юрнете пак наведнъж да теглите, лихвите там са си екстра
                              подслушан разговор в маршрутка. Шофьорът към свой познат: Абе мога сега да мина на червено, но не знам дали някой идиот няма да мине на зелено точно в този момент.
                              Идиоти били тези, които се мъчат да си вземат парите. А ти, който ни обясняваш банковото дело пак като на идиоти какъв си,а?
                              Партия была, есть и будет есть!

Коментар

По-добре фантастика,отколкото да живеем със страха от миналото,като теб г-н ТЖ
                                Излезте вече от филма на комунизма,мина четвърт век,защо е нужно да всявате страх сред хората?Кога ще се освободим от тези страхове?
                                Заради точно такива предположения като твоето се стигна дотук!
                                Между другото предложението ми за обзалагане е в сила...до 10 работни дни КТБ ще работи!
                                Ясно е,че най-вероятно с нов собственик,който печели доста тлъсто парче от държавата.Жалкото е,че по този начин се разпределя бизнеса в България.А още по-жалко е за душевните терзания на всички вложители.

Не е препоръка!
                                Практиките са същите "колега" по форма,... "парен каша духа"...чувал ли си тази,... чувал си я.
                                Не е препоръка.. мнение е...

Коментар

Working...
                                X