IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде си държи спестяванията българина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
    Като сме почнали да говорим за лихва да кажа -мойта пара е тука на 8,85% лихва
    някой дава ли повеке ?
    http://www.corpbank.bg/individual_custumers_40.html
    Плясни си тука сканиран договора за депозит със заличени лични данни и ще ти повярвам. Щото и в друг форум един се изФърли така като чик..я на мокър песък, пък се оказа въздух под налягане.
    По-добре напиши следното:
    Бих искал да притежавам такъв кеш, че да мога да вземам 8.85% лихва от КТБ

Коментар

• Като сме почнали да говорим за лихва да кажа -мойта пара е тука на 8,85% лихва
      някой дава ли повеке ?
      http://www.corpbank.bg/individual_custumers_40.html
      Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
        Може Наивника да не е запознат Както и да е. Не е лошо да имате едно наум и да си пише в договорчето следните няколко думички "Независимо, че лихвата се различава от стандартната, приложима от банката, не са налице условията на Чл. 5. (1) ЗГВБ
        влизаш в абсолютно излишни филми, но няма лошо, щом имаш желание. Сега ми покажи кой ще си развали договорната бланка и ще я коригира за едни "кирливи" 5-10-15К
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          точно така е, напълно си прав - наивника не е запознат със законодателството в случая. Друг е въпроса доколко е гарантирано всичко....
          Може Наивника да не е запознат Както и да е. Не е лошо да имате едно наум и да си пише в договорчето следните няколко думички "Независимо, че лихвата се различава от стандартната, приложима от банката, не са налице условията на Чл. 5. (1) ЗГВБ

Коментар

• Кво толкова странно има ,както прави държавата така е и при народа ,харчи от спестеното ,а и защо си мислите че тези депозити са само от български граждани живеещи в страната ,а и банките може да дават информация за всички открити през годината ,без да се смята че някои са закрити вече ,като нищо може да смятат и на фирмите , абе стъкмистика ...

Коментар

• В България не знам къде ги държат, но един клиент от Гърция ми разправяше, че негов приятел имал 115 х евро закопани под басейна
              Обаче лихвите много паднаха, имаше по 9% от токуда, американската, и ПИБ, а едно врее в СИБ -за три години почти 30 % взимаш.
              Сега ако сложиш примерно 200 бона, колкота са гарантирани и кво -ще вземеш 10 бона след 1 година, демек 800 лв на месец-това са ми обядите до офиса за един месец.Несериозно е некакси.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                Що пък, пише до 10 бона - на ви 5 %, от 20 до 50 бона, на ви 5.5 %.
                Всичко е публично оповестено, няма частни договорки, следователно го покрива.
                точно така е, напълно си прав - наивника не е запознат със законодателството в случая. Друг е въпроса доколко е гарантирано всичко....
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Zaki Разгледай мнение
                  А какво ще ядеш - свинска карантия ли !?
                  говорим за спестявания, я не за насъщния.
                  Last edited by ivancholak; 21.04.2012, 13:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                    Не забравяй, че тези с другата лихва не са гарантирани от държавата
                    Що пък, пише до 10 бона - на ви 5 %, от 20 до 50 бона, на ви 5.5 %.
                    Всичко е публично оповестено, няма частни договорки, следователно го покрива.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zaki Разгледай мнение
                      че какво и е на свинска карантия - свинско шкембе на чорба е уникално (нищо общо с телешкия боклук дето се сервира по заведенията), за пресен свински дроб (но не от магазина, а да си го купиш от село) пък да не отварям реч - няма такава вкусотия, а пълнен далак или запечени бъбреци.....

но да не разводнявам темата - и в злато (налично) си е ок - аз имам такова на цема 600 долара и съм много доволен, само съжалих, че съм вкарал едва 15-на % от активите ми в него, но....

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                        Ама защо реши че имат пари.
                        ++++
                        ( това е въпросът! ) Следващият въпрос може, да е: ..А кога ще има кинти.. ??

Коментар

• Първоначално изпратено от ivancholak Разгледай мнение
                          в злато, в злато и пак в злато.

златото в земята.

Коментар

• в злато, в злато и пак в злато.

златото в земята.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                              Не забравяй че на 1000 кинта лихвата е една а на 25000 друга.
                              Не забравяй, че тези с другата лихва не са гарантирани от държавата

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
                                25*1000 и на мене ми се вижда малко пресилено, но известна "диверсификация" при депозитите има смисъл. Например:
                                1) голям брой малки депозити не привлича толкова внимание колкото един голям
                                2) разични по срокове депозити
                                3) различни условия в различни банки (едни работят в събота, други дават по-висока лихва...)
                                4) различни падежни дати, особено при по-дългосрочните депозити. Ако е един голям годишен, по закона на всемирната подлост ще се наложи да се развали на 11ия месец.
                                Сигурно има и други причини.
                                Не забравяй че на 1000 кинта лихвата е една а на 25000 друга.

Коментар

Working...
                                X