IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Частичните прозрения на Бойко

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
    За да не спекулираш с моят частен случай ще предложа моя скала:

До 300лв.-необлагаем
    От 300 до 399-5% данък
    От 400 до 599- 10% + 15лв. за тези над 500лв.
    От 600 до 799- 10% +20лв. за тези над 700лв.
    От 800 до 999- 15% +30лв. за тези над 900лв.
    От 1000 до 1499- 20% + 50лв. за тези над 1250лв.
    От 1500-2499 25% + 100лв. за тези над 2000лв.
    От 2500 - 3999- 30% + 200лв. за тези над 3000лв.
    От 4000-7999- 35% + 300лв. за тези над 6000лв.
    От 8000-14999- 40% + 400лв. за тези над12000лв.
    Над 15000 месечно- 45%

Чудесни данни от НОИ:
    1)
    Пенсионери с месечна пенсия над 300 лв. до 400 лв. включително:
    - в края на септември 2010г. - 313,536
    - в края на март 2012г. - 343,048
    2)
    Пенсионери с месечна пенсия над 400 лв. до 500 лв. включително:
    - в края на септември 2010г. - 132,809
    - в края на март 2012г. - 146,507
    3)
    Пенсионери с месечна пенсия над 500 лв. до 600 лв. включително:
    - в края на септември 2010г. - 64,316
    - в края на март 2012г. - 70,391
    4)
    Пенсионери с месечна пенсия над 600 лв. до 700 лв. включително:
    - в края на септември 2010г. - 69,160
    - в края на март 2012г. - 78,145
    5)
    Пенсионери с месечна пенсия над 700 лв.:
    - в края на септември 2010г. - 16,605
    - в края на 2011г. - 17,346
    Тоест от края на септември 2010г. до края на март 2012г. пенсионерите получаващи пенсия над 300 лв. на месец са се увеличили от 596,426 до 655,437.

Между другото населението на възраст над 19 години, което не е съставено от пенсионери беше:
    1)
    - в края на 2010г. - 3,892,642 души
    2)
    - в края на 2011г. - 3,790,368 души
    Тоест за една година е спаднало с над 102 хиляди души.

http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=19
    http://www.nssi.bg/aboutbg/st/statistic/152-pensions

Коментар

Аз съм Иван Иванов, чух за програмата на ЕС за конкурентноспособност!
      http://dnes.dir.bg/news/boyko-boriso...-11141363?nt=4
      Аз съм Иван Иванов дигам от лежанка 160 кила, ей са да кажеш, ей са ги дигам

Коментар

Аз съм Иван Иванов, чух за програмата на ЕС за конкурентноспособност!
        Да се смее ли човек, да плаче ли

Коментар

• Аз съм Иван Иванов, чух за програмата на ЕС за конкурентноспособност!

Коментар

• Борисов нареди "да се кара по-тихо" край гара Яна заради пилците
            В този регион не строим, защото в тази горичка гнездят пилци. Има няколко щъркела в далечината, но другият трафик не им пречи, който минава между тях, но този - щеше да им пречи. Така че другите, които карат по този участък, да карат по-тихо, за да не пречат на пиленцата. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти при проверката на строителството на участъка от магистрала "Хемус" от пътен възел Яна до Софийски околовръстен път, цитиран от "Фокус"
            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• ПРОСЛАВА НА БОЙКО БОРИСОВ

Една е твойта светла слава.
              Една – Великата България!
              Епоха нова там създаваш
              с непобедимата държава
              на мирни, общи тържества!

В света, разделений отново
              на два враждебни стана, ти
              издигаш мощното си слово
              против последните окови
              на всечовешките мечти…

Ти, носещий освобождение,
              пак слабите ще защитиш
              от океанските хиени,
              от хищниците настървени
              комунисти, царедворци и турци платени!

Днес ти си вяра и надежда
              за волен труд и свобода –
              към тебе целий свят поглежда
              и във колони се подрежда
              под твоята звезда.

Приижда нови хора млади,
              расте Спасителният фронт!
              Великий Бойко мъдро води
              към слънчевите небосводи
              измъчений болгарски род.

Кънти земята от възторзи,
              изпълнена със млада мощ!
              По магистрали автовози
              гърмят във хор апотеози:
              „За Борисов” – приятел и вожд!

Коментар

• Просто слушайте какви ги говори нашиьо управник и ще разберете, че се намирате в държавата на простаците.
                Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Приоритетите на консолидирания държавен бюджет вече не са извратени както през 1998г., а се нормализират както личи от данните за първото тримесечие на 2012г.:
                  1)
                  - разходи за пенсии – 1,805.9 млн. лв. или над 1.8 милиарда лв.
                  2)
                  - разходи за заплати и осигуровки на бюджетниците - 1,195.6 милиона лв. или по-малко от 1.2 милиарда лв.
                  Тоест разходите за пенсии надвишаваха разходите за заплати и осигуровки на бюджетниците с над 51%.

За сравнение разходите през 1998г.:
                  1)
                  - за пенсии - 1,778,941 хил. лв.
                  2)
                  - за заплати и осигуровки на бюджетниците - 1,896.2 милиона лв.
                  Тоест разходите за заплати и осигуровки на бюджетниците бяха с почти 7% повече от разходите за пенсии.

http://www.minfin.bg/bg/statistics
                  http://www.noi.bg/images/bg/about/st...OO_03_2012.pdf
                  http://www.noi.bg/aboutbg/st/statistic

Коментар

Искаш ли да им дадеш твоите книжа да ги разгледам и да видиш дали не мога да ти драсна един акт, който няма да падне в съда?
                    Няма с какво да ме изненадаш Аз нередностите си ги знам и нарочно съм си ги оставил Щото ако няма някакви дребни нередности се хващат/хващате ако ти си данъчен/ за глупости, които ми образуват много нерви
                    А за актовете не говоря за формални грешки, като това че Иванчо пише адрес у Данъчното Говоря ти за грешки по същество

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                      Няма да се разберем с теб. Пак искаш да ме облагаш Според мен, първото което трябва да се направи е - тюфлеците на държавна служба да започнат да си плащат сами осигуровките. Второто което трябва да се направи е да имат бонуси за свършена работа, обаче със съответната отговорност. Не като сега, идва данъчен и от незнание ми праска акт за 10К, взема някакъв бонус, след това актът пада като зряла круша в съда и държавата, имам предвид отново всички ние ми плаща лихви. А данъчният си е взел бонуса и отново си бърка в носа
                      Това държавните служители да си плащат сами осигуровките е тема измислена от Дянков за да тушира тежките проблеми в ежедневието. Вместо да се говори за монополите, Дянков говори как щял да направи така, че служителите да си плащат сами осигуровкита. И как? Като им вдигне заплатите с размера на осигуровките, които сами ще си плащат. Пълна глупост и безмислица.
                      За актовете също не си много прав Всеки акт се пише на основани член от закон. Но освен основанието има и реквизити. Ако не е попълнен както трябва акта, тогава лесно пада в съда. Ако не е спазен даден реквизит от акта. Това не значи, че основание да ти напишат акт е липсвало. Просто някой твой адвокат е видял неспазен реквизит при попълването му и акта е паднал като зряла круша както се изразяваш. Искаш ли да им дадеш твоите книжа да ги разгледам и да видиш дали не мога да ти драсна един акт, който няма да падне в съда?

Коментар

Облагане разбира се имах предвид. Статията сочи, че е добре България да стане скъпа държава откъм цени, като това би се отразило да стане скъпа откъм заплати. Авторът предлага да се повишат заплатите на държавните служители което бива последвано от бизнеса и т.н. Статията мисля беше в 24 часа, но не мога да я намеря.
                        Иначе ме впечатли как две години след газовата криза Бойко се сети да договаря връзките с Турция! Тези газови връзки с Турция , Румъния и Гърция трябваше да са готови още пролетта на 2010г. Когато цената на газта стана непосилна за домакинствата Бойко получи частично прозрение. Не знам в този кабинет някой вижда ли по-далеч от носа си?!

http://paper.standartnews.com/bg/art...article=404078
                        Няма да се разберем с теб. Пак искаш да ме облагаш Според мен, първото което трябва да се направи е - тюфлеците на държавна служба да започнат да си плащат сами осигуровките. Второто което трябва да се направи е да имат бонуси за свършена работа, обаче със съответната отговорност. Не като сега, идва данъчен и от незнание ми праска акт за 10К, взема някакъв бонус, след това актът пада като зряла круша в съда и държавата, имам предвид отново всички ние ми плаща лихви. А данъчният си е взел бонуса и отново си бърка в носа

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                          Не знам какво си имал предвид, явно здраво си позавързал езика вчера. Все пак нямам нищо против едно данъчно отлагане
                          Облагане разбира се имах предвид. Статията сочи, че е добре България да стане скъпа държава откъм цени, като това би се отразило да стане скъпа откъм заплати. Авторът предлага да се повишат заплатите на държавните служители което бива последвано от бизнеса и т.н. Статията мисля беше в 24 часа, но не мога да я намеря.
                          Иначе ме впечатли как две години след газовата криза Бойко се сети да договаря връзките с Турция! Тези газови връзки с Турция , Румъния и Гърция трябваше да са готови още пролетта на 2010г. Когато цената на газта стана непосилна за домакинствата Бойко получи частично прозрение. Не знам в този кабинет някой вижда ли по-далеч от носа си?!

http://paper.standartnews.com/bg/art...article=404078

Коментар

Четох нещо в един вестник в смисъла, че ще е добре България да стане скъпа държава. Един от начините е проппроционално данъчно отлагане.
                            Не знам какво си имал предвид, явно здраво си позавързал езика вчера. Все пак нямам нищо против едно данъчно отлагане

Коментар

• Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнение
                              Много добри данни от НОИ:
                              1)
                              - в края на 2011г. - 341,230
                              2)
                              - в края на 2011г. - 145,107
                              3)
                              - в края на 2011г. - 69,686
                              4)
                              - в края на 2011г. - 76,817
                              5)
                              - в края на 2011г. - 17,242

http://www.noi.bg/aboutbg/st/statistic/152-pensions
                              http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=866345

Тъй като другаря Станишев иска да се премахне плоския данък върху доходите тогава най-добрият подарък за него ще е да се увеличават пенсионерите с месечна пенсия надвишаваща минималната месечна работна заплата.
                              А това, че останалото население (които не са пенсионери) на възраст над 19 години намалява със сигурност не трябва да тревожи другаря Станишев.
                              Четох нещо в един вестник в смисъла, че ще е добре България да стане скъпа държава. Един от начините е проппроционално данъчно отлагане.

Коментар

За да не спекулираш с моят частен случай ще предложа моя скала:

До 300лв.-необлагаем
                                От 300 до 399-5% данък
                                От 400 до 599- 10% + 15лв. за тези над 500лв.
                                От 600 до 799- 10% +20лв. за тези над 700лв.
                                От 800 до 999- 15% +30лв. за тези над 900лв.
                                От 1000 до 1499- 20% + 50лв. за тези над 1250лв.
                                От 1500-2499 25% + 100лв. за тези над 2000лв.
                                От 2500 - 3999- 30% + 200лв. за тези над 3000лв.
                                От 4000-7999- 35% + 300лв. за тези над 6000лв.
                                От 8000-14999- 40% + 400лв. за тези над12000лв.
                                Над 15000 месечно- 45%

Много добри данни от НОИ:
                                1)
                                - в края на 2011г. - 341,230
                                2)
                                - в края на 2011г. - 145,107
                                3)
                                - в края на 2011г. - 69,686
                                4)
                                - в края на 2011г. - 76,817
                                5)
                                - в края на 2011г. - 17,242

http://www.noi.bg/aboutbg/st/statistic/152-pensions
                                http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=866345

Тъй като другаря Станишев иска да се премахне плоския данък върху доходите тогава най-добрият подарък за него ще е да се увеличават пенсионерите с месечна пенсия надвишаваща минималната месечна работна заплата.
                                А това, че останалото население (които не са пенсионери) на възраст над 19 години намалява със сигурност не трябва да тревожи другаря Станишев.

Коментар

Working...
                                X