IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.10.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
    Гори дръжки. Днес не е имало и един човек протестиращ пред парламента. Казаха го по БНР.

А пък ако на тебе ти гори нещо за Боко, тичай. Може и да те огрее...
    Нема го огрее.Буци дигнал кръвното другото не мое да го вдига вече.Иначе с мек мое го побърка.

Коментар

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
      Поне отбира от "фотовулканици" без да претендира за енергийна експертност!
      Ба отбираш.Като гледам колко ти е празна кратуната.

Коментар

• http://www.investor.bg/biudjet-i-fin...odajbi,159744/

Законът "LAFKA" смърди отвсякъде на фамилия Пеевски. Нищо няма да остане в държавата ни, НИЩО. Това правителства трябва да си ходи, ама ВЕДНАГА

Коментар

• Първоначално изпратено от Shar Разгледай мнение
          "..винаги съм бил лево ориентиран...." ееееми ...добре

Само трябва да внимаваш с коалиционния партньор, че там обичат "левото"
          Това приляга на Гигоу, той има огън за потушаване към СтаниГея и си мисли, че всички са като него ...
          Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
            Разбира се че не съм комунист ,но винаги съм бил лево ориентиран....

А бунта от много горене ... прегоря ...
            като боб с наденички....и млада булка....
            Проблема е че освен Орешарски , познавам и Борисоф и като направя съпоставка ... ако приемем Боце за алтернатива ....
            Орешарски стой с пъти над умствените възможности на Борисоф ...
            За мен има едно реално излизане от кризата... да се разберат да направят 3 в едно .... и Боце да стане Президент а другите да си управляват поне година спокойто..

Е нема да гледам телевизия ,защото мразя да ме събуЖда и да ми пее Лека ноЖ Боце ама ще го изтраем....
            По лошото от комунист е единствено, неосъзнат комунист Освен Боце, Моце и Бадемов, има още няколко стотици хиляди свободни радикали, дето в момента не са под шапката на никой и когато излязат на светло ще стане интресно А излизане от кризата има само с копане и овчарлък

Коментар

• "..винаги съм бил лево ориентиран...." ееееми ...добре

Само трябва да внимаваш с коалиционния партньор, че там обичат "левото"

Коментар

• Всички тези ветропаркове и фотоволтаици са на крадливите политици и поставени лица! Сега ще плаща държавата т.е. всички ние! До кога ще траем този геноцид? Явно е необходима национализация на всичко откраднато през прехода, крадците - в затвора ,Лустрация и да започнем да строим на чисто тази ограбена от другарите държава.
                ЕК изпрати България на съд заради ветрогенераторите на Калиакра.Хиляди вятърни турбини и 500 други проекта са получили разрешение, без адекватна оценка за въздействието върху природата
                Европейската комисия предявява пред Съда на ЕС иск срещу България заради неизпълнени задължения за защита на уникални местообитания и видове от голямо значение, съобщиха от комисията.

Делото се отнася за района на Калиакра, който е миграционен път и място за почивка на силно застрашени видове. За там обаче са издадени разрешения за голям брой вятърни турбини и други съоръжения, без да е извършена оценка за въздействието върху околната среда.

„Въпреки че България се ангажира да увеличи защитата на редките биологични видове и местообитанията в региона, изглежда се случва точно обратното“, се казва още в съобщението на ЕК.
                Съгласно директивите на ЕС за птиците и местообитанията всеки проект, който би могъл да има значително отрицателно въздействие върху райони, влизащи в защитени зони по Натура 2000, следва предварително да бъде подложен на оценка, преди да започне реализацията му. Успоредно с това Директивата за оценка на въздействието върху околната среда има за цел да осигури адекватна оценка за всеки проект, който би могъл да има значително въздействие върху природата.

България е разрешила и голям брой икономически дейности в района, без подходяща оценка на въздействието върху околната среда. Хиляди вятърни турбини и около 500 други проекта са получили разрешение, без адекватна оценка за ефекта върху уникалните местообитания и видове в Калиакра, както и върху хилядите птици и прилепи, които прелитат над района всяка година по пътя към Африка и обратно.

До 100% от световната популация на най-застрашения вид гъски — червеногушата гъска — прекарва зимните месеци в Калиакра и около района. Не е отчетен кумулативният ефект от разрешените проекти, въпреки че това се изисква по евродирективите.

През юни 2012 г. е изпратено мотивирано становище по въпроса и България е предприела някои законодателни промени. От комисията обаче смятат, че все още проекти се изграждат без оценка за въздействие или с неадекватна оценка.

Следователно България не е изпълнила едно от най-важните изисквания по Директивата на ЕС за местообитанията, с което държавите членки се задължават да предприемат подходящи мерки, които да спрат влошаването на състоянието на местообитанията и обезпокояването на видовете, за които са определени териториите по Натура 2000, се посочва в информацията от Еврокомисията.

През септември министърът на околната среда и водите Искра Михайлова съобщи, че наказателните процедури срещу България в областта на околната среда са 14. Казусът "Калиакра" възниква, след като през 2012 г. Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) - Варна дава разрешение за нов вятърен парк от 95 генератора в орнитологично важната зона, плюс разрешение за строителството на ваканционно селище със 150 обекта на същото място. След това екомнистерството спира строителството, но административният съд от своя страна отменя решението на министерството. Проектът е известен като ветрогенераторен парк „Смин“, а инвеститор е "Уинд енерджи", заяви тогава Михайлова.

http://www.investor.bg/evroproekti/2...liakra,159749/
                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow
                  А бе не му ли научи истинското име?
                  Дилетантчо.... мамин сладък.
                  Много ти се кефя като започнеш да гадаеш никовете. Даже се замислям дали да не се регна прясно, ще се кръстя OMFG да не те затруднявам много ...
                  Yeah

Коментар

Много питаш ... , а него ден не ми е за отговори извън очевидните ... карай там, нали огънят на бунта гори, сега това е важното ...
                    И като вече се подразбра, че не си най-големия комунист тук, що си се вкопчил в това дърво премиера, не мога да разбера.
                    Разбира се че не съм комунист ,но винаги съм бил лево ориентиран....

А бунта от много горене ... прегоря ...
                    като боб с наденички....и млада булка....
                    Проблема е че освен Орешарски , познавам и Борисоф и като направя съпоставка ... ако приемем Боце за алтернатива ....
                    Орешарски стой с пъти над умствените възможности на Борисоф ...
                    За мен има едно реално излизане от кризата... да се разберат да направят 3 в едно .... и Боце да стане Президент а другите да си управляват поне година спокойто..

Е нема да гледам телевизия ,защото мразя да ме събуЖда и да ми пее Лека ноЖ Боце ама ще го изтраем....

Коментар

Много питаш ... , а него ден не ми е за отговори извън очевидните ... карай там, нали огънят на бунта гори, сега това е важното ...
                      И като вече се подразбра, че не си най-големия комунист тук, що си се вкопчил в това дърво премиера, не мога да разбера.
                      Гори дръжки. Днес не е имало и един човек протестиращ пред парламента. Казаха го по БНР.

А пък ако на тебе ти гори нещо за Боко, тичай. Може и да те огрее...
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                        Образованият им електорат е прочел Винету

Поне отбира от "фотовулканици" без да претендира за енергийна експертност!
                        Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти
                          kandid,

Тук троловете са два вида...
                          Първия като стане въпрос за пари почнат да усукват ,та утре ,та вдруги ден и се скриват ...че 50 лева си е надница за цяла седмица....а клавиатурите са си с пари....
                          Втория ... готово ... нема проблем ,ако искаш за 1000 ще се хванат но не мислят изобщо да плащат ако загубят....

Ти си от втория... даже не попита за параметрите на баса ,кой да падне,кога откъде ,защо и колко време....
                          Е кво има да питам петдесетара за това, че Станишев няма да е председател на ПЕС до месец и половина или да кажем до 24:00 на 31.12.2013г. Габиш!

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                            ааа, за един шоколад не влизам в кръгове
                            А в квадрати тогава влизаш ли

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
                              ....
                              А истинския шоколад трябва да си го заслужиш
                              ааа, за един шоколад не влизам в кръгове

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                                OMG,

Много се чудих и три пъти го прочетох....
                                не разбрах ,кой е организатора на митинга.....
                                кой го подкрепя..
                                защо се разграничават РБ
                                Кой с кой се обединява ...като се разграничава...
                                кой от протестираща БГ гръмна от овации за Пловдив....аз не съм го правил а в София бяха 50 човека на жълтите павета...
                                София разбра че има подкрепа на Пловдив а тези от Раковски какво правят там....те кой подкрепят....
                                Или аз съм идиот или този който го е писал...
                                Гърневски е морално чист човек от СДС нали... той път от кой е...
                                Сигурно си е е преставял сините ескадрони...
                                Yeah

Коментар

Working...
                                X