IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да продам ли еврата за да вложа левовете на депозит?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнение
    Превърнахте го на Форекс...

Аз имам едни пари които искам да ги вложа на 12 М депозит с фиксирана лихва в не-българска/гръцка/арабска банка и да ми носят максимален доход който в момента е по лихви в ЛЕВА. В същото време искам да избегна риска от промяна на рейта ЕВРО/ ЛЕВ.

Разсъжденията трябваше да бъдат по-скоро в посока "Е ли е възможно да се промени този рейт през следващите 12 М".

Нямам време да следя и да мятам пари от една сметка/ валута в друга. Искам да ги вложа и да знам, че след 12 М ще полука Х лв. лихва. Това е цялата история.
    От тези управляващи всичко може да се очаква.
    Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

Превърнахте го на Форекс...

Аз имам едни пари които искам да ги вложа на 12 М депозит с фиксирана лихва в не-българска/гръцка/арабска банка и да ми носят максимален доход който в момента е по лихви в ЛЕВА. В същото време искам да избегна риска от промяна на рейта ЕВРО/ ЛЕВ.

Разсъжденията трябваше да бъдат по-скоро в посока "Е ли е възможно да се промени този рейт през следващите 12 М".

Нямам време да следя и да мятам пари от една сметка/ валута в друга. Искам да ги вложа и да знам, че след 12 М ще полука Х лв. лихва. Това е цялата история.
      Мисля, че в момента най-добрите условия за депозит са в Токуда банк.

Коментар

"Е ли е възможно да се промени този рейт през следващите 12 М".
        E

Коментар

• Превърнахте го на Форекс...

Last edited by mobiman; 21.12.2010, 16:10.

Коментар

• ЯЯЯЯ, още една " тиква" като мен...
            Преди време като писах , че търгувам на 2-3 годишна диаграма и ми стигат 20% плюс лихвите , специтата от "валутна...лудница" ме направиха на 1,5 стинки
            Само едно мое допълнение.
            Аз отварям 9-10...влога и на всеки влог пиша курса...( до м 3. 2010 бях на 90% долари)
            Като видя, че разликата е минала 10 % започвам да менкам. Предния пик преди 5-6 месеца бях към лири.. От утре първа проба - 500 Д/Е. След седмица 1000....после 2000 и като се събудя, пак съм на студа в панелката...
            успех и ДАВАЙ ДОЛАРЕ...

пп Но където и да ходиш, аз не бързам....

Коментар

• Първоначално изпратено от Тиква Разгледай мнение
              Да-да, разбира се! Но може и банката да фалира или ББ да въведе миди като разменна единица! :-)
              Но можем с малко мисъл и планиране да защитим кинтите си! Импа, в друга тема се е оженил за златцето! Други ниви кОпуват!
              Но тъй като темата е за банки и валути, реших да внеса своята лепта, пък човекО сам да си реши!
              Скромния ми опит показва,че основното е дисциплинатаАко и с дисциплина не става,по-добре се откажи

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
                Според теорията за черния лебед един ден и това се случва

Да-да, разбира се! Но може и банката да фалира или ББ да въведе миди като разменна единица! :-)
                Но можем с малко мисъл и планиране да защитим кинтите си! Импа, в друга тема се е оженил за златцето! Други ниви кОпуват!
                Но тъй като темата е за банки и валути, реших да внеса своята лепта, пък човекО сам да си реши!
                Човек се учи докато е тъп!

Коментар

• През ноември 2010 г. инфлацията достигна 4,6% на годишна база,

Успех!
                  Мненията ми не са препоръка за търговия с финансови инструменти!

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                    Хахах, това го обясни на онези в темата Валутна търговия. А ако беше рейндж 130 пипа, Всички щяхме да сме милионери.
                    Я разгледай конкретен случай, по твоя начин на депозиране. Направил си депозит на 30.05 например))

Коментар

• Първоначално изпратено от Тиква Разгледай мнение
                      Друже, е/д на ден имат рейндж на движение 130 пипа = 1,3 стотинки!
                      Само веднъж тази година имаше движение от 400 пипа (4 стотинки)! На мен риска ми е 10 стотинки, срутване от 1000 пипа на ден, което ще стане само ако виетнамците нападнат Щатите и ги завладеят!
                      Според теорията за черния лебед един ден и това се случва
                      Приятелю,бедна ти е фантазията колко хора с подобни сметки са ми минали през ръцете
                      И като сбъркаш 3 пъти подред в прогнозата си какво става с парите ти?
                      Last edited by onufri; 21.12.2010, 15:49.

Коментар

• Всичко зависи от това какво искаш да направиш с тази инвестиция или с други думи какъв резултат би те задоволил. Мисля, че фактора идваща инфлация трябва задължително да се има предвид.
                        Мненията ми не са препоръка за търговия с финансови инструменти!

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
                          Моби, я си стой на евро - виж Корп-а, специален над 25К е 7.5, при това е не е депозит, а спестовен.
                          +1

лихвата я начисляват на 01.януари за предната година
                          Last edited by p0lki; 21.12.2010, 15:44.

Коментар

• Хахах, това го обясни на онези в темата Валутна търговия. А ако беше рейндж 130 пипа, Всички щяхме да сме милионери.
                            Я разгледай конкретен случай, по твоя начин на депозиране. Направил си депозит на 30.05 например))

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                              Няма какво да спориш. Виждаш една графика долар/еур година назад и виждаш колко не си прав.
                              В общи линии дългосрочно аз също имам 2 депозита. Долари и Евро. Под 1.50 добавям долари. Над 1.50 добавям евро. Но не бих желал и да погледна левов депозит.
                              :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
                                Говорим за бързина на движенията,а не за риска,който поемаш.
                                Друже, е/д на ден имат рейндж на движение 130 пипа = 1,3 стотинки!
                                Само веднъж тази година имаше движение от 400 пипа (4 стотинки)! На мен риска ми е 10 стотинки, срутване от 1000 пипа на ден, което ще стане само ако виетнамците нападнат Щатите и ги завладеят!

Коментар

Working...
                                X