IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде си държи спестяванията българина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• До тук добре. Ама я споделете къде трябва да си държи българина парите!?
    Нека да изсмучим Земята , тя не ни е нужна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Тялото Разгледай мнение
      За 170-180 евро в момента може да си вземеш чуден апартамент под наем в софия на място което да ти е удобно.
      Дай един, близо до градинката на Народния театър ми е удобно

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
        Нъл за панеляк говорим бре? А на тая къщура ще и вземат 80К у Радомир на п*ткина стрижба

http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...746&f1=details
        Много си лаком бе! За къщата. Само един етаж се продава!

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
          Къде ги видя тези празни жилища в Радомир бре Мамун? 200 кинта друг път. Мога да те пусна да разгледаш за тази сума в Радомир!
          http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...734&f1=details
          Ето ти една скромна къщурка!
          Нъл за панеляк говорим бре? А на тая къщура ще и вземат 80К у Радомир на п*ткина стрижба

http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...746&f1=details

Коментар

• Държавата не може и не умее да прави бизнес и не това е нейната функция, въпреки, че постоянно се опитва. Тя може да прави само далавера, за шепа чиновници и приближените им кръгове. За това и строителство на панели няма да е под цените които посочих на м2, а дори много повече, ако добавим към тази цена от 412 евро на м2 и далаверките. За това мога да се лова на бас. Тя няма и умствен капацитет да измисли схемата правилно. Вижте само санирането - Вместо да се заеме с него още в 2007 г. когато кризата наближаваше очевидно за умните, тя загуби време в други глупости и обясняваше, че няма да има криза (защото няма умни хора в администрацията) и узря за него едва от около 2 г. и то само защото изкопира идея посочена от хора извън политиката и администрацията. Идеята за саниране да не би да е на администрацията? Не, не е! Със сигурност не е и е открадната, дори знам от къде и кои хора, извън политиката и администрацията. Но зле открадната, тъй като не могат да я откраднат изцяло по причина, че тя никога не е споделяна с подробностите си преднамерено. Тя дори това не може - От 2 г. се мъчи да го измисли това саниране, потрошила е до сега десетки, ако не и вече стотици милиони в мозъчния си "капацитет", но и дори сега - 2 г. по-късно е като абортирала гугутка и не е измислила работеща реално и евтино схема. Не, че няма такава работеща и евтина схема, но те толкова могат.
            Last edited by Jay Gould; 22.04.2012, 19:51.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Всъщност държавните проекти за достъпни жилища не са нещо ново - в нормалните държави (Германия, Австрия, Великобритания) има проекти още в началото на миналия век (между двете световни войни)

Държавен терен, масово строителство, ускорено издаване на всички разрешителни преди, по време и в края на строителството, може дори да са намалят таксите - все пак държавата ги издава "сама на себе си" минимална печалба.
              Като се минимизира печалбата за предприемача (трицифрени проценти в разцвета на балона), такси (и подкупи) за разрешителни и разходи за компенсиране на собствениците на земя + намалените разходи за труд и материали + икономии от мащаба за всяко едно от горе изброените неща - спокойно може да се постигне себестойност сигурно под 200евро.

Панелните комплекси по време на соца бяха типичен пример за социални жилища, и че държавата МОЖЕ да строи бързо, евтино и сравнително качествено. Ама дори по време на соца в управлението имаше политици които мислеха за държавата и за народа, пък и да покрадваха и да допускаха грешки - имаха някаква визия напред (мислеха да управляват десетки години все пак).
              Сега в политиката са 99% крадци на дребно, даже не са крадци на едро - те гледат да изкарат няколко мандата и крадат умерени проценти, а сегашните крадат та се осират и обикновено не стигат до втори.

Така че ако държавници с мисъл, желание и воля - може да се направи, ама такива няма. 95% от данъчните закони са десни - гледат да събират пари от бедните - косвените данъци пълнещи бюджета, подоходното облагане, корпоративното облагане, имотните данъци, последните малоумни предложения за здравните осигуровки на безработните и за пожизненото "закрепостяване" към топлофикация просто "превъртат тъпомера". Данъчните закони в България в момента са доста по-десни от американските.
              Нормалните управляващи знаят, че ако има средна класа ще има пари и за политиката и за бизнеса. Нашите малоумници гледат да изцедят всичко на момента, смачкват и без това малката средна класа и не мислят с хоризонт по-голям от 4 години. И после що нямало пари в бюджета, еми то от огромната маса бедни и мижавите среднисти колко можеш да прибереш (откраднеш)? Даже и сега президента (с малка буква) пак натиска да прибере от народа по 5 000 на панелка в полза на бизнеса и на банките. Е не става, ман, овцата ако я храниш добре дава вълна и мляко, ама ако я държиш гладна можеш само веднъж да я одереш. И овцете ще продължават да намаляват, с такива малоумни овчари.

Но всъщност засега няма нужда от държавни проекти. Лакомите банки и предприемачи достатъчно се осраха и без помощта на държавата, така че цените ан имотите има да падат поне още 5 години и да стават все по-достъпни. А населението продължава да намалява. И празните жилища ще продължават да се увеличават, дори и в софия, за провинцията да не говорим...

Коментар

Абе хора, не е проблемът в жилищата!!! Толкова жилища на тиква население никъде няма. Лично аз не бих си купил жилище никога, но все пак пустото българско и при мен надделя. Ами жилища си има - Ей го Радомир - 200 кинта квадрата и продължават да са празни
                Mдааа. Странни животни са ми българите. За 170-180 евро в момента може да си вземеш чуден апартамент под наем в софия на място което да ти е удобно. Същия апартамент в кеш би струвал 40-50 000 евро. Къде е смисъла да го купуваш. Пазара на труд е динамичен, а транспорта все по-скъп. Днес работиш в центъра, утре в младост. Събираш си куфарчето даваш 30 дни на хазяина и се местиш без да го мислиш и винаги си на пешеходно разстояние.
                Ама някой искал да си има свое си. И разбира се го взима с кредит за 20-30 години и през това време си го нарича свое си, незнайно защо и плаща 2 пъти колкото за наем. А недай си боже да изпаднеш в затруднение съвсем спокойно може да станеш бездомен и длъжник.

200 - 300 евро/м2 надали ще могат и ще искат да направят жилища, но просто ви трябва да изчакате няколко години и сегашните ще струват толкова. Няма никакво значение на каква цена са построени. Свръхпредлагане и намаляваща популация. Преди 12-15 години бяха толкова, пак ще бъдат, дори без обща дефлация.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                  Къде ги видя тези празни жилища в Радомир бре Мамун? 200 кинта друг път. Мога да те пусна да разгледаш за тази сума в Радомир!
                  Недей с лошо. След толкова крадене от народонаселението, е нормално същото да стигне до извода че имота е единственото което не са му взели и респективно да държи на него, (макар че и имоти се крадат, но все пак избирателно, а не масово)

Колкото до обявата.. и аз мога да пусна обява (и често го правя) че продавам акции на цена доста над текущата, въпросът е дали има кой да ми купи на тази цена.

Та ако имаш обява: „купувам соц къща в определен район за 80к евро” ще си по-убедителен

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                    Човек - ти имаш ли си идея какво са 1000 сгради Преброй само панелките в най-големия панелен квартал на София. Владиславото във Варна е колосално голям квартал и най-големия, а и дори той е много-много под тази цифра. Виж обаче колко години се е строил и колко е глътнал дори тогава..
                    една нормална нова сграда ти е 6 до 8 етажа с един вход. Един нормален панелен блок пак ти е 8 етажа но има между 4 и 10 входа. така че само един блок ти се равнява средно на 6 до 10 от сегашните кооперации. или с други думи говоря за стотина панелни блока - което е наистина голям квартал за софия например, но изобщо няма да може да се мери с младост или люлин например.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      казвам че и ти няма как да знаеш себестойността защо едва ли някой е строил панелки в такъв мащаб през последните 20 години. Ако себестойността за строеж на една нормална жилищна сграда е 412 евро, очевидно че ако правиш 1000 такива сгради себестойността ти ще падне.
                      Човек - ти имаш ли си идея какво са 1000 сгради Преброй само панелките в най-големия панелен квартал на София. Владиславото във Варна е колосално голям квартал и най-големия, а и дори той е много-много под тази цифра. Виж обаче колко години се е строил и колко е глътнал дори тогава..

Last edited by Jay Gould; 22.04.2012, 19:19.
                      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

чакай сега, те ако ще живеят така мизерно че да се събират по четирима в кола, по-добре да емигрират. А градски транспорт и да има това ще е 2 часа път в едната посока. Едно е евтино стандартизирано жилище, което все пак се намира в границите на града, друго е живеене в гето на 30 км от града.
                        аз лично познавам поне 10 кюстендилци, който си пътуват ежеднвно до София, за да бачкат тук и то точно по описания от мен начин. Знаеш къде е Кюстендил, нали? Иначе ако пуснат панелки до Южния паркпо 200 еврарки, аз лично ще се запиша за 2 - пък ако ще и с купонна система да са
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                          Ама сега ти си седнал да ми говориш по принцип, а аз само след 10 мин с калкулатора ти говоря с цифри. Тук е форум, а не място за бизнес доклади. Мога да седна и да напиша всичко подробно, така както е главата ми, но не си струва.. Казвам само, че жилищата - твоите панелки, ще са с по-голяма себестойност от тия които строи в момента частния сектор.
                          казвам че и ти няма как да знаеш себестойността защо едва ли някой е строил панелки в такъв мащаб през последните 20 години. Ако себестойността за строеж на една нормална жилищна сграда е 412 евро, очевидно че ако правиш 1000 такива сгради себестойността ти ще падне. Едва ли можеш да оспориш това. Освен това едно строителство със стандартни панели ще смъкне допълнително себестойността. Все пак никой не строи панели отново от десетилие, две. така че пак няма как да се знае точно колко ще е себестойността, ясно е само че ще е по-ниска от сегашното строителство. Просто имаш едни части които сглобавяш и заваряваш. Дограма и изолоцаия ще могат да се вземат доста по-изгодно дори само огромния мащаб на подобна поръчка. като все пак и там всичко ще е стандартно.

Няма как частен предприемач да може дори и да се приближи до подобна себестойност просто защото никой не строи в такива обеми и с такива евтини технологии

Коментар

9 милиона са никакъв разход. Бюджета само на МВР е над 1 милиард на година Ако наистина се правят жилища на едро силно ме съмнява себестойността да е 412 евро, струва ми се изключително надута цифра. Всяко производство си има икономии от мащаба. За кражбите - е сигурно ще има кражби, но то ако идеята е да няма никакви кражби, по-добре да не правим нищо и ще си живеем в средновековието. Винаги може да измислят достатъчно на брой причини защо нещо не може да се прави.
                            Ти си говориш по принцип, аз след 10 мин с калкулатора, ти говоря с цифри. Теоретично всичко може, въпросът е дали си струва и колко пари ще глътне. Мога да седна и да напиша всичко подробно, така както е главата ми, но не си струва, защото тук е форум, а не ми се губи време да вадя таблици с по 20 реда цифри. Казвам само, че жилищата - твоите панелки, ще са с по-голяма себестойност (минимум по 412 евро на м2) от тия които строи в момента частния сектор. А и пари от къде?!
                            Last edited by Jay Gould; 22.04.2012, 19:11.

Коментар

• 9 милиона са никакъв разход. Бюджета само на МВР е над 1 милиард на година

Ако наистина се правят жилища на едро силно ме съмнява себестойността да е 412 евро, струва ми се изключително надута цифра. Всяко производство си има икономии от мащаба.

За кражбите - е сигурно ще има кражби, но то ако идеята е да няма никакви кражби, по-добре да не правим нищо и ще си живеем в средновековието.

Винаги може да измислят достатъчно на брой причини защо нещо не може да се прави.

А за изкупуването от рпедприемачите - ами много е просто, държавата определя на кой да продава такова жилище. също както банките определят на кой да дават кредит. Всъщност дори могат де прехвърлят проверката направо на банките, че да не се занимава държавата с това и да поражда корупция

Коментар

Абе хора, не е проблемът в жилищата!!! Толкова жилища на тиква население никъде няма. Лично аз не бих си купил жилище никога, но все пак пустото българско и при мен надделя. Ами жилища си има - Ей го Радомир - 200 кинта квадрата и продължават да са празни

Коментар

Working...
                                X