IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Банките върнали крепостничеството у нас

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от no-credit Разгледай мнение
    Т.е. съгласяваш се, че нищо не се е променило и банките си продължават както и преди (понеже видяха, че никой нищо не им прави и спокойно могат да прехвърлят всички загуби на гърба на коректните кредитополучатели)?

Не е точно така!

Върху банките има натиск, но не такъв какъвто много се иска на някои.

Виж за последните 2 години отпуснатите кредити как се движат. И това показва единствено, че потребителя не иска повече такива договори. Това е според мен здравословния натиск върху банките. А банките колкото и да прикриват, няма да издържат много дълго без да отпускат кредити.
    Като предложат равноправни условия за отпускане на кредит ще се появят и желаещи

Коментар

Т.е. съгласяваш се, че нищо не се е променило и банките си продължават както и преди (понеже видяха, че никой нищо не им прави и спокойно могат да прехвърлят всички загуби на гърба на коректните кредитополучатели)?
      това е първата най лесна стъпка хорат да са информирани и да отказват да ползват продукт които не става никои не отива насила разитам че след първата вълна на "голямото клатене" хората вече са много по информирани...

от тук нататък може да се инциират деиствия за строг по строг контрол и по голяма информираност...
      mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
        аз по надолу писха какво съм чул за тази реклама и че пак ще има изревали

Но поне вече доста хора са ин формирани какво е да те изклати банката ...
        Кредитът - модерното робство

Коментар

Или ще си останем само с т. 1., а 2 ще е само за заблуда, че нещо се прави?! Защото фактите са, че вече 2-ра банка предлага ипотеки за 100% от цената на жилищата. Т.е. нищо не се е променило...
          аз по надолу писха какво съм чул за тази реклама и че пак ще има изревали

Но поне вече доста хора са ин формирани какво е да те изклати банката ...

Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
          на 5.95 промоция за първите две години и после 7.7% + 3м еурибор което сега прави ~ 8,5% но като отиде на 3-4% пак ще има изревали...

да не кажат че пак не сме ги предупредили

ПП Ние какво да правим да идем пред банките да раздавме листовки "За бога братя не теглете ако не гледате каво подпсивате ще има голямо клатене"?
          Last edited by marketleverage; 17.06.2010, 18:34.
          mWPCloud.com

Коментар

....
            от тук нататък трябва да наблегнем на тези две неща

1. Банките да са стабилни
            2. Да настъпят такива промени че това да не се повтори никога повече.

сега пишем по точка 1 и рутим тези които ще предизвикат нестабилност с исканията си да не си плащат нечовешките договори

после ще го мислим и по 2
            Или ще си останем само с т. 1., а 2 ще е само за заблуда, че нещо се прави?! Защото фактите са, че вече 2-ра банка предлага ипотеки за 100% от цената на жилищата. Т.е. нищо не се е променило...

Коментар

Първо, нищо не съм казал за покриване кредитите на неплатежоспособните! Дори напротив - съм за това да си понесат последствията (най-малко е възпитателно).
              Но иначе те разбрах - понеже банките са по-силни, ще прехвърлим всичко на по-слабите (кредитополучателите) щото е по-изгодно за акционерите и управите им. Е, какво пък - тази политика може би ще отвори очите на повече хора и в бъдеще ще има все по-малко кредитополучатели (и повече свободни хора). Което в крайна сметка е добре.
              Не съм казал, че си коментирал.

Просто си развих мислта, тъй де, като кажа а, ще кажа и б

П.П. Ако си ме разбрал погрешно - сорри

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                Тука си прав, ама донякъде.
                ....
                Ами да вземем всички апартаменти на пишман-строителите-инвеститори и да ги продадем и с парите да покрием кредитите на неплатежоспособните!
                Какво лошо?
                Първо, нищо не съм казал за покриване кредитите на неплатежоспособните! Дори напротив - съм за това да си понесат последствията (най-малко е възпитателно).
                Но иначе те разбрах - понеже банките са по-силни, ще прехвърлим всичко на по-слабите (кредитополучателите) щото е по-изгодно за акционерите и управите им. Е, какво пък - тази политика може би ще отвори очите на повече хора и в бъдеще ще има все по-малко кредитополучатели (и повече свободни хора). Което в крайна сметка е добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                  няколко човека са наспамили темата с абсурди . и не могат цял ден да се спрат да заливат темата с безмислици . съжалявам ,че темата се осра така жестоко .
                  какво и е на темата ти просто не можеш да приемеш че по темата имат позиция още две групи хора тези които са отишли в банката да си платят за да им се свърши някаква работа и тези с депозитите а тези групи са много повече от тези с кредитите

пп да не забравяме и тези дето има акции от банки
                  mWPCloud.com

Коментар

Да де, но в случая говорим за тях. И е ясно, че тези взели кредит ще си понесат последствията (така и трябва). Въпроса ми беше, че след като и банките са сгрешили не по-малко (с неразумна кредитна експанзия), защо те не носят последствия? Или носят ама ние не знаем? Или последствията ще са да бъдат заклеймени в някой интернет форум и тук там в някой вестник?
                    Виждам че ми приемаш гледната точка и това е добре

Значи станалото станало не можем да върнем времето назад

от тук нататък трябва да наблегнем на тези две неща

1. Банките да са стабилни
                    2. Да настъпят такива промени че това да не се повтори никога повече.

сега пишем по точка 1 и рутим тези които ще предизвикат нестабилност с исканията си да не си плащат нечовешките договори

после ще го мислим и по 2
                    mWPCloud.com

Коментар

Да де, но в случая говорим за тях. И е ясно, че тези взели кредит ще си понесат последствията (така и трябва). Въпроса ми беше, че след като и банките са сгрешили не по-малко (с неразумна кредитна експанзия), защо те не носят последствия? Или носят ама ние не знаем? Или последствията ще са да бъдат заклеймени в някой интернет форум и тук там в някой вестник?
                      Тука си прав, ама донякъде.

За кредитната експанзия не са виновни само банките. Къде са пишман-строителите-инвеститори? Къде са АНИ-тата, които нагло надуваха цените, къде са...

Ами като наказваме банките, да вземем да накажем и АНИ-тата. Имам случай в който собственик на къща ми я даваше за 20К и толкова я беше дал за продан в АНИ-то, обаче АНИ-то много алчна и предлагала къщата за 25К, въпреки че собственика иска 20К.
                      Ами да вземем всички апартаменти на пишман-строителите-инвеститори и да ги продадем и с парите да покрием кредитите на неплатежоспособните!
                      Какво лошо?

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
                        Не,говорех за това,че лихвата на ЕЦБ е 1 процент,а при нас лихвите по кредитите се качиха,вместо да паднат.Просто нямаме достъп до това финансиране и затова се финансирахме от български депозанти при високи лихви.
                        А за другото - честно казано не знам,доколко е било незаконно,все ми се струва,че може би не е било толкова незаконно,щото ББ нямаше да пропусне да прати някой на прокурор,но определено мсля,че има случаи,в които трябва да се избира по-малкото зло според ситуацията.
                        Ами самия той каза че ще замълчи за да не събори държавата...
                        А ББ на прокурор може да прати дребните риби - станишката, масларката, такива - няма да видиш някой от тези които стоят зад тях.
                        А и какво като ги прати на прокурор? Нашата прокуратура е беззъба - освен някой екшън да покажат по новините - за друго не стават... (малка справка - Маргините).
                        Май се отплеснах...

Все едно - резултата е, че българските банки са най-стабилните банки изобщо в света.

Коментар

• няколко човека са наспамили темата с абсурди . и не могат цял ден да се спрат да заливат темата с безмислици . съжалявам ,че темата се осра така жестоко .

Коментар

не е точно така потребители не са само тези които са отишли там да се молят за кредит

...

Коментар

аз на моите им казах

иначе аз писах по назад в темата че имам един познат които пусна апартамента под наем и се прибра при техите тои ще оцеле а ако нямаше имотен балон и апартаментите бяха с горе долу инвестиционни параметри щеше само да си сфирка и да му е лесен живота но пак е по добре от нищо
                              Този твой познат много добре се е ориентирал в обстановката и наистина може да оцелее. Защо ли? Защото болшинството от овцете не мислят разумно в момента. Ако всички обаче бяха тръгнали да си пускат апартаментите под наем, смятай как щяха да паднат наемите, а и да се лови наемател не е много лесно.
                              Та докато твоя човек мисли и действа различно от стадото ще просъществува...

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                                Ами аз имам доста познати (не приятели) с кредити, ама не цвичат, а търсят как да печелят пари за да покриват кредитите.

А тези, които цвичат, са много малък процент от всички кредитополучатели...
                                аз на моите им казах

иначе аз писах по назад в темата че имам един познат които пусна апартамента под наем и се прибра при техните тои ще оцеле а ако нямаше имотен балон и апартаментите бяха с горе долу инвестиционно съотношение цена наем... щеше даже да си сфирка и да му е лесен живота но пак е по добре от нищо
                                Last edited by marketleverage; 17.06.2010, 18:04.
                                mWPCloud.com

Коментар

Working...
                                X