IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Банките "Пълни сме с кеш"!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
    Ток са произвеждали и древните шумери, без да са добивали петрол. А сега при АЕЦ, ТЕЦ, ВЕЦ, ПАВЕЦ, ФОТОВОЛТАИЦИ, ЦАРЕВИЦА, МЕТАНОЛ, ВЕТРОГЕНЕРАТОРИ мислиш ли, че няма да има ток
    Със сигурност ще има една огромна полза. Замърсяването ще намалее в пъти!
    Предполагам че ще има но кога незнам.При въгледобива си требе машини които не работят с ток.Начина на живот коренно ще се измени.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      Пирамидата преходни процеси учил ли си?Това дето го описваш няма да стане баш по тоя начин.Ще има доста време в което цените ще растат и индустриите ще фалирват.Въпроса е с какво ще се оре жъне мели?Ще има ли ток?Щото ако спре и тока жална ни майка.Докато се научим да орем с коне и волове голям глад ще падне.
      Ток са произвеждали и древните шумери, без да са добивали петрол. А сега при АЕЦ, ТЕЦ, ВЕЦ, ПАВЕЦ, ФОТОВОЛТАИЦИ, ЦАРЕВИЦА, МЕТАНОЛ, ВЕТРОГЕНЕРАТОРИ мислиш ли, че няма да има ток
      Със сигурност ще има една огромна полза. Замърсяването ще намалее в пъти!

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
        За нефта, като си мислят някои, не е най-големият проблем от енергийна гледна точка. той е суровина за индустрията. СУ-РО-ВИ-НА.
        И при свършване, спират индустриите. Сривът е тотален и гризването на дръвцето не ни мърда. И тогава все тая, дали имате или нямате пари - или си зарязвате там, с каквото сте пътували, или си го бутате пеша. Тогава бамки-мамки и др. просто стават безполезни.

- Уфф, ама какво ви обяснявам
        Пирамидата преходни процеси учил ли си?Това дето го описваш няма да стане баш по тоя начин.Ще има доста време в което цените ще растат и индустриите ще фалирват.Въпроса е с какво ще се оре жъне мели?Ще има ли ток?Щото ако спре и тока жална ни майка.Докато се научим да орем с коне и волове голям глад ще падне.

Коментар

• Пълни са с кеш , който обаче им е толкова свиден , че не искат да го дадат на никого.
          Стискат кеша щото толкова вятър духа навън , че изпуснат ли го няма да го видят повече . Перфектната буря започва.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
            За нефта, като си мислят някои, не е най-големият проблем от енергийна гледна точка. той е суровина за индустрията. СУ-РО-ВИ-НА.
            И при свършване, спират индустриите. Сривът е тотален и гризването на дръвцето не ни мърда. И тогава все тая, дали имате или нямате пари - или си зарязвате там, с каквото сте пътували, или си го бутате пеша. Тогава бамки-мамки и др. просто стават безполезни.

Е па като кажете А, кажете и Б бре...
            На този апокалипсис сме се наслушали, ама ако се случи това, което пишеш не е всичко което ще се случи.
            А какво ще се случи - случайно ли пропускате да кажете?

Коментар

• Ако банките са "пълни с кеш", за мен това е сигурна индикация, че само след няколко месеца това няма да е така. Как ще стане и точно какво ще с е случи - предстои да видим. Значи - за Нова година, помежду наздравиците ще погледна дали тук не се е появила тема "Банките - празни сме с кеш" , обещавам.

Коментар

• За нефта, като си мислят някои, не е най-големият проблем от енергийна гледна точка. той е суровина за индустрията. СУ-РО-ВИ-НА.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                  Ето за това говорех.

Хората са обработени вече за по-високи цени и дори си вярват. Ама как точно определиха 30-40 г - ха ха ха -да ви кажа нещо от личен опит и нещо, което не може да научите по телевизията или от прес аташето на министъра - при танкерите има криза както при контейнеровозите и каркериърите. Ама кризата е не че петролът свършвал...
                  Може да не свършва, но става все по-скъп като добив. Така, че цената е само нагоре.
                  Така и с всяка стока за която се сетиш, включая имотята
                  Помниш ли онзи смешник Васил Филипов - шефа на Булгаргаз дето още преди 5 години убеждаваше Цветанка Ризова, че на русите газта им свършвала
                  Този се е скрил като къртица дълбоко под земи в момента.

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
                    Проблема не е в липсата. Петрол има за поне 30-40 години. Въпроса е къде се намира, колко ще струва да бъде изваден и преработен, колко бързо може да бъде изваден и в края на краищата дали ще е изгодно изобщо да се вади! Защото по голямата част от лесно достъпния суров течен петрол (с високо качество и енергийна концентрация) е почти изчерпан! Има много големи находища, но те или са на трудно достъпни места(на големи дълбочини в океана) или под формата на битомен пясък и др. Когато запасите на конвенционалния петрол намалеят драстично, това ще доведе до недостиг, световна енергийна криза и голям глад!
                    Ето за това говорех.

Хората са обработени вече за по-високи цени и дори си вярват. Ама как точно определиха 30-40 г - ха ха ха -да ви кажа нещо от личен опит и нещо, което не може да научите по телевизията или от прес аташето на министъра - при танкерите има криза както при контейнеровозите и каркериърите. Ама кризата е не че петролът свършвал...

Коментар

Трейдър идея си нямаш какво говориш.Много пъти съм внасял пари и съм теглил солидни лихви..............
                      Ти наистина си голям мечтател
                      Трейдъра ти го каза много ясно, докато чакаш крупната лихва от 8%, която след няколко месеца няма как да не е 5, си изгубил 18% доходност от инфлацията. Това дори не го осъзнавате влогарите Много странно. Преди години излизаше статистика на БНБ, която показваше на всеки 100лв. колко от тях губи вложителя заради инфлацията. Сега и тази статистика банките я скриха, щото са картел и ги е страх да не им издърпат кеша. Много ниско ниво стана в БГ

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                        Нефт има и ще има за много време напред. Правят се постановки за такива като супертрейдъра, които са наивни и вярват в свършването на нефта. Постановката е толкова плитка, че чак се чудя как умно момче като супера може да се вързва така - петролът свършва - цените са ъп - балъците/стадото плаща - олигарсите печелят. Той нефта е на свършване от 5 години насам А пък ако някой си мисли, че няма открита и създадена алтернативна енергийна технология - много се лъже.
                        Бах мама му, ако утре изведнъж в целия свят петролът изчезне, рафинериите спрат, изчезнат дизела, бензина, мазута, газьола, керосина, маслата...Сеир голям - ама бат Бойко е насреща
                        Проблема не е в липсата. Петрол има за поне 30-40 години. Въпроса е къде се намира, колко ще струва да бъде изваден и преработен, колко бързо може да бъде изваден и в края на краищата дали ще е изгодно изобщо да се вади! Защото по голямата част от лесно достъпния суров течен петрол (с високо качество и енергийна концентрация) е почти изчерпан! Има много големи находища, но те или са на трудно достъпни места(на големи дълбочини в океана) или под формата на битомен пясък и др. Когато запасите на конвенционалния петрол намалеят драстично, това ще доведе до недостиг, световна енергийна криза и голям глад!

Коментар

И кат стане петрола 500 долара а няма кеш с кво ще го купуват с домати ли или с тикви?И като свърши петрола с коне ли ще орем и жънем?Ти как си я представяш тая няма нефт и имотите у София поскъпнали.Свърши ли нефта имотите по градовете стават безпредметни.Без имоти може без вода и храна не може.
                          Нефт има и ще има за много време напред. Правят се постановки за такива като супертрейдъра, които са наивни и вярват в свършването на нефта. Постановката е толкова плитка, че чак се чудя как умно момче като супера може да се вързва така - петролът свършва - цените са ъп - балъците/стадото плаща - олигарсите печелят. Той нефта е на свършване от 5 години насам А пък ако някой си мисли, че няма открита и създадена алтернативна енергийна технология - много се лъже.
                          Бах мама му, ако утре изведнъж в целия свят петролът изчезне, рафинериите спрат, изчезнат дизела, бензина, мазута, газьола, керосина, маслата...Сеир голям - ама бат Бойко е насреща

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            Виж къде е абсурда - аз се занимавам с финанси , ти си въртиш земеделието - ОК !Как да стане номера аз да печеля за теб ? Или пък обратното - ти да работиш пък да печелиш за мен. Нама как да стане това за вечни времена , може да се лъжем един друг , но никой няма да тръгне да печели за другия.Банките ще раздават лихви , пък ти да им дадеш пари и те да ги въртят и ти да печелиш - ше те оберат от мен да знаеш.
                            В момента ако не си прочел точния вестник , на точното място дори няма да си наясно че банката ти е обещала да ти даде 8% и то накря на годината , а вече си на минус с 18% ..а годината не е свършила.
                            Няма такова нещо , като някой друг да работи за да печели за теб. Не се е случвало и няма и да се случи.
                            Трейдър идея си нямаш какво говориш?За мен работят двама работника и печелят и за себе си и за мен щото ако не съм аз няма да печелят нищо.Виж ти да ми управляваш парите и да печелиш за мен наистина няма как да се случи.При банката е друго.Много пъти съм внасял пари и съм теглил солидни лихви.След месец ще се случи пак.Парите непрекъснато са в движение.А банките като не платят фалират и ще въртят круши.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              Петрола трябва да стане 500 долара за барел , защото консумацията му от тук нататък винаги ще расте..до момента в който го свършат.Нямам и 50 еврови цента кредит , имам имоти и метал който не е злато. Петрола е яко нагоре да се разберем , кеша е пред разпад.
                              И кат стане петрола 500 долара а няма кеш с кво ще го купуват с домати ли или с тикви?И като свърши петрола с коне ли ще орем и жънем?Ти как си я представяш тая няма нефт и имотите у София поскъпнали.Свърши ли нефта имотите по градовете стават безпредметни.Без имоти може без вода и храна не може.

Коментар

• Бате Пешо

Виж къде е абсурда - аз се занимавам с финанси , ти си въртиш земеделието - ОК !Как да стане номера аз да печеля за теб ? Или пък обратното - ти да работиш пък да печелиш за мен. Нама как да стане това за вечни времена , може да се лъжем един друг , но никой няма да тръгне да печели за другия.Банките ще раздават лихви , пък ти да им дадеш пари и те да ги въртят и ти да печелиш - ше те оберат от мен да знаеш.
                                В момента ако не си прочел точния вестник , на точното място дори няма да си наясно че банката ти е обещала да ти даде 8% и то накря на годината , а вече си на минус с 18% ..а годината не е свършила.
                                Няма такова нещо , като някой друг да работи за да печели за теб. Не се е случвало и няма и да се случи.
                                Last edited by supertrader; 07.07.2012, 19:43.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X