If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
В САЩ е самият ад , познат с транспортна фирма преди години техниката я купи на лизинг и с банкови кредити. Банката я оценяваше , платена е 12м и нещо и преди се приемаше като залог на тази стойност. В момента всички автомобили стоят и само един си го кара той , защото като няма товар който да покрива разходите в който и щат да се намира стои докато се намери товар..може и две седмици да стои.Вече не плаща и малка част от данъците които плащаше преди , няма и нито един работник на който да осигурява доход.Вчера го питах няма ли да пусне още някоя кола - отговора бе - да бяха танкове с най голямо удоволствие бих ги пуснал , има работа за танкове в Америка ..Нямаш си на идея колко им е черно , учудващо е че щатския долар още се приема за пари. Там икономика няма , китайците ги разгромиха напълно.
Първо няма неравностойни клаузи. Поне някой адвокат е теглил кредит и ако горното е вярно щеше да е осъдил банката. Ти да не мислиш, че банката без да пита адвокати е съставила договора.
Второ държавата няма нищо общо в случая, съда трябва да реши.
Разберете го бе хора държавата нищо не може да направи, дори да иска. Не се майтапя. Ако не бяхме в борд имаше какво да направи държавата, но сега просто ръцете и са вързани.
Ако не бяхме в борд , държавата щеше да може да влияе единствно на левовите лихви.
Това,което може да направи държавата съм го описал по-надолу,а то е да въведе някои правила,така че клиентите да бъдат по-информирани какво би могло да им се случи и да има повече прозрачност как банките определят лихвите.Но това е много далеч от екстемистките идеи на някои за ролята на държавата
Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Съжалявам, че не мога да цитирам член и алинея от закон, ще цитирам по памет: Забранено е в договор да има неравностойни клаузи. На базата на този закон всеки съд в България може да обяви такива договори за нищожни. Друг е въпросът какво ще се случи с банковата система в този случай, едва ли ще остане една читава банка.
Първо няма такова нещо за неравностойните клаузи, нещо не си спомняш добре или не си доразбрал нещо.
Поне един адвокат трябва да е теглил кредит и ако горното е вярно щеше да е осъдил банката. Ти да не мислиш, че банката без да пита адвокати е съставила договора.
Второ държавата няма нищо общо в случая, съда трябва да реши.
Разберете го бе хора държавата нищо не може да направи, дори да иска. Не се майтапя. Ако не бяхме в борд имаше какво да направи държавата, но сега просто ръцете и са вързани.
Кой е тоя орган точно, дето регулира договорите, че нещо не се сещам.
Закон да, но орган, честно се признавам, незнам.
На базата на кой закон да ги глоби, закон и член дай. Или да напише нов закон, който да важи със задна дата. Ама и вие сте едни.
Съжалявам, че не мога да цитирам член и алинея от закон, ще цитирам по памет: Забранено е в договор да има неравностойни клаузи. На базата на този закон всеки съд в България може да обяви такива договори за нищожни. Друг е въпросът какво ще се случи с банковата система в този случай, едва ли ще остане една читава банка.
По-наясно съм отколкото може даже да си представиш! Лизинг, ипотека... В съда не се интересуват от етикета, интересуват се от съдържанието!
В САЩ набира сила нова мода... Но откъде вие да го знаете...
Ипотекарите едностранно си намалят вноските... Мдаммм. И банките не могат нищо да направят!
Хватката е желязна. Една къща ако е била оценена на 300 хил. а сега струва 200 хил. то ипотекаря си намаля вноските с 1/3. Разбира се, от банката започват да валят заплахи, но дотам... Банката няма НИКАКВА сметка да гони длъжника от ипота защото:
1. Ще трябва да увеличи портфейла си от лоши кредити и да увеличи законовите провизии.
2. Дори и да изгони длъжника, няма на кого да го продаде този ичот за повече от 200 хил.
Тънкият момент е, че ако така продължи повече от 2 години и то се приема че банката фактически е приела предоговаряне на усломията по кредита!
Хайде ся, да видим щом банките в САЩ не могат да вървят срещу икономическата логика, как банките в БГ ще го правят?!
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Спокойно, ще видиш. Само се облегни, дишай дълбоко и гледай филма.
Оооо, в голяма грешка си! Не само ми е дала пари! Взела си е и обезпечение за което. Този апартамент не е мой, а на банката чак до последната вноска!!! Аз имам само правото на ползване - да живея в него, но не и правото да го владея или да се разпореждам!!! Справка - що е то вещно право!?
Повярвай ми,точно това правяНо,докато не го видя,ми позволи да разглеждам тезата ти за незаконността на тези договори като твоя екзотична идея и нищо повече
Тй де,кой е луд да дава пари ей така,без да си върже гащите,че ще си получи паритеЕстествено,че банката ще си вземе обезпечение.Ти какво искаш - хем да вземеш кинтите,хем апартамента да си го правиш каквото си искаш.Не става,ама хичВърни си кредитчето и си прави с него каквото си искаш!Пък и скромните ми познания по право ми напомнят,че не си лишен от правото си да се разпореждаш с него.
Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Пич, аз имам към теб един въпрос, че те като ти гледам всичките коментари ми става пределно ясно що за стока си. Ти като влезещ в магазина и продукта, който искаш да си купиш на промоция или е на по-ниска цена, не си ли го купуваш?!?! Така че недей да обиждаш хората, теглили кредити като глупаци и т.н. виж първо себе си - един зотвореняк, който само седи и налива некакви безумици по форумите. Айде престани моля ти се...Дето се вика и един първокласник по-добре знае от теб, че банките у нас извиват ръцете на хората неоснователно.
Мда, купувам си го. Ама не на изплащане
Това едно. Второ, не се сещам нещо жилищата да са им падали цените от 1996-а до 2008-а. Тоест, ти като си се набълбукал, е било не щото жилищата са били на промоция, а щото те е било шубе, че утре ще са по-скъпи и ще се минеш .
Ипотечното кредитиране има три "златни" правила. Който ги нарушава (а в България реално това са всички кредитополучатели) рано или късно си пати.
явчо, хората с ляво, социалистическо и комунистическо мислене в България ще се увеличават, няма да намаляват.... Няма как да стават с дясно и капиталистическо мислене, когато обедняват!
Малко параграф 22 е ситуацията.
Или ще поумнеят или ще мизерстват, според мен има малък шанс да поумнеят.
Хей , тук станало много интересно ! Бившите ъпъри станали ревлъовци и все по силен рев надават. Така ще ги боли докато ги направят сривлъовци. Ххеехе. Даже и не се замислят, че банките и държавата все още мислят за тях. Знаете ли какво ще стане когато спрат да мислят за вас, а? Ще ви кажа и само се молете да не идва този момент. Ако банки и държава спрат да подпират цените , които вие надухте с Вашето невежество - цените ще се сринат , банките ще изискат веднага пълно изплащане или допълнително покритие на кредитите заради рекапитализация . Тогава вероятно ще останете и без това което имате, а за вашите простотии ще трябва да плащат дори и децата Ви. Аз едно съм разбрал , на такива като вас все някой им е крив, защото е най лесно някой друг винаги да ти е виновен . Айде със здраве!
+1 Само да добавя държавата това и е последната грижа.
Спокойно, ще видиш. Само се облегни, дишай дълбоко и гледай филма.
Оооо, в голяма грешка си! Не само ми е дала пари! Взела си е и обезпечение за което. Този апартамент не е мой, а на банката чак до последната вноска!!! Аз имам само правото на ползване - да живея в него, но не и правото да го владея или да се разпореждам!!! Справка - що е то вещно право!?
Ти нещо не си наясно. Това да не ти е лизинг - при лизинга стоката остава собственост на лизингодателя, докато не му я изплатиш изцяло. Тука имаме ипотека - апартаментът си е твой, не на баМката.
Ключовата дума не е договор, а ЗАКОНЕН договор!!! И Айшето може да има "перфектен" договор подписан и от двете страни да си продаде бебето на някое гръцко семейство, но това не означава че е законен!!!
Аз не отричам, че договорите в този им вид са заробващи. Но първо, никой никого не е карал насила да ги подписва. Второ, дори да бяха изрядни (фиксирана лихва или лихва на база EURIBOR + твърда надбавка), тия, дето сега са загазили, щяха пак да са в кюпа.
Не ако се влоши положението на ход са кафявите. От бедността социалистическото мислене не печели , то не е и бедност а анархия...след анархия и грабежи - ботуш.
Коментар