Тази година ще има ли награда "Банка на годината"?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коя е банката с най-евтин международен превод?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнениеДа, аз също съм пускала преводи през тях и нямам забележки. Другата седмица ми се налага да пусна един през ОББ, та ще ги тествам и те как са.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеПонеже вече редовно ползвам Трансфъра и ми се налага основно през ПИБ да се пускат преводи към Булбанкската им сметка тук, та на гишето изразих подобно съмнение - взимат пари по Суифт, а ги пускат по СЕПА. Момата някак лукаво се опита да отклони моето предположение, та се чудя доколко е възможно да го действат така?
Иначе системата им си бачка перфектно. Превод до Германия пусках миналата седмица, насрещната страна вика след 3-4 дни ще е тук и не вярваше, че на другата сутрин ще са по сметката му, както и стана, разбира се.
По-назад бях давал линк за безплатен първи превод до 3 000 паунда, ето го пак да не се рови - https://transferwise.com/u/99b04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kaliniv Разгледай мнениеВажно е да се знае че само БГ банки не прилагат SEPA в Европа. Чехия, Полша и тн отдавна я пуснаха и намалиха цените. То не че БГ банките не я ползват но крият за да държат цените високи! Има картелно споразумение на БГ банките да не пускат СЕПА докато не дойде закона на вратата 2016!
ДСК обхожда през своята майка в Унгария. Взимат ви цена за SWIFT а те пускат през SEPA през Унгария. Да живее България...
Иначе системата им си бачка перфектно. Превод до Германия пусках миналата седмица, насрещната страна вика след 3-4 дни ще е тук и не вярваше, че на другата сутрин ще са по сметката му, както и стана, разбира се.
По-назад бях давал линк за безплатен първи превод до 3 000 паунда, ето го пак да не се рови - https://transferwise.com/u/99b04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kaliniv Разгледай мнениеВажно е да се знае че само БГ банки не прилагат SEPA в Европа. Чехия, Полша и тн отдавна я пуснаха и намалиха цените. То не че БГ банките не я ползват но крият за да държат цените високи! Има картелно споразумение на БГ банките да не пускат СЕПА докато не дойде закона на вратата 2016!
ДСК обхожда през своята майка в Унгария. Взимат ви цена за SWIFT а те пускат през SEPA през Унгария. Да живее България...
До тогава ще дерат както могат - само в България банките се издържат от такси и комисионни, а не от търговска дейност както се бият в гърдите, че са ...Only God Can Judge me...
Коментар
-
Първоначално изпратено от sauron Разгледай мнениеAsset bank-5 eur за суми до 1000,00 eur
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеНяма евтин превод. Няма мислеща банка. Няма СЕПА. Като се има предвид, че 90% от преводите са до 50К евро, първата която въведе нормален сепа трансфер ще избие рибата, ама - йок!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеБанките няма как да слязат под 5 евро защото доколкото знам системата суифт им събира такса 5 евро на преводче.
Ако си голям клиент може да договоряш индивидуални тарифи но обикновенно са структурирани 5 евро твърда такса плюс процент от сумата за изходящ превод.
Всъщност договорките са за процентчето , колкото с по симпатичен толкова процента е по-малък.
БГ банковата система е НАЙ НАЙ ужасно скъпата в Европа. Мерсим се с Турция само.
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеБанките няма как да слязат под 5 евро защото доколкото знам системата суифт им събира такса 5 евро на преводче.
Ако си голям клиент може да договоряш индивидуални тарифи но обикновенно са структурирани 5 евро твърда такса плюс процент от сумата за изходящ превод.
Всъщност договорките са за процентчето , колкото с по симпатичен толкова процента е по-малък.
Коментар
-
Банките няма как да слязат под 5 евро защото доколкото знам системата суифт им събира такса 5 евро на преводче.
Всъщност договорките са за процентчето , колкото с по симпатичен толкова процента е по-малък.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лозанова Разгледай мнениеИ аз ще си позволява да похваля Тексим Банк за преводите - 9 eurLiverpool Forever
Коментар
-
Първоначално изпратено от XY Разгледай мнениеТексимбанк!
Аз съм много доволен, 9 ойро SHA превод, дадоха ми супер курс от 1.9568 за покупка на ойрота. След 2 дни вальор. Като цяло, тази банка ми направи доста добро впечатление.
Коментар
Коментар