IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде си държи спестяванията българина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    ами да де, ама 9,5 милки от тези 12,5 милки депозита са до 1К лева Та не виждам причина, ако евентуално имаш 25К, да ги разбиеш на 25 депозита по 1К Ама знам ли, бая малоумни хорица има в родната татОвина
    25*1000 и на мене ми се вижда малко пресилено, но известна "диверсификация" при депозитите има смисъл. Например:
    1) голям брой малки депозити не привлича толкова внимание колкото един голям
    2) разични по срокове депозити
    3) различни условия в различни банки (едни работят в събота, други дават по-висока лихва...)
    4) различни падежни дати, особено при по-дългосрочните депозити. Ако е един голям годишен, по закона на всемирната подлост ще се наложи да се развали на 11ия месец.
    Сигурно има и други причини.

Коментар

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
      където и американеца -> http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=886182
      И аз умрях от смях, като го прочетох Щот си мислех че мнооо ЕнтЕлЕгентно си държа малко златце във фризера, а се оказа, че съм тъп, колкото среден американец

Коментар

• Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
        Къде си държи спестяванията българина ?
        където и американеца -> http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=886182

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
          Има към 2 милиона безработни, или поне без постоянен доход. Повечето от тях едва ли имат спестявания, по-скоро заеми към лихвари. Някой имат, но в чужбина... Някой - в кеш и в бурканбанк.
          Интересно някой може ли да изчисли колко пари са в буркан банк -тоест извън икономиката като използва статистиката на БНБ управление емисионно ?
          Аз не съм много наясно признавам -сигурно е от възрастта
          Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Има към 2 милиона безработни, или поне без постоянен доход. Повечето от тях едва ли имат спестявания, по-скоро заеми към лихвари. Някой имат, но в чужбина... Някой - в кеш и в бурканбанк.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
              много просто - диверсификацията е на мода
              Тъй тъй - спомних си че преди две години един мой приятел сподели че за да е сигурен че няма да му изгорят спестяванията пръснал своите 8500 лева в 12 различни банки

Коментар

ами да де, ама 9,5 милки от тези 12,5 милки депозита са до 1К лева Та не виждам причина, ако евентуално имаш 25К, да ги разбиеш на 25 депозита по 1К Ама знам ли, бая малоумни хорица има в родната татОвина
                много просто - диверсификацията е на мода
                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Ами що бре ти е чудно че е така ?
                  Имаме 30 банки в БГ и в всяка като имам по 196 000 лева гарантирани пари от фонда - пей сърце
                  Немой си изхарча само лихвата дет я взимам
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

абе, тато, що пишеш повече глупости, отколкото бодигардът ти може да изговори, бре, серсемин Еле ти го те тука те - http://bnb.bg/bnbweb/groups/public/d...ress_a1_bg.pdf и си пише, че има 12,5 милиона депозити в населението, т.е. ако е вярна статистиката ти, че само 500К народ имат депозити, то това значи, че всеки един от тези 500К човека има по 25 депозита

Уау, това е по-голяма безсмислица от стенограмите на министерски съвет
                    Ами що бре ти е чудно че е така ?
                    Имаме 30 банки в БГ и в всяка като имам по 196 000 лева гарантирани пари от фонда - пей сърце
                    Немой си изхарча само лихвата дет я взимам

Коментар

• абе, тато, що пишеш повече глупости, отколкото бодигардът ти може да изговори, бре, серсемин Еле ти го те тука те - http://bnb.bg/bnbweb/groups/public/d...ress_a1_bg.pdf и си пише, че има 12,5 милиона депозити в населението, т.е. ако е вярна статистиката ти, че само 500К народ имат депозити, то това значи, че всеки един от тези 500К човека има по 25 депозита

Уау, това е по-голяма безсмислица от стенограмите на министерски съвет

Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
                      То това е ясно че богатите са малко и са много богати ,а бедните много и са много бедни - ама 93% къде си държат парите ?
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

То това е ясно че богатите са малко и са много богати ,а бедните много и са много бедни - ама 93% къде си държат парите ?
                        Ама защо реши че имат пари.
                        Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
                          Едва ли само 7% имат депозити, но тука е нещо по принципа на Парето - 20% от хората притежават 80% от депозитите

Коментар

• Едва ли само 7% имат депозити, но тука е нещо по принципа на Парето - 20% от хората притежават 80% от депозитите
                            Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Къде си държи спестяванията българина ?

Днес прочетох че само 511 000 души в България или 7% от населението имат депозити в банки.И ми стана интересно , защо са толкова малко хората в България които имат спестени пари за черни дни ,при условие че непрекъснато спестяванията като размер растат в банките - по последни данни 32,5 млрд. лв
                              Оттам идва и следващия въпрос -останалите 93% които нямат спестявания в банка -къде си държат парите ,ако въобще имат такива ?

През последните две години (от януари 2010 г. до януари 2012 г. ) процентът на хората, които имат спестявания е намалял двойно - от 14 процента преди две години на 7 процента (511 000 души) в началото на тази година.
                              А от седемте процента българи, които имат спестявания, едва 13 на сто имат депозити над 5 000 лв. или това са приблизително 66 000 души.
                              http://banks.dir.bg/2012/04/20/news10988692.html
                            Working...
                            X