Първоначално изпратено от LANDLORD 31
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Банките "Пълни сме с кеш"!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеПирамидата преходни процеси учил ли си?Това дето го описваш няма да стане баш по тоя начин.Ще има доста време в което цените ще растат и индустриите ще фалирват.Въпроса е с какво ще се оре жъне мели?Ще има ли ток?Щото ако спре и тока жална ни майка.Докато се научим да орем с коне и волове голям глад ще падне.
Със сигурност ще има една огромна полза. Замърсяването ще намалее в пъти!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеЗа нефта, като си мислят някои, не е най-големият проблем от енергийна гледна точка. той е суровина за индустрията. СУ-РО-ВИ-НА.
И при свършване, спират индустриите. Сривът е тотален и гризването на дръвцето не ни мърда. И тогава все тая, дали имате или нямате пари - или си зарязвате там, с каквото сте пътували, или си го бутате пеша. Тогава бамки-мамки и др. просто стават безполезни.
- Уфф, ама какво ви обяснявам
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеЗа нефта, като си мислят някои, не е най-големият проблем от енергийна гледна точка. той е суровина за индустрията. СУ-РО-ВИ-НА.
И при свършване, спират индустриите. Сривът е тотален и гризването на дръвцето не ни мърда. И тогава все тая, дали имате или нямате пари - или си зарязвате там, с каквото сте пътували, или си го бутате пеша. Тогава бамки-мамки и др. просто стават безполезни.
На този апокалипсис сме се наслушали, ама ако се случи това, което пишеш не е всичко което ще се случи.
А какво ще се случи - случайно ли пропускате да кажете?
Коментар
-
Ако банките са "пълни с кеш", за мен това е сигурна индикация, че само след няколко месеца това няма да е така. Как ще стане и точно какво ще с е случи - предстои да видим. Значи - за Нова година, помежду наздравиците ще погледна дали тук не се е появила тема "Банките - празни сме с кеш" , обещавам.
Коментар
-
За нефта, като си мислят някои, не е най-големият проблем от енергийна гледна точка. той е суровина за индустрията. СУ-РО-ВИ-НА.
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеЕто за това говорех.
Хората са обработени вече за по-високи цени и дори си вярват. Ама как точно определиха 30-40 г - ха ха ха -да ви кажа нещо от личен опит и нещо, което не може да научите по телевизията или от прес аташето на министъра - при танкерите има криза както при контейнеровозите и каркериърите. Ама кризата е не че петролът свършвал...
Така и с всяка стока за която се сетиш, включая имотята
Помниш ли онзи смешник Васил Филипов - шефа на Булгаргаз дето още преди 5 години убеждаваше Цветанка Ризова, че на русите газта им свършвала
Този се е скрил като къртица дълбоко под земи в момента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнениеПроблема не е в липсата. Петрол има за поне 30-40 години. Въпроса е къде се намира, колко ще струва да бъде изваден и преработен, колко бързо може да бъде изваден и в края на краищата дали ще е изгодно изобщо да се вади! Защото по голямата част от лесно достъпния суров течен петрол (с високо качество и енергийна концентрация) е почти изчерпан! Има много големи находища, но те или са на трудно достъпни места(на големи дълбочини в океана) или под формата на битомен пясък и др. Когато запасите на конвенционалния петрол намалеят драстично, това ще доведе до недостиг, световна енергийна криза и голям глад!
Хората са обработени вече за по-високи цени и дори си вярват. Ама как точно определиха 30-40 г - ха ха ха -да ви кажа нещо от личен опит и нещо, което не може да научите по телевизията или от прес аташето на министъра - при танкерите има криза както при контейнеровозите и каркериърите. Ама кризата е не че петролът свършвал...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеТрейдър идея си нямаш какво говориш.Много пъти съм внасял пари и съм теглил солидни лихви..............
Трейдъра ти го каза много ясно, докато чакаш крупната лихва от 8%, която след няколко месеца няма как да не е 5, си изгубил 18% доходност от инфлацията. Това дори не го осъзнавате влогарите Много странно. Преди години излизаше статистика на БНБ, която показваше на всеки 100лв. колко от тях губи вложителя заради инфлацията. Сега и тази статистика банките я скриха, щото са картел и ги е страх да не им издърпат кеша. Много ниско ниво стана в БГ
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеНефт има и ще има за много време напред. Правят се постановки за такива като супертрейдъра, които са наивни и вярват в свършването на нефта. Постановката е толкова плитка, че чак се чудя как умно момче като супера може да се вързва така - петролът свършва - цените са ъп - балъците/стадото плаща - олигарсите печелят. Той нефта е на свършване от 5 години насам А пък ако някой си мисли, че няма открита и създадена алтернативна енергийна технология - много се лъже.
Бах мама му, ако утре изведнъж в целия свят петролът изчезне, рафинериите спрат, изчезнат дизела, бензина, мазута, газьола, керосина, маслата...Сеир голям - ама бат Бойко е насреща
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеИ кат стане петрола 500 долара а няма кеш с кво ще го купуват с домати ли или с тикви?И като свърши петрола с коне ли ще орем и жънем?Ти как си я представяш тая няма нефт и имотите у София поскъпнали.Свърши ли нефта имотите по градовете стават безпредметни.Без имоти може без вода и храна не може.
Бах мама му, ако утре изведнъж в целия свят петролът изчезне, рафинериите спрат, изчезнат дизела, бензина, мазута, газьола, керосина, маслата...Сеир голям - ама бат Бойко е насреща
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеВиж къде е абсурда - аз се занимавам с финанси , ти си въртиш земеделието - ОК !Как да стане номера аз да печеля за теб ? Или пък обратното - ти да работиш пък да печелиш за мен. Нама как да стане това за вечни времена , може да се лъжем един друг , но никой няма да тръгне да печели за другия.Банките ще раздават лихви , пък ти да им дадеш пари и те да ги въртят и ти да печелиш - ше те оберат от мен да знаеш.
В момента ако не си прочел точния вестник , на точното място дори няма да си наясно че банката ти е обещала да ти даде 8% и то накря на годината , а вече си на минус с 18% ..а годината не е свършила.
Няма такова нещо , като някой друг да работи за да печели за теб. Не се е случвало и няма и да се случи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеПетрола трябва да стане 500 долара за барел , защото консумацията му от тук нататък винаги ще расте..до момента в който го свършат.Нямам и 50 еврови цента кредит , имам имоти и метал който не е злато. Петрола е яко нагоре да се разберем , кеша е пред разпад.
Коментар
-
Бате Пешо
Виж къде е абсурда - аз се занимавам с финанси , ти си въртиш земеделието - ОК !Как да стане номера аз да печеля за теб ? Или пък обратното - ти да работиш пък да печелиш за мен. Нама как да стане това за вечни времена , може да се лъжем един друг , но никой няма да тръгне да печели за другия.Банките ще раздават лихви , пък ти да им дадеш пари и те да ги въртят и ти да печелиш - ше те оберат от мен да знаеш.
В момента ако не си прочел точния вестник , на точното място дори няма да си наясно че банката ти е обещала да ти даде 8% и то накря на годината , а вече си на минус с 18% ..а годината не е свършила.
Няма такова нещо , като някой друг да работи за да печели за теб. Не се е случвало и няма и да се случи.Last edited by supertrader; 07.07.2012, 19:43.D.Y.F-091066
Коментар
Коментар