IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Банките върнали крепостничеството у нас

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kostadinat Разгледай мнение
    Точно обратното се случва в България. Колкото повече хора спират да си плащат, толкова повече банките вдигат лихвите на онези които си плащат нарушавайки собствените си договори. Като пример мога да дам една банка отличена с призовете „Банка на годината 2009” , "Най-добра банка" и "Най-сигурна банка", която вдигна лихвите на вече изтеглени кредити с 4.5%. Забележете призовете са все в кавички, не е ясно защо.
    Банките са поели прекомерен риск, за което плащат кредитополучателите и то редовните такива! Това не са нормални пазарни условия! НЕ може този, който си е плащал коректно и редовно сега да плаща по-високи лихви заради грешките на други!
    Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• SoKoLoV

Тя лихвата се определят от риска , но той трябва да е управляем. Това трябва да кажат банкерите , как смятат да управляват риска в бъдеще. В момента гледат "умно" в една точка и като им гредам поведението само това ми идва на ум - Как да им доверя парите си !
      D.Y.F-091066

Коментар

• SoKoLoV

Една банка да се сети да се постави сама в регулация както много пъти съм говорил и да каже и спазва условието кредитиране и набиране на средства да са и равни в краткосрочен времеви фрейм ..да кажем 6 месеца и всички други баки ще умрат геройски защото никой няма да иска да им бъде клиент на тези камикадзета. С.Александров е плещил глупости предполагам нарочно - за банката са важни и двете страни - и кредитополучателите и тези които и се доверяват и си дават парите на банката..тя да решава на кой да ги даде като кредит за да им осигури лихва пък за себе си печалба.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Да както Левон,обясняваше,че от риска се определяли лихвата.Никои не го пита да ли правилно са го преценили тогава, и сега.
          Търсете си адвокати и съдете,тези ми ти оценители на риска и да видите как и лихвите и всичко,ще си е наред.... ---->>>>

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
            Спрете всички да си плащате кредитите! Бамките искат-не искат ще свалят лихвите. Все пак е в техен интерес да си получат парите и са по-виновни от самите получатели на кредитите, защото са финансово грамотни. Какво е виновен Кольо, че са му дали огромен кредит като той дори и сложна лихва не знае какво е?
            Точно обратното се случва в България. Колкото повече хора спират да си плащат, толкова повече банките вдигат лихвите на онези които си плащат нарушавайки собствените си договори. Като пример мога да дам една банка отличена с призовете „Банка на годината 2009” , "Най-добра банка" и "Най-сигурна банка", която вдигна лихвите на вече изтеглени кредити с 4.5%. Забележете призовете са все в кавички, не е ясно защо.

Коментар

• Спрете всички да си плащате кредитите! Бамките искат-не искат ще свалят лихвите. Все пак е в техен интерес да си получат парите и са по-виновни от самите получатели на кредитите, защото са финансово грамотни. Какво е виновен Кольо, че са му дали огромен кредит като той дори и сложна лихва не знае какво е?
              Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Пешо , банките са кредитни институции и на тях работата им е да дават пари в заем. Ти искаш да се закрият , един вид да ги няма. Пари в заем трябва да се дават защото парите служат като посредник в обмена на стоки и повярвай ако няма кой да вземе пари в заем и аз и ти няма да имаме пари в джобовете си. Парите се появяват когато някой вземе пари в заем и ги похарчи , т.е. това което харчим с теб без да сме ги взели в заем са пари които някой е взел в заем...изхарчил и са се завъртяли...Ти що мислиш Запада напъват някои държави сега да вземат заеми , но не и тарикатите като немците които чакат онези да се набълбучат със заеми пък те да им продадат стоки и да приберат парите им
                D.Y.F-091066

Коментар

• Банкерите вече сами признават, , че са мошеници и крадци.До този извод стигнах след като прочетох изказването на Стоян Александров който е казал така:Ние сме перверзна банкова система!
                  http://www.blitz.bg/news/article/82908
                  http://www.youtube.com/watch?v=ABSXJiYQFuI&NR=1
                  Всеки има право да изразява мнение и да го разпрост

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                    Самата тема е тъпа.Банките върнали крепостничеството.Ми аз не се чувствувам крепостен.Щото не тегля кредити.Работя с мои пари и не ламтя за много.Знам какви са ми нуждите преценил съм какъв доход ми е нужен + 10% отгоре и нямам проблеми никакви.
                    Бате Пешо не е така както го мислиш! типично по нашенски решаваш и казваш - бе нека на мене ми е ок па на съседа да му е зле .... не става така . това ,че някой е теглил кредит не означава автоматично ,че лампти според твойте думи . разберете ,че в общество , в което всеки е решил ,че може само да взима няма оправия! трябва и да се дава . това не можем да го проумеем ние българските индивиди ....

Коментар

• Първоначално изпратено от baj Joro Разгледай мнение
                      Хора, откога е тази информация. Аз теглих с карта Маестро на ЦКБ от банкомат на ОББ миналата седмица и ми взеха 60ст., както обикновено.
                      От 14.06.2010г.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivo111 Разгледай мнение
                        Аха а пък на мен ми казаха, че са започнали да предупреждават клиентите си да не ползват банкомати на ОББ.
                        Хора, откога е тази информация. Аз теглих с карта Маестро на ЦКБ от банкомат на ОББ миналата седмица и ми взеха 60ст., както обикновено.

Коментар

• БНБ да се поучи от ФЕДЕРАЛНИЯР РЕЗЕРВ НА САЩ а не да се правят на по умни от колкото са
                          http://www.nytimes.com/2010/06/26/yo...G2mm42DaLc6PIw

Коментар

• То има теории и че 2012 ще свърши света, както и разни там за нов световен ред.

Реалността е, че има 7 милиарда конспирации и всичките най-малко от части, да не кажа изцяло, са задвижвани от личен интерес.

Коментар

• all_trader

Проектите им за реформиране са симулативни , те просто искат да се завърнат старите времена.Това не са стабилни търговски банки , а лесни за източване. Реално не ги ограничават , а трябва да се поставят в рамка и кредитирането и набирането на средства от всяка една банка. Трябва помощна , сериозно изградена институция - фонд който да гарантира и то съвсем реално парите на вложителите в банките , в тези фондове във всяка страна трябва да се набират огромни средсва , а не..Нищо такова не правят , а само симулират.За мен извода е че те просто желаят рухването на световната финансова система. Съществува теория според която на глобално ниво не може да се получи голям срив , той наистина е труден но не е невъзможен. Те казват - Не може ! Като се случи , ще има - Аууу какво стана , никой не е предполагал !
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna Разгледай мнение
                                Аз също съм към ЦКБ и току-що им се обадих да ги питам - казаха ми, че таксата за теглене на банкомат на ЦКБ е 20 стотинки, на друг банкомат - 60 стотинки
                                Аха а пък на мен ми казаха, че са започнали да предупреждават клиентите си да не ползват банкомати на ОББ.

Коментар

X