IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Левовете в евро и долари.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
    Предлагат ми едни към 30 дка в района на Оряхово. Жената там има още 50.
    Дайте мнения, дали да чакам още дълго златото да расте за да го отвържа и да купя декарите или просто да ги купя с кредит?
    Лордов ти ще ставаш цървул????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      Цените дори са ниски.Субсидиите ще растат и ще се увеличават насажденията и културите за които се дават.Освен това рано или късно ще тръгне и животновъдството и земя ще си трябва.Освен това Бог я направил за един ден и от тогава е спрял да я произвежда.До 2000-2500 кинта има време.Другото са мокри сънища на фондове и спекуланти.Никой не си продава земята щото това е сигурен доход.С нея се чувствувам сигурен и не ме е страх от безработица и глад.
      Предлагат ми едни към 30 дка в района на Оряхово. Жената там има още 50.
      Дайте мнения, дали да чакам още дълго златото да расте за да го отвържа и да купя декарите или просто да ги купя с кредит?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнение
        Да кажем, че 800 лева за обработваема земя и за посочените локации са ок. Иначе, ако в ръст от 25 % за една година не виждаш балониране, кой съм аз, че да правя спекулации в тази област.
        Цените дори са ниски.Субсидиите ще растат и ще се увеличават насажденията и културите за които се дават.Освен това рано или късно ще тръгне и животновъдството и земя ще си трябва.Освен това Бог я направил за един ден и от тогава е спрял да я произвежда.До 2000-2500 кинта има време.Другото са мокри сънища на фондове и спекуланти.Никой не си продава земята щото това е сигурен доход.С нея се чувствувам сигурен и не ме е страх от безработица и глад.
        Last edited by Бате Пешо; 16.05.2013, 20:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Е тука се обърка.Ма много яко.Не си мисли че след като някои които имат интерес от ниски цени са платили на две три медии да пишат глупости е истина.Аз ти казвам че земя под 800 кинта в Добруджа и Плевенско няма и няма да има.
          Да кажем, че 800 лева за обработваема земя и за посочените локации са ок. Иначе, ако в ръст от 25 % за една година не виждаш балониране, кой съм аз, че да правя спекулации в тази област.

Коментар

• Че то 800 лв си е без пари бе!!!

80 ст квадрата. Ми то балатума и мокета по скъпи:-)

Майтап

Колкото до данъците....ами разбира се. Няма начин, въпрос на време. Пари в държавата няма и не е логично движимата и недвижима собственост да са обложени с данък, а земеделската земя не.

То остава само данък телевизия и радио точка да върнат и ще сме си супер:-0
            Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

Земята същ е балон, който се пропука преди месеци. Колкото до това дали не иска вода и храна, само времето ще покаже. Според мен готвят балтии навсякъде от където може да се изтиска някой лев.
              Е тука се обърка.Ма много яко.Не си мисли че след като някои които имат интерес от ниски цени са платили на две три медии да пишат глупости е истина.Аз ти казвам че земя под 800 кинта в Добруджа и Плевенско няма и няма да има.

Коментар

• Първоначално изпратено от detonator Разгледай мнение
                Много мнения,много нещо...А пък в началото ме обвиниха за ловец на шарани.Имоти в Бълхария на сегашните цени когато един имот се изплаща от наем за 25-35 години това е тотален Ъбсурд.Плюс това хапартаментите изискват грижи и поддръжка.Когато надуваха балона и ги строяха на 300% печалба не се оплакваха.Скоро ще продават на себестойност.Офисните площи са на килограм.Единствено може би земя си заслужава-ни храна ни вода иска...Депозити в БГ банки във валута=не е оферта.
                Земята същ е балон, който се пропука преди месеци. Колкото до това дали не иска вода и храна, само времето ще покаже. Според мен готвят балтии навсякъде от където може да се изтиска някой лев.

Коментар

• Много мнения,много нещо...А пък в началото ме обвиниха за ловец на шарани.Имоти в Бълхария на сегашните цени когато един имот се изплаща от наем за 25-35 години това е тотален Ъбсурд.Плюс това хапартаментите изискват грижи и поддръжка.Когато надуваха балона и ги строяха на 300% печалба не се оплакваха.Скоро ще продават на себестойност.Офисните площи са на килограм.Единствено може би земя си заслужава-ни храна ни вода иска...Депозити в БГ банки във валута=не е оферта.

Коментар

• Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнение
                    И сега пазарът на имоти у нас е в застой, но поне не е умрял. Помниш ли как беше положението преди 15г.? Малкото хора с пари тогава купуваха имоти на цени поне 5 пъти по-ниски от сегашните, защото нямаше кой да купува. Сега има много пари в населението, виж само колко са депозитите, обаче тези които имат пари повечето от тях вече имат и имоти. Вземеш ли им парите с един срив, е много вероятно да наводниш пазара с имоти, а цената им да се забие в земята.
                    Изобщо не визирах пазара на имоти. Нито те са ми специалността. Сайта в подписа ми го направих с приятели за да го мога (ако мога) да го начу"ам (автоцензура ) на брокерското съсловие, с което си имах вземане даване преди време.

Имах предвид икономиката, производството и бизнеса като цяло. Нещата са СТРАШНИ хора. Казвам ви го като човек, който има малко по-вътрешен поглед върху нещата. И най-лошото е, че нищо не правим по въпроса.

П.С.

За срива на имотите си абсолютно прав.

Коментар

• И сега пазарът на имоти у нас е в застой, но поне не е умрял. Помниш ли как беше положението преди 15г.? Малкото хора с пари тогава купуваха имоти на цени поне 5 пъти по-ниски от сегашните, защото нямаше кой да купува. Сега има много пари в населението, виж само колко са депозитите, обаче тези които имат пари повечето от тях вече имат и имоти. Вземеш ли им парите с един срив, е много вероятно да наводниш пазара с имоти, а цената им да се забие в земята.

Коментар

• Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнение
                        Голяма грешка, вземането на имот. Защото срине ли се всичко у нас, този имот да не мислиш че ще има кой да ти го купи на сегашната цена? Ако всичко се срине, цените на имотите и те ще се сринат, като няма с какво да се купуват имоти, цените ще са ниски. Най-добре е инвестиция в нещо, което е ликвидно и лесно транспортируемо, било то долари, било то злато или някаква стока която можеш да я изнесеш. Защото при срив пазара у нас няма да го има никакъв.
                        Е, че то сега пазар има ли? Имам вземане, даване с доста голям производител (няма да навлизам в подробности от уважение към малкото кадърни) и на такава мизерия и липса на кадри се натъкнах, че чак се учудвам как изобщо работят и изнасят. И това е сега, когато се разнася лек мирис на оптимизъм и държавните пиявици още точат кръв в умерени количества.

Съветът ми, за тези с повечето пари е да взимат семействата и навън. С начален кеш и ако наистина те бива Европа е далеч по-добър избор в дългосрочен план. За тези с малкото остават бурканите и здравата сопа. Оръжие на БГ овцата не се полага, а тя за 20 г. така и не си поиска.

Коментар

ПЕТ години? Е, те това е оптимизъм!
                          Toй верно е прекален оптимист , ама пък ти си ултра песимист. До края на тая година , нищо няма да стане ...............за другата - 2014 ........... не знам ........

Коментар

• Първоначално изпратено от cheto Разгледай мнение
                            МПък ако нещата се засилят много по-нанадолнището ,фалит на банки , бих сега взел имот , ама кеша не стига за 100%.
                            Голяма грешка, вземането на имот. Защото срине ли се всичко у нас, този имот да не мислиш че ще има кой да ти го купи на сегашната цена? Ако всичко се срине, цените на имотите и те ще се сринат, като няма с какво да се купуват имоти, цените ще са ниски. Най-добре е инвестиция в нещо, което е ликвидно и лесно транспортируемо, било то долари, било то злато или някаква стока която можеш да я изнесеш. Защото при срив пазара у нас няма да го има никакъв.

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                              Повечето от кредитите в лева са с вградена опция в полза на кредитора за покупка на евро (долар) при курс към момента на отпускане... Цената на тази опция е разликата в лихвите на идентичен кредитен продукт в лева и във валута......

По всяка вероятнст държавата е изпаднала в постоянна зависимост от кредити, за да оцелява. Очаквания срив на пенсионната система след около 5 години, може да бъде края на борда...
                              ПЕТ години? Е, те това е оптимизъм!

Коментар

• Повечето от кредитите в лева са с вградена опция в полза на кредитора за покупка на евро (долар) при курс към момента на отпускане... Цената на тази опция е разликата в лихвите на идентичен кредитен продукт в лева и във валута......

По всяка вероятнст държавата е изпаднала в постоянна зависимост от кредити, за да оцелява. Очаквания срив на пенсионната система след около 5 години, може да бъде края на борда...

Коментар

Working...
                                X