IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

До 2г лих.% по валутните кредити в БГ ще скочат до 25-30%

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: До 2г лих.% по валутните кредити в БГ ще скочат до 25-30

Първоначално изпратено от kostadinat
    Първоначално изпратено от SPEKO
    Не ми издържаха нервите и пускам моята прогноза!

Аз съм изумен от банковата мафия в България, която постоянно кара раята си да говори, че лихвите по кредитите щели да паднат!

ТОВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ И ЛЪЖИ!

Скоро лихвите по рефинансиране на ТБ на ФЕД и ЕЦБ ще скочат до нива от 10-15% на г. , което ще доведе до скок на лихвите по кредитите на ТБ до мин. 20% в САЩ и ЕВРОПА. Това от своя страна ще доведе до скок на лихвите по депозитите на ТБ в България до поне 25% на г. , в противен случай това ще доведе до отлив на капитали от България.
    Дори да няма отлив на капитали, как банките в БГ ще плащат лихви по привлечения ресурс от майките им?

А за левовите?
    Ако не приемем еврото, лихвите по кредитите в левовия ресурс може да достигне 200% на г.!
    Спеко, ти си гениален. Имаш ли и други прогнози, например за тото 2?
    Това е много интересно. Ако това стане и лихвите по депозитите станат 25 % спирам всякакъв бизнес и без неври ще си докарвам добри резулатати. Предполагам това ще направи и 95 % от останалия бизнес и всичко ще се нареди

Коментар

• Спеко е прав принципно за лихвите - обаче 2 год са кратък срок, в смисъл трябва първо да се появи висока инфлация и те да тръгнат да я борят с качване на лихвите - аз мисля че когато започне да се отчита висока инфлация, те няма да повишат лихвите доста време - т.е хората ще си обедняват, но правителството на САЩ примерно няма да има какво да направи защото слабата икономика няма да позволява вдигане на лихвите особено бързо. А за лева Спеко не мислиш ли че както сега в БГ лихвите са високи, а в Европа и САЩ са ниски може след време да е обратно. Примерно в сащ ако станат лихвите по депозитите 15% а в БГ станат 8% - ще можеш да вложиш пари там, но дали разликата в лихвата ще ти покрие падащия долар после като обръщаш парите обратно в левове. Напълно възможно е долара да се обезценява спрямо лева с 5 -10% на година за няколко години.

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца
        Първоначално изпратено от al64ad
        Да спрем дотук и да преминем на следващия левъл. Т.е. до 2г. 1$ = 1лв.
        по скоро до 6 месеца 1 $=1,3 евро= 2,6лв
        а след 2 год на мястото на лева трябва да е Х с ?
        Предричаш спад на еврото с 50% за 6 месеца.. интересно защо ?
        Грешка,явно още не съм се събудил тогава.Коригирах я.

Коментар

• Първоначално изпратено от al64ad
          по скоро до 6 месеца 1евро =1,3$ =

Коментар

• Първоначално изпратено от al64ad
            по скоро до 6 месеца 1 $=1,3 евро= 2,6лв
            Предричаш спад на еврото с 50% за 6 месеца.. интересно защо ?

Коментар

• SPEKO

Чакай Картър и Рейгън до колко качват маней съплай и дълга , сега вътрешния е над 115 трилиона и как мислиш ще го оправят с високи лихви.Не могат и работата не е различна а трагична.Янките са в перестройка а перестройка завършва с хиперинфлация.
              D.Y.F-091066

Коментар

• marketleverage,

Никъде не съм казал, че ще има инфлация в САЩ!

Няма да има висока инфлация, дори напротив....може да видим дефлация!

Инфлация ще има най-рано след 5,6г.

Само времето ще покаже!

Коментар

• Първоначално изпратено от kostadinat
                  по скоро до 6 месеца 1 евро=1,3$ =

Коментар

• Да спрем дотук и да преминем на следващия левъл. Т.е. до 2г. 1$ = 1лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPEKO
                      Да, след като Джими Картър и Роналд Рейган увеличават рязко монеу съплай и дълга близо тройно, лихвите стоят на нива между 10-19% близо 3 г.

О, не относно Европа марджинал лендинг фасилити едва ли ще скочи над 10-12%, но относно САЩ, смятам че Фед фънд рейт ще достигне поне 15-18%..

Просто се ядосах и не написах прогнозата много ясно, а и за това трябва време!!!!!

Знам, че ситуациите са подобни, но подходите са различни, но.....
                      става сложно да се обясни и спори.....
                      все пак се радвам че разгадах какво си имал на предвид в предния си пост А не като много хора да тръбя каква инфлация ще доиде и да си градя инвестиционната стратегия уж на такова събитие, а да не предвиждам че ако се случи ще доведе до неприятно високи лихви .... Нещото което още не ми е ясно е само ако се случи това дали инфлацията ще яде по бързо кредита отколкото високите лихви натискат длъжника към неплатежнособност или ще е обратното....

Иначе още съм на мнение че инфлация в сащ може да се размине ама ми казаха че нищо не разбирам та може и да съм в грешка и да се разиграе горният сценарии...
                      mWPCloud.com

Коментар

• Да, след като Джими Картър и Роналд Рейган увеличават рязко монеу съплай и дълга близо тройно, лихвите стоят на нива между 10-19% близо 3 г.

О, не относно Европа марджинал лендинг фасилити едва ли ще скочи над 10-12%, но относно САЩ, смятам че Фед фънд рейт ще достигне поне 15-18%..

Просто се ядосах и не написах прогнозата много ясно, а и за това трябва време!!!!!

Знам, че ситуациите са подобни, но подходите са различни, но.....
                        става сложно да се обясни и спори.....

Коментар

• не знам дали е брутален , но лихвите в САЩ са били на тия нива преди 20 и кусур години. За Европа наистина е брутална прогноза, ако се изпълни ще фалира бая народ. НО едно трябва да призная, Спеко беше единствения който позна за 1.59
                          Е/$ преди две години.

Коментар

• Re: До 2г лих.% по валутните кредити в БГ ще скочат до 25-30

Първоначално изпратено от SPEKO
                            Не ми издържаха нервите и пускам моята прогноза!

Аз съм изумен от банковата мафия в България, която постоянно кара раята си да говори, че лихвите по кредитите щели да паднат!

ТОВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ И ЛЪЖИ!

Скоро лихвите по рефинансиране на ТБ на ФЕД и ЕЦБ ще скочат до нива от 10-15% на г. , което ще доведе до скок на лихвите по кредитите на ТБ до мин. 20% в САЩ и ЕВРОПА. Това от своя страна ще доведе до скок на лихвите по депозитите на ТБ в България до поне 25% на г. , в противен случай това ще доведе до отлив на капитали от България.
                            Дори да няма отлив на капитали, как банките в БГ ще плащат лихви по привлечения ресурс от майките им?

А за левовите?
                            Ако не приемем еврото, лихвите по кредитите в левовия ресурс може да достигне 200% на г.!
                            Спеко, ти си гениален. Имаш ли и други прогнози, например за тото 2?

Коментар

• SPEKO

Не падат си лихвите , по бързо ще паднат обаче тези по депозитите. Дори е като недоразумение по скоро това че банките набиха тук едни големи лихви пък изнесоха парите които събират за по ниски. Проблема е че те трябва да спрат да се притесняват и особенно по политически причини. Единственно неприятни случки са се случвали тук с руски капитал , обикновенно българите ги завличат или руснаците остават с такова впечатление и пращат килъри. Но България си е напълно надеждно място , според както сочи науката ние нямаме привлечен чужд капитал , реален чужд капитал и това се дължи на битуващото недоверие. Чуждия капитал у нас пак е български. И мен ме изненадват цифрите , че съществува толкова много български капитал , вярно доходите са ниски пък като се огледаш как живеят маса българи аз не знам каква е концентрацията на Ес класа на Мерцедес у нас , но ми изглежда някак изненадващо висока при тези доходи и стандарт в държавата.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• предполагам спеко има на предвид мерките за бораба с голямата инфлацията за която всичкисте сте се настроили и говорите

или си мислите че фед и ецб ако не успеят да изтеглят навреме паричния ресурс и найстина доиде голяма инфлация няма да вземат мерки за да се борят с нея и ще оставят лихвите ниски... това е вариянта да се видят такива лихви според мен
                                mWPCloud.com

Коментар

Working...
                                X