Първоначално изпратено от съни(тя)
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 19.10.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Изслуша ли представянето на Люисовия модел?
The Lewis Model of Culture (click here for a multimedia demonstration) is the most practical theoretical approach to classifying cultures, and the easiest to apply to your work:
В модела му на "културните особености" също използва това представяне
Как в самия сайт на тази му друга страница се добавя България и Иран заедно, изобщо не става ясно.
Между другото, доверявайки се на подобни културни модели, преди няколко години Уол Март(най-голямата търговска верига в света) фалира в Китай и призна неразбиране и грешка във възприемането на културните различия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеНе принизявай хората, това е. То си личи, че си умен. Умнотата сама по себе си най много да спечели или уважение или завист, но в никакъв случай не печели доверие или симпатии.
При политически спор доверието и симпатиите са най важното нещо. Хората не ги интересува дали ще изберат умник или по обикновен човек, тях ги интересува, след като го изберат дали ще ги окраде. Доверие е ключовата дума. Компетентността е прах в очите и хората го усещат.
Затова е и желанието на мнозинството да знае за кого гласува, конкретно като личности. Това може да се постигне само при МАЖОРИТАРНИ избори, откъдето идва и заслужената популярност на идеята.Реално културата ми е на обратния полюс на България и ако изказвам публично мненията си съм напълно наясно че ще бъда най-мразения човек.
Но тъй като не се занимавам с политика, а не ми пука дали някой ме харесва или не мога да говоря каквото ми харесва
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз съм по-умен от публиката. Поне от общия избирател, и не робувам на азиатското мислене човек да се принизява, за да се слее с тълпата. това е още една част от азиатската ни култура, никой да не изпъква. Също както отново не робувам на азиатския манталитет да се идеализира общото и да се подтиска индивидуалното.
При политически спор доверието и симпатиите са най важното нещо. Хората не ги интересува дали ще изберат умник или по обикновен човек, тях ги интересува, след като го изберат дали ще ги окраде. Доверие е ключовата дума. Компетентността е прах в очите и хората го усещат.
Затова е и желанието на мнозинството да знае за кого гласува, конкретно като личности. Това може да се постигне само при МАЖОРИТАРНИ избори, откъдето идва и заслужената популярност на идеята.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеБългария - изобщо липсва на тази страница, съответно недоразумението да е поставена в една група с Иран(дори Иран липсва)!
http://www.crossculture.com/services/cross-culture/
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеhttp://www.crossculture.com/services/online-tools/
А въпросите ги има като се кликне на подчертаното в първото изречение на текста. Всеки може да си направи и за себе си да види кои отговори преобладават. It has an online Cultural assessment, with questionnaires for profiling your cultural type and knowledge.
За съжаление става само от страницита
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеРавното участие е практически невъзможно. От 100+ партии регистрирани в България 90+ партии са тотално идиотски. А на мен поне не ми се слушат простотиите на някакви уонаби политици, които нито имат капацитета да управляват нито пък някога ще го имат. И не бих ги и слушал - ако БНт например вземе да им излъчва тъпотиите - пардон предизборните послания, просто не бих ги слушал.Основните трудови характеристики, които се изискват от един дупетатин е, да има гъз и уши - та като пръдне да се ослушва
И не знам, кои са тея идиотски партии, ама както вече казах, по идиотски партии от управляващите НЯМА
Всеки ден го доказват
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеНапротив, кръга - неработещи институции - олигархия, не дава възможност на избирателите да променят Правилата.
А достъпа до регистрация е съпътстван и с други условия - равно участие в самия предизборен процес
Но преди това е изкривен от солидното издържане на няколкото участника в този олигархичен кръг и партиите им
Вече писах
Защо на една партия й е необходима държавна субсидия от 20мнл на година???
С какво избирателя може да оправдае това отглеждане?
И това би трябвало да е един от мотивите на "спонтанно безформените протестиращи", а не само "оставка", която запазва 1:1 сегашния модел!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениенеработещите институции са пряко свързани с олигархичния тип управление поддържан от избирателите.
А това за регистрацията на изборите си е твое тълкуване. Аз не съм съгласен с него.
А достъпа до регистрация е съпътстван и с други условия - равно участие в самия предизборен процес
Но преди това е изкривен от солидното издържане на няколкото участника в този олигархичен кръг и партиите им
Вече писах
Защо на една партия й е необходима държавна субсидия от 20мнл на година???
С какво избирателя може да оправдае това отглеждане?
И това би трябвало да е един от мотивите на "спонтанно безформените протестиращи", а не само "оставка", която запазва 1:1 сегашния модел!
Коментар
-
Аз съм по-умен от публиката. Поне от общия избирател, и не робувам на азиатското мислене човек да се принизява, за да се слее с тълпата. това е още една част от азиатската ни култура, никой да не изпъква. Също както отново не робувам на азиатския манталитет да се идеализира общото и да се подтиска индивидуалното.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИма доста изследване на различни култури. И във всички изследвания България попада в Азия. Ние сме с култура близка до тази на Турция и Иран, а не на Германия или Швейцария. Сега ще потърся последното такова изследване което четох, че да не изглежда че говоря кухи работи.
На мен ми е много по лесно
1. Имаме 24 години пример на провалена политика.
2. Провалена политика поддържаща се от пропорционалната избирателна система.
3. Основният ми и необорим аргумент е, че политиците участващи в разграбването на държавата не искат по никакъв начин да се разделят с пропорционалната избирателна система и да въведат мажоритарна. Справка - Сегашното управление дори и на прага на парламентарно или улично поражение брани със зъби и нокти въвеждането на МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ, въпреки, че това със сигурност би им осигурило изкарване на мандата до края. Което означава.
а) Парламентарнопредставените политически партии в критични моменти бранят със зъби и нокти пропорционалната избирателна система дори и с явния риск да изгубят властта.
б) Парламентарнопредставените партии се страхуват повече от МАЖОРИТАРНА избирателна система, която неминуемо ще доведе в управлението и свестни хора, отколкото от загуба на властта от сегашните им бутафорни политически опоненти.
в) като доказателство на точка б) мога да посоча - нито един осъден по високите етажи на властта от 1989 до ден днешен, благодарение на пропорционалната избирателна система, позволяваща им да си се менкат помежду си, като симулират вражда.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеТази пирамидка без някакво разяснение поне за технологията на съставянето й е точно толкова жълта, колкото и ако го прочетеш във "Шок"
Например, на какъв принцип става разделянето на двете линии от червено и дефакто ...България не е далече от групата - Гърция, Италия, Кипър, Испания ...
А поставянето й с Турция и Иран не прави "изследването" сериозно без да посочи ясни критерии
Посочените - показват несериозност в групирането!
А въпросите ги има като се кликне на подчертаното в първото изречение на текста. Всеки може да си направи и за себе си да види кои отговори преобладават. It has an online Cultural assessment, with questionnaires for profiling your cultural type and knowledge.
За съжаление става само от страницита
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеТази пирамидка без някакво разяснение поне за технологията на съставянето й е точно толкова жълта, колкото и ако го прочетеш във "Шок"
Например, на какъв принцип става разделянето на двете линии от червено и дефакто ...България не е далече от групата - Гърция, Италия, Кипър, Испания ...
А поставянето й с Турция и Иран не прави "изследването" сериозно без да посочи ясни критерии
Коментар
-
Първоначално изпратено от коки Разгледай мнениеДокато ги търпим - така ще е, и по зле ще става.18 линейки обслужват милионна София, 100 лимузини – за 240 депутатиhttp://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2340177
http://pik.bg/%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%...ews105908.html
Нека възмущението започне ... Сега !
Коментар
-
Тази пирамидка без някакво разяснение поне за технологията на съставянето й е точно толкова жълта, колкото и ако го прочетеш във "Шок"
И някой да пише, че българите се доближават до азиатската култура показва непознаване и на дветеLast edited by съни(тя); 06.10.2013, 13:15.
Коментар
Коментар