IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Левовете в евро и долари.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Доларите тогава са имали твърдо покритие в злато...
    Мастере, това са детайли които вече нямат значение.
    Какво ще кажеш за офертата?

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
      А доколкото помня дори парижките договори след всв са в долари.
      Не да речем в паунди както би било редно - все пак само британците са имали работеща икономика тогава от цяла европа.
      Доларите тогава са имали твърдо покритие в злато и САЩ ги обменяха при поискавне чак до 1971 г. Когато отмениха златният стандарт, защото бяха фалирали заради огромните разходи за войната във Виетнам, надпреварата във въоръженията и надпревалата в Космоса. Де Гол ги бе изловил че печатат долари без покритие и си поиска златото срещу френските доларови резерви. Скоро и други държави взеха да го правят и Никсън се принуди да отмени златният стандарт през 1971 г.

Великобритания не е имала никаква работеща икономика след ВСВ. Дълги години след това населението им живееше с купони за храна. Великобритания бе задлъжняла до гуша по договора за Ленд-Лийз със САЩ.
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Абе мастере, като дойдеш до NY се обади, да вземем да се напиеме едно здраво и да разиграем един апокалипсисссс.
        Току виж сме изкарали некой леФ за сценарий за як филм.

Коментар

• Първоначално изпратено от Anonimus Разгледай мнение
          Това е една голяма илюзия!
          сащ върви към пропастта и много скоро доларите ще стават само за тапети.
          Ако ти трябват зелени тапети - пази си доларите!
          Беднотията не ви се отразявя добре .
          Преди 50 години е имало разбирачи,които предизвестявали края на долара и след 50 г пак ще има.
          Не спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
          私は最高のトレーダーだ

Коментар

Тази валута се нарича "злато". Сам знаеш, че за да се спаси се наложи Кипър да продаде или заложи всичките си златни резерви. Така ще бъде скоро с Испания, Португалия, Италия... А доколкото работи интуцията ми този процес вече е в ход! Тихичко и по терлици, златото на длъжниците вече преминава в ръцете на кредиторите!
            Ами мен това не ме касае, изложих си доводите по-доле, и имам доларчета.
            Дори и да си прав, преди да се сурне долара, ще се сурне всичко останало. А доколкото помня дори парижките договори след всв са в долари.
            Не да речем в паунди както би било редно - все пак само британците са имали работеща икономика тогава от цяла европа.
            Златото е чудесно за да си запази човек активите но хайде - ако се стигне дотам че всичко да се сурне, не можеш да го ядеш!
            За европа сценария ти ако се случи, означава война, ама там няма ясно разделени континенти, целия стар свят може да пламне. От ирландия до япония, арабите не ги броя изобщо. Оръжие, не злато ще ти трябва.
            Докато америките са доста далече. И северна и южна. А северните имат много оръжие. И всичкото е стейт оф дъ арт.
            Ама това са ебаси сценариите.
            Last edited by Факушкa; 14.05.2013, 16:35.

Коментар

Голям майтапчия си

Коментар

Дори по чисто психологически причини ще остане поне една валута която да служи за убежище. Една от тях си е по дефолт долара

Коментар

Дори по чисто психологически причини ще остане поне една валута която да служи за убежище.
                  Тази валута се нарича "злато". Сам знаеш, че за да се спаси се наложи Кипър да продаде или заложи всичките си златни резерви. Така ще бъде скоро с Испания, Португалия, Италия... А доколкото работи интуцията ми този процес вече е в ход! Тихичко и по терлици, златото на длъжниците вече преминава в ръцете на кредиторите!
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Забавното в случая е, че на нас българите ни предстои да видим повторение на '96 година, но този път в глобален мащаб. Надявам се, повечето от нас да сме си научили урока '96 година и да се възползваме от опита си. Това е едно от малките но съществени предимства които имаме като народ в сегашното положение!
                    Мастере прав си, но за мен на 96%.
                    Дори по чисто психологически причини ще остане поне една валута която да служи за убежище. Една от тях си е по дефолт долара - причините са че световните резерви са в долари, поради стратегически причини: географско положение, икономика. Кой каквото и да казва, няма държава в света която да не зависи пряко или косвено от пазара там. Някои се кефят на китайците, но без щатите ще загинат за нула време - технологии, аутсорсинг... тази игра е измислена от американците и могат да променят правилата както и когато поискат. И това съвсем не е чак толкова балонирано. Например мощта на компютрите се удвоява на всеки две години. За добро или лошо това зависи само от тях. А технологиите са продават за долари.
                    Лично на мен ми е любопитно друго - сащ в момента задоволяват сами 40% от енергийните си нужди. Целта им е до няколко години да задоволяват 100% от тях. И се справят успешно - от година-две са нетен износител на петролни продукти. Това за мен е доста показателно. Какво ли ще се случи с държави като венецуела, които въпреки че вдигат много шум, продават повече от половината петрол на сащ? Ами арабите, руснаците... китайците няма да могат да поемат всичко...
                    Интересни времена идват.
                    Не ме разбирай погрешно - за мен е важно средствата да са на сигурно, пък валутата може да се нарича всякак.

Коментар

а аз си имам акаунт в Койнбазе.
                      О, не го прави това! Все едно да имаш биткойн и да ги внесеш по банкова сметка без банката да ти е задължена с нещо! Така че, избягвай Уеб-базирани биткойн портфейли!

Предимството на биткойн е, че можеш да имаш биткойн без да доверяваш на никого нищо. Използвай го!

Ето малко четиво за детерминантните портфейли:
                      https://en.bitcoin.it/wiki/Deterministic_wallet

Коментар

Максимум 10-15% да са в биткойн. Останалите 90% да са във физическо инвестиционно злато и сребро!
                        Да, сигурно си прав!.

Ако използвате тъй наречения детерминантен портфейл то парите ви в биткойн са буквално само и единствено в главата ви.
                        може би ще трябва да те разпитам някой път на лични за тия неща, че не всичко ми е съвсем ясно,
                        а аз си имам акаунт в Койнбазе.
                        Last edited by Anonimus; 14.05.2013, 15:15.

Коментар

Доларът и еврото са пътници към небитието!

Спестяванията трябва да се обръщат в злато и биткойн!!!!
                          Максимум 10-15% да са в биткойн. Останалите 90% да са във физическо инвестиционно злато и сребро!

Биткойн все още е само експеримент. Има много недостатъци включително и като технология. Биткойн обаче има едно велико предимство пред всички останали пари съществували досега в човешката история. Никой не може да ги забрани, ограничи, цензурира или конфискува. Ако използвате тъй наречения детерминантен портфейл то парите ви в биткойн са буквално само и единствено в главата ви. Не зависите от никакви джаджи и компютри до момента в който не решите, че искате да ги харчите!

Коментар

• Доларът и еврото са пътници към небитието!

Спестяванията трябва да се обръщат в злато и биткойн!!!!
                            Сега точно е изгоден момент човек да се отърве от хартийките долар и евро и да обърне в злато и биткойн!

Коментар

• Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнение
                              …още ми е обица на ухото тази 96-97, върнаха ме стабилно тогаз, много боли, няколко годинки близах рани след това … отново ще има наиграни но явно това е кръговрата на живота…
                              Не се казва "надиграни", а "прецакани"!!
                              "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

Забавното в случая е, че на нас българите ни предстои да видим повторение на '96 година, но този път в глобален мащаб. Надявам се, повечето от нас да сме си научили урока '96 година и да се възползваме от опита си. Това е едно от малките но съществени предимства които имаме като народ в сегашното положение!
                                Сходствата с '96 свършват до там с това, че една група "бизнесмени" отново ще излязат на чисто, но като цяло сега ще бръкнат в джоба на хората за да може да се захрани самата държава. Този път всичко е оглозгано до кокъл и ще се реже живо месо. Просто прословутата българска овца отдавна е остригана до кожа.

И да, както отбеляза Мастъра тези събития вече се случват в световен план. У нас просто изчакаха да минат изборите. Личното ми мнение е, че предишните протести бяха просто тест за овчедушие и българите категорично го издържаха. Отсега нататък не ни чака нищо хубаво.

Коментар

Working...
                                X