IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стоян Мавродиев срещу Дянков - ГЕРБ се отказва от капиталовия пазар?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Dr.Tren4eff Разгледай мнение
    Показваш некомпетентност!!! Гръцките банки в България държаха 30% от активите и Гърция фалира(което се видя не е толкова страшно, когато МВФ, ЕЦБ и ЕС ти опрощават дългове и ти дават кеш пара). Значението им за българската икономика бе много по-голямо отколкото Уникредит Булбанк значи за системата и отделно банките в България, поделения на банки от Гърция и Италия са местни юридически лица и са обект на надзора на БНБ,....Пишеш някакви неща наизуст без доза факти, т.е. емоционално си обременен, а така не можеш да направи трезв анализ на ситуацията....
    И какво от това ?
    Смяташ, че могат да оцелеят без майките си ???
    Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
      защото ?
      Изказах се оптимистично. Лично аз не бих си купил за по-малко то 250-300. Но като гледам повечето сте оптимисти, та за това намалих спреда.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dr.Tren4eff Разгледай мнение
        Показваш некомпетентност!!! Гръцките банки в България държаха 30% от активите и Гърция фалира(което се видя не е толкова страшно, когато МВФ, ЕЦБ и ЕС ти опрощават дългове и ти дават кеш пара). Значението им за българската икономика бе много по-голямо отколкото Уникредит Булбанк значи за системата и отделно банките в България, поделения на банки от Гърция и Италия са местни юридически лица и са обект на надзора на БНБ,....Пишеш някакви неща наизуст без доза факти, т.е. емоционално си обременен, а така не можеш да направи трезв анализ на ситуацията....
        Гърция няма достатъчно маса за да задейства ефекта на доминото в ЕС. Италия има достатъчно маса за да задейства ефекта на доминото в целия свят. При фалит на Италия най-пострадалата държава ще е точно България. Дори и в самата Италия ефекта ще е по-слаб отколкото в България.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          .... За мен нашите облигации трябва да се търгуват поне 100-150 пункта над италианските
          защото ?
          Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
            Пак приканвам да говорим сериозни неща. Това като гледаш тавана ли го прецени, а защо не направо 300-400 пункта, какво тук значат някакви си съотношения дълг/БВП, бюджетен дефицит/БВП и т.н.?
            Нищо не значат. Основната опасност за българския дълг не е българския дълг, а е българската банкова система и стабилността на борда.

Коментар

Разглеждай ги нещата както си искаш. За мен нашите облигации трябва да се търгуват поне 100-150 пункта над италианските
              Пак приканвам да говорим сериозни неща. Това като гледаш тавана ли го прецени, а защо не направо 300-400 пункта, какво тук значат някакви си съотношения дълг/БВП, бюджетен дефицит/БВП и т.н.?

Коментар

Мислиш ли. Уникредит италия е най-големия държател на италиански дълг. Значително повече от колкото им е собствения капитал. При фалит на Италия уникредит Италия ще фалира, което веднага ще доведе до изтегляне на всичките им ресурси от цяла източна Европа. Просто италианската им централа е значително по-голяма по активи отколкото банките им в източна Европа. Вероятността ние да се измъкнем сухи от един фалит на Италия е нищожен. Аз лично залагам 99,99% че борда в България ще падне до три месеца след един фалит на Италия. И към 90% вероятност че ще падне в горе долу същата седмица в която фалира Италия

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                  Мисля, че достатъчно ясно съм посочил с големи и болднати букви какво точно в твоето твърдение ме разсмива. С твърденията си, че борда зависи от някаква си италианска търговска банка, пък била тя и една от най-големите европейски, почти се докосваш до звездата на звездите - недостижимия проф. Каро.
                  Мисля че изобщо не си наясно с това колко са навързани нещата. Нашия борд твърдо зависи от здравето на европейската банкова система. А най-голяма е зависимостта му точно от здравето на тази някаква си италианска търговска банка.

Коментар

Това не само е за Бисери и вицове, но се доближава и до висшия пилотаж на недостижимия проф. Каро.
                    Абсолютно е за Бисери и вицове и вече не мога да повярвам, че равновесие ги ръси тия бисери.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                      Айде пак говориш наизуст. Ако ще говорим професионално, нека се придържаме към факти, а не като Мавродиев и разни други икономисти да си перкаме едно към гьотере.
                      Какви искаш да са емисиите на Дянков, за да са пазарни за теб - последните 55 млн. лева за 10 годишни са 0.0047% от държавния дълг, а последната 10-годишна италианска емисия беше за 3.75 млрд. евро, което е 0.0019% от 1.9 трлн. евро общ държавен дълг. В относителен размер излиза, че емисията на Дянков хич не е малка.

Разглеждай ги нещата както си искаш. За мен нашите облигации трябва да се търгуват поне 100-150 пункта над италианските

Коментар

Мислиш ли. Уникредит италия е най-големия държател на италиански дълг. Значително повече от колкото им е собствения капитал. При фалит на Италия уникредит италия ще фалира, което веднага ще доведе до изтегляне на всичките им ресурси от цяла източна европа. Просто италианската им централа е значително по-голяма по активи отколкото банките им в източна европа. Вероятността ние да се измъкнем сухи от един фалит на италия е нищожен. Аз лично залагам 99,99% че борда в България ще падне до три месеца след един фалит на италия. И към 90% вероятност че ще падне в горе долу същата седмица в която фалира италия
                        Мисля, че достатъчно ясно съм посочил с големи и болднати букви какво точно в твоето твърдение ме разсмива. Въобще не съм коментирал връзката между фалит на Италия и фалит на Уникредит. Но с твърденията си, че борда зависи от някаква си италианска търговска банка, пък била тя и една от най-големите европейски, почти се докосваш до звездата на звездите - недостижимия проф. Каро.
                        He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                          Тук може би е момента да прецизираме, какво точно значи да фалира ...
                          Ами добре и едно полу кредитно събитие като в гърция ще свърши работа

Не вярвам Италия да фалира. Или по-скоро вероятността това да се случи вече е доста ниска - но декември миналата година значителна. Тогава когато някой се чудеха защо така съм се панирал В този период аз лично не държах никакви акции, всичко бях обърнал долари

Но идеята ми е друга. Просто НЕ е пазарно нашите облигации да се търгуват с по-ниска рискова премия от италианските. това е възможно само защото цената на облигациите ни не се определя пазарно, а е силно манипулирана от министреството на финансите.

Коментар

Доходността на нашите ДЦК не е пазарна в момента. Министерството на финансите определено я манипулира като пуска малки емисии. А ако инвестира парите от сребърния фонд съвсем ще я манипулира. За мен лично е безумие доходността по нашите ДЦК да е по-ниска от тази на Италия. При положение че ако Италия фалира и ние ще фалираме. Но ако България фалира, на Италия ще и е през оная работа.
                            Айде пак говориш наизуст. Ако ще говорим професионално, нека се придържаме към факти, а не като Мавродиев и разни други икономисти да си перкаме едно към гьотере.
                            Какви искаш да са емисиите на Дянков, за да са пазарни за теб - последните 55 млн. лева за 10 годишни са 0.0047% от държавния дълг, а последната 10-годишна италианска емисия беше за 3.75 млрд. евро, което е 0.0019% от 1.9 трлн. евро общ държавен дълг. В относителен размер излиза, че емисията на Дянков хич не е малка.

Коментар

Мислиш ли. Уникредит италия е най-големия държател на италиански дълг. Значително повече от колкото им е собствения капитал. При фалит на Италия уникредит италия ще фалира, което веднага ще доведе до изтегляне на всичките им ресурси от цяла източна европа. Просто италианската им централа е значително по-голяма по активи отколкото банките им в източна европа. Вероятността ние да се измъкнем сухи от един фалит на италия е нищожен. Аз лично залагам 99,99% че борда в България ще падне до три месеца след един фалит на италия. И към 90% вероятност че ще падне в горе долу същата седмица в която фалира италия
                              Тук може би е момента да прецизираме, какво точно значи да фалира ...

Коментар

Това не само е за Бисери и вицове, но се доближава и до висшия пилотаж на недостижимия проф. Каро.

Коментар

Working...
                                X