IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.10.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Рано или късно ще се усетиш, че сега се загробва държавата за поколения напред.
    Най-страшното за една нация е да демотивираш умните, предприемчивите и работещите.

На мен ми е през оная работа.
    Тя държавата се разграби още при Костофф. Са вас ви разграбват - мозъците ви

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
      Тъй, тъй....
      "Добрите, Лошите и Грозният"... Режисьор Серджо Леоне. Музика Енио Мориконе.

Кат малък съм го гледал тоз филм, ама вече пораснах и не ми е интересен.
      Рано или късно ще се усетиш, че сега се загробва държавата за поколения напред.
      Най-страшното за една нация е да демотивираш умните, предприемчивите и работещите.

На мен ми е през оная работа. По съвета на Досадник, аз съм отдавна безделник. Ще ми трябват и няколко солариума, за да стана чаве.

Коментар

Проблемите в САЩ са същите, като у нас.

Дали белите работещи ще плащат от джоба си за здравно осигуряване на черните неосигурени безделници от гетата.
        Обама и демократите (нашенските БСП и ДПС) искат да приемат популистката програма Obamacare, но ако може - работещите бели да платят сметката за здравето на черните безделници.

Случващото се в САЩ е аналог на нашата скорошна актуализация на бюджета. Само където са разменени ролите, а и САЩ е Президентска република. За да ти е по-ясно - черният популист предлага закон, а мнозинството в Конгреса (републиканците), което се състои от представителите на средната класа (т.е. белите), отказва да го приеме.

Тъй, тъй....
        "Добрите, Лошите и Грозният"... Режисьор Серджо Леоне. Музика Енио Мориконе.

Кат малък съм го гледал тоз филм, ама вече пораснах и не ми е интересен.
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          Гигов, ти защо лъжеш нагло, че никой нищо не е обещавал. Ми нали правителството дойде на власт именно с обещанието, че ще промени ИЗБОРНИЯ ЗАКОН.

Е вече повече от 100 (сто) дн и минаха и ИЗБОРНИЯ ЗАКОН изобщо не е бутнат. Няма и да бъде бутнат. Щото комуняците, заедно с герберастите нямат интерес да го бутнат.

Следователно "Стани стани юнак Балкански", както е казал бай Добри
          Абе ти като постоиш 20-тина дена в България и почваш да изперкваш.

Коментар

Това е само началото. Скоро ще ни гърбят и чрез тока, парното, местните данъци и такси, данък МПС и каквото друго се сетиш, без което не може средната класа.
            А мангалите и безделниците (електоратът им) ще ги субсидират през бюджета, т.е. от нашите пари, които са прибрали чрез увеличението.
            Ми стани и ти безделник бе, кой те е спрял. Нито се изисква някакво специално образование, нито пък някакви умения

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
              Водата да поскъпва, а държавата да помага на бедните/разбирай чаветата/ да я плащат, препоръчва стратегия
              Това е само началото. Скоро ще ни гърбят и чрез тока, парното, местните данъци и такси, данък МПС и каквото друго се сетиш, без което не може средната класа.
              А мангалите и безделниците (електоратът им) ще ги субсидират през бюджета, т.е. от нашите пари, които са прибрали чрез увеличението.

Коментар

• Гигов, ти защо лъжеш нагло, че никой нищо не е обещавал. Ми нали правителството дойде на власт именно с обещанието, че ще промени ИЗБОРНИЯ ЗАКОН.

Е вече повече от 100 (сто) дн и минаха и ИЗБОРНИЯ ЗАКОН изобщо не е бутнат. Няма и да бъде бутнат. Щото комуняците, заедно с герберастите нямат интерес да го бутнат.

Следователно "Стани стани юнак Балкански", както е казал бай Добри
                Баба ме научи на много неща.
                tnm

Коментар

• Илюзия за смисъла и съдържанието
                  04.10.2013 19:13 в-к ,,Банкеръ''
                  "Има ли изобщо България парламент?" Питам се от няколко седмици, през които не само аз, но и колегите ми от десетки други медии заедно с милионите безмълвни телезрители станахме свидетели на единствен по рода си парламентаризъм. Уникалното му е, че е изпразнен от всякакъв смисъл.

Именно от смисъл, а не от съдържание, защото депутати си имаме. Със или без кворум в пленарната зала кулоарите с червените килими никога не остават празни. Точно там политиката ври и кипи като на филмов фестивал в Кан. Под светлината на прожекторите партийци се обиждат на "мръсен мангал", лидери се гледат сърдито в коридорите, сипят се упреци, разменят се саркастични слова. И всичко се върти около единия "тарикатлък". А най-тарикатското е, че същите тези "шмекери" (както ги нарече лидерът на най-голямата парламентарна група Бойко Борисов, без да осъзнава, че и собствените му депутати попадат в статистиката)говорят за "деструкция" и "делегитимация " единствено при посредничеството на камери и микрофони. Така че народът да чуе всяка тяхна деструктивна делегитимация.

За трите месеца от тържествената си клетва депутатите така и не оправдаха гласовете, които ги подредиха в парламента. Едва ли някой е пуснал бюлетината си, за да слуша безкрайното мрънкане на Борисов за класацията на изборите. Или пък да наблюдава как хората му сноват по коридора до пленарната зала и обратно, без сами да знаят дали ще го играят опозиция, или не.

Не прави чест и на Станишев, че използва парламентарната трибуна единствено за да разчиства личните си сметки с ГЕРБ. "Опозицията е, за да пречи", отсече гордият победител на последните избори и захвърли призванието на законотворец, за да прави мръсно на управляващите. "Държите се като дете в детската градина", не остана длъжен председателят на левицата, впрягайки сили в лидерската демонстрация на превъзходство. Когато примерът зарази и народните избраници в пленарната зала, заседанията прераснаха в лични обяснения, а парламентът - в гротеска на законодателната власт. Вотът на избирателя се загуби нейде из дълбините на полумъртвата партийна съвест, защото е стойностен само на избори. Стряскат го леко само протестите, но... кой ти мисли за политика, когато го чака насъщният.

А законопроектите? Те отдавна са хартийки в заключените пощенски кутии в парламента, които никой не отваря. Инициират се от някой друг, съставят се от трети неизвестен, но носят подписа и името на хора, за които натискането на едно зелено копче е просто процедура, която се заплаща.

"Останалото е цинизъм", съвсем на място прозвуча в главата ми изпуснат кулоарен коментар от последните дни. И ме накара да се замисля дали печалната картинка в Народното събрание не е всъщност тъжно отражение на цялото ни човешко битие с най-лошите му черти. Страхувам се да отрека, но не смея и да ги сравня. Защото ще трябва да призная, че цялото ни общество го е закъсало сериозно. И със смисъла, и със съдържанието.
                  http://www.banker.bg/?Channel=3&Cate...Article=483953
                  Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
                    И какво ги даваш въобще тех за пример, след като по такъв смешен начин им фалира правителството и в момента държавната им администрация е в неплатен отпуск
                    Проблемите в САЩ са същите, като у нас.

Дали белите работещи ще плащат от джоба си за здравно осигуряване на черните неосигурени безделници от гетата.
                    Обама и демократите (нашенските БСП и ДПС) искат да приемат популистката програма Obamacare, но ако може - работещите бели да платят сметката за здравето на черните безделници.

Случващото се в САЩ е аналог на нашата скорошна актуализация на бюджета. Само където са разменени ролите, а и САЩ е Президентска република. За да ти е по-ясно - черният популист предлага закон, а мнозинството в Конгреса (републиканците), което се състои от представителите на средната класа (т.е. белите), отказва да го приеме.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                      Като свършат аргументите почват обидите !!!

И ако обичаш не модерирай. Има си модератори

А, повтарям за да и лъснат лъжите на Съни, че не трябвало да бутаме ЧЕРВЕНИТЕ КРЪВОЛОЦИ от властта, защото видите ли те имали намерение от 3ти (трети) октомври да почнат обсъжданията на ИЗБОРНИЯ ЗАКОН.

Е, 3ти октомври мина. Какво стана, дами и господа комуняци с обсъждането на ИЗБОРНИЯ ЗАКОН.

Турското робство ли ви попречи или хан Аспарух ???
                      Те на 3ти имаха ли си кворум, или пак са им се били запили дупетатите по Белгия Остави я Сънито, тя още вярва в Дядо Мраз и шоколадовия мармот

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                        Ти си обикновен спамер.
                        Като свършат аргументите почват обидите !!!

И ако обичаш не модерирай. Има си модератори

А, повтарям за да и лъснат лъжите на Съни, че не трябвало да бутаме ЧЕРВЕНИТЕ КРЪВОЛОЦИ от властта, защото видите ли те имали намерение от 3ти (трети) октомври да почнат обсъжданията на ИЗБОРНИЯ ЗАКОН.

Е, 3ти октомври мина. Какво стана, дами и господа комуняци с обсъждането на ИЗБОРНИЯ ЗАКОН.

Турското робство ли ви попречи или хан Аспарух ???
                        Баба ме научи на много неща.
                        tnm

Коментар

Системата на социализма създаде индивида-дебил, неспособен да управлява живота си, вечно недоволен но и нерешителен да промени нещо, нация от селски тарикати с волско търпение, мечтаещи за келипир .За 69 години тотално се увреди чипа на болшинството от народа mechobikov Никаква РЕВОЛЮЦИЯ няма да има в БГ.
                          Ще има - но не и на едната шепа нормални, които останаха по туземната територия..
                          Ще има - на лумпените и добитъка - едните заради това,че им резнаха ТеЛеВиЗоРо и няма да могат да си блеят и лелеят на разните брадъри.... Другите....е, тях под строи, да се поразтъпчат и да повикат в подкрепа на душманите си...
                          Вземи си почини
                          Аман от глупаци!

Коментар

• Водата да поскъпва, а държавата да помага на бедните/разбирай чаветата/ да я плащат, препоръчва стратегия
                            16:17 | 04.10.2013 |

Цените на ВиК услугите трябва да се повишат, за да се финансират "разходите по експлоатацията и поддръжката на система, която да отговаря на целите на стратегия за ВиК сектора", гласи проект на стратегията за развитие и управление на водоснабдяването и канализацията, публикуван на интернет-страницата на регионалното министерство.

Според същия текст, към днешна дата месечните разходи за ВиК услуги обичайно са по-ниски от 2 процента от средния месечен доход на домакинствата.

За сметка на препоръчаното повишение на цените стратегията предлага да бъдат преразгледани съществуващите социални политики, които предоставят частична компенсация на уязвимите групи за разходите за отопление през зимния сезон, като към тях се включи компенсация и за сметките за ВиК-услуги.

Пълната компенсация на уязвимите домакинства, която да покрива сметките им за ВиК-услуги, когато са до 4% спрямо семейните бюджети, ще струва на държавата около 300 млн. лева за 25-годишен период, изчисляват авторите на стратегията.

Според сега действащия закон сметката за ВиК услугите не може да надвишава 4 на сто от средния доход на домакинство в областта. Ако обаче за домакинство със среден бюджет сметката за вода би представлявала 4 на сто от месечния му доход, то същата ще се равнява на 10 процента от месечния доход на всяко от най-бедните 20% от домакинствата, е отбелязано в текста на стратегията. Експертите се притесняват, че подобни разходи най-вероятно няма да бъдат социално поносими за тези уязвими групи и препоръчват държавата да се погрижи за тяхното облекчаване.
                            http://www.mediapool.bg/vodata-da-po...ews211923.html

Коментар

Системата на социализма създаде индивида-дебил, неспособен да управлява живота си, вечно недоволен но и нерешителен да промени нещо, нация от селски тарикати с волско търпение, мечтаещи за келипир .За 69 години тотално се увреди чипа на болшинството от народа mechobikov Никаква РЕВОЛЮЦИЯ няма да има в БГ.
                              Революция може и да няма, но за сметка на това ви чака повсеместна, тотална анархия

Коментар

• mechobikov
                                "Без революция сме загубени вовеки веков."
                                Васил Левски

Коментар

Working...
                                X