IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде си държи спестяванията българина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Аз приказвам за субсидирана цена, очевидно че реалната цена ще е по-висока. но все пак говорим за масово стандартизирано строителство, което силно ще намали себестойността. Земята - е сигурно ако се правеше 2007 щеше да е доста скъпа - но сега - съмнява ме. пък и държавата си има още доста собствена земя. не е като да се налага да купува земя от пазар.
    След това за данъците - моята идея не е да раздвижва пазара на имоти. А да създаде възможност на хора с ниски и средни доходи да остават в България и да не живеят в мизерия. В момента за хора от провинцията е по-лесно да отидат да бачкат в германия, италия и до скоро в испания, отколкото да отидат в София или в друг голям град. Просто жилищата в София имат забранителна цена за хора с под средните доходи. Така обаче се полува сериозен натиск и върху заплащането. Защото никой голям български град не би могъл да привлече хора дори на средна заплата, просто разхода им за жилища ще е 80% от парите които получават.
    Работил съм за каквото съм учил
    И за какво му е да привлича на някой град хора, като градовете имат проблем дори с тия които са в тях заради безработицата. Ще си купи жилище за да стои без работа? Или за да му плаща данъка? Че той с 200 лева на село все пак може да живее, а в голям град ще пукне от глад дори да има жилище.

От къде ще вземеш пари за субсиидии?

С още данъци на частния бизнес, или със заеми? Още цената като цяло ще нахвърли изключително много тия 200 евро на квадрат. Ей сега направих една груба сметка: Ако държавата стои такива жилища, то тя ще назначи специална администрация за това, а тя ще струва около 9 000 000 лева на година, без цените за колите и сградния и фонд които трябва да има. Това ще е само годишната издръжка за заплати. Ако държавата стои 300 жилища по 70 м2 площ, то 214 евро на м2. + цената от 200 евро на м2 която ти спомена, стават - 412 евро на м2. Значи цената идва на 412 евро на м2, но само ако държавата пуска по поне 300 апартамента годишно. Ако тя не пуска толкова, а пусне само 150 жилища годишно, то цената ще скочи много над тези 412 евро на м2! Отделни към тези 412 евро за м2 трябва да сложим и това което ще се краде! Защото, ще се краде и то яко. Ако цената се спре на 600 евро за м2 себестойност на една панелка, то правителството ще пляска с ръце, но имам съмнения, че с всички разходи и кражби цените ще са дори много повече. За това и те питах дали си бил в бизнеса с каквото и да е, защото има неща като себестойности, печалба, разходи, заплати, квалификация и т.н.

Държавата никога не строила евтино, че сега да успее. Държавата може да стои само скъпо. Доказан отдавна факт! Белене, Цанков камък, магистралите, всичко е много скъпо и ако към цена на километът магистрала сложим и административните разходи по министерства и агенции, то на километър цената идва чудовищно голяма. Просто хващаш министерства и агенции които се занимават с пряко магистралите, бюджета на пряко заетите в тях хора и разходите им, го делиш на построен километър, добавяш и цената за самото строителство и готово. Всичко това са разходи. Каква е гаранцията, че това няма да се случи и с жилищата? По-скоро имаме гаранция, че ще се случи.

Забравяш и друго - Ако се строи жилищата ще се изкупуват от предприемачи по ниските цени и бедните пак ще го духат.
    Last edited by Jay Gould; 22.04.2012, 19:06.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
      друг път - трошка на гаС и по 4 бачкера в таралясника и ще им излезе на цената на градския транспорт горе-долу Бухово е по-близо от Пеуник до София, а аз лично не знам пеуничанин под наем в София). А предполагам, че до там има и градски транспорт (в това не съм убеден) - все пак са част от Столична община....
      чакай сега, те ако ще живеят така мизерно че да се събират по четирима в кола, по-добре да емигрират. А градски транспорт и да има това ще е 2 часа път в едната посока. Едно е евтино стандартизирано жилище, което все пак се намира в границите на града, друго е живеене в гето на 30 км от града.

Наистина не мога да разбера доводите против, това определено няма да е скъпо, всичките средства за това няма да са повече от годишните бонуси в държавната администрация, а дори само от вторичните ефекти - повече хора с работа и по-малко емиграция бюджета ще си върне субсидията поради по-високо потребление и съответно данъци. И хората ще са доволни. И строителите ще живнат. И за банките повече бизнес. И всички които правят мебели, домакински уреди и така нататък ще дръпнат. И цените на имотите няма да паднат, защото таргет групата на тези жилища са хора, които просто никога няма да си купят и без това нормален имот. А тези които са ги купили тези жилища докато ги изплатят че да могат да ги продават ще минат десетилетия.

Единствените които ще бъдат засегнати са тези дето дават мизериики под наем по за 150 евро. Аз поне виждам само плюсове.

Коментар

Ако трябва да пътува всеки ден от Бухово за транспорт ще му отидат повече пари отколкото да си вземе под наем в центъра.
        друг път - трошка на гаС и по 4 бачкера в таралясника и ще им излезе на цената на градския транспорт горе-долу Бухово е по-близо от Пеуник до София, а аз лично не знам пеуничанин под наем в София). А предполагам, че до там има и градски транспорт (в това не съм убеден) - все пак са част от Столична община....
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
          Абе хора, не е проблемът в жилищата!!! Толкова жилища на тиква население никъде няма. Лично аз не бих си купил жилище никога, но все пак пустото българско и при мен надделя. Ами жилища си има - Ей го Радомир - 200 кинта квадрата и продължават да са празни
          не са проблема жилищата в българия. проблема е работата. И там където има работа няма достъпни жилища, а там където има достъпни жилища няма работа

Коментар

• Абе хора, не е проблемът в жилищата!!! Толкова жилища на тиква население никъде няма. Лично аз не бих си купил жилище никога, но все пак пустото българско и при мен надделя. Ами жилища си има - Ей го Радомир - 200 кинта квадрата и продължават да са празни

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
              принципно социална идея, но не изпълнима поради ред причини. Дори и в момента има подобни панелки - Бухово, примерно (и инфраструктура си имат и т.н.), но никой не ще да ходи там, а от Бухово до Невски е горе-долу за същото време като от Владая, Княжево или Люлин (с кола).....

та твоето предложение е нереализируемо, просто защото няма да има ни един терен, който да отговаря на всички изисквания:
              - новите селяци да му се кефят
              - да е с удобна връзка с центъра
              - да е достатъчно голям
              - да е евтин
              Ако трябва да пътува всеки ден от Бухово за транспорт ще му отидат повече пари отколкото да си вземе под наем в центъра.

Коментар

Това ще е значителна намеса на пазара. С жилищата няма да е така. Все пак говорим за евтини стандартизирани жилища, построени в район където очевидно частния интерес не вижда смисъл да строи. Жилища за хора, които просто искат да могат да работят в друг град. Ето в София на север от надежда има много пространство, очевидно никой не иска да строи там, пък и някой да построи нещо то ще върви прекалено евтино. но какво пречи там държавата да построи един комплекс от 50 или 100 блока с по 150 апартамента в блок. Като ги пуснат по 200 евро всичко ще се запълни. И икономиката ще живне покрай строителството - а не като тези спортни зали, дето струват точно колкото един цял такъв жилищен комплекс и не дават почти нищо на нормалния бачкатор.
                принципно социална идея, но не изпълнима поради ред причини. Дори и в момента има подобни панелки - Бухово, примерно (и инфраструктура си имат и т.н.), но никой не ще да ходи там, а от Бухово до Невски е горе-долу за същото време като от Владая, Княжево или Люлин (с кола).....

та твоето предложение е нереализируемо, просто защото няма да има ни един терен, който да отговаря на всички изисквания:
                - новите селяци да му се кефят
                - да е с удобна връзка с центъра
                - да е достатъчно голям
                - да е евтин
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                  Ами почвай тогава!
                  Ето ти линк:
                  http://www.dksofia.com/index.php?<br...d=19&Itemid=41

с кой производител да се свържеш. Намирай архитекти и си готов. Мисля, че ще избиеш рибата и като себестойност!
                  Говоря за субсидирано от държавата строителство. Не виждам какво неясно има.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                    Абе вие Формула не гледате ли? Браво Кими!!!! Що глупости сте изредили.... Панелки да строим, още гета да правим Къде ще му излезе края???
                    Е то стоителството не е само за горните 10%. Останалите 90% преди са взимали в Люлин и Младост, но сега не могат да си позволят никъде. А по-добре за държавата евтини панелни комплекси в София, отколкото да си гони хората в чужбина

Коментар

Във всяка западна държава има под една или друга форма възможности за набавяне на евтини жилища. А в България имаме опит в строителството на евтини панелки
                      Ами почвай тогава!
                      Ето ти линк:
                      http://www.dksofia.com/index.php?<br...d=19&Itemid=41

с кой производител да се свържеш. Намирай архитекти и си готов. Мисля, че ще избиеш рибата и като себестойност!

Коментар

• Абе вие Формула не гледате ли? Браво Кими!!!! Що глупости сте изредили.... Панелки да строим, още гета да правим Къде ще му излезе края???

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                          Брейййййй, Вие се намерихте двамата. Двама мечтатели за НИ без пари!
                          Вия сте си чисти комуняги бре!
                          Във всяка западна държава има под една или друга форма възможности за набавяне на евтини жилища. А в България имаме опит в строителството на евтини панелки

Коментар

• Първоначално изпратено от gm67 Разгледай мнение
                            По същата логика недоволството ще бъде намалено,ако държавата вземе да прави евтини краставици и домати,или да субсидира тока или безинаЕ,вече не става..
                            Това ще е значителна намеса на пазара. С жилищата няма да е така. Все пак говорим за евтини стандартизирани жилища, построени в район където очевидно частния интерес не вижда смисъл да строи. Жилища за хора, които просто искат да могат да работят в друг град. Ето в София на север от надежда има много пространство, очевидно никой не иска да строи там, пък и някой да построи нещо то ще върви прекалено евтино. но какво пречи там държавата да построи един комплекс от 50 или 100 блока с по 150 апартамента в блок. Като ги пуснат по 200 евро всичко ще се запълни. И икономиката ще живне покрай строителството - а не като тези спортни зали, дето струват точно колкото един цял такъв жилищен комплекс и не дават почти нищо на нормалния бачкатор.

Коментар

• Брейййййй, Вие се намерихте двамата. Двама мечтатели за НИ без пари!
                              Вия сте си чисти комуняги бре!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                                За това е нужна първо земя - Терени върху които да се строи - 2 инфраструктурата - канализация, трафопостове, мрежа, улици.. Така цената ще надхвърли много тия 200 евро. Жилищата ще се продават и с ДДС, също не могат да се пускат жилища без 8 см изолация и без дограма, защото БДС е вече променено. А и в момента има много празни жилища които стоят заключени.. По-скоро на жилищата които стоят празни и без наематели следва да се слага данък. Впрочем, бил ли си зает някога в някое реално производство или винаги си бил в администрацията?
                                Аз приказвам за субсидирана цена, очевидно че реалната цена ще е по-висока. но все пак говорим за масово стандартизирано строителство, което силно ще намали себестойността. Земята - е сигурно ако се правеше 2007 щеше да е доста скъпа - но сега - съмнява ме. пък и държавата си има още доста собствена земя. не е като да се налага да купува земя от пазар.

След това за данъците - моята идея не е да раздвижва пазара на имоти. А да създаде възможност на хора с ниски и средни доходи да остават в България и да не живеят в мизерия. В момента за хора от провинцията е по-лесно да отидат да бачкат в германия, италия и до скоро в испания, отколкото да отидат в София или в друг голям град. Просто жилищата в София имат забранителна цена за хора с под средните доходи. Така обаче се полува сериозен натиск и върху заплащането. Защото никой голям български град не би могъл да привлече хора дори на средна заплата, просто разхода им за жилища ще е 80% от парите които получават.

Работил съм за каквото съм учил

Коментар

Working...
                                X