Първоначално изпратено от LANDLORD 31
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Частичните прозрения на Бойко
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеВиж сега, аз съм станал патриот по принуда, виждайки колко антипатриоти има като теб!
Парите си си ги изработил сам, но и аз моите така.
В дълбока заблуда си ако мислиш, че искам да загубиш пари, камо ли да ми плащаш с твоите за бизнесначинания.
Така се заблуждаваш поради простата причина, че си мислиш, че банките както ти каза Асен, не са едни обикновени прахосмукачки и парите които прибират от теб на висока лихва, може да не си ги видиш никога. Огромният им ресурс идваше от майките по времето на яко кредитиране, сега при криза за кеш се връщат там обратно. И понеже ти си влогарче спестовно , храниш чуждите банки-майки.
Предпочитам банките да стимулират български бизнес, отколкото да събират пари от също работещи и спестовни българи и да захранват майките им кредитиращи бизнеса на запад. По-по прост начин не бих могъл да ти обясня, защо желая да падат лихвите. Дано си ме разбрал и не разбирам защо обръщаш всичко на лична основа?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАми да прати мангасарите да сеят компири и да пасат овце, защото за друго не стават - и сам той да отиде с тях, защото е тъп като галош !!! Амма-ха - млади хора, учили по 16-17 години ще пасат овце, за да може Мангау да живее цял живот на помощи, ще лапа по три милиарда на година, щото го мързяло !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение"Боже-боже - като ви чета писанията - чудя да не объркал форумът - говорет не като инвеститори, а като дърти комунисти."
Утре каня всички мислещи като Landlord-a на първа среща на новосформираната партизанска бригада "Шестте ястербинчета". Срещата започва в 06:30 ч. на Голи връх (Витоша), ще се познаете по карабините.
Малееее, колко мъка има по този свят.....
Коментар
-
"Боже-боже - като ви чета писанията - чудя да не объркал форумът - говорет не като инвеститори, а като дърти комунисти."
Утре каня всички мислещи като Landlord-a на първа среща на новосформираната партизанска бригада "Шестте ястербинчета". Срещата започва в 06:30 ч. на Голи връх (Витоша), ще се познаете по карабините.
Малееее, колко мъка има по този свят.....“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеБоже-боже - като ви чета писанията - чудя да не объркал форумът - говорет не като инвеститори, а като дърти комунисти..http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнениеЦената на бензина се определя в по-големият си % от данъци, акцизи и т.н. Доколкото знам за това, че сме в ЕС сме задължени да догонваме тяхните ставки и го правим всяка година - от това се получава примерът ти. В ЕС цената също е 95, но по бензиностанциите е по-скъп от тук.Last edited by 4un4o; 06.02.2012, 00:16.
Коментар
-
Бих предложил да се позволи на данъкоплатците да ползват до 80% облекчения, ако влагат пари в конкретни проекти и даже в конкретни държавни служители. Примерно Огнян Донев има да плаща 5 милиона данъци да речем... дава му се възможност да плати един милион и да даде 4 милиона директно за модернизацията на някоя болница. Или Чунчов плаща по 500 лева данък на месец... ако иска да може да плаща по сто кинта, а с 400 да плаща заплатата на учителката на детето си, щото е много доволен от нея...
Ама няма да се приеме, щото нали социопаразитите от глад ще умрат !!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнениеИмпе, доста си краен и дясно настроен. Това се казва социална политика. Алтернативата е когато се разболее детето ти и операцията струва 200 000 Евра да ти кажат - съжаляваме, Вашето дете ще умре, защото баща му е учител примерно. В същото време на някой наследствен милионер детето ще оживее, ще учи и т.н. Всички хора трябва да имат равен достъп поне до здравеопазване и образование. Не е редно, не е хуманно и каквото щеш детето на един човек да е по-ценно от това на друг! А това може да стане само чрез по-високи данъци на парите като цяло.
Ландлордов - ако някой е забогатял незаконно - има съд, който установява това и конфискува откраднатото от него. Или дай заради пет мафиота да утрепем и десет честни бизнесмени ?!? Се едно американците да застрелят Бъфет заради Ал Капоне !!!
И да туряш пачаврата на борисов и перачът на парите на Чорни патков в един кюп с Огнян Донев е малко нагло.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнениеСпоред мен данъчната тежест трябва да расте съобразно нормата на печалба. работиш с 300%печалба (надценка) 50% данък печалба. работиш с 5% надценка 10% данък печалба. само това може да накара някои собственици да направят цените по поносими. визирам Лукоил. Цената на бензина при 140$ за барел беше 2.40 лв а сега при 95$ за барел е 2.53 лв. Ей за това говоря. На тези монополисти да им лашкат прогресивен данък за да се научат да печелят от обороти а не от свръхвисоки надценки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеБойко най сетне прозря, че по този начин на въздействие на бюджета единствено чрез орязване няма как да доведе до ръст в икономиката и стимулиране на потреблението.
Сега предлага лесни кредити, но все още не е наясно как точно ще се улеснят те.
http://paper.standartnews.com/bg/art...article=398641
Бойко трябва да прозре или да научи доста повече.
1. Улесняването на кредитите е неминуемо, без намаляване на лихвените нива. Би могъл да повлияе на лихвите на всички банки като въздейства пряко силово върху Цветан Василев и неговата банка която държи парите на държавата. Едни лихви за заемите от около 7% за потребителските кредити и около 3-4 % за ипотечните, както и 1,5-2% по депозитите, ще доведе до засилено търсене на кредити и стимулиране на инвестициите в реално производство, а не мързелуване в очакване на печалби от лихви.
2. Вместо неолиберална /неолайнярска/ политика, повече кейнсианска. Да си припомним Рузвелт как изведе щатите от голямата депресия. Никой не казва. Тайна! Вижте Турция какви чудеса прави с неокейнсианската си полиника на държавно стимулиране на икономиката!
3. Премахване на лобито на едрия капитал което въздейства на политиката против данъчната хармонизация в ЕС.
Един данък от 10% за дребния бизнес, 25% за средния и 50% за едрия, ще вкара в хазната тройно-четворно повече пари. В същото време данъка ще стане пропоционален както във повечето страни от ЕЗ и справедлив аз повечето българи. Като си едър, ще плащаш яки данъци. А не само яхти и въртолети да си купуваш.
Сега някои ще наскачат срещу пропоционалния данък, но нека се замислят колко от нас дори пишещите са повече от малки бизнесмени ?
Ето три елементарни стъпки които ще ни извадят от блатото.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеЛенда, разни глупости
Колкото и да ревете неолайнярите, обаче в ЕЗ е така и скоро и тук ще ни наложат да е така. 5-те %-а да го духат!Last edited by LANDLORD 31; 05.02.2012, 23:05.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение- Откъде-накъде който печели повече, да плаща по-висок данък?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеПредлагате да НАКАЗВАМЕ тези, които с яко бачкане и мозък печелят повече, за да храним мързеливците? -
Христо Ковачки;
Васил Божков;
Алексей Петров;
Румен Николов;
Младен Михалев;
Тодор Батков;
Валентин Захариев;
Цветелина Бориславова;
Цветан Василев;
Левон Хампарцумян;
Огнян Донев;
Гриша Ганчев.
Брей колко мозък и усилия. Искаш ли за всеки един да ти разкажа подробно как спечели на гърба на хиляди други. И ти май се правиш на луд. Да не си бил в черните застраховки и и ти на трибуквените абревиатури?
Коментар
-
Ленда, ще ме прощаваш, че ти се включвам в дискусията, ама си по-проЗ и от ББ, барабар със СД. То верно, че си милиционер, ама това не те оправдава. Знаея ли какво искам аз-ами искам всички к.рви да са без пари, да ми изпълняват поне по 3 желания дневно и да назназавт по една к.рва във всяка фирма (като държавата поеме издръжката й),която да ни обслужва в обедната, ккато и сутрин след кафето и вечер за уискито. И не ме разбирай погрешно - не го искам само за себе си, искам го щото съм патриот и така ще вдигнем раждаемостта
А това болднатото е една т най-големите глупости,които съм чел в "инвестиционен" форум. Е, не си достигнал нивото на проф. каро и неговата "чиста акция", но си доста близо - нашите банки съирали депозити на 5-6-7 процента, че да ги дават на майките си, да финансират на 2-3% пропадналите западняци и/или маляки? Ти чуваш ли се? Помисли малко, преди да пишеш. Ако си се набълбукал с кредити - твой проблем, ама ей бате пешо пък има депозити. Ти искаш ниски лихви по кредитите, той иска високи по депозитите, от двама ви в по-силната позиция е бате пешо и той определя правилата. Когато ти станеш в по-силната позиция - ти щеопределяш правилата. Чисто и просто е, почти като къпан милиционер (нали днес е неделя - та честита баня)
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеВиж сега, аз съм станал патриот по принуда, виждайки колко антипатриоти има като теб!
Парите си си ги изработил сам, но и аз моите така.
В дълбока заблуда си ако мислиш, че искам да загубиш пари, камо ли да ми плащаш с твоите за бизнесначинания.
Така се заблуждаваш поради простата причина, че си мислиш, че банките както ти каза Асен, не са едни обикновени прахосмукачки и парите които прибират от теб на висока лихва, може да не си ги видиш никога. Огромният им ресурс идваше от майките по времето на яко кредитиране, сега при криза за кеш се връщат там обратно. И понеже ти си влогарче спестовно , храниш чуждите банки-майки.
Предпочитам банките да стимулират български бизнес, отколкото да събират пари от също работещи и спестовни българи и да захранват майките им кредитиращи бизнеса на запад. По-по прост начин не бих могъл да ти обясня, защо желая да падат лихвите. Дано си ме разбрал и не разбирам защо обръщаш всичко на лична основа?Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
Коментар