IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Банките върнали крепостничеството у нас

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Глупости защото не ти е дошло до главата. Щом е само по някой път пак бива. Този Обама е техния Горби , в САЩ още дълго ще е адски зле.
    Понякога имаш изключителни постове, от които се изумявам. Но пък имаш и постове за които изобщо не може да се каже че са писани от един и същи човек.

Имам чувството че малко на лотариен принцип го даваш - ако излезне нещо свястно - излезне. Ако ли не - няма значение.

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna Разгледай мнение
      ....Но банката самичка да ти промени начина на изчислението на лихвата без твоето изрично съгласие или да ти вкарва допълнителни "премии" - това много-много не ми се вярва.
      Ами може би разчита на овчедушие - пробва, повечето хора поддават (както за преподписването), пък ако някой се опъне и тръгне да съди... най-много САМО на него да платят. Изглежда ми като разумна (за банката) тактика.
      Кредитът - модерното робство

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
        Да, голям коз е това.

Който се е уплашил и е преподписал, кофти.
        И друга "хватка" прилагат - вдигат ти лихвата, но вноската ти не се променя. Просто плащаш по-малко главница и повече лихва. И като ти изтече срокът на ипотечния заем, примерно 10 години, изведнъж се оказва, че имаш да доплащаш още 3-4 години...

Коментар

• Първоначално изпратено от no-credit Разгледай мнение
          Хммм! Звучи ми като измъкване.
          Хм,това съм го писал аз днес в 14.02.
          "Ако,обаче,банката се опита да промени методиката ,по която се изчислява лихвата по кредита(например от ЮРИБОР+надбавка да го смени с БЛП+надбавка),то определено мисля,че това не е редно.Също така може би трябва банките да дават достоверни данни как си смятат БЛП-то,за да няма злоупотреби.И не на последно място,да не може да се прилага клаузата за предсрочна изискуемост,ако кредита досега е бил погасяван редовно.Така банките няма да могат да извиват ръцете на клиентите си.Също така банките още при подписването на договора трябва да уведомяват клиентите си,че лихвите могат да претъртят промени и клиента да подписва декларация,че нещата са му обяснени правилно и е насяно с рисковете."
          Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna Разгледай мнение
            Знам със сигурност, че хора, сключили ипотека при лихва EURIBOR + фиксирана надбавка, са били привиквани да преподписват при лихва БЛП/СБР + фиксирана надбавка. Имало и заплахи, че ако не подпишеш, ще ти направят кредита предсрочно изискуем.
            Но банката самичка да ти промени начина на изчислението на лихвата без твоето изрично съгласие или да ти вкарва допълнителни "премии" - това много-много не ми се вярва.
            Да, голям коз е това.

Който се е уплашил и е преподписал, кофти.

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
              ... И ако сте прочели внимателно какво съм писал дотук,ще разберете какво ми е мнението по този въпрос.
              Въпреки това искам да отбележа,че на жълти вестници не вярвам...
              Хммм! Звучи ми като измъкване.

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
                Да,видях го.И ако сте прочели внимателно какво съм писал дотук,ще разберете какво ми е мнението по този въпрос.
                Въпреки това искам да отбележа,че на жълти вестници не вярвам,така че си запазвам правото да изразя определени резерви към 100-процентовата истинност на написаното.
                Знам със сигурност, че хора, сключили ипотека при лихва EURIBOR + фиксирана надбавка, са били привиквани да преподписват при лихва БЛП/СБР + фиксирана надбавка. Имало и заплахи, че ако не подпишеш, ще ти направят кредита предсрочно изискуем.
                Но банката самичка да ти промени начина на изчислението на лихвата без твоето изрично съгласие или да ти вкарва допълнителни "премии" - това много-много не ми се вярва.

Коментар

• Добре де, щом банките вършат престъпления, съдете ги, какво чакате. Ако сте прави и пари може да изкарате от това.

Коментар

Държавата може чрез Фонда за гарантиране на депозитите в банките , такива правила да наложи че банките ще работят като часовничета. Нищо не може да направи ли ? Ти се шегуваш.
                    Теб не мисля де те чета докато петрола не стане 500$. Ако познаеш за петрола и другите неща, ще почна.
                    Last edited by javcho; 17.06.2010, 16:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от no-credit Разгледай мнение
                      Unufri,
                      видяхте ли интервюто на Пламен Стоянов в afera.bg? Бихте ли коментирал, моля? Там човека обяснява как сключил договор с Булбанк на EURIBOR + надбавка, но Булбанк отказва да спазва този договор и прави всичко възможно да го принуди да преподпише нов договор за БЛП + надбавка. Ето и самото интервю ако някой го е пропуснал - много е поучително: Пламен Стоянов : Булбанк лъже, мами и ограбва българите!
                      Да,видях го.И ако сте прочели внимателно какво съм писал дотук,ще разберете какво ми е мнението по този въпрос.
                      Въпреки това искам да отбележа,че на жълти вестници не вярвам,така че си запазвам правото да изразя определени резерви към 100-процентовата истинност на написаното.
                      Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Факушкa

Глупости защото не ти е дошло до главата. Щом е само по някой път пак бива. Този Обама е техния Горби , в САЩ още дълго ще е адски зле.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                          По-наясно съм отколкото може даже да си представиш! Лизинг, ипотека... В съда не се интересуват от етикета, интересуват се от съдържанието!

В САЩ набира сила нова мода... Но откъде вие да го знаете...

Ипотекарите едностранно си намалят вноските... Мдаммм. И банките не могат нищо да направят!

Хватката е желязна. Една къща ако е била оценена на 300 хил. а сега струва 200 хил. то ипотекаря си намаля вноските с 1/3. Разбира се, от банката започват да валят заплахи, но дотам... Банката няма НИКАКВА сметка да гони длъжника от ипота защото:
                          1. Ще трябва да увеличи портфейла си от лоши кредити и да увеличи законовите провизии.
                          2. Дори и да изгони длъжника, няма на кого да го продаде този ичот за повече от 200 хил.

Тънкият момент е, че ако така продължи повече от 2 години и то се приема че банката фактически е приела предоговаряне на усломията по кредита!

Хайде ся, да видим щом банките в САЩ не могат да вървят срещу икономическата логика, как банките в БГ ще го правят?!
                          Кекекеке, абе ти съвсем изуме!
                          Ако ипотекарят си намали едностранно вноската, банката няма никаква сметка да го държи - по-добре да го изхвърли веднага и да продаде жилището за 200 000, отколкото тия 200 000, макар и с лихвите, да ги събира за целия период на кредита, примерно 20 години.
                          Съвсем друго правят ипотекарите - наистина, намаляват си вноските, но разликата им се трупа към кредита. Идеята е, че един ден като захлебят, ще могат да плащат по-големи вноски. И банката не ги закача, защото се надява на същото. Но това да си намаля едностранно вноската и баМката да го преглътне - айде стига глупости.

Коментар

• Unufri,
                            видяхте ли интервюто на Пламен Стоянов в afera.bg? Бихте ли коментирал, моля? Там човека обяснява как сключил договор с Булбанк на EURIBOR + надбавка, но Булбанк отказва да спазва този договор и прави всичко възможно да го принуди да преподпише нов договор за БЛП + надбавка. Ето и самото интервю ако някой го е пропуснал - много е поучително: Пламен Стоянов : Булбанк лъже, мами и ограбва българите!

Коментар

В САЩ е самият ад , познат с транспортна фирма преди години техниката я купи на лизинг и с банкови кредити. Банката я оценяваше , платена е 12м и нещо и преди се приемаше като залог на тази стойност. В момента всички автомобили стоят и само един си го кара той , защото като няма товар който да покрива разходите в който и щат да се намира стои докато се намери товар..може и две седмици да стои.Вече не плаща и малка част от данъците които плащаше преди , няма и нито един работник на който да осигурява доход.Вчера го питах няма ли да пусне още някоя кола - отговора бе - да бяха танкове с най голямо удоволствие бих ги пуснал , има работа за танкове в Америка ..Нямаш си на идея колко им е черно , учудващо е че щатския долар още се приема за пари. Там икономика няма , китайците ги разгромиха напълно.
                              По някой път ебаси глупостите ръсиш...

Коментар

• javcho

Държавата може чрез Фонда за гарантиране на депозитите в банките , такива правила да наложи че банките ще работят като часовничета. Нищо не може да направи ли ? Ти се шегуваш.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X