If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
има промяна по въпроса: стана така че сумата от едната съмнителна транзакция се върна в графа наличност и тази транзакция изчезна от извлеченията.Може да се види че я е имало от снимките по долу. Всичко това без да съм говорил с някого от дск
Като гледам как е теглено през пет дни не мисля, че говорим за злоупотреба. Ако все пак си притеснен, смени си картата, за да ти е спокойно.
Според мен най-важното е да уточниш къде са правени тези трансакции и какво им е основанието. В твоята разпечатка това не се вижда. Пише само, че са на ПОС. За да разбереш за какво са отишли парите или отиди пак в офис на банката или по-добре звънни на телефоните на картовия им център (на гърба на картата трябва да ги има) за да ти кажат. Като разбереш това вече ще видиш има ли проблем с картата.
Успех.
да благодаря за съвета ,също благодаря на всички които се включиха по обсъждането на въпроса.Вероятно трябва да се констатира че сумата е присвоена и че трябва да се направи нова карта
ами съгласен съм че вероятно е от нета.Мисля си че е от някой сайт.Само в 3-4 сайта съм си оставял номера на картата-пайпал,алертпай и epay.bg и преди 8-9 месеца май пратих някъде 4-5$ оставяйки номера на картата
не е задължително да е от тях стига ти някой да е имал достъп до картата за 1 мин да препише номера. първите три ги изключи, виж четвъртия на който си пращал номера на картата може да е проблема. във вички случаи сменяш картата и внимаваш повече.
ДСК предлагат много удобна услуга за подобни случаи - Виртуална карта. Парите си ги държиш в отделна сметка /с Маестро карта примерно за да може да теглиш на банкомат/ и само като ти се наложи да купуваш нещо през нета първо през сайта на ДСК превеждаш сумата във Виртуалната карта и после с нея плащаш веднага - така дори някой да ти знае номера едва ли ще уцели точните няколко минути когато имаш пари в нея Аз го ползвам от доста време и съм спокоен. Не е реклама просто е удобно
ами съгласен съм че вероятно е от нета.Мисля си че е от някой сайт.Само в 3-4 сайта съм си оставял номера на картата-пайпал,алертпай и epay.bg и преди 8-9 месеца май пратих някъде 4-5$ оставяйки номера на картата.Достъп до номера на картата имат само родителите ми,така
че варианта близък човек да я е използвал в нета напълно отпада
ами картата е на банка дск, а тук снимах въпросните две тегления,които не съм извършвал и след които тази сума в салдо е била блокирана
това си е плащане не е такса. като гледам часовете и авт. код е през нета. замисли се кой ти знае паролите за и-пей и има достъп до компа ти/ако ползваш сертификат/ и разпитай жената/децата кой какво си е купувал без да те пита
ПП. ОТ ДСК МОГАТ ДА СЕ РЕГИСТРИРАТ САМО ВИЗА И МАСТЪРКАРД В И-ПЕЙ. КАТО ГЛЕДАМ СЕГА АВТ. КОД НА ТРАНЗАКЦИИТЕ МОЖЕ ДА Е ДИРЕКТНО КУПУВАНЕ С НОМЕРА НА КРЕДИТНАТА ТИ КАРТА ИЗ ВСЕКИ САЙТ КОЙТО ГИ ПРИЕМА. НЯКОЙ ТИ Е ПРИБАРАЛ КАРТАТА И Е ЗАПИСАЛ НОМЕРА - Я В СЕМЕЙСТВОТО Я НА РАБОТА, ПРИЯТЕЛ И Т.Н. !!!СМЕНИ Я ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДОКАТО НЕ СИ ИЗГОРЯЛ С ПОВЕЧЕ ПАРИ!!!
ами не знам,ако беше поради такса за годишно обслужване може би трябваше да дръпнат от веднъж ,а не на два пъти и може би трябваше да дръпнат кръгла сума а не на 92 стотинки,също и девойката може би щеше да ми спомене иначе не съм сигурен но тези транзакции са след около година и 1-2 месеца от издаването й.И се чудя дали въобще да получавам нови пари в картата от опасение да не бъдат блокирани
За услугата (може и сто сметки да плащаш) вземат не повече от 1- 1,50 лева. А колкото за наличността, не е толкова сложно да управляваш една сметка за да имаш наличност в сроковете на плащане.
Абе то нека да не е, обаче 1 път ще ти се случи и докато ги догониш жичкаджиите ще кибичиш един ден без ток.
А ако нямаш наличност и няма как да те дебитират?
После обяснявай на ЧЕЗ примерно, че проблема е в банката, а реално пак в теб.
Пък ще ти вземат 20 кинта за услугата.
За услугата (може и сто сметки да плащаш) вземат не повече от 1- 1,50 лева. А колкото за наличността, не е толкова сложно да управляваш една сметка за да имаш наличност в сроковете на плащане.
Препоръчвам ти да използваш директен дебит. Там таксите са месечни, а не за всяка транзакция и няма риск да забравиш някоя сметка неплатена.
А ако нямаш наличност и няма как да те дебитират?
После обяснявай на ЧЕЗ примерно, че проблема е в банката, а реално пак в теб.
Пък ще ти вземат 20 кинта за услугата.
Здравейте искам да помоля някой да ме посъветва нещо по въпроса който ще обясня по долу,благодаря предварително ,като трябва да отбележа че първо попитах в банката
Значи регистрирах се в epay.bg сайта за плащане на ток ,вода и др по интернет,при което мисля че попълних някъде и номера на картата си.Около две седмици по късно си проверявам средствата на картата от сайта на съответната банка при което установявам че парите на картата ми са преместени от наличност в салдо като са посочени две транзакции без да съм правил такива.Дали причината за това е регистрацията ми в epay.bg и може ли по някакъв начин да изтегля тези блокирани пари,благодаря предварително
Препоръчвам ти да използваш директен дебит. Там таксите са месечни, а не за всяка транзакция и няма риск да забравиш някоя сметка неплатена. Ако използваш epay.bg ти препоръчвам задължително да ползваш, друга специално направена за това карта. Не работя в банка.
Бъди здрав!
ами не знам,девойката в банката направи едно нещо,даде ми извлечение в което имаше откъде съм получавал пари и последните такси които банката си взима за ползването на картата,само това.Липсваше последното ми теглене при което си оставих в картата около 30 лв,както и въпросните две последни транзакции,които не съм извършвал но като проверя акаунта си в сайта на банката там са отчетени.В сайта забелязвам че тези около 30 лв след последните 2 въпросни транзакции са преместени от наличност в салдо.И едва ли не тя ми каза че причината е в сайта и че не мога да си изтегля парите в графа салдо
Годишна такса управление - 30 лв. /коя е банката?/
Не спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
私は最高のトレーダーだ
тази девойка е била явно нова и неориентирана, да не би да имаш заем по който си забравил да внесеш навреме? другия вариант е някой да те е обрал, но с 30лв леко си се разминал. звъни по телефона в колцентъра на банката там са по ориентирани по принцип
Коментар