Първоначално изпратено от 4ervenasgan
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Испания - каква я мислехме, а тя каква стана !!!!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеАбсолютно е така! Ако всеки произведе днес по нещо за ядене, вечерта ще имаме пълна маса.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Аха, значи алонсо, викаш, щом не им върви "бизнеса" на някои и произвеждат неща от които хората нямат нужда и не купуват, трябва да се плясне една убава инфлация, та тези стиснати хаймани, дето са спестили нещичко, щат нещат да почнат да купуват от боклуците им а?
А не е ли по-добре и справедливо, тези на които не им купуват боклука, да фалират или да почнат да правят други неща, които ще се купуват, а?
Както каза бертрама:
"който не работи - не трябва да яде!"
и още:
"Социалната държава е "непригодна" :P за съществуване в 21 век", поздрави за което!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеБанда,
истината е една и тя е "който не работи - не трябва да яде!"
всичко останало е булшитАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Баланса на ецб е нормално да се раздува когато всички банки я използват и за набиране на ликвидност и за съхранение на средства. По този начин се получава
- банките взимат кредити от ецб като оставят обезпечение - баланса и се повишава с тези средства - след това оставят тези взети ликвидни средства отново в ецб - баланса и се вдига още. Но това се получава чисто счетоводно, когато банките не си отпускат едни на други кредити а действат през посредничеството на ецб. И с отминаването на кризата тази част съвсем естествено ще се свие. А когато банките почнат да разчитат на нормалните банкови канали за взимане на капитал и другата част ще се свие като се измести от пазара. Т.е. баланса на ецб ще се свие значително просто от връщането на междубанковия пазар до нормалност. Този повишен баланс трудно ще предизвика инфлация просто защото в момента ЕЦБ действа като банка на банките и тази част от баланса и преди това всъщност е била в балансите на финансовата система - но е била разпръснати между самите банки.
-при фед, е фед изкупува американски дцк което директно е печатане на пари. През някой месеци от последната една година Фед бе основния купувач на американски дълг. Тази част може да се свие само ако фед започне да разпродава американски дцк - което обаче ще им вдигне доходността и съответно при това огромно ниво на дълг, което има сащ може да направи дълга им много трудно изплатим. Инфлация в САЩ не се получава само защото самите банки не кредитират особено.
Така че разликата в причините за увеличаване на тези баланси е изключително ключова. Това пренесено във времето ще доведе със 99% сигурност до значително поскъпване на еврото - достатъчно е само риска от изчезване на самото евро да намалее. А при ясна дългосрочна тенденция за поскъпване на еврото европа ще започне да засмуква инвестиции и от САЩ и от Великобритания. Тогава тренда ъв валутата и лихвения диференциал ще са достатъчно привлекателни за привличане на инвестиции.
И САЩ ще се окажат в съвсем проблемна ситуация. Със закотвени ниски лихви - високото ниво на дълг ще прави рязкото вдигане на лихвите невъзможно освен ако не искат да се вкарат в депресия. С изтичане на пари, с невъзможност за повишаване допълнително на дълга и с невъзможност за продължаващо печатане на пари, освен ако не искат долара да си загуби статута на резервна валута.
Така че положението на САЩ е много по тревожно от това в еврозоната. Еврозоната заменя краткосрочна волатилност с дългосрочна устойчивост. САЩ заменят дългосрочна нестабилност за краткосрочна стабилност. Това което се вижда изглежда еднакво, но причините за това го правят много различно.Last edited by ravnovesie; 12.06.2012, 10:13.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеВсе ми е едно дали ще пишеш или не.
Ако не вярваш на мен, погледни графиката на ЗЛАТОТО.
Ако бяха напечатани нови 1 трилион евро, златото щеше да гони 3000 хиляди долара за трой унция.
Но наистина нямам време да се обяснявам на обидчиви никове......
златото е в долари и после по обменния курс и в други валути
Коментар
-
Банда,
истината е една и тя е "който не работи - не трябва да яде!"
всичко останало е булшит
Европа, Хамерика и тн развити държави станаха прекалено социални в последните години. Оставиха прекалено много власт в ръцете на популисти политици, които правят какви ли не простотии , за да бъдат преизбрани.
Схемата е проста - хората със спестени пари (вложени в депозити, пенсионни застраховки и тн) ще пият по една студена вода. Хората без пари ще пият по две студени води. Накрая всички ще разберат, че социалния модел е утопия и ако искат да идват да се напиват на Слънчев бряг трябва да разчитат не само на социални помощи, а и на надница.
САЩ трябва да вдигнат данъците сериозно. Европа трябва да стане несоциална и да пресече храненето на всичкото безработни, негра и тн циганьори докопали се до ЕС гражданство.
И нещата ще тръгнат полека.
Поздрави
ПС Социалната държава е "непригодна" :P за съществуване в 21 век (освен ако не лежи върху 1 трилион барела петрол)
лекаLast edited by bertram; 12.06.2012, 00:54.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеЕее, че защо пък 3000 долара?
Нещо мачът ми затъпя....
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеВсе ми е едно дали ще пишеш или не.
Ако бяха напечатани нови 1 трилион евро, златото щеше да гони 3000 хиляди долара за трой унция.
Но наистина нямам време да се обяснявам на обидчиви никове......Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vilavarna Разгледай мнение
пп аз съм от лагера на тия дето нема да пишат вече
Но наистина нямам време да се обяснявам на обидчиви никове......
Коментар
-
Първоначално изпратено от vilavarna Разгледай мнениеда де, ама децата и внуците дето останаха в бг и те намаляха от 100 на 14% ...
А колко е дълга на домакинствата? 23% лоши кредити към април, общ кредитен портфеил на банките 52млрд. България е абстракция - българите са реални а те са задлъжнели ама яко ... макар и да не са толкова зле като в западна европа като моментна снимка тенденцията е кофти щото и икономиката е в киреча и при тва образование и над половината първолаци не с български майчин език перспективите са за 30% лоши кредити до 1г. А това значи че банки и спестявания няма. Пари няма, действайте! Светъл пример сме, няма спор. Я прати Бойко да го обясни на останалите че аман от леваци ....
Абе тва да даваш БГ за светъл пример е просто върха. Хората гласуват с краката си и е ясно че не са на твоето мнение че сме геройска икономика .
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеРазбира се, че ЕЦБ не печата.
Друг е въпросът дали няма да й се наложи да печата, когато започнат падежите по LTRO, но това е съвсем друга тема.
Ако ЕЦБ беше отпечатала досега нови 1 трилион евра, вече евро/долар щеше да бъде 0.80.
П.П. ти да не си от лагера на майстора? Не съм ти чел много мненията и затова питам.
http://www.bloomberg.com/quote/EBBSTOTA:IND/chart
или
този утроен баланс са го напазарили с дарения от спестените пари за банички.
ако не печатаха еврото щеше да е поне тройно ама нейсе ...
пп аз съм от лагера на тия дето нема да пишат вече
Коментар
-
Е как да не печата ЕЦБ, именно това направи с ЛТРО-тата, справка балансите им направо гонят космоса.
Аз не разбрам, при рекапитализация, тези пари не са заем, щото то пак ще е същото.
В смисъл банките какво дават като обезпечение, нищо. Само с правителство става номера, тези 100 милярда ще идат в правителството, а те ще ги налеят в банките, в капиталите им. Е питанката е така не се ли национализират?Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеТи май живееш в някакъв измислен свят, когато става дума за държави, правителства и банки от Южна Европа........
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеБългария имаше над 100% дълг от БВП през 1997. Стигна до 14% за 10 години.
А колко е дълга на домакинствата? 23% лоши кредити към април, общ кредитен портфеил на банките 52млрд. България е абстракция - българите са реални а те са задлъжнели ама яко ... макар и да не са толкова зле като в западна европа като моментна снимка тенденцията е кофти щото и икономиката е в киреча и при тва образование и над половината първолаци не с български майчин език перспективите са за 30% лоши кредити до 1г. А това значи че банки и спестявания няма. Пари няма, действайте! Светъл пример сме, няма спор. Я прати Бойко да го обясни на останалите че аман от леваци ....
Абе тва да даваш БГ за светъл пример е просто върха. Хората гласуват с краката си и е ясно че не са на твоето мнение че сме геройска икономика .
Коментар
Коментар