IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да продам ли еврата за да вложа левовете на депозит?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Тиква Разгледай мнение
    Опа,

Ми, братле, то зависи за каква пара говориш и за какъв хоризонт -> за 1000-2000 пари валутата няма такова значение, ако задуха кофти вятър отиваш на деня и си ги теглиш, като риск ти е само лихвата (70-140 кинта за година ;-)

И въобще не се води по лихвата -> първо инфлацията ще ти я изяде и второ имаш валутен риск ;-)
    Аз имам два депозита -> евро и долар и преливам от единя в другия, като в момента съм с преференция към долара!
    Става въпрос за прилична сума доста повече от 1000-2000 валутни единици. Валутният риск ме притеснява повече. :-)

Коментар

• Опа,

Ми, братле, то зависи за каква пара говориш и за какъв хоризонт -> за 1000-2000 пари валутата няма такова значение, ако задуха кофти вятър отиваш на деня и си ги теглиш, като риск ти е само лихвата (70-140 кинта за година ;-)

И въобще не се води по лихвата -> първо инфлацията ще ти я изяде и второ имаш валутен риск ;-)
      Аз имам два депозита -> евро и долар и преливам от единя в другия, като в момента съм с преференция към долара!
      Човек се учи докато е тъп!

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
        Ето още едно мнение.Инвестирай във всичко,което започва с буквата К - кръчми,коли,курорти,курви
        Аз подкрепям това мнение..... Поне няма да ги мислиш... А и ще си поживееш....

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
          Да не си посбъркал депозит и заем,че с тия 24% разлика ми прилича на питане във форум за малоумници?
          Не съм объркал нищо...
          Лихвата в лева е 6.9%, а в евра е 5.2%. Даже разликата не е 24%, а 32.69%.
          Last edited by mobiman; 11.12.2011, 22:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнение
            ... и аржентиците мислеха така ...
            Мдаааааааааа,доста точен отговор
            Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
              Имат едногодишен в евро 7 % и в левове 7.20%
              На мен ми излизат 7% за левове и 6.7% за Евро... Пък и едногодишен депозит си е хммммм...
              Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                Падането на валутния борд е мит, така че еврата в лева и у ПИБ на 7% лихва
                ... и аржентиците мислеха така ...

Коментар

Да не си посбъркал депозит и заем,че с тия 24% разлика ми прилича на питане във форум за малоумници?
                  Пич, прочети пак въпроса, и ако продължаваш да не разбираш за какво става дума, замисли се кой може да е малоумника тук!

Коментар

То май ти си се объркал24% разлика значи,че ако лихвата по еврото е 7%,то по левовете е 8.68%.Толкова ли сложно ти се видя?

Коментар

• Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнение
                      Здравейте,

Имам депозит в евро със скорошен падеж. Мисля, да ги продам и да вложа левовете в депозит който е с близо 24% по-висока лихва от тази в евра.

Разумно ли е да го направя според вас в този момент от гледна точка на евентуална промяна на рейта евро/ лев в рамките на валутния борд?

Аз не виждам причина това да се случи, но знае ли човек.

И допълнителен въпрос: Възможна ли е такава промяна да се случи "на тъмно" без да се разбере предварително?
                      За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Точно в този момент да правиш арбитраж на евро в долари мисля ,че е грешно-залагай на лева смело и в Корп-а .А ако се поинтересуваш ще откриеш и левов депозит със валутна защита
                        мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия

Коментар

• Първоначално изпратено от krasii Разгледай мнение
                          Ето ти и друго мнение.Еврата в долари,доларите в буркани,стой далече от банките.
                          Ето още едно мнение.Инвестирай във всичко,което започва с буквата К - кръчми,коли,курорти,курви

Коментар

• Ето ти и друго мнение.Еврата в долари,доларите в буркани,стой далече от банките.

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                              ПИБ нямат 7% лихва по левов депозит. В момента максимумът е 6.75% при 6-месечен промоционален, за същия срок в Евро е 6.45%.
                              Банката и лихвата нямат значение. Аз вече съм се спрял на определена банка, депозит и лихва. Въпросът ми е друг.

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                                ПИБ нямат 7% лихва по левов депозит. В момента максимумът е 6.75% при 6-месечен промоционален, за същия срок в Евро е 6.45%.
                                Имат едногодишен в евро 7 % и в левове 7.20%

Коментар

Working...
                                X