IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коя е банката с най-евтин международен превод?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тази година ще има ли награда "Банка на годината"?

Коментар

• Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
      Да, аз също съм пускала преводи през тях и нямам забележки. Другата седмица ми се налага да пусна един през ОББ, та ще ги тествам и те как са.
      Трансфъра или ПИБ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
        Понеже вече редовно ползвам Трансфъра и ми се налага основно през ПИБ да се пускат преводи към Булбанкската им сметка тук, та на гишето изразих подобно съмнение - взимат пари по Суифт, а ги пускат по СЕПА. Момата някак лукаво се опита да отклони моето предположение, та се чудя доколко е възможно да го действат така?
        Иначе системата им си бачка перфектно. Превод до Германия пусках миналата седмица, насрещната страна вика след 3-4 дни ще е тук и не вярваше, че на другата сутрин ще са по сметката му, както и стана, разбира се.
        По-назад бях давал линк за безплатен първи превод до 3 000 паунда, ето го пак да не се рови - https://transferwise.com/u/99b04.
        Да, аз също съм пускала преводи през тях и нямам забележки. Другата седмица ми се налага да пусна един през ОББ, та ще ги тествам и те как са.

Коментар

• Първоначално изпратено от kaliniv Разгледай мнение
          Важно е да се знае че само БГ банки не прилагат SEPA в Европа. Чехия, Полша и тн отдавна я пуснаха и намалиха цените. То не че БГ банките не я ползват но крият за да държат цените високи! Има картелно споразумение на БГ банките да не пускат СЕПА докато не дойде закона на вратата 2016!

ДСК обхожда през своята майка в Унгария. Взимат ви цена за SWIFT а те пускат през SEPA през Унгария. Да живее България...
          Понеже вече редовно ползвам Трансфъра и ми се налага основно през ПИБ да се пускат преводи към Булбанкската им сметка тук, та на гишето изразих подобно съмнение - взимат пари по Суифт, а ги пускат по СЕПА. Момата някак лукаво се опита да отклони моето предположение, та се чудя доколко е възможно да го действат така?
          Иначе системата им си бачка перфектно. Превод до Германия пусках миналата седмица, насрещната страна вика след 3-4 дни ще е тук и не вярваше, че на другата сутрин ще са по сметката му, както и стана, разбира се.
          По-назад бях давал линк за безплатен първи превод до 3 000 паунда, ето го пак да не се рови - https://transferwise.com/u/99b04.

Коментар

• Първоначално изпратено от kaliniv Разгледай мнение
            Важно е да се знае че само БГ банки не прилагат SEPA в Европа. Чехия, Полша и тн отдавна я пуснаха и намалиха цените. То не че БГ банките не я ползват но крият за да държат цените високи! Има картелно споразумение на БГ банките да не пускат СЕПА докато не дойде закона на вратата 2016!

ДСК обхожда през своята майка в Унгария. Взимат ви цена за SWIFT а те пускат през SEPA през Унгария. Да живее България...
            SEPA ще влезе официално в сила в България на 31,10,2016г, когато е крайният срок поставен от ЕС за въвеждането й.
            До тогава ще дерат както могат - само в България банките се издържат от такси и комисионни, а не от търговска дейност както се бият в гърдите, че са ...
            Only God Can Judge me...

Коментар

• Първоначално изпратено от sauron Разгледай мнение
              Asset bank-5 eur за суми до 1000,00 eur
              Защо ги хвалите за такива цени? Евро превод навсякъде в европа стружа до 2 ЕВРО

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                Няма евтин превод. Няма мислеща банка. Няма СЕПА. Като се има предвид, че 90% от преводите са до 50К евро, първата която въведе нормален сепа трансфер ще избие рибата, ама - йок!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                  Банките няма как да слязат под 5 евро защото доколкото знам системата суифт им събира такса 5 евро на преводче.

Ако си голям клиент може да договоряш индивидуални тарифи но обикновенно са структурирани 5 евро твърда такса плюс процент от сумата за изходящ превод.

Всъщност договорките са за процентчето , колкото с по симпатичен толкова процента е по-малък.
                  Не е вярно. Цената на SWIFT е супер ниска. Това е картелно споразомение на БГ банките. В чужбина международен превод във валута различна от Евро е на цена за краен клиент до 3 EUR за фирми с обеми може да падне до 1 EUR.

БГ банковата система е НАЙ НАЙ ужасно скъпата в Европа. Мерсим се с Турция само.

Коментар

• КТБ

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                      Банките няма как да слязат под 5 евро защото доколкото знам системата суифт им събира такса 5 евро на преводче.

Ако си голям клиент може да договоряш индивидуални тарифи но обикновенно са структурирани 5 евро твърда такса плюс процент от сумата за изходящ превод.

Всъщност договорките са за процентчето , колкото с по симпатичен толкова процента е по-малък.
                      Ще чакаме руската система за преводи....

Коментар

• Банките няма как да слязат под 5 евро защото доколкото знам системата суифт им събира такса 5 евро на преводче.

Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Няма евтин превод. Няма мислеща банка. Няма СЕПА. Като се има предвид, че 90% от преводите са до 50К евро, първата която въведе нормален сепа трансфер ще избие рибата, ама - йок!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Лозанова Разгледай мнение
                            И аз ще си позволява да похваля Тексим Банк за преводите - 9 eur
                            Asset bank-5 eur за суми до 1000,00 eur
                            Liverpool Forever

Коментар

• И аз ще си позволява да похваля Тексим Банк за преводите - 9 eur

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
                                Тексимбанк!
                                Аз съм много доволен, 9 ойро SHA превод, дадоха ми супер курс от 1.9568 за покупка на ойрота. След 2 дни вальор. Като цяло, тази банка ми направи доста добро впечатление.
                                Зависи и сумата предполагам, при тия курса е под фиксинга, .5113, за хиляда лева превод - 5 лв. Пускам пак линк за първи безплатен превод до към 8 хиляди лева - https://transferwise.com/u/99b04.

Коментар

Working...
                                X