IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коя е банката с най-евтин международен превод?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Shen Разгледай мнение
    Здравейте,

Предстои ми да извърша превод от Англия (Lloyds) към една от нашите банки. Трансферът ще се извърши през "TransferWise". Въпроса ми е в коя банка има най-малка такса за входящ превод в BGN?

Благодаря!

Зависи от сумата. В ПИБ до 10 хиляди евро няма такса.После въпроса е да ги прехвърлиш вероятно в другата банка. Там обаче вероятно ще минеш на валутен превод, така че ще е по-добре пак през трансфъра, при който до 3 000 паунда няма такса за ПЪРВИЯ превод. За целта обаче е нужен реферал като този - https://transferwise.com/u/99b04. Ако пък ги обърнеш рискуваш пак дървен курс. Понеже сменям ПИБ-а за Пейпала след като въведоха красивата такса от 0.25 % на транзакция (Пейпал не ми взима такса...), та новата сметка е левова и се наложи да погледна курсовете на банките, освен еврото другото е куче влачи...В случая пак много зависи сумата за да сметнеш коя гимнастика е най-удачна.
    Койоте, случил си на жена, но иначе на тоя етап трансфъра е алтернатива, при това безапелационна.Дали за Европа, дали за Щатите.
    Тук някой почна ли да предлага SEPA? Обратното броене почна, по-мало от година!
    Дотогава алтернативно.

Коментар

• Здравейте,

Предстои ми да извърша превод от Англия (Lloyds) към една от нашите банки. Трансферът ще се извърши през "TransferWise". Въпроса ми е в коя банка има най-малка такса за входящ превод в BGN?

Благодаря!

Коментар

• Нашите банки си живеят в каменната ера.

Просто нямам думи, не знам дали има изобщо смисъл да описвам глупостите с които се сблъсквам в нашите банки. Не знам до къде ще я докарат, но много лошо действат. Не може основния ти доход да е от разни таксички и комисионни, това просто не е банкиране, това си е чист рекет.

Но да оставим страна загубата на пари, загубата на време е още по съществена. Не искам да чувам за банка, неприятно ми е като ходя там. Все едно отивам на лекар или зъболекар. Знам, че ще загубия време и пари, но трябва да отида, защото нямам друг избор за сега. Вече има повече алтернативи от преди, но не е достатъчно.

Предполагам дори след като SEPA стане задължителна, пак ще измислят нещо, да събират таксички.

Коментар

• Първоначално изпратено от Coyote Разгледай мнение
          Аз се наших като спечелих аукцион за уредба от немския eBay без да видя, че продавачът не приема PayPal. Сега трябва да видя как да му преведа тези 37.99 евро, че да не ми излезе златна тази уредбичка.

А според банката на продавача Sepa трябва да важи и у нас...
          https://transferwise.com . Първият превод дори е без такса

Коментар

• Не съм сигурен доколко ще е полезно, понеже ходих до офис на Асет Банк и разбрах, че преводът струва 5 евро, само ако имаш сметка там. Иначе беше 30 ли беше, 60 евро ли беше... Нямаше смисъл.

В крайна сметка ги преведе жена ми, която като служител на банка се оказа, че няма такси за превода... Една от малкото й преференции

Коментар

• Първоначално изпратено от Coyote Разгледай мнение
              Аз се наших като спечелих аукцион за уредба от немския eBay без да видя, че продавачът не приема PayPal. Сега трябва да видя как да му преведа тези 37.99 евро, че да не ми излезе златна тази уредбичка.

Странно...
              Пиши как си разрешил този казус за инфо - ще бъде полезно!

Коментар

• Аз се наших като спечелих аукцион за уредба от немския eBay без да видя, че продавачът не приема PayPal. Сега трябва да видя как да му преведа тези 37.99 евро, че да не ми излезе златна тази уредбичка.

Коментар

• Отн.: дребни хитринки

Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
                  Дребни хитринки, ама като знаем че те търгуват с пари и време, ето ти - доход.
                  Това не са 'дребни хитринки' - разместването на трансакцията във времето и подмяна на характера, както и начисляването на несъществуващи и недължими суапове за времето на трансакцията, особено ако не превиш никакъв чейдж, в ИКТ се нарича изкривяване на трансакцията. Предполагам, че и във финансите се нарича по същия начин.

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
                    покажи ми ценоразпис на БГ банка дето предлага SEPA ?

Аз не съм виждал
                    Няма и да видиш до 16 октомври 2016 мисля че беше нещо различно от стандартната тарифа.
                    Това не означава, че не използват SEPA

http://epc.cbnet.info/content/adherence_database

тук гледаш, кой до къде го е добутал със сепата Вкл. в България

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                      Това не е вярно
                      Банките ти пускат SEPA, а те чарджват за SWIFT
                      покажи ми ценоразпис на БГ банка дето предлага SEPA ?

Аз не съм виждал
                      Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
                        Просто хората вече ползват SEPA която е по-евтина , в БГ само SWIFT има
                        Това не е вярно
                        Банките ти пускат SEPA, а те чарджват за SWIFT

Коментар

• Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнение
                          Защото го могат ... и защото няма кой да им набие канчето. По принцип трябва да си благодарен, че не ти начисляват и чейндж и суап когато им даваш пари в брой на каса.
                          Е, мноу трудно се изчислява, за това. По бесно си е - процент върху внесената сума

Коментар

• Първоначално изпратено от kaliniv Разгледай мнение
                            Не е вярно. Цената на SWIFT е супер ниска. Това е картелно споразомение на БГ банките. В чужбина международен превод във валута различна от Евро е на цена за краен клиент до 3 EUR за фирми с обеми може да падне до 1 EUR.

БГ банковата система е НАЙ НАЙ ужасно скъпата в Европа. Мерсим се с Турция само.
                            Грешиш , SWIFT си е скъпа система.

Просто хората вече ползват SEPA която е по-евтина , в БГ само SWIFT има
                            Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Друго неудобство при международни преводи (ако получателя е в България) са високите такси , удържани при получателя на превода.
                              Да не говорим, че му сервират превода 1-2 дни по клиентската сметка по-късно, а вече сметката на банката е заверена при кореспондента. Дребни хитринки, ама като знаем че те търгуват с пари и време, ето ти - доход.

Коментар

• Отн.: ... принцип не мога да разбера

Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                                Не, по принцип не мога да разбера защо и за входящ превод събират пари
                                Защото го могат ... и защото няма кой да им набие канчето. По принцип трябва да си благодарен, че не ти начисляват и чейндж и суап когато им даваш пари в брой на каса.

Коментар

Working...
                                X