If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ето я и логиката! Много си прав, на мен просто ми омръзна да търгувам сам. В залата за търговия от отворен тип всеки си има компютър, взема си сам решенията и търгува. В свободното време обаче може да се дебатира, обменя се инфо и прочие. Така всички са максимално информирани, но в никакъв случай не се взимат и гласуват общи решения за инветиция. Може да се споделя и помага, но вески си носи отговорността за портфейла. Но най-важното -- не си сам в тази работа! Все пак човекът е обществено животно
Точно, че човекът е обществено животно, тук са струпани 4 милиона години в които природата ни е внушавала, че само в група шансовете за оцеляване са по-високи. На борсата обаче не е така. Тук принадлежността към стадото е пагубно. 90% от търговците, независимо какви са, вземат като цяло в течение на времето грешни решения. Едва 5-10 % са тия които печелят. От тук следва - С кого точно да си споделяш и какво точно? "Купих това и това, защото смятам еди какво си..." - ако ти си прав, е по-вероятно тия до теб, да те вземат за идиот (както и става - виж само коментарите в Инвестора), а после, ако си прав, да те намразят затова, че ти си спечелил, а те са загубили (Пак виж коментарите тук), както и става. Тони Плъмър го бе написал много добре навремето. "Печелившите са обречени да са самотници". Има и друго, ако ще се събираме само заради това да си имаме компания, не е ли по-добре човек да си вземе куче или котка, като иска общество, вместо някой който ще му наднича в компа през час и ще досажда с "Кво прайм сега?" А след работа, по-добре излез заведи жена си на кафе, изпий с някое момиче едно питие, вместо със сборище от кочове да обсъждате търговията като запалянковци мач. Поне така мисля.
Я си представете търговия без спред? Кой би се отказал от такава екстра. Истината е , че търгуваме валута и измислени акции,защото не можем да си позволим да се наместим при големите играчи. Когато сте група,това става много по лесно...и евтино
Това е единствения голям +, че заради големия оборот може да се издейства примерно 0.5 пипса ефективен спред на евро/долар да кажем.
Но много скоро ще има викове от вида, аз въртя 20 милиона оборот, пък ти 3, значи дай пари.
Ако няма да скалпираш пазара и да искаш да се състезаваш със скалпиращи програми не виждам полза от платени версии на Блумбърг, нито сателитни Интернет връзки. Казвал съм го преди години още, в редките случаи в които спира примерно нета, звъня на брокера по телефона и си довършвам сделката или закривам позиция.
Я си представете търговия без спред? Кой би се отказал от такава екстра. Истината е , че търгуваме валута и измислени акции,защото не можем да си позволим да се наместим при големите играчи. Когато сте група,това става много по лесно...и евтино
Не спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
私は最高のトレーダーだ
Скорпи при ТА и треидването има пазари и пазари....НА някои ликвидни пазари инфо нени трябва...А другите неги търгуваме СИПИ И ЕВРО$ останалото е маниполациа .....и от там става минструациа ..А и каква е разликата от пет позиции на пет места или две със същият обем на петте но на правилното място
Аз също търгувам по ТА,дублирането на нета ми е с една флашка , оправям се с каквото имам под ръка,но не отхвърлям груповите оргии
пп - ниско ликвидните пазари носят огромни пари, това че не ги търгуваш, не е основание да ги подценяваш
Moже и да е интересно, но като се замисля как мразя шум и как съм забранил при затворена врата да се влиза в офиса ми. Особенно ако скалпирам американска сесия, най-много да го отнесе някой от останалите посетители на руума.
Хахаха Разбирам те, наистина може да не идеалното място за скалпери. Те наистина имат нужда от много спокойствие и концентрация.Но не казвам, че това е обществена говорилня
Скорпи при ТА и треидването има пазари и пазари....НА някои ликвидни пазари инфо нени трябва...А другите неги търгуваме СИПИ И ЕВРО$ останалото е маниполациа .....и от там става минструациа ..А и каква е разликата от пет позиции на пет места или две със същият обем на петте но на правилното място
Ето я и логиката! Много си прав, на мен просто ми омръзна да търгувам сам.
В залата за търговия от отворен тип всеки си има компютър, взема си сам решенията и търгува. В свободното време обаче може да се дебатира, обменя се инфо и прочие. Така всички са максимално информирани, но в никакъв случай не се взимат и гласуват общи решения за инветиция. Може да се споделя и помага, но вески си носи отговорността за портфейла.
Но най-важното -- не си сам в тази работа! Все пак човекът е обществено животно
Moже и да е интересно, но като се замисля как мразя шум и как съм забранил при затворена врата да се влиза в офиса ми. Особенно ако скалпирам американска сесия, най-много да го отнесе някой от останалите посетители на руума.
Риал драго.....тоест тия които могат да носят на главата си и обяснават на тия каде немогат...Защо даго правят за кеф ....ТИСЕ обърка приател....В залата ще има само начинаещи
Коментар