IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Испания - каква я мислехме, а тя каква стана !!!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Да бондовете на САЩ са балон - ако имаш в предвид тях.
    да! франция, англия, германия япония сащ и то в този ред (за полседните 3 не съм сигурен за последователността). франция е на рекордно ниска доходност след като свалиха пенс. възраст

тоя дето ги шорти сега ще ходи по цял ден по плажовете по шорти скоро

Коментар

• Има една книга на Вонегът. Казва се "Механично пиано". Там се описва точно този проблем на съвременното общество. В България може и да има работа за метачи, но в Германия и това няма. Там метат машините. Помощите са им достатъчни за да преживяват, но човек има нужда с нещо да се занимава дори и да е задоволен материално. Та от глад никой не е умрял още и няма и да умре, обаче няма бизнес. Испанците например не могат да бъдат обвинени в мързел. Строяха като за световно. Това си е положен труд. Проблемът им е че никой не им иска продукта. Основният проблем е че ако има напечатани 100 лева и с лихвите са станали примерно 130, то тези 30 няма от къде да се вземат, освен ако не бъдат изтеглени от този който ги е напечатал във вид на стоки и услуги. Иначе имаме недостиг на пари и дефлация, която блокира икономиката. Как златните пари ще решат този проблем ?
      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
        Сега това, че той бил учил за директор и искал да получава 10к юро, ама те му предлагали да стане бригадир или да копа на село си е негов проблем.
        Еми ти докторите не ги мисли... Те си отиват в чужбшна и си намират работа. Това което си написал важи най-вече за пишман икономистите /финансистите/ пишещи в тоя форум... Те къде ще си търсят работа като бригадири, не зная..

Поздравче...
        http://www.youtube.com/watch?v=3XGJq8wrw5I
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
          Работа за метачи в БГ ще има все повече, па и по-света ще е така... Много синя сган има за измитане!
          !?! Еми ето, сам признаваш, че работа има и ще има още повече (дори за такива, като теб). Стига се оплаква, ами слагай оранжевия елек и хващай метлата, че иначе глад како.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
            Доволен ли си ?
            Е, как да съм доволен като лъжеш безогледно... Не ме карай да ти търся дописката, къде пишеш, че набутваш в сантандерки 300% /триста/ от сметката.

Предлагам ти като откриеш нова сметка да я набуташ цялата в марджин за някоя италианска или френска банка!? Само за сведение... от вчера тегленията от банкомати в Испания за затруднени, а от днес важат нови по-ниски лимити да теглене от банкомати в повечето френски банки.... А да сте живи и здрави!
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Защото не се усещаш как критикуваш самишят себе си!... Кво стана със сантандерките? Издуха ли вече сметката?
              Даже напротив. Много добре се усещам че критикувам себе си. Сметката ми е далеч от издухване. В момента е 10% надолу. Колкото и странно да ти звучи съм доволен от резултата. Един добър и сравнително евтин урок Това ми е третият опит за спекула и вторият неуспешен. Просто добрите ми инвестиции в земя и адсиц ме накараха да си мисля че съм финансов гений Доволен ли си ?

Коментар

В БГ за метачи
                Работа за метачи в БГ ще има все повече, па и по-света ще е така... Много синя сган има за измитане!

Коментар

• Еми навсякъде има работа бе фори. В БГ за метачи, в Германия за инженери, в Колумбия за наркотрафиканти. Въпрос на желание, образование, кадърност и амбиция. Ти като не искаш да метеш в БГ, бегай в Лондон да си пиеш кафето на Канари Уорф. Мързелът, безхаберието и липсата на мобилност не са оправдание, а утежняващо вината обстоятелство.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                    Защо така с лошо?
                    Защото не се усещаш как критикуваш самишят себе си!... Кво стана със сантандерките? Издуха ли вече сметката?

Коментар

• Да - САЩ или трябва да вдигнат лихвите или да преминат през процеса на деливъридж, през който преминава в момента европа. Не подновяването на старите дългове всъщност представлява точно този процес. Но възможностите им да го правят без да вкарат икономиката си в дългосрочна депресия са ограничени от ръста на номиналния им БВП - който както ще да го гледа човек трудно може да надхвърли 5,5-6%. И дори да го използват на макс пак ще им трябват поне 5-6 години. А те няма да го използват на макс.

При ЕЦБ увеличаването на баланса не води до висока заплаха от инфлация точно защото преминава през кредитирането на банките. Ако междубанковия пазар е нормален ЕЦБ няма да кредитира банките в тези чудовищни размери и съответно баланса им ще падне. Ако се запази замразения междубанков пазар може да има още заеми от ЕЦБ но пък ще има потиснато кредитиране на икономиката - така че пак няма да има инфлация. И в крайна сметка пак баланса им ще почне да намалява - просто ще е отложено в бъдещето - но няма да има и вредните последици, които ФЕД може да докара.

Да бондовете на САЩ са балон - ако имаш в предвид тях.

Коментар

работа има за целия китайски народ
                        Де е тая рабтоа бе, синясган?!... Де е? И колко се плаща за нея? Щото.. и аз мога да взема целия китайски народ на работа ако не ми се налага да им плащам заплати!

Коментар

Ами отивай на полето и започвай да копаш или във фабриката и да работиш... Стига си киснал в този форум и произвеждал спам!
                          Аууу. Защо така с лошо? Какво съм ти направил ? Да не би да пада златото и сега да си го изкарваш на мен? Ако е така прощавам ти

Коментар

• Не може да намери работа????? Ми то е казано, бе фори - работа има за целия китайски народ, че и за марсианците. Сега това, че той бил учил за директор и искал да получава 10к юро, ама те му предлагали да стане бригадир или да копа на село си е негов проблем. Като не иска ще седи гладен.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              .
                              -при фед, е фед изкупува американски дцк което директно е печатане на пари. През някой месеци от последната една година Фед бе основния купувач на американски дълг. Тази част може да се свие само ако фед започне да разпродава американски дцк
                              или когато дълга падежира и не се револвира с нов. Дали ще се подновява с нови бондове е решение на фед в бъдещето и имаме същата структура - увеличение на парите в обръщение сега и естествено свиване в бъдещето покрай падежите. През последните месеци баланса на фед спада поради тази причина - не се купуват нови а старите се изплащат.

С ЕЦБ е същото - баланса ще спадне ако не се подновят ЛТРО-тата а заемите се изплатят. Разликата е че ФЕД има плавна програма за намаляване на баланса щото имат някакъв микс от падежи (с операция туист ги изместиха напред) а ЕЦБ има един фиксиран период от 3г.

Според мен и двете са си принтене само дето ЕЦБ твърди че след 3г ще прибере напечатаното а ФЕД че ще ги изтегли като падежират бондовете но според мен нито едните нито другите ще го направят. Това се вижда и от дългосрочния баланс на фед - има само нагоре. Лакомията няма граници, няма и да има докато няма шамари (загуба на доверие в парите) когато ще е късно.

И за последно една гатанка - кой е тоя финансов продукт дето цената му не е в пари, има го от 300г и е на исторически връх (де да беше само един ама нейсе). там е балона

Коментар

"който не работи - не трябва да яде!"
                                А ако иска да работи, но не може да намери работа?!... Защото разни паразити издигащи този лозунг са унищожили работните места?!...

Коментар

Working...
                                X