IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стоян Мавродиев срещу Дянков - ГЕРБ се отказва от капиталовия пазар?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Ако италия фалира, фалира и уникредит, ако фалира уникредит борда пада
    Това не само е за Бисери и вицове, но се доближава и до висшия пилотаж на недостижимия проф. Каро.
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
      ???
      Ако италия фалира, фалира и уникредит, ако фалира уникредит борда пада

Коментар

• Тоя Мавродиев нещо много си повярва .... Достатъчно е да сравниш CV-тата на Дянков и Мавродиев и веднага става ясно кой какъв е.

Коментар

Доходността на нашите ДЦК не е пазарна в момента. Министерството на финансите определено я манипулира като пуска малки емисии. А ако инвестира парите от сребърния фонд съвсем ще я манипулира. За мен лично е безумие доходността по нашите ДЦК да е по-ниска от тази на Италия. При положение че ако Италия фалира и ние ще фалираме. Но ако България фалира, на Италия ще и е през оная работа.
          ???
          Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
            А тук вече направо ставаш несериозен. Не считам за нужно да ти обяснявам разликата между различните стълбове на пенсионната система.
            Напротив, и втория и третия стълб инвестират в български активи а първия стълб директно зависи от доходите в България и от демографската ситуация тук. Сребърния фонд бе рпиятното изключение което да дава някаква диверсификация. Всичко друго е предимно в България.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
              Далече са от нас, но и те са купили български ДЦК
              за 99 милиона норвежки крони. нямам нищо против и сребърния фонд да инвестира 0,001% от активите си в български активи

Коментар

http://www.nbim.no/en/Investments/ho...gs-and-voting/

къде са инвестирали норвежците
                Много весело Иди на fixed income и сравни позициите им в България и Гърция .... Сега ще лапат бахура .....

Коментар

Ненужен е защото и останалата част от пенсионната ни система са инвестирани в България. С какво този фонд ще е по-различен тогава. Освен това че ще е касичка на министерството на финансите за мързеливо намиране на пари.
                  А тук вече направо ставаш несериозен. Не считам за нужно да ти обяснявам разликата между различните стълбове на пенсионната система.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                    Тук вече си противоречиш тежко. Нали доходността се определя от пазара, на който ти си привърженик като меродавен.

А иначе Дянков ще излезе на външния пазар при всички положения и ще видим кво ще каже пазарът? Не знам какво толкова очакваш да се случи по-различно от доходността на вътрешния пазар, който за теб явно не е пазар.
                    Доходността на нашите ДЦК не е пазарна в момента. Министерството на финансите определено я манипулира като пуска малки емисии. А ако инвестира парите от сребърния фонд съвсем ще я манипулира. За мен лично е безумие доходността по нашите ДЦК да е по-ниска от тази на Италия. При положение че ако Италия фалира и ние ще фалираме. Но ако България фалира, на Италия ще и е през оная работа.

Коментар

• Далече са от нас, но и те са купили български ДЦК
                      Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

Този фонд може да постигне по-висока доходност, с по-нисък риск ако НЕ ИНВЕСТИРА в български ДЦК.
                        Тук вече си противоречиш тежко. Нали доходността се определя от пазара, на който ти си привърженик като меродавен.

А иначе Дянков ще излезе на външния пазар при всички положения и ще видим кво ще каже пазарът? Не знам какво толкова очакваш да се случи по-различно от доходността на вътрешния пазар, който за теб явно не е пазар.

Коментар

• http://www.nbim.no/en/Investments/ho...gs-and-voting/

къде са инвестирали норвежците

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                            това как да си го преведа....всички знаем , че "простото прибиране на пари" в България е синоним на кражба , присвояване и злоупотреба.... така или иначе доколкото разбрах СФ е част от фискалния резерв , т.е. той е в кацата с меда....
                            Ами аз не съм го използвал в метафоричен смисъл а в съвсем пряк. Прибирам, дал си нещо някъде и след това си го взимаш - поне по логиката на министерството на финансите.

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                              за равновесня ....

там сигурно живеят идиоти....
                              Не просто целите на тези фондове са други. Държавите износителки на петрол често създават подобни фондове едно за да си гарантират развитието на икономиките и след като ресурсите им свършат. И второ за да се избегне така нареченета холандска болест, когато парите от износ на ресурси създават понижение на конкурентноспособността на останалите отрасли в икономиката.

Но до колкото се сещам ние не сме норвегия. Парите в нашия сребърен фонд се събират по различен начин от тези в норвежкия фонд и определено не сме заплашени от холандската болест.

Коментар

Убеден съм че това е и скритото намерение на министреството на финансите - просто да приберат парите.
                                това как да си го преведа....всички знаем , че "простото прибиране на пари" в България е синоним на кражба , присвояване и злоупотреба.... така или иначе доколкото разбрах СФ е част от фискалния резерв , т.е. той е в кацата с меда....

Коментар

Working...
                                X