IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Банките върнали крепостничеството у нас

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
    ...
    Ама като стана дума, ще ми платят ли за да им обработя предложението и да ги одобря да ми отпуснат кредит - пълнят гащите и затварят.
    ...
    Кредитът - модерното робство

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
      Ако говориш за това, че е било правилно незаконно да се финансира тази банка, то това което се случва в България и това което ще се случва, е напълно нормално. Няма държава в света която е постигнала нещо с мафиотски прийоми. България си е най-добрия пример за това.
      Не,говорех за това,че лихвата на ЕЦБ е 1 процент,а при нас лихвите по кредитите се качиха,вместо да паднат.Просто нямаме достъп до това финансиране и затова се финансирахме от български депозанти при високи лихви.
      А за другото - честно казано не знам,доколко е било незаконно,все ми се струва,че може би не е било толкова незаконно,щото ББ нямаше да пропусне да прати някой на прокурор,но определено мсля,че има случаи,в които трябва да се избира по-малкото зло според ситуацията.
      Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
        мен ме притеснява малко че ББ не иска протести и да му пада рейтинга а тези като квичът много навсякъде изглежда че са повече отколкото са ... затова трябва здраво да ги мачкаме поне онайн
        Ами аз имам доста познати (не приятели) с кредити, ама не цвичат, а търсят как да печелят пари за да покриват кредитите.

А тези, които цвичат, са много малък процент от всички кредитополучатели...

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
          Аз по-надолу писах защо при нас така се получи.И съм убеден в истиността на написаното - просто нямаме истински свободен достъп до световните пазари.
          Ако говориш за това, че е било правилно незаконно да се финансира тази банка, то това което се случва в България и това което ще се случва, е напълно нормално. Няма държава в света която е постигнала нещо с мафиотски прийоми. България си е най-добрия пример за това.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
            Просто няма как няколко хиляди да вземат превес над няколко милиона. Колкото и да хленчат.

Лошото е, че балъщината на няколко хиляди се отразява директно върху банковата система и оттам на икономиката...
            мен ме притеснява малко че ББ не иска протести и да му пада рейтинга а тези като квичът много навсякъде изглежда че са повече отколкото са ... затова трябва здраво да ги мачкаме поне онайн
            mWPCloud.com

Коментар

• А бе мама му стара,

от няколко банки ми се обаждаха да ми предлагат нови продукти-кредити!

Ама като стана дума, ще ми платят ли за да им обработя предложението и да ги одобря да ми отпуснат кредит - пълнят гащите и затварят.

Е тука е разковничето.
              Не да спасяваме овцете, а оттук нататък всеки потребител да знае какво значи договаряне, договор и т.н.

Смешно е кредитополучател и банка да се "договарят" и да подписват договор, а едната страна да взема такса.
              За мен това е незаконно, при договаряне не се плащат такси...

Коментар

Ами според супертрейдъра

Съгласен съм че сме много по-уязвими. Но това не може да е причина за неспазването на законите. А точно това е основната разлика между нас и тях. Не че са света вода ненапита - но пък хванат ли някой - отива в затвора. Бързо....
                Още искам да кажа - когато ФЕД свали лихвата миналата година, това се отрази на всички лихви по кредитите надолу. Без изключение. Докато в България всички знаем какъв беше резултата.
                Така че нямат нужда от защита - сами се справят - къде законно, а ако не става - незаконно. На никой нищо няма да се случи.
                Аз по-надолу писах защо при нас така се получи.И съм убеден в истиността на написаното - просто нямаме истински свободен достъп до световните пазари.

Коментар

• Първоначално изпратено от no-credit Разгледай мнение
                  И как става (или ще става) това - банките да понесат някакви последствия? Не съм чул и намек в тази посока. Да не би нещо тайно да им наложат? Не ми се вярва - не и в България, не и от български политици. Засега само потребителите носят последствията (май)? Щото банките си имат яко лоби, а потребителите са безгласно стадо.
                  Е,не съм аз капацитета който ще го каже или решиАз просто си застъпвам тезата,че не във всички случаи банките са виновни за кофти положението на някои кредитополучатели и който си е купил скъп имот с малки доходи да си се оправя сам.Когато банката се опитва промени условията по договора,тогава тя трябва да бъде наказана.И за да се избегнат съдебни дела е най-добре да се приемат нещата,за които споменах по-долу.
                  Но да се говори,че банките въвели крепостничството и че банките винаги са виновни,определено не съм съгласен.Всеки сам си е сложил въжето на шията,взимайки кредит.

Коментар

• Първоначално изпратено от no-credit Разгледай мнение
                    И как става (или ще става) това - банките да понесат някакви последствия? Не съм чул и намек в тази посока. Да не би нещо тайно да им наложат? Не ми се вярва - не и в България, не и от български политици. Засега само потребителите носят последствията (май)? Щото банките си имат яко лоби, а потребителите са безгласно стадо.
                    не е точно така потребители не са само тези които са отишли там да се молят за кредит

потребители са и тези които са отишли в банката да си платят за да им се свърши някаква работа - тези като банката не ги кефи винаги могат да и теглят една майна... и да се махнат

потребители са и хората с депозити - те също в сравнително кратък срок могат да и теглят една... като не ги кефи

само за тези с кредите е трудно особено ако цената на актива е под пазарната и не може да се рефинансира...
                    mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
                      аз също затова пиша че трябва да оставим банките да гърбят сега просто ако се допусне нестабилност заради тези няколко десетки хиляди хипотекари ще страдаме всички не само те ...
                      Просто няма как няколко хиляди да вземат превес над няколко милиона. Колкото и да хленчат.

Лошото е, че балъщината на няколко хиляди се отразява директно върху банковата система и оттам на икономиката...

Коментар

Да,де,ама колко банки има в САЩ и колко тук.А нашата и щатската икономика има ли смисъл да ги сравнявамеОставиха да фалират Лимоните за назидание на другите големи инвестиционни банки и банки с регионално значение, в останалите наляха стотици милиарди.Я остави тука да фалира една банка с 1.5-2 млрд балансово число и гледай какво ще настане!Просто сме много по-уязвими.Тук и един слух може да срине банка.
                        Това,което мен ме дразни е(за щатите говоря),че след като наляха толкова милиарди,още не са направили нищо за по-строги регулации на финансовата и банковата система.А има какво да се направи без да се засягат устоите на свободния пазар.
                        Ами според супертрейдъра
                        Първоначално изпратено от Supertrader
                        ...Там икономика няма , китайците ги разгромиха напълно

Съгласен съм че сме много по-уязвими. Но това не може да е причина за неспазването на законите. А точно това е основната разлика между нас и тях. Не че са света вода ненапита - но пък хванат ли някой - отива в затвора. Бързо....
                        Още искам да кажа - когато ФЕД свали лихвата миналата година, това се отрази на всички лихви по кредитите надолу. Без изключение. Докато в България всички знаем какъв беше резултата.
                        Така че нямат нужда от защита - сами се справят - къде законно, а ако не става - незаконно. На никой нищо няма да се случи.

Коментар

• аз също затова пиша че трябва да оставим банките да гърбят сега просто ако се допусне нестабилност заради тези няколко десетки хиляди хипотекари ще страдаме всички не само те ...
                          mWPCloud.com

Коментар

Да,така се нарича и банката трябва да си понесе последствията за неудачното инвестиционно решение,така както и тези,които са се набутали със скъпи имоти и не са предвидили,че лихвите ше растат.
                            Кредитът - модерното робство

Коментар

Ами не знам дали подхода е еднакъв в цял свят - в САЩ например затвориха над 500 банки доколкото си спомням ( гоглю им води статистиката). Докато тук - банките са в цветущо здраве - нищо не ги заплашва.

А ББ хубаво се е изказал, но болния ще продължава да носи здравия.
                              Да,де,ама колко банки има в САЩ и колко тук.А нашата и щатската икономика има ли смисъл да ги сравнявамеОставиха да фалират Лимоните за назидание на другите големи инвестиционни банки и банки с регионално значение, в останалите наляха стотици милиарди.Я остави тука да фалира една банка с 1.5-2 млрд балансово число и гледай какво ще настане!Просто сме много по-уязвими.Тук и един слух може да срине банка.
                              Това,което мен ме дразни е(за щатите говоря),че след като наляха толкова милиарди,още не са направили нищо за по-строги регулации на финансовата и банковата система.А има какво да се направи без да се засягат устоите на свободния пазар.

Коментар

Не са толкова прости нещата.....както видяхме цял свят се юрна да спасява банките,особено в Щатите се изляха някакви немислими суми...рухването на банковата система ще донесе повече щети,отколкото,ако се изсипе някой лев да се спасят.Той и затова ББ така се е изказал - хем да оплюе предишните,хем да не каже нищо,щото знае,че действията са били правилни.Иначе досега някой щяха да го привикат при прокурора за тази работа.
                                Ами не знам дали подхода е еднакъв в цял свят - в САЩ например затвориха над 500 банки доколкото си спомням ( гоглю им води статистиката). Докато тук - банките са в цветущо здраве - нищо не ги заплашва.

А ББ хубаво се е изказал, но болния ще продължава да носи здравия.

Коментар

Working...
                                X