IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Банките "Пълни сме с кеш"!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Бате Пешо

Петрола трябва да стане 500 долара за барел , защото консумацията му от тук нататък винаги ще расте..до момента в който го свършат.Нямам и 50 еврови цента кредит , имам имоти и метал който не е злато. Петрола е яко нагоре да се разберем , кеша е пред разпад.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      Aууууууууу изплаших се много.Отивам в землянката да се скрия.За да не ме хванеш за ........За съжаление ще те разочаровам не ......мъже.Квартира в София не ми трябва.За 1000 кинта на месец обаче хазяйката ще е манекенка ще готви чисти и някои други работи ще прави щото за толкова пари може да отида в Хилтън или Шератон.Ти си объркал София с Виена Берлин Лондон.И сега колко имоти са изцяло твои и в колко имаш по една трета или една четвърт.За видния министър пак си мълчиш.Интересно че това софиянци сте големи гъзари по форуми и кръчми.Много сте имотни и големи кинти вадите но реалността се оказва съвсем различна.Ако има доктори да кажат какво заболяване е това.Все си купили имотите евтино взели евтин кредит продали скъпо разбира се на селяните.А колите ги взели от милионери и монахини.Тринадесет години е много време ще плащаш като поп.Морето и планините ще ги гледаш от към Редута дано виждаш локвата в Дружба и си мисли че е морето.Добре поне че ти остават пари за вино по 2 кинта в Лидъл и пещерска мастика.
      Е, щом 13 години е много време за ипотека, какво да кажат тези с 30 годишните
      Имота в който живея е изцяло моя собственост. Други 3 са ми в съсобственост с брат ми, като в единия имам етаж, в другия мезонет. Три ниви са ми в съсобственост с брат ми, но това също не ме притеснява. На друга 1/3 съсобственик е жена ми, а аз съдлъжник. Две стари къщи в град са собственост на майка ми. Тях не ги броя.
      Много си се объркал като си мислиш, че в София се имаме за голяма работа. Просто така ви се привижда от село щото си избивате разни комплекси. Напротив, аз бих се радвал ако просперирате на село, защото тази земя трябва да се обработва масово, а не инцидентно. В момента има една спорадична обратна миграция, ама твърде недостатъчна за да оцелее българското село такова каквото е било преди столетие. Трябва селото отново да стане привлекателно за живот и на младите хора в което ти се опитваш да ме убедиш, че е, но не е така и ти също добре го знаеш. Иначе нямаше всички да се бутат в големите градове. Трябва много пешовци да създадете условия за да се върнат хората при вас. Иначе само ще си въобразявате, че живеете по-добре и ще се биете в гърдите като едни последни заблудени мохикани.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        В момента от кеша вървят вече загуби , 18% лихва ти трябва за да ги покрие. Хората обаче въобще не го осъзнават , така ще бъде докато загубите надхвърлят 50% , тогава ще се усетят и ще кажат - боли и не печелим , а губим.
        Не се ли умори вече?Кога нефта ще стане 500 долара барела а еврото 100 за долар?Може би след 50 години???!!!!!Ти изобщо не си даваш сметка какво ще стане с теб ако това се случи примерно в рамките на година.Тогава няма да ти е нито до имоти нито до злато.Няма да имаш какво да ядеш вода за пиене няма да имаш.Много сте интересни това кредитоплащателите.Света ви изглежда мрачен и всичко се срива.Богатите ритуално се самоубиват във ваша полза.Имотите ви отиват в небесата банките ви опрощават заемите а тъпите селяни си продават житото прасето и телето на безценица на гъзарите у София!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
          пешко, почваш да дразниш вече, ще те намеря в селската колиба и ще те хвана за яката Нито ми знаеш сделките, нито ме познаваш за да обобщаваш. Ипотеката ми е като съдлъжник по съвсем друг имот, не за къщата ми в Редута в която няма да пусна да живее щерка ти когато потърси квартира за по-малко от 1000лв. на месец.
          Посочения кредит е за съвсем друг имот за когото плащам само вноските за предсрочно погасяване. В момента остават 13 години. Е за ипотека много ли е? Я свери швейцарските ипотеки. Освен това този апартамент нямаше как да не купим с привлечени средства защото беше на 1/3 от пазарната цена. Няма за какво да протестирам, вярвам, че скоро баМките сами ще си потърсят стабилните клиенти с добри предложения, защото от влогарите не печелят, както и от гащниците на които няма как да дадат. Имам предвид тези със селски обезпечения, ниви и курници, свинеферми и тем подобни
          Aууууууууу изплаших се много.Отивам в землянката да се скрия.За да не ме хванеш за ........За съжаление ще те разочаровам не ......мъже.Квартира в София не ми трябва.За 1000 кинта на месец обаче хазяйката ще е манекенка ще готви чисти и някои други работи ще прави щото за толкова пари може да отида в Хилтън или Шератон.Ти си объркал София с Виена Берлин Лондон.И сега колко имоти са изцяло твои и в колко имаш по една трета или една четвърт.За видния министър пак си мълчиш.Интересно че това софиянци сте големи гъзари по форуми и кръчми.Много сте имотни и големи кинти вадите но реалността се оказва съвсем различна.Ако има доктори да кажат какво заболяване е това.Все си купили имотите евтино взели евтин кредит продали скъпо разбира се на селяните.А колите ги взели от милионери и монахини.Тринадесет години е много време ще плащаш като поп.Морето и планините ще ги гледаш от към Редута дано виждаш локвата в Дружба и си мисли че е морето.Добре поне че ти остават пари за вино по 2 кинта в Лидъл и пещерска мастика.

Коментар

• Кеш ДА , обаче ЮАНИ !
            D.Y.F-091066

Коментар

• Бате Пешо

В момента от кеша вървят вече загуби , 18% лихва ти трябва за да ги покрие. Хората обаче въобще не го осъзнават , така ще бъде докато загубите надхвърлят 50% , тогава ще се усетят и ще кажат - боли и не печелим , а губим.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                Ми те и банките като собствениците на курници в Редута и до НС.Отказват да дават на прошляци евтини кредити.И са виновни разбира се.За курниците Лорда мое да иска 200000 евро но банките трябва да му дават пари ако може без лихва.Деба и лошите банки.Лорда колко годин още ще те клати Пощенска?Или ти събираш юнаци да протестирате.Е ще си плащаш като поп на мене ми идват много добре 7,5% на година.Да са живи и здрави баламурниците да си купуват имоти и плазми и коли с кредити.
                пешко, почваш да дразниш вече, ще те намеря в селската колиба и ще те хвана за яката Нито ми знаеш сделките, нито ме познаваш за да обобщаваш. Ипотеката ми е като съдлъжник по съвсем друг имот, не за къщата ми в Редута в която няма да пусна да живее щерка ти когато потърси квартира за по-малко от 1000лв. на месец.
                Посочения кредит е за съвсем друг имот за когото плащам само вноските за предсрочно погасяване. В момента остават 13 години. Е за ипотека много ли е? Я свери швейцарските ипотеки. Освен това този апартамент нямаше как да не купим с привлечени средства защото беше на 1/3 от пазарната цена. Няма за какво да протестирам, вярвам, че скоро баМките сами ще си потърсят стабилните клиенти с добри предложения, защото от влогарите не печелят, както и от гащниците на които няма как да дадат. Имам предвид тези със селски обезпечения, ниви и курници, свинеферми и тем подобни

Коментар

• БаМките са се ошашкали от риска, искат да живеят и търсят сигурното.
                  ...И забравят, че най-сигурното е именно смъртта, да ги ева. А баламурниците, бате Пешо са целевата им група.
                  Разбира се, с кризата, последните взеха да захитряват - което не се отнася за баМките - и, разбира се, последните страдат. Ама дай сега и тях да ги мислим

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                    Това за селото дето са го описали Груйо и Наивника, поздравявам Бате Пешо
                    Верно си отвсякъде!
                    Банките са ми интересни с това, че все още не са се научили да бъдат повратливи в БГ.
                    Все още си мислят, че всичко трябва да им идва наготово като клиенти. Имаше някаква реклама в сайта на някакъв кредит примерен 7000лв. за 7 години с 291лв. вноска. Тия нормални ли са?!?! За тези 7 години се събират 24000лв
                    За сравнение в момента изплащам кредит потребителски от 7600лв. за 4 години при вноска 194лв. А след няколко месеца мисля да го погася напълно предсрочно и да го духа баМката. Имам ипотечен при вноска 480лв., от 2007-ма година която на Пощенска баМка най-безочливо ми я вдигна на 540лв. още през 2008-ма.
                    Мисля, че ако само една баМка се сети да намали лихвата с 1% за стари клиенти, ще поощри същите да останат редовни платци и голяма част от кредитите ще останат нелоши. Ще ограничи и банковия туризъм на тези които гледайки как се смъкват лихвите ще сменят и бамката и ще учредят нова ипотека.
                    Ми те и банките като собствениците на курници в Редута и до НС.Отказват да дават на прошляци евтини кредити.И са виновни разбира се.За курниците Лорда мое да иска 200000 евро но банките трябва да му дават пари ако може без лихва.Деба и лошите банки.Лорда колко годин още ще те клати Пощенска?Или ти събираш юнаци да протестирате.Е ще си плащаш като поп на мене ми идват много добре 7,5% на година.Да са живи и здрави баламурниците да си купуват имоти и плазми и коли с кредити.

Коментар

• Абе на мене ми се обадиха от сибанк и ми дадоха няква кредитна карта с лимит мисля 5 бона - при положение, че при тях държа не повече от 1000 лв по сметка - в смисъл ако им изхарча 5 те бона не знам как ще си ги върнат от мене ама не съм много наясно с тия работи щот не обичам да харча на кредит въобще и не съм им чел подробностите.

Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                      И кайш по добре да ми дръннат 20К по кредитна карта, с гаранция Франция, отколкото да ми дадат ипотечен кредит за село

Коментар

• Това за селото дето са го описали Груйо и Наивника, поздравявам Бате Пешо
                        Верно си отвсякъде!
                        Банките са ми интересни с това, че все още не са се научили да бъдат повратливи в БГ.
                        Все още си мислят, че всичко трябва да им идва наготово като клиенти. Имаше някаква реклама в сайта на някакъв кредит примерен 7000лв. за 7 години с 291лв. вноска. Тия нормални ли са?!?! За тези 7 години се събират 24000лв
                        За сравнение в момента изплащам кредит потребителски от 7600лв. за 4 години при вноска 194лв. А след няколко месеца мисля да го погася напълно предсрочно и да го духа баМката. Имам ипотечен при вноска 480лв., от 2007-ма година която на Пощенска баМка най-безочливо ми я вдигна на 540лв. още през 2008-ма.
                        Мисля, че ако само една баМка се сети да намали лихвата с 1% за стари клиенти, ще поощри същите да останат редовни платци и голяма част от кредитите ще останат нелоши. Ще ограничи и банковия туризъм на тези които гледайки как се смъкват лихвите ще сменят и бамката и ще учредят нова ипотека.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                          И кайш по добре да ми дръннат 20К по кредитна карта, с гаранция Франция, отколкото да ми дадат ипотечен кредит за село
                          Те не могат да разберат че, село-не село, имотът няма къде да иде. Ама акто ги слушаш, какви са оперени...и пак, нямали клиенти, кеш имали.
                          Абе, живи да ги оревеш

Коментар

• Убаво де, Груйо, селото-ясно. Ама тва, баМките да са пълни с кеш /както лайно с витамини, предполагам, или както дюшек-с дървеници/ и толкова да не виждат клиенти, значи, някой е кьорав, да го ева. Значи, липсва им адаптивност, свеж подход и разбиране на процесите въпреки високата им образованост. Отделно, че точна банкери у нас почти няма. дори Левон Хампарцумян - много готин пич - и той не е банкер, ами банков служител. Наемник, тоест, не собственик...А такива нямат нито нужната свобода /защото, ако сгрешат, губят "всичко"/, нито духа да направят пробив. И какъв пробив, ако те се наемат, а не самите те да наемат от свое име?
                            БаМки. Не случано, БАМ-кат /от време на време/. Работят с лихвите като "фактор, който би трябвало да им произведе основния продукт", сиреч, допълнителни парични потоци. А пари /стойност/ чрез единствено надписване поради времето -че какво е лихвата? - реално, не се създава. Та тези именно институции, които уж били пълни с кеш, замразяват /паркират/ парите -свои и на клиентите си - и очакват нещо /нямам идея, какво/ да се случи, та при тях да дойде повече...Всички виждаме резултата от подобна /дълго време, задържала се/ политика :дългова криза.
                            ...И няма кой от баМките да се престраши да смени основния си инструмент, захабената от преексплоатация лихва, с нещо просто и ясно, като фиксирана такса за обслужване, например. Не е моя идеята и далеч не е доразвита но, така е.Отделно, проблем им е твърдата /бих казал, късогледа/ политика с приеманите обезпечения, както и неуважението към невеществените активи, в която област постепенно се изместват натрупванията в съвременното пост-индустрално общество. Прост народ-слаба държава, прости "банкери"-слаба банка, ще река.
                            И е вярно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                              aми щото е село - перЕспективата му е нула, няма хора в него, само скотоподобни същества от български произход и унтерменши от мангалски, търсене и предлагане близки до нула, престъпност (битова) - на невъзможни граници, желание на застрахователите да застраховат имота - между нула и минус безкрайност и т.н. и т.н., що задаваш отговори

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                                Тва е ясно Въпросът ми е - Що е тъй
                                aми щото е село - перЕспективата му е нула, няма хора в него, само скотоподобни същества от български произход и унтерменши от мангалски, търсене и предлагане близки до нула, престъпност (битова) - на невъзможни граници, желание на застрахователите да застраховат имота - между нула и минус безкрайност и т.н. и т.н., що задаваш отговори
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Working...
                                X