IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Банките върнали крепостничеството у нас

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнение
    Мечтата на някои във форумчето, а именно лихвата за жилищните заеми да падне на 2% както беше при управлението на БКП през 1986г. за щастие едва ли някога ще се сбъдне отново в България.
    друго е да си плащаш по 11-13 % нали . ех кой като тебе .... "за голямо щастие " народът сега плаща петорно повече . всеки следващ пост ти е по -голям хит от предишния . продължавай в същия дух ,че направо веселиш с безмислиците си .

Коментар

• Мечтата на някои във форумчето, а именно лихвата за жилищните заеми да падне на 2% както беше при управлението на БКП през 1986г. за щастие едва ли някога ще се сбъдне отново в България.

http://www.bnb.bg/bnbweb/groups/publ..._doc5-3_bg.pdf

Коментар

• Първоначално изпратено от kostadinat Разгледай мнение
        Само една банка у нас смята ясно лихвите по заеми
        в. Сега

Само една от 15-те банки, които са най-активни в кредитирането на граждани у нас, изчислява лихвите по заемите прозрачно. Масово трезорите използват неясни индекси за определяне на цената на кредитите, което поставя клиента в неравнопоставено положение, заяви вчера президентът на финансовия портал "Моите пари" Деян Василев.

Единствено ПроКредит Банк изчислява лихвата прозрачно, без да ползва базов лихвен процент (БЛП), става ясно от изследването на "Моите пари". Лихвата се образува от независим от банката пазарен индекс - например EURIBOR, LIBOR, SOFIBOR, плюс фиксирана надбавка. Лихвата на клиента се вдига само ако пазарният индекс скочи над 1% на месец.

Група трезори включват в лихвата си европейските пазарни индекси, но си запазват възможността да я променят чрез специфични клаузи в договорите. Например Банка Пиреос може да променя всяка съставка на лихвата, независимо от нейния вид или наименование. УниКредит Булбанк пък работи с пазарен индекс плюс премия, която обаче е променлива.

Друга група банки определят лихвите на базата на изчисленията си за цената на привлечения ресурс плюс "разходите по икономически елементи" и "нормативно регламентираните разходи". В тази група са Райфайзенбанк, ПИБ, Алианц и Емпорики Банк.

А SG Експресбанк, ОББ, Пощенска и СИБанк не посочват на каква база формират базовия си лихвен процент, твърдят от "Моите пари".
        естествено . както казваше един известен инвеститор - ако не можете са го разберете първите 2 пъти значи вероятно това е целта - да не го разберете . демек да ви изментосат . банковият картел продължава да беснее .

Коментар

• Само една банка у нас смята ясно лихвите по заеми
          в. Сега

Само една от 15-те банки, които са най-активни в кредитирането на граждани у нас, изчислява лихвите по заемите прозрачно. Масово трезорите използват неясни индекси за определяне на цената на кредитите, което поставя клиента в неравнопоставено положение, заяви вчера президентът на финансовия портал "Моите пари" Деян Василев.

Единствено ПроКредит Банк изчислява лихвата прозрачно, без да ползва базов лихвен процент (БЛП), става ясно от изследването на "Моите пари". Лихвата се образува от независим от банката пазарен индекс - например EURIBOR, LIBOR, SOFIBOR, плюс фиксирана надбавка. Лихвата на клиента се вдига само ако пазарният индекс скочи над 1% на месец.

Група трезори включват в лихвата си европейските пазарни индекси, но си запазват възможността да я променят чрез специфични клаузи в договорите. Например Банка Пиреос може да променя всяка съставка на лихвата, независимо от нейния вид или наименование. УниКредит Булбанк пък работи с пазарен индекс плюс премия, която обаче е променлива.

Друга група банки определят лихвите на базата на изчисленията си за цената на привлечения ресурс плюс "разходите по икономически елементи" и "нормативно регламентираните разходи". В тази група са Райфайзенбанк, ПИБ, Алианц и Емпорики Банк.

А SG Експресбанк, ОББ, Пощенска и СИБанк не посочват на каква база формират базовия си лихвен процент, твърдят от "Моите пари".

Коментар

• Трябваше с новите кредити да си попълват тея дефицити до края на света , но уви .

Да видим като няма откъде да излязат на чия сметка ще се пишат.

Кредитирането ще се свива .
            Депозитите са железни в краткосрочен план .
            Валутния борд не може да се пипа.
            Волята за реформи нулева - а вероятността за парламентарна криза и протакане голяма.
            Инвестициите в подобна икономика са високорискови и е въпрос на няколко месеца да влезем в центъра на "вниманието".
            Last edited by Mesoiadess; 01.08.2010, 17:06.

Коментар

• Населението в България е платило лихви за жилищните и потребителските кредити общо:
              1)
              - през 2009г. - 1,915,771 хил. лв. или над 1.9 милиарда лв. или 2.9% от БВП
              2)
              - през 2003г. - 237,169 хил. лв. или по-малко от 237.2 милиона лв. или 0.68% от БВП

Между другото населението е платило лихви за жилищните и потребителските кредити общо:
              1)
              - през първите 6 месеца на 2009г. - 944,034 хил. лв.
              2)
              - през първите 6 месеца на 2010г. - 975,091 хил. лв. или 3.3% повече от първите 6 месеца на 2009г.

Обаче сигурно има някои, които се надяват, че населението в България може да плаща много по-значителни лихвени разходи като дял от БВП...

http://bnb.bg/BankSupervision/index.htm
              Last edited by Inform; 01.08.2010, 02:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от al64ad Разгледай мнение
                Ти проучи ли какво представлява тоя тест за да го сравниш с проведения тест на американските банки?.Чист пиар -Боко ряпа да яде.Иначе банките в еврозоната ,няма да фалират ,да като им поналеят някой и друг милиард от ЕЦБ.Ама май вече не им се и печата и с тоя тест се мъчат малко да позакрепят доверието.....
                Сега нещо фантастично и актуално , по заглавието на темата ,писано 1952 година от любимия ми през юношеските години Шекли-http://www.ashen-wow.info/chitanka/text/8941.html
                банките няма да фалират или поне добре управляваните . за тях недейте мислете . реалното производство и икономика го отнасят .

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
                  Ето една новина от САЩ. http://www.investor.bg/news/article/103146/122.html
                  Та въпроса ми, в синхрон на темата е, че примерно аз не съм наясно, ако имам ипотекиран имот и реша да не плащам по него, банката успее да го продаде, и ме задължи да плащам някакви пари после (разликата между заема и на колко го е продала), колко години съм задължен да плащам след това? Питах в една банка и там не можаха да ми отговорят смислено. Може някой да е по-наясно тук от форума.
                  В САЩ явно нещата са по-лесни - напускаш имота, спираш да плащаш, най-много кредитното ти досие да пострада, ама до гроб да те търсят - много ме съмнява.
                  В белите държави има закон за личния фалит, а в БГ може да ти продадат имота на публична продан, но цената, постигната на нея, да не е достатъчна за удовлетворяване вземането на банката-кредитор и да остане да дължиш една немалка сума. За нея си има и погасителна давност - как се прекратява, спира давността, действие на спирането/прекратяването - ЗЗД

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                    в САЩ ако не можеш да си изплащаш имота банката идва и ти го взима и автоматично става собственик на имота. какво ще прави тя с него си е нейна работа.
                    искам тук специално да наблегна след тестовете на банките в Европа от мин.седмица на резултатите и глупостите , които говореха някои хора в тази тема ,че банките щели да фалират и имало опасност за банковата система и темп подобни афоризми .вкл. и т.нар. "експерти" , които ни въртяха по телевизията за да ни заливат с тъпотии . е сега тези , които още си мислят ,че банките могат да фалират да обяснят как точно ще стане това.
                    Ти проучи ли какво представлява тоя тест за да го сравниш с проведения тест на американските банки?.Чист пиар -Боко ряпа да яде.Иначе банките в еврозоната ,няма да фалират ,да като им поналеят някой и друг милиард от ЕЦБ.Ама май вече не им се и печата и с тоя тест се мъчат малко да позакрепят доверието.....
                    Сега нещо фантастично и актуално , по заглавието на темата ,писано 1952 година от любимия ми през юношеските години Шекли-http://www.ashen-wow.info/chitanka/text/8941.html

Коментар

Та въпроса ми, в синхрон на темата е, че примерно аз не съм наясно, ако имам ипотекиран имот и реша да не плащам по него, банката успее да го продаде, и ме задължи да плащам някакви пари после (разликата между заема и на колко го е продала), колко години съм задължен да плащам след това? Питах в една банка и там не можаха да ми отговорят смислено. Може някой да е по-наясно тук от форума.
                      В САЩ явно нещата са по-лесни - напускаш имота, спираш да плащаш, най-много кредитното ти досие да пострада, ама до гроб да те търсят - много ме съмнява.
                      За БГ ще ти остане разликата да плащаш, а сумата от продажбата ще бъде все едно правиш предварително погасяване на кредита.Подробности би трябвало да има в договора ти. Ако искаш да промениш времето за изплащане на остатъка ще трябва да предоговориш кредита. Всичко това е свързано и с различни таксички.

Коментар

в САЩ ако не можеш да си изплащаш имота банката идва и ти го взима и автоматично става собственик на имота. какво ще прави тя с него си е нейна работа.
                        искам тук специално да наблегна след тестовете на банките в Европа от мин.седмица на резултатите и глупостите , които говореха някои хора в тази тема ,че банките щели да фалират и имало опасност за банковата система и темп подобни афоризми .вкл. и т.нар. "експерти" , които ни въртяха по телевизията за да ни заливат с тъпотии . е сега тези , които още си мислят ,че банките могат да фалират да обяснят как точно ще стане това.
                        Last edited by all_trader; 26.07.2010, 11:21.

Коментар

• [QUOTE=troika;1124758]Ето една новина от САЩ. http://www.investor.bg/news/article/103146/122.html
                          В САЩ явно нещата са по-лесни - напускаш имота, спираш да плащаш, най-много кредитното ти досие да пострада, ама до гроб да те търсят - много ме съмнява.[/QUOTE

По сега действащите закони -докато си жив или докато се издължиш!!

Коментар

• Банки

Коментар

• Къде в Сащ-в Детройт или Бевърли хилс ,къде в бг-в в София или в Елхово,ъъа?
                              http://funportal.info/smiles/smile3.gif

Коментар

• Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнение
                                Съотношение между пазарната стойност на жилищата в САЩ спрямо БВП на САЩ:
                                1) В края на март 2010г. е само 1.13
                                - жилищата в САЩ имаха стойност от 16,507.2 милиарда долара
                                - БВП на годишна основа достигна 14,592.4 милиарда долара
                                2) За сравнение през 1967г. е било само 0.82
                                - жилищата в САЩ имаха пазарна стойност от 685.7 милиарда долара
                                - БВП беше 832.4 милиарда долара
                                http://federalreserve.gov/econresdat...isticsdata.htm

Интересно какво ли е това съотношение в България в края на март 2010г.?

Съотношение между пазарната стойност на жилищата в България спрямо БВП на България:
                                В края на март 2010г. е...1.47
                                - жилищата в България имаха "пазарна" стойност от 100 милиарда лв.
                                - прогнозираният БВП за 2010г. е 68,061 млн. лв.

http://www.iwatchbulgaria.com/bg/new...a-2010-g..html
                                Защо не сравниш САЩ и Китай Ако излезе под 1,какъв ще е изводът
                                И не виждам нищо общо между Вашингтон и София все едно срвняваш ряпа със ананас по цени... Все пак имат нещо общо - растения са

Коментар

Working...
                                X