Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Банките "Пълни сме с кеш"!
Collapse
X
-
ама ти верно си наивник, честно - ни една банка (доколкото знам, ма може ида греша), не приема селски имоти като обезпечение, освен ако селото на е Банкя А ти вместо да се наяъваш за ипотечен кредит, си вземи потребителски необезпечен и си фитка (ма не мисирка) - е, по-големичка ще ти е лихвата, ама 20-30 кинта отгоре месечно и нямаш ни залог, ни дявол, нито сключваш договор за ипотека(разходи за нотариус), нито пък имаш задължителна застраховка на сградата и т.н. и т.н.
Честно, мислех, че по ги отбираш нещата...
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеДайте да видим ся кое е качествен клиент Качествен клиент ли съм аз за кредита, който искам да си взема
Мъж, 42 години, приличен документален доход 5-6 пъти над средния за страната. Имам си обаче гадния навик да не мога да задържам пари, ако нямам задължения за плащане насреща. Та искам да си взема пиклив кредит от около 30К лефчета за селски имот, с 30% участие от моя страна.Навит съм на ипотечка на този имотец. Бамката обаче иска да лагам хапартаментеца си у Софето. Аз не съм навит поради простата причина, че до 3-4 години може да ми се наложи да го лагам за образование на синковеца.
Та качествен клиент ли съм аз бе мамка му и какво вие търсите? 400 кинта месечно са ми последния проблем Кредитната ми история е брилянтна, ако има значение това. Но е само на база кредитни карти, които се надпреварват да ми предлагат
Ако мое някое бамкерче да ми каже къде греша.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Дайте да видим ся кое е качествен клиент Качествен клиент ли съм аз за кредита, който искам да си взема
Мъж, 42 години, приличен документален доход 5-6 пъти над средния за страната. Имам си обаче гадния навик да не мога да задържам пари, ако нямам задължения за плащане насреща. Та искам да си взема пиклив кредит от около 30К лефчета за селски имот, с 30% участие от моя страна.Навит съм на ипотечка на този имотец. Бамката обаче иска да лагам хапартаментеца си у Софето. Аз не съм навит поради простата причина, че до 3-4 години може да ми се наложи да го лагам за образование на синковеца.
Та качествен клиент ли съм аз бе мамка му и какво вие търсите? 400 кинта месечно са ми последния проблем Кредитната ми история е брилянтна, ако има значение това. Но е само на база кредитни карти, които се надпреварват да ми предлагат
Ако мое някое бамкерче да ми каже къде греша.
Коментар
-
Безплатен обяд няма и за щастие това си личи от държавната хранилка.
Брой на наетите в бюджетния сектор (тоест на държавна хранилка):
1)
- в края на януари 2000г. бяха все още комунистическата мечта, а именно 938,556 души
2)
- в края на март 2012г. вече има малко подобрение и броят им за щастие е вече 574,655 души
http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=26Last edited by Inform; 07.07.2012, 09:13.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеТова просто показва колко прозорливи са банките , те гледат - виждат бъдещето и в него много , ама много от тези почти 4 милиона българи , ще могат да си позволят да изплащат кредит от 50 000 , така както сега биха могли да си позволят да изплащат кредит от 5 000 или 500 лева. Защото след не много месеци едно евро , ще се разменя за 0.86 щатски долара , а с няколко стотин щатски долара ще може да се купи цял барел петрол. Така че умното население , да продължава да държи милиарди в евро в банките и да не си купува имоти , защото имотите ще паднат и то ще може да си ги купува безплатно и дори ще се появят строители - предприемачи които ще продават апартаментите на цената на една боя или вафла дори , защото са гладни..така казват сривльовците - кривльонците.Умно в кавички казано относно населението имам впредвид.
Целта на кризата не е 50 000 , да станат като 5000 или като 500...целта на кризата е всеки цървул да може да си купи имот в центъра на София , Варна...от ЛИХВИ , които простите банки ще му спечелят и ще му ги дадат ей тъй.
Много добре си описал тези които си въобразяват.....................но
те май са забравили, че в годините на най-голям растеж и интерес към БГ имотите 75% от сделките бяха от чуждустранни купувачи, което в момента търсене се е свило до скромните 15%. Едни добри новини за страната като сделката с облигации придружени от нови стимули в икономиката ще докара нови инвеститори.
Едно по-кадърно управление докара ли нови крупни инвеститори, купувачите на имоти ще са едно ято което ще ги придружава. Тогава да ги питам разни смешковци дали ще броят българите над 19г. и дали това ще има значение за цените?!
Докато някои хора разберат, че безплатен обяд няма, може да мине половината им живот в безмислено лутане и безполезни ходове.
Коментар
-
Inform
Това просто показва колко прозорливи са банките , те гледат - виждат бъдещето и в него много , ама много от тези почти 4 милиона българи , ще могат да си позволят да изплащат кредит от 50 000 , така както сега биха могли да си позволят да изплащат кредит от 5 000 или 500 лева. Защото след не много месеци едно евро , ще се разменя за 0.86 щатски долара , а с няколко стотин щатски долара ще може да се купи цял барел петрол. Така че умното население , да продължава да държи милиарди в евро в банките и да не си купува имоти , защото имотите ще паднат и то ще може да си ги купува безплатно и дори ще се появят строители - предприемачи които ще продават апартаментите на цената на една боя или вафла дори , защото са гладни..така казват сривльовците - кривльонците.Умно в кавички казано относно населението имам впредвид.
Целта на кризата не е 50 000 , да станат като 5000 или като 500...целта на кризата е всеки цървул да може да си купи имот в центъра на София , Варна...от ЛИХВИ , които простите банки ще му спечелят и ще му ги дадат ей тъй.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнениеВ края на 2011г. населението в България а възраст над 19 години е 5,989,225 души.
В края на юни 2012г. пенсионерите в България бяха 2,218,608 души.
Тоест населението, което може да изтегли например кредит за над 50 хиляди лв. е само част от населението на възраст над 19 години и не е пенсионирано или само част от около 3.8 милиона души.
В края на март 2012г. домакинствата са дължали на банковата система в България едва 72,454 кредита всеки от които на стойност над 50 хиляди лв.
Явно все още има някои, които си въобразяват, че стотици хиляди домакинства в България имат възможност да изплащат кредит на стойност над 50 хиляди лв?!?!?!?!
http://www.noi.bg/images/bg/about/st...i/ECON2012.pdf
http://www.bnb.bg/Statistics/index.htm
http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=19Last edited by Pyramid; 07.07.2012, 14:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от smark Разгледай мнениеВ края на месец Юни бе направено следното изказване на главният изпълнителен директор на Пощенска банка Антъни Хасиотис.
„Пълни сме с кеш, искаме да отпускаме кредити, но няма достатъчно подходящи клиенти“
Съдейки по обема на работата ни свързана с депозити през 2009, 10 и 11 г., съм сигурен, че твърдението на шефа на Пощенска Банка е вярно. Предполагам всички колеги от бранша могат да го потвърдят.
В края на юни 2012г. пенсионерите в България бяха 2,218,608 души.
Тоест населението, което може да изтегли например кредит за над 50 хиляди лв. е само част от населението на възраст над 19 години и не е пенсионирано или само част от около 3.8 милиона души.
В края на март 2012г. домакинствата са дължали на банковата система в България едва 72,454 кредита всеки от които на стойност над 50 хиляди лв.
Явно все още има някои, които си въобразяват, че стотици хиляди домакинства в България имат възможност да изплащат кредит на стойност над 50 хиляди лв?!?!?!?!
http://www.noi.bg/images/bg/about/st...i/ECON2012.pdf
http://www.bnb.bg/Statistics/index.htm
http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=19Last edited by Inform; 07.07.2012, 01:39.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mesoiadess Разгледай мнениеКеша те са го създали чрез раздаване на кредити .
Време да започнат да го топят тоя кеш по обратния начин .
А именно връщане на депозити и нулиране на кредити.
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеПирамид ти май въобще не четеш писането ми
Коментар
-
Пирамид ти май въобще не четеш писането миПървоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеДе да беше вярно. Брат ми взе преди 4 години кредитче от 100 К лв от пощенска банка, от 800 вноската му на няколко пъти я качиха до над 1000 лв, и досега не съм чул -а си споделяме - да са я поне частично намалили. Горките баМки, не искали да им вземат кредитите.
-Ами още да вдигат лихвите, тяхна мама поганска, па да мрънкат.искат да стигнат от т. А до т. Б, ама някой друг вместо тях да мърда...
Няма как да стане. Или се осъзнават, или духат супата
Коментар
-
Първоначално изпратено от smark Разгледай мнение„Пълни сме с кеш, искаме да отпускаме кредити, но няма достатъчно подходящи клиенти“
Съдейки по обема на работата ни свързана с депозити през 2009, 10 и 11 г., съм сигурен, че твърдението на шефа на Пощенска Банка е вярно. Предполагам всички колеги от бранша могат да го потвърдят.
Коментар
Коментар