IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Банките върнали крепостничеството у нас

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
    Пожелавам ти успех и дано някой тука по запознат да ти помогне, ако не с друго поне със съвет.
    За КЗП има сайт, там може да си изтеглиш жалбата, да я попълниш и да я пратиш по мейла. Не е необходимо дори да се разкарваш. Обаче за тях се иакат някакви доказателства за нарушени потребителски права. Тук трябва да наблегнеш, къде са нарушени потребителските права...ако може в писмен или договорен начин
    Благодаря!
    Ще го обмисля и ще ги сезирам.
    Малко съм учуден от факта , че КЗП обръщат повече внимание , като проверяват зеленчуковият пазар и държат цената на стоката да е обявена и видна .A тук никой не ги проверява.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivo111 Разгледай мнение
      Картата ми еVISA дебитна издадена от ЦКБ. За да бъда честен от начало и на мен не ми се занимаваше с тия от ОББ , но разбрах , че това не е частен случай а масова практика и никой нищо не предприема. Та за това сега съм реших нещо да направя по случая.
      Май остава единственият вариант да пиша до КЗП.
      Аз също съм към ЦКБ и току-що им се обадих да ги питам - казаха ми, че таксата за теглене на банкомат на ЦКБ е 20 стотинки, на друг банкомат - 60 стотинки

Коментар

• Следващата криза ни е сигурна!

Публикуване: 25.06.2010, 12:35

Автор: Deutsche Welle

Кризата промени света и то не към по-добро. За да се избегне втори такъв срив, големите на деня са твърдо решени да наложат на банките по-строги правила. Това обаче ще отведе до ново задушаване - също в Източна Европа.

Следващите 12 месеца ще са критични за световната икономика. Това е мнението на повечето икономисти и финансови експерти в САЩ, включително от МВФ. Те изтъкват, че световното икономическо възстановяване остава колебливо, поради което се нуждае от укрепване - а това не може да стане без участието на банките и финансовия сектор. Но светът на финансите е измъчван от несигурност, застинал в очакване на реформи и въвеждането на нови, по-строги правила за банките.

Под дулото на финансовия пистолет

Те ще трябва да се съобразяват с нови изисквания за повече резервен капитал и буфери на ликвидност, както и за избягване на рискови методи и практики, каквито бяха в основата на световната финансова криза. И докато специалисти и политици са единодушни, че световна реформа на финансовия сектор е абсолютно необходима, мненията за последиците от тази реформа са силно поляризирани.

Водещи американски икономисти коментират обстойно проекта за реформа, който ще бъде представен по време на започващата днес в Канада среща на върха на Г-20. Те посочват, че реформата трябва да е достатъчно дълбока, за да предотврати финансови кризи в бъдеще. Но тя трябва да бъде и изключително точно балансирана, за да не вкара икономиката в състояние на дълбока и продължителна рецесия.

Според специалистите новите финансови правила може да потиснат икономическия растеж в САЩ, Япония и еврозоната до 2015 година и да попречат на създаването на близо 10 милиона нови работни места. Особено тежък може да бъде ефектът върху европейските бизнеси, които са много по-зависими от банково кредитиране в сравнение с американските. В еврозоната банковите реформи може да попречат на създаването на 5 милиона работни места.

Последиците от такъв сценарий ще са особено драстични за Източна Европа, предупреждават експертите. Икономиките на източноевропейските държави зависят силно от постъпленията на чужд капитал. Заради кризата обаче тези потоци намаляха рязко. Ако бъдат осъществени новите изисквания за резервен капитал и ликвидност на банките, това неминуемо ще означава още по-голямо намаляване на финансирането в региона, предричат икономистите.

Има само един възможен край и той не е щастлив

11 западноевропейски банки контролират 133 банки в Централна и Източна Европа, или над 50 процента от банковия сектор в региона. Всички трудности, с които се сблъскат западните банки, ще имат последици и в Източна Европа.

Всички тези потенциални проблеми карат много специалисти да мислят, че цената на създаването на по-малко рисков банков сектор може да се окаже твърде висока. Но икономисти, които са начело на борбата с кризата, като директора на МВФ Доминик Строс-Кан предупреждават, че истинската опасност произлиза от вероятността финансовият сектор да се завърне към предишните си методи и практики вместо да се реформира.

Ако финансовата реформа не се състои, казва бившият главен икономист на МВФ Саймън Джонсън, „ние подготвяме почвата за нов икономически бум, разчитащ единствено на нови прекомерни и безотговорни рискове в сърцето на световната финансова система. А това може да свърши само по-един начин: лошо."

http://money.ibox.bg/news/id_1036948386

ето една хубава статия по темата за банките . добре е хората , които продължават да нападат кредитополучателите да видят , кой донесе прекомерните рискове и защо се стигна до тук . както винаи от Дойче Веле са пределно обективни за разлика от нашите пишман дрънкачи ....

Коментар

Картата ми еVISA дебитна издадена от ЦКБ. За да бъда честен от начало и на мен не ми се занимаваше с тия от ОББ , но разбрах , че това не е частен случай а масова практика и никой нищо не предприема. Та за това сега съм реших нещо да направя по случая.
          Пожелавам ти успех и дано някой тука по запознат да ти помогне, ако не с друго поне със съвет.
          За КЗП има сайт, там може да си изтеглиш жалбата, да я попълниш и да я пратиш по мейла. Не е необходимо дори да се разкарваш. Обаче за тях се иакат някакви доказателства за нарушени потребителски права. Тук трябва да наблегнеш, къде са нарушени потребителските права...ако може в писмен или договорен начин

Коментар

Ми честно много ми се иска в случая да ти помогна, ама не знам как!

В договора ти за картата(ако го пазиш) какво пише? Ако има някакво несъответствие имаш ход, иначе не знам.

Основно Комисията за защита на потребителя, там. Аз веднъж ги ползвах, и съм много доволен. По друг повод, но много бързо озаптиха търговеца-измекяр, който ми искаше експертиза за стоката, която я бях купил от него.
            Аи успех и дано някой е по-полезен

Коментар

Ако имате някаква идея към кога да се обърна да ги задължат да си обявят таксите за теглене от банкомат на видно място. Споделяйте.

ПП
              Между другото банкомата на ОББ се намира в Carrefour Пловдив.
              Ми честно много ми се иска в случая да ти помогна, ама не знам как!

В договора ти за картата(ако го пазиш) какво пише? Ако има някакво несъответствие имаш ход, иначе не знам.

Основно Комисията за защита на потребителя, там. Аз веднъж ги ползвах, и съм много доволен. По друг повод, но много бързо озаптиха търговеца-измекяр, който ми искаше експертиза за стоката, която я бях купил от него.
              Аи успех и дано някой е по-полезен

Коментар

• Ако имате някаква идея към кога да се обърна да ги задължат да си обявят таксите за теглене от банкомат на видно място. Споделяйте.

ПП
                Между другото банкомата на ОББ се намира в Carrefour Пловдив.

Коментар

Да.Истина е. Аз също от начало не повярвах до къде са стигнали и колко са нагли тия от ОББ.

Направих си извлечение. Дори и посетих обслужващата ме банка. Те също потвърдиха и ми казаха, че имало и други случаи и оплаквания.

Та за това питам и се чудя дали да не пиша до КЗП, та малко да се озаптят тия нагляри.
                  Ами аз наистина не бях доволен от тази банка и от още една, точно заради такива измекярски номера и се прехвърлих в други две банки.
                  От мен толкова, гледам условията и ако не ми харесват и шута. Друго не може да се направи. Важното е хората да се информират периодично за дребните номерца на банките.

Коментар

Това сериозно ли?
                    Да.Истина е. Аз също от начало не повярвах до къде са стигнали и колко са нагли тия от ОББ.

Направих си извлечение. Дори и посетих обслужващата ме банка. Те също потвърдиха и ми казаха, че имало и други случаи и оплаквания.

Та за това питам и се чудя дали да не пиша до КЗП, та малко да се озаптят тия нагляри.

Коментар

Трябва ли банките да обявят на видно място таксите за ползване на услугите на банкомати им?
                      Твърдо не.
                      Че нали ако банките го направят и сложат списък с таксите на всеки банкомат, тогава масата неграмотни и неуки потребители, които никога не са се замисляли по върпоса ще бъдат просветени?
                      После кой ще иска да вземе карта? И как ще развиваме банковото дело, ако хората знаят колко скъпо им идва удоволствието?

Коментар

Внимание с банкоматите на ОББ.

Взеха ми такса 4,91 лв. за изтегляне на пари от техен банкоматОбяснението е, че били извън БИСЕРА.

Ще бъда благодарен ако някой може да ми отговори на следният въпрос:
                        Трябва ли банките да обявят на видно място таксите за ползване на услугите на банкомати им?
                        Това сериозно ли?

Коментар

• Внимание с банкоматите на ОББ.

Взеха ми такса 4,91 лв. за изтегляне на пари от техен банкоматОбяснението е, че били извън БИСЕРА.

Ще бъда благодарен ако някой може да ми отговори на следният въпрос:

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna Разгледай мнение
                            Има фундаментална разлика. Понеже си тъпичък, ще ти обясня.
                            При лизинга стоката е собственост на лизингодателя, докато не изплатиш и последната вноска. Лихвите обикновено са доста високи. Като спреш да плащаш, лизингодателят ти прибира стоката, ти губиш всички платени до момента вноски и си начисто.
                            При ипотеката жилището е собственост на кредитополучателя. Той де факто го залага в банката, за да получи определена сума. Лихвите са доста по-ниски в сравнение с лизинга. Като не може да си плаща вноските, банката му взима жилището и го продава. Ако получената от продажбата сума е по-голяма от дълга към банката, банката изплаща разликата на кредитополучателя. Ако получената от продажбата сума е по-малка от дълга към банката, кредитополучателят изплаща разликата на банката.
                            Схващаш ли разликата, или да ти го напиша по-бавно?
                            резултатът е един и същ бе човек . какво значение има ,че лихвите се различават и т.н. мисля ,че ме разбираш какво имам предвид . реално ти не си собственик на абсолютно нищо докато не се издължиш . собственик се водиш само на хартия . след 2 -3 месеца може и вече да не си .
                            иначе това за банките е така , но схемата не функционира така навсякъде .

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                              как можа да сътвориш такъв шедьовър не знам . при прекратени вноски резултатът е един и същ нали ? идват отнемат ти го и си чао бамбино .
                              Има фундаментална разлика. Понеже си тъпичък, ще ти обясня.
                              При лизинга стоката е собственост на лизингодателя, докато не изплатиш и последната вноска. Лихвите обикновено са доста високи. Като спреш да плащаш, лизингодателят ти прибира стоката, ти губиш всички платени до момента вноски и си начисто.
                              При ипотеката жилището е собственост на кредитополучателя. Той де факто го залага в банката, за да получи определена сума. Лихвите са доста по-ниски в сравнение с лизинга. Като не може да си плаща вноските, банката му взима жилището и го продава. Ако получената от продажбата сума е по-голяма от дълга към банката, банката изплаща разликата на кредитополучателя. Ако получената от продажбата сума е по-малка от дълга към банката, кредитополучателят изплаща разликата на банката.
                              Схващаш ли разликата, или да ти го напиша по-бавно?

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna Разгледай мнение
                                Ти нещо не си наясно. Това да не ти е лизинг - при лизинга стоката остава собственост на лизингодателя, докато не му я изплатиш изцяло. Тука имаме ипотека - апартаментът си е твой, не на баМката.
                                как можа да сътвориш такъв шедьовър не знам . при прекратени вноски резултатът е един и същ нали ? идват отнемат ти го и си чао бамбино .

Коментар

Working...
                                X