IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да продам ли еврата за да вложа левовете на депозит?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Тиква Разгледай мнение
    Малко можем да поспорим по удебелената част!
    Няма какво да спориш. Виждаш една графика долар/еур година назад и виждаш колко не си прав.
    В общи линии дългосрочно аз също имам 2 депозита. Долари и Евро. Под 1.50 добавям долари. Над 1.50 добавям евро. Но не бих желал и да погледна левов депозит.

Коментар

10те стотинки загуба, които поемам са риск! Но за сметка на това ако съм прав получавам лихва + валутна разлика!
      Говорим за бързина на движенията,а не за риска,който поемаш.
      Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
        Значи буфера от 4% по доларите е илюзорен,ако се наложи да прекратиш депозита предсрочно.
        Нямаш си на идея колко бързи могат да бъдат движенията
        10те стотинки загуба, които поемам са риск! Но за сметка на това ако съм прав получавам лихва + валутна разлика!

сега погледнах дневната графика -> ако е/д пробие 1,35 нагоре (1,459 лев/долар) ще излизам)
        Всичко зависи от риска, който сме склонни да поемем, нали?
        Last edited by Тиква; 21.12.2010, 15:29.
        Човек се учи докато е тъп!

Коментар

написал съм - на 1,4 излизам :-) А движенията не са толкова бързи, че да ме изненада с голямо движение!
          Значи буфера от 4% по доларите е илюзорен,ако се наложи да прекратиш депозита предсрочно.
          Нямаш си на идея колко бързи могат да бъдат движенията

Коментар

Ако в рамките на тези 6 месеца долара падне с 10% какво правиш?
            написал съм - на 1,4 излизам :-) А движенията не са толкова бързи, че да ме изненада с голямо движение!

Коментар

Слушайте стратегия на мен, Тиква!
              Аз приемам, че долара ще стане 1,6 лева, т.е. ако си напазаря днес печалбата ми ще е 10 стотинки, в случай че съм прав! Ръгам парата на 6-месечен депозит!
              Ако долара тръгне в моята посока удари ли 1,6 тегля депозита и кеширам, като разликата ми покрива загубата от лихвата!
              Ако долара тръгне да пада, 4% по депозита ми осигуряват "чадър" за спад до 1,45, като мога да рискувам и движение до 1,4 (вече ще регистрирам загуба) когато и ще изляза ;-)
              Ако в рамките на тези 6 месеца долара падне с 10% какво правиш?

Коментар

• Слушайте стратегия на мен, Тиква!
                Аз приемам, че долара ще стане 1,6 лева, т.е. ако си напазаря днес печалбата ми ще е 10 стотинки, в случай че съм прав! Ръгам парата на 6-месечен депозит!
                Ако долара тръгне в моята посока удари ли 1,6 тегля депозита и кеширам, като разликата ми покрива загубата от лихвата!
                Ако долара тръгне да пада, 4% по депозита ми осигуряват "чадър" за спад до 1,45, като мога да рискувам и движение до 1,4 (вече ще регистрирам загуба) когато и ще изляза ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                  Ми че те лихвите по депозитите си падат постоянно.
                  Когато открих 3-месечен Супер депозит в ПИБ през февруари 2008-а, лихвата беше 9.75%. В момента за 3-месечен промоционален депозит е 6.20%. Освен сега да взема и аз по примера на ипотекарчетата да рева що гадната баМка ми намалява лихвата и ми краде от печалбата
                  Съгласен,но още може
                  Ама ти какво се моташ,че още не си отворил тема да се жалваш от банките!

Коментар

Ами до преди около месец имаха някакъв Четири сезона ,той беше на споменатите от мен лихви,но може вече да са го сменили.
                    Аз мисля,че е крайно време лихвиците в нашата държавица да започнат лека-полека да падат и затова предпочитам да затворя пари за една година на 7%,защото при шестмесечния депозит мисля,че след изтичане на периода лихвата ще е по-ниска.разбира се говоря за разлики от 0.5%,някой сега да не си помисли,че очаквам лихви от 1-2 процента
                    Ми че те лихвите по депозитите си падат постоянно.
                    Когато открих 3-месечен Супер депозит в ПИБ през февруари 2008-а, лихвата беше 9.75%. В момента за 3-месечен промоционален депозит е 6.20%. Освен сега да взема и аз по примера на ипотекарчетата да рева що гадната баМка ми намалява лихвата и ми краде от печалбата
                    Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Моби, я си стой на евро - виж Корп-а, специален над 25К е 7.5, при това е не е депозит, а спестовен.
                      И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнение
                        Става въпрос за прилична сума доста повече от 1000-2000 валутни единици. Валутният риск ме притеснява повече. :-)
                        като те притеснява повче държиш си ги в евра и тази тема става излишна.... ти хем душата в рая , хем оная работа на онова място...НЕ СТАВА ...

Коментар

Опа,

Ми, братле, то зависи за каква пара говориш и за какъв хоризонт -> за 1000-2000 пари валутата няма такова значение, ако задуха кофти вятър отиваш на деня и си ги теглиш, като риск ти е само лихвата (70-140 кинта за година ;-)

И въобще не се води по лихвата -> първо инфлацията ще ти я изяде и второ имаш валутен риск ;-)
                          Аз имам два депозита -> евро и долар и преливам от единя в другия, като в момента съм с преференция към долара!
                          ти си очевидно на друга писта и теб инфлации и лихви не те интересуват толкова много....

Коментар

Разбирам, ако валутният риск те яде -> Швейцарски франк на 0,4% на година ;-)
                            Но ако следиш пазарите по-често и можеш да се ориентираш -> раздели парите на две валути!
                            И все пак да не забравя златното правило,че всяка краткосрочна спекулация може да се превърне в дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнение
                              Става въпрос за прилична сума доста повече от 1000-2000 валутни единици. Валутният риск ме притеснява повече. :-)
                              Разбирам, ако валутният риск те яде -> Швейцарски франк на 0,4% на година ;-)
                              Но ако следиш пазарите по-често и можеш да се ориентираш -> раздели парите на две валути!

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                                На мен ми излизат 7% за левове и 6.7% за Евро... Пък и едногодишен депозит си е хммммм...
                                Ами до преди около месец имаха някакъв Четири сезона ,той беше на споменатите от мен лихви,но може вече да са го сменили.
                                Аз мисля,че е крайно време лихвиците в нашата държавица да започнат лека-полека да падат и затова предпочитам да затворя пари за една година на 7%,защото при шестмесечния депозит мисля,че след изтичане на периода лихвата ще е по-ниска.разбира се говоря за разлики от 0.5%,някой сега да не си помисли,че очаквам лихви от 1-2 процента

Коментар

Working...
                                X