IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Банките върнали крепостничеството у нас

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от хръм Разгледай мнение
    Продажният закон за Потребителския кредит, който дава на банките да ползват БЛП е внесен от Мартин Димитров и Стоян Мавродиев
    Благодарим ви господа лобисти, че ни заробихте!!!

Л. Христов: Пазарен индекс + фиксирана надбавка са нужни при лихвите за граждани

Eдностранното вдигане на лихвите от банките е омагьосан кръг, който е вроден порок в системата и трябва да бъде премахнат, смята банкерът

http://www.investor.bg/biudjet-i-fin...ajdani,130278/
    Ма разбира се че тея двамата са виновни.Те опират пищова в главата и водят хората в банката да теглят кредит.Пак някой друг е виновен

Коментар

• Продажният закон за Потребителския кредит, който дава на банките да ползват БЛП е внесен от Мартин Димитров и Стоян Мавродиев
      Благодарим ви господа лобисти, че ни заробихте!!!

Л. Христов: Пазарен индекс + фиксирана надбавка са нужни при лихвите за граждани

Eдностранното вдигане на лихвите от банките е омагьосан кръг, който е вроден порок в системата и трябва да бъде премахнат, смята банкерът

http://www.investor.bg/biudjet-i-fin...ajdani,130278/

Коментар

• Всички данъци, такси и пари за монополи които се качиха последните години върху средното българско семейство, имат само една цел - Българинът да става колкото се може по беден и задължен, а парите му да идат в джоба на чиновниците, които да изкупят на безценица имуществото на населението затънало в задължения, към държава, монополи и банки! За това населението се облага все повече данъци, и все по високи и контролирани от държавата цени, а на чиновниците качват заплати и бонуси всяка година!

http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...comment-newest

Ако проверите в чии ръце отива продаденото и ипотекирани от банките имущество - то в огромната си част отива в ръцете на държавни служители.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Хайде да се върнем малко на темата, а?

Любомир Христов:

Въвеждането на референтен лихвен процент ще даде възможност след отпускане на кредита банките само да изчисляват, а не да решават каква да е лихвата. Текстът, който трябва да се запише в Закона потребителския кредит, вече съществува в Закона за платежните инструменти, където е дадена дефиниция. Това коментира пред журналисти икономистът Любомир Христов по повод предложението на финансовия министър банките да определят лихвите възоснова на референтен лихвен процент каквито са ЮРИБОР и СОФИБОР.

На коментарите, че тази методика няма да доведе до спад на размера на лихвите, Христов отговори, че това няма отношение към прозрачността на определянето им.

Той отново призова банките доброволно да приемат практиката на майките си като включат в договорите си пазарен индекс за "референтен лихвен процент" - ЮРИБОР (междубанковата лихва в еврозонат), ЛИБОР, СОФИБОР или лихвен процент по държавни ценни книжа.

Тъй като в България няма механизъм за извънсъдебна защита на потребителите на финансови услуги, трябва да има финансов омбудсман. Той би имал възпиращо въздействие върху практиката на банките и ще бъде механизъм за извънсъдебно споразумение в случай на спор, посочи още икономистът.

Той обясни, че ще има още осъдени банки (след четирите случая от миналата година), защото в договорите с техни клиенти са включили неравноправни текстове каквито са тези, които им дават възможност едностранно да променят лихвите по сключени вече договори.

Христов обясни, че всеки, който е взел заем преди 12 май 2010 г. също може да заведе дело. След тази дата с промени в Закона за потребителския кредит се узакони дефиницията за референтен лихвен процент и възможността на банките едностранно да променят лихвите, коментира той. При това положение съдът не може да осъди банките, които спазват закона.

По думите му в момента Еврокомисията подготвя директива за ипотечните кредити, която се очаква да бъде обсъждана през май и която ще въведе единни правила в общността за този вид заеми.

В дебата за банковите лихви и такси в момента има 3 заблуди, каза още Любомир Христов. Първата е, че предложението на финансовия министър означава административно регулиране на лихвите. По думите на Христов това е практиката в целия ЕС, което можело да се види и като се сравнят дефинициите в останалите 26 страни членки за това какво е референтен лихвен процент.

Вторият мит бил, че ЮРИБОР или СОФИБОР не отразяват разходите на банките. Предназначениeто на този референтен лихвен процент не е да обхващата разходите на банките, поясни Христов. Никой потребител не трябва да е банкер, за да може да види как се определя лихвения му процент, а трябва да има независима страна, коато да казва какъв е механизмът, коментира още той и посочи, че в България няма пазар на лихвите, защото това бил бит пазар. А върху клиентите се прехвърлят рискове, които не би следвало да поемат.

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
            Е тука съм съгласен с теб, пазара в момента е на КУПУВАЧА, но докога?

По отношение на Анджелина Джоли да те подсетя, че тя също ходи на тоалетна
            Тя да се съгласи мога и в кенефа да я чукам.Шъ а праа да умирга.Мястото ще си избере сама.Нямам претенции.И няма да се хваля ще мълча като риба.Що се касае до пазара той винаги е на купувача щото той издържа цялата верига селски тарикати банкери проектанти строители брокери ЧСИ-та.И докато тези не се осъзнаят има да гладуват.Жилището се строи за да му е конфортно на клиента и да живее удобно а не заради тарикатите по веригата.Няма сила която да ме накара да купя боклук.Като не ме устройват цените ще си купя в околностите на София къща или апартамент примерно в Перник и ще живея там.Преименуваното УАСГ е пълен ташак и бълва архитекти менте с увредени глави.Железобетонната простотия загрози цялата страна.Иди в Трявна или Копривщица и виж какви къщи са строили нашите деди какви мостове а сега грозотия и шарения цигания отсекъде.За качеството няма да пиша писал съм много пъти.А прати Главния 6,0 по Рихтер местим столицата.А жертвите ще са много щото до копторите не може да стигнеат ни пожарна ни гражданска защита ни спасители.Благодарим за такива коптори аз не давам дори и лев на квадрат.

Коментар

• За цените наистина е колкото дава пазара. Не гледайте себестойност в момента.
              Колко е себестойността на имот получен, като обещетение?
              2002 година имотите се продаваха по 230- 250-300 долара. Дори сега да се пусне на 250-300 евро, пак има печалба, а и имотът през това време е носил наеми или е спестявал наеми. Та за цените има много мегдан да са надолу. Да не говорим за някой имот строен 79-та година-там колко е себестойността?

Коментар

Докато предлагането е по-голямо от търсенето . Ма понеже демографския приръст е отрицателен, тая тенденция няма да се промени скоро

Коментар

За тоалетната не е сигурно - виждал ли си я Джоли в действие там?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                    Ако искаш направи си проект и за 12345678900 евро квадрата.Омръзна ми да обяснявам че парада се командва от този който плаща на края.А той не иска да дава повече от 400-500 евро крайна цена.Държи си пачката и си цоца 7,5% на година и му дреме за твойте мечти и сънища за цени.

Коментар

Ти обаче не си се занимавал със строителство, да смятаме заедно 1 м2:
                      -Цена на парцела в 1м2
                      -Разходи за общината за Разрешение и за въвеждане в експлоатация
                      -Разходи за проектиране
                      -Груб строеж
                      -Довършителни работи, общи части изпълнени 100%
                      -Лихвени разходи, 18-24 месеца от първа копка до А16
                      -Брокерски комисиони, Нотариуси, МДТ
                      -ДДС върху печалбата
                      -В себестойността на 1 м2 влиза около 50% труд, което означава нямаш право на данъчен кредит......
                      -ДДС върху печалбата, ЗКПО тоже......

И колко излиза....... Аз не бих правил проект в Сф за цена под 550 евро/м2 и при условие че някой ми го плати на едро, а после нека да си продава.......
                      Ако искаш направи си проект и за 12345678900 евро квадрата.Омръзна ми да обяснявам че парада се командва от този който плаща на края.А той не иска да дава повече от 400-500 евро крайна цена.Държи си пачката и си цоца 7,5% на година и му дреме за твойте мечти и сънища за цени.

Коментар

Кандидатствах за един проект пред РА, като имах доста СМР и имам някаква представа, давал съм подробни КСС....... Няма в Сф строител, който да си мръдне пръста при цена на едро под 500 евро.......

ПС. Апартамент не се купува със заплата, това е моя съвет към мераклийте да си купят някой м2 в Сф......
                        Дреме ми на самолетоносача за строител който няма да си мръдне пръста за цени под 500 евро.Като не ще остава безработен.А сметките за ток парно вода и телефон пристигат.Ако има кредит банката и тя чука на вратата.А папото и то поскъпва.Така че този като не иска друг по гладен ще дойде.И аз много пъти съм казвал че искам да чукам Джулия Робъртс и Анджелина Джоли ама те не са чували за мен и моите подвизи

Коментар

Кандидатствах за един проект пред РА, като имах доста СМР и имам някаква представа, давал съм подробни КСС....... Няма в Сф строител, който да си мръдне пръста при цена на едро под 500 евро.......

ПС. Апартамент не се купува със заплата, това е моя съвет към мераклийте да си купят някой м2 в Сф......
                          Само един пост по-надолу твърдеше 550 Още няколко в тоя дух и ще стигнеш 400

Коментар

• Първоначално изпратено от panther Разгледай мнение
                            И как се купува апартамент?
                            Без сантименти, за твоя комфорт е без значение дали живееш под наем или нещо, което ще бъде твое след 20-30 години........

По принцип не съм привърженик на разни потребителски кредити, кредити първи дом и т.н....... Кредита трябва да бъде само бизнес, а лихвата да е част от печалбата.......

Коментар

...
                              И как се купува апартамент?

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
                                Са ако си си платил парцела на 5к евро/м2 и си се назобил с некакъв нечовешки кредит при нечовешки лихви, може и да ти се върже и на 600 , не го успорвам. Ма това си е изцяло твой проблем

Коментар

Working...
                                X