IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Банките върнали крепостничеството у нас

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
    Ясна е картинката. Аз се чудех защо ми намалява конкуренцията, а то къде била работата. Гледам, че и трафика по улиците е по-слаб това лято. Сигурно поради катастрофите и шофьорите са станали изчезващ вид.
    Kаква конкуренция, кви 5 лева?

Ти вместо да плещиш, вземи завърши някакво образование, че то съдия изпълнител ей тъй не се става

П.П. И да вземеш да се извиниш на многото хора, които си подвел да теглят кредити. Сега да църкаш, да не църкаш файда няма. И орицата като разберат, че с банките няма да стане, познай към кого ще насочат гнева си? Колко опита ти трябват за правилен отговор?
    Last edited by luboil; 19.06.2010, 20:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
      Брокитата не са ми виновни за нищо. Чети по внимателно. Казах, че брокитата са изчезващ вид.
      Ето и доказателство:

http://dnes.dir.bg/news.php?id=6117011

И като ти чета поста разбирам защо брокитата се самоубиват
      Ясна е картинката. Аз се чудех защо ми намалява конкуренцията, а то къде била работата. Гледам, че и трафика по улиците е по-слаб това лято. Сигурно поради катастрофите и шофьорите са станали изчезващ вид.

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
        Гледам пак нещо брокерите ти виновни. Да не си се засегнал на етническа принадлежност оня ден, като написах, че не приемам циганските представи за порядъчност? Ако е така, моля за извинение, нямах представа. Уточнявам, че нямам нищо против самите цигани, а само против склонността им да хвалят измамника и да се подиграват на измамения.

Айде, здраве на фамилията и успех в живота!
        Брокитата не са ми виновни за нищо. Чети по внимателно. Казах, че брокитата са изчезващ вид.
        Ето и доказателство:

http://dnes.dir.bg/news.php?id=6117011

И като ти чета поста разбирам защо брокитата се самоубиват

Коментар

Винеров,

явно нещата при броки-АНИ-тата са много зле.

Гледам много си активен, когато става дума за регулации на банките, за спасяване на кредитополучателите и т.н.

Да не забравяме, че ти беше един от малкото останали преди 1 година, който продължаваше да тръби как всичко било нормално, как цените на НИ леко полека пак нагоре
          Помниш ли или имаШ КЪСА ПАМЕТ?

Нищо лошо да се защитават изрядните кредитополучатели, ама къде беше ти когато се раздаваха кредити па-па-па, че не вдигна вой срещу това раздаване?

Ами нека да ти кажа - ти си продаваше имотките на суперзавишени цени и си лапаше комисионната и хич, ама ХИЧ не ти дремеше за банковата система.
          Ама сега когато усети накъде отиват нещата взе че стана съвестен гражданин.
          Ти какво искаш, държавата да помага? Ами ще ти кажа какво ще стане ако държавата почне да помага: Ще стане новото банково "Приморско" - всякакви властващи, депутати, съдии - мъдии, и всякакви други подобни ще се окажат "в положение за помощ от държавата".

Е, сорри, ама няма как да стане, освен през революция...
          Гледам пак нещо брокерите ти виновни. Да не си се засегнал на етническа принадлежност оня ден, като написах, че не приемам циганските представи за порядъчност? Ако е така, моля за извинение, нямах представа. Уточнявам, че нямам нищо против самите цигани, а само против склонността им да хвалят измамника и да се подиграват на измамения.

Айде, здраве на фамилията и успех в живота!

Коментар

• Колеги, банк(д)ите имат огромен инстументариум, който могат да задейсват срещу клиентите си при всеки по-голям стрес- примерно могат на направят 10-20 лева такса обслужване на сметката и докато се усетим минали месеци.......много банки въведоха по доскоро безплатните си такива от рода на 50 стинки за месец.....откриване, закриване, управление и т.н......
            PR също е коварно оръжие!!!!!

съвета ми е да не подписвате и теглите кредит без договора ви да е погледнат от адвокат, най-малкото ако не ви се дават пари, защото ще теглите по-малка сума - 2-5-10К то искайте да имате максималко фиксиран ГПР.
            Никой няма да ви прости, ако сте си изули гащите!!!!!!
            Лично имах огромни разправии по кредита ми преди време, слава Богу беше за малка сума......нещата завършиха неочаквано и направо комично за мен, и не УСПЯХА ДА ГО НАХЪРДЪХУЛЧАТ 3ката ан БАТКО ВИ ГУГЪЛ

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
              ... а какво ще правим е дискусия за друга тема
              Защо да е за друга? Тази само за оплакване и изпускане на въздуха ли е?
              Кредитът - модерното робство

Коментар

• Първоначално изпратено от no-credit Разгледай мнение
                Не точно. Идеята ми е, че кредитирането (потребителското и ипотечното) трябва да бъде ограничено по някакъв начин. "Добри" условия по кредитите имаше и преди, но това не решава проблема с балоните, а напротив - влошава го. Или може би балоните нямат значение - това ли ми казвате (и двамата)?
                по принцип да имаш бум във даден сектор не е толкова лошо въпросът е да не се преминиват някакви граници и да се формира голям балон... има си конкретна специфика нашият имотен балон ако беше съсечен 2006 сега щеше да ни е много по леко за икономиката сега и за кредитополучателите също... а строителния отрасъл през 2007 трябваше сериозно да се насочил към инфраструктура с евро фондове защо НЕ стана така всички може да си отговорят... а какво ще правим е дискусия за друга тема
                mWPCloud.com

Коментар

Не точно. Идеята ми е, че кредитирането (потребителското и ипотечното) трябва да бъде ограничено по някакъв начин. "Добри" условия по кредитите имаше и преди, но това не решава проблема с балоните, а напротив - влошава го. Или може би балоните нямат значение - това ли ми казвате (и двамата)?
                  Еми и аз това казвам, що не ме разбираш?

Аз под "равноправни" и "добри" условия разбирам съвсем различни неща. Защото при добри условия се отпускат па-па-па кредити, а когато има равнопоставеност, банката малко ще се замисли на кого и как отпуска кредит, демек при равноправие няма да има балон, защото ще има естествен подбор, докато при "добри" условия няма никакъв подбор, раздава се на сульо и пульо от което страдат редовните платци ->балон

Коментар

...
                    Както си написал излиза, че лихвата не е достатъчно да е фиксирана, ами лихвата трябва да е плаваща и да се определя не от банката, а от кредитополучателя...

Коментар

Аз за такива действия не съм чул, камо ли да съм видял. Напротив - виждам старите схеми да се повтарят.
                      много бързаш първо трябва да спре обезценката на имотите, икономиката да живне и тогава ще доиде времето на нови балони и нуижда от регулации за сега ще хващат само някоя още някоя заблудена Уфсъ за доостригване и доодиране
                      Last edited by marketleverage; 17.06.2010, 18:51.
                      mWPCloud.com

Коментар

Примерно такива условия, като EURIBOR + разумна надбавка? Ще се появят желаещи, ще надуят нов балон, после банката ще ги натисне и тях да преподпишат за БЛП + надбавка и цикъла ще се повтори. После пак и пак и пак. Това ли е плана?
                        Не мога да разбера защо се нервираш толкова много.

Успокой се малко и пак прочети какво съм написал: Като предложат равноправни условия за отпускане на кредит ще се появят и желаещи

Както си написал излиза, че лихвата не е достатъчно да е фиксирана, ами лихвата трябва да е плаваща и да се определя не от банката, а от кредитополучателя...

Еххх, и аз такъв кредит ще вземе, на който сам ще му определям лихвата...

Коментар

• no-credit

Да точно така е ! Разумни условия ще предлагат когато се вкарат в регулация и чатала на врата и да я спазват.Две неща трябва да се направят по фонда за гарантиране на депозитите и системата ще работи на здравословни обороти.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
                            ...
                            от тук нататък може да се инциират деиствия за строг по строг контрол и по голяма информираност...
                            Аз за такива действия не съм чул, камо ли да съм видял. Напротив - виждам старите схеми да се повтарят.

Коментар

• ...

Промяна ще има едва когато се регулират банките със закони и правила.Всичко друго е просто несериозно и се запазва възможността отново да се стигне до същата ситуация. Фонда за гарантиране на депозити е механизма чрез който могат да се регулират , дават високи лихви - плащат още по високи вноски към него , в рамките на определен период - не много дълъг и не много кратък трябва набраните пари от банката , постъпилия в нея капитал да е сравнително еднакъв с този който тя е раздала като кредити ..нарушават равновесието...плащат големи вноски към фонда.Не ни трябват нито дресирани кредитополучатели , нито наказан някой си..полза от това няма , и е нереалистично да се мисли че може да се въведе правило да кредитират на 70% от стойността на обезпечението и то да се спазва , само ще им се налага да лъжат повече и не могат да бъдат хванати лесно.
                              D.Y.F-091066

Коментар

...
                                Като предложат равноправни условия за отпускане на кредит ще се появят и желаещи
                                Примерно такива условия, като EURIBOR + разумна надбавка? Ще се появят желаещи, ще надуят нов балон, после банката ще ги натисне и тях да преподпишат за БЛП + надбавка и цикъла ще се повтори. После пак и пак и пак. Това ли е плана?

Коментар

Working...
                                X