Има си биткойн за тая работа. Купуваш го тук, пращаш го, продаваш го там..всичко за не повече от час..
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коя е банката с най-евтин международен превод?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Balcerovich Разгледай мнениеJeka,
Пощенска банка и ОББ също имат такса от 0.25% за плащане в чужбина.
Коментар
-
Да се включа и аз.
По отношение на Булбанк и еврова на трансфъра. Аз не мисля, че те имат такава тук. Те си имат левова в България, виждат си парите в нея и тогава пускат от немската си банка да речем. Бързината вече е пословична. В Германия преводите стигат в пъти по-бързо, отколкото между техни банки. Дадох пример и вчера...ПИБ влачат до третия сетълмент плащане, минава на другия ден, едва ли не те наказват, че ползваш услугите на Трансфъра. В 10 минават, в 11:30 пишат, че са ги получили, в 12 са на път, в 13:30 бяха в Румъния. А може и по-рано да са били, тогава каза получателя, че са налични.
Ако искате да получи точно 200 евро да речем, щото и там леко мръдват с курса нявга, то давате не на 400 лв. грубо да преведеш, а на долното поле - 200 евро. Тогава взимат и 3 % срещу флуктуации докато се конвертира превода. Рестото го връщат по сметката, от която е изпратен превода.Чудих им се веднъж 5-10 лв. ли ми върнаха, къде им е Киро на кирия, ама айде. Преди взимаха от XE.com, вече са от Ройтерс курсовете, че там имало повече цвят във валутите.
Правейки превода за Румъния погрешка пуснат от евро в леи. Накрая ми дава опции за плащане. Освен банков превод имаше плащане с дебитна/кредитна карта. Но превода беше към банка в Талин. И се светнах, че съм объркал валутите. Все пак някой с карта във валута може да ползва и тази опция, но имайте предвид, че хубостниците от ПИБ взимат 0.25 % за плащане в чужбина, вероятно е така и в други банки.
Грую, радвам се, че си свършил работа. Имат обаче един кофти момент, а именно идентификацията. Маса време съм се борил с тях в няколко случая за различни хора, като цяло неуспешно. Веднъж регистрирана жена с фамилията на съпруга си се оказва с име в банката моминско. Седмица вървя кореспонденция и накрая им се даде брачното. В друг случай погрешка пуснал, че е бизнес плащането и ново двайсе - идват от Иван в системата, но фирма ХХХ по банкова сметка. Дайте удостоверение за регистрация, акционери и такива. Не бяха много неща, ама...Казвам им вижте си ТР, всичко има там.Уви в тоя случай върнаха парите в сметката, та човека вече ги пусна като ФЛ без никакви проблеми. По отношение на Щатите обаче би ме учудило, че не са искали да те идентифицират с лична карта или друг личен документ. Пускахме към 4 хиляди долара до Щатите преди време - от воле емнаха човека за идентификация, че и данни за фактурата искаха.Отдадох го на лекия режим отвъд Голямата вода. За Европа за първи превод ако ти съвпадат имената май не е имало случай да искат идентификация, а смея да твърдя на доста хора съм го дал като вариант за плащане.
По отношение на идентификация на подателя - пишат си видно, че са Трансфър, но в полето за референция си се отбелязва за какво иде реч и мисля го показва на получателя.
Преди месец ми се случи след пуснат в петък превод, т.е. в понеделник да е наличен и отсреща да казват - парите ги няма, но след като им указах кога и какво да търсят си намериха грешката.
Като цяло са чук и гек, особено до края на октомври 2016, тогава мисля вече СЕПАта ще изправи кривиците на пазара у нас, освен ако не извъртят пак някоя гяволия.
Ей ви още един линк за безплатен първи превод, в случай, че някой му се появят няколко тежки суми и реши да спести.
https://transferwise.com/u/99b04.
Коментар
-
Да го пусна и тук, че си е точно по темата, а и съм напълно доволен от тях:
За банковите преводи извън България и аз категорично препоръчвам Transferwise - проверени са на 100% и може да се разчита на тях - взеха ми само левче за превода от моята сметка до тяхната в Булбанк, а иначе изпратих 1000 долара на тъста в щатите от майка му и преводът пристигна за 2 дни.
Aз вече банки за международни преводи не ползвам, но всеки сам си знае - за подобен превод щяха да ми вземат около 30 долара, сега платих само левчеLast edited by Грую Груев; 14.10.2016, 21:03.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Donatela9 Разгледай мнениеЗдравейте,
Искам да изпратя малка сума в Холандия и се насочих към transfer wise, като смятах да използвам дебитната си карта за превода, но платформата изобщо не ми дава такава опция, а директно ме прехвърля към плащане по банков път. Така че трябва да направя превода от сметка в лева в бг банка към евровата сметка на transfer wise в евро в "Булбанк", но от там ми казаха, че чарджват за входящ превод от левова сметка в еврова при тях мин. 7 евро. Въпросът ми е - ако превода е от моя еврова сметка в еврова при тях безплатен ли ще ми е превода?
- дебитната ти карта би следвало да има сметка към нея, ако имаш онлайн банкиране, просто превеждаш пари от тази сметка към сметката на Трансферуайз в България - не знам дали съм максимално ясен, питай, ако има нещо неясно
- сметката на Трансферуайз за България е в Уникредит Бурканбанк
- системата работи по следният начин - ти превеждаш пари от твоята сметка (без значение в коя банка в Бг ти е сметката) към сметката на Трансфер-а в Уникредитбурканбанк, а те оттам си вземат парите, след като се получат, и те уведомяват, че ще ги изпратят на желания от теб субект някъде си по света.
- таксите, които следва да платиш, ако имаш безплатен линк за първи превод (малко по-надолу има такъв) са само и единствено към твоята банка (банката, в която имаш сметка) съгласно нейната Тарифа. Няма други такси, осевн към твоята си банка по тарифа.
- давам пример със себе си от вчера - имам сметка в Райшайзен (левова), оттам наредих сума в лева, която те (трансферуайз) директно ми конвертираха в долари, като ми казаха колко ще получи реципиента. Наредих парите към сметката, която те ми дадоха в Уникредит Бурканбанк, моята банка (райшайзен) ме чарджи 1 леФче за превода и нищо друго. днес получих потвърждение от Трансферуайз, че парите са получени при тях и в понеделник трябва да са в УСА. Единственият минус, доколкото може да се нарече минус, тъй като не зависи от тях, е, че може да има разлика във влаутния курс от деня на подаването на трансфера от теб, до дена на получване на парите в сметка на Трансферуайз в Уникредит. При теб няма да има такъв проблем, тъй като лева е фиксиран към еврото.
дано съм помогнал, аз повече Бг банкова система за трансфери в чужбина няма да ползвам - успех
П.С. И благодаря на Жеката, че ме открехна на схематаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
превод на пари от България с Transfer Wise
Здравейте,
Искам да изпратя малка сума в Холандия и се насочих към transfer wise, като смятах да използвам дебитната си карта за превода, но платформата изобщо не ми дава такава опция, а директно ме прехвърля към плащане по банков път. Така че трябва да направя превода от сметка в лева в бг банка към евровата сметка на transfer wise в евро в "Булбанк", но от там ми казаха, че чарджват за входящ превод от левова сметка в еврова при тях мин. 7 евро. Въпросът ми е - ако превода е от моя еврова сметка в еврова при тях безплатен ли ще ми е превода?
Коментар
-
Превод на пари от UK в БГ (GBP - EUR)
Здравейте съфорумци. Бях направил малко проучване коя услуга ще е най-бърза при най-добър курс м/у TransferWise и CurrencyFair при превод на 50 GBP от UK в БГ (EUR сметка). Преводите ги направих по едно и също време в петък(11.12.2015) преди Cut OFF time (събота и неделя - неработни). Прилагам снимка от "Отчети по сметки" кога са пристигнали преводите и как изглежда получения превод и от двете услуги.
Дължа да отбележа, че нямам такса за входящи преводи в БГ банка, затова сумите които съм получил са същите които са ми били обявени от Transferwise и CurrencyFair още преди да направя превод.
*Пояснение - CurrencyFair LTD не прави преводи в BGN (лв)
[IMG][/IMG]Last edited by alligator_29; 14.12.2015, 15:12.
Коментар
-
[QUOTE=jikev;1059917216]аз пробвах с 264,80 лв., т.е. около 100-ина паунда[/QUOTE
Тия са ти дали и 5 лева горница, бре!!!
Кви са тия глупости дето пишеш, или си го копнал от нейде от лани?
Някой превеждал ли е на собствена сметка? Кой излиза като подател на трансфера в банковото извлечение? Ако излиза Transferwise, някъде другаде излиза ли автоматично името на реалния подавател на парите?
До сега съм превеждал няколко пъти, но само на фирми, като в рубриката за основание на превода пиша номера на фактурата, която плащам.
Коментар
-
Здравейте. Нека хвърля и моите 5 стотинки по темата. Реших след много четене по форуми да направя и аз превод до UK, използвайки TransferWise. След направена от мен регистрация в сайта им и попълване на сумата / аз пробвах с 264,80 лв., т.е. около 100-ина паунда/, при потвърждение ми излезе тяхна сметка в Уникредит Булбанк. Важно е да знаете, че сумата не е добре да я носите на каса в Уникредит, а да ги наредите от ваша сметка. Сьщият ден до 16 часа превода беше получен в UK, като сумата беше 99.75 паунда. Първия трансфер е без такса, разликата идва от обменния куре, т.е. аз за превод на 100-ина пауда платих 0.35 пауда +1 лв. за моя банков превод по тяхната сметка в Уникредит. Питайте банките колко ще ви вземат, почва се с 10 евро суифт и т.н. При следващ превод таксата е 0,5 % от превода, т.е. за 1000 паунда-около 5 пауда.
Линк за безплатен първи трансфер:
https://transferwise.com/u/1b05a
Коментар
-
Първоначално изпратено от Coyote Разгледай мнениеА според банката на продавача Sepa трябва да важи и у нас...
Шпаркасето са малко в грешка.
The regulation defines a clear timeline by when these rules need to be implemented in all Member States. For the euro area, the final deadline is 1 February 2014. The deadline for euro-denominated payments in non-euro area countries will be 31 October 2016.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shen Разгледай мнениеТрансферът ще се извърши през "TransferWise". Въпроса ми е в коя банка има най-малка такса за входящ превод в BGN?
Такса за входящ превод може да има само, ако валутата е различна от лева.
Някои банки нямат такса за входящ валутен превод при малки суми (вж. ПИБ), а други нямат такса превод и при големи (вж. ПроКредит Банк).
Някои банки нямат такса за входящ превод само при срочните депозити (вж. ЦКБ), а при разплащателни сметки имат.
Ако ползвате TransferWise (т.е. получавате левове в левова сметка!) няма да имате такса за входящ превод - може да ползвате всяка банка.
Имайте предвид, че може да си спестите плащане на месечна такса, като отворите сметка, за която няма месечна такса (в повечето случаи това е сметка с име, различно от „разплащателна сметка“, като някои банки, например Ти БИ Ай Банк, нямат месечна такса и за разплащателните сметки).
Дебитна карта + сметка без никакви месечни такси (и без такса теглене от банкомат на същата банка) предлага Алфа Банк, но трябва да имате 1000 лева за отваряне на такава сметка (после може да ги харчите от картата). Иначе в други банки таксите варират между 0,50 лв и 2 лв месечно, като има и по-високи.
(За юридически лица месечните такси са по-високи.)Last edited by vstoykov; 12.11.2015, 14:46.
Коментар
Коментар