If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
До 2г лих.% по валутните кредити в БГ ще скочат до 25-30%
Навън лихвите ЕЦБ и ФЕД няма да ги пипат , не смеят и мисля че дори и да се види каквато и ще инфлация няма да ги пипнат. Янките ще са много време с ултраниска лихва , поне такива са им намеренията.Не се впягай толкова , какото има дастава ще стане.
Ами вземи тея томчета и прочети какво се е случило между 1899 -1905г. с българския лев, бе сладур?
После виж какво става в края на 1912г. като започва войната!
Това са първите 2 девалвации!
О, то май девалвациите над 10 ще ги докараме до 2010г.
Хайде преброй ги!
Не претендирам, че съм специалист по история на БНБ!
Ти найстина ли вярваш, че по времето на Балканските войни през 1912г. хартиените банкноти не са девалвирани?
Първите банкноти от левове са от 1885г., но през 1885 до 1912г доколкото си спомням е имало още една смяна на хартиените пари, но не помня какво беше точно!
Що се отнася до златните монети си прав донякъде, защото тогава е имало руски, френски германски и т.н златни монети и една каша било!
То и сега златните монети на БНБ не се обезценяват при девалвация, бе будала!
А предполагам с всеки златен лев на монета от 1990-97г.ще си купиш хляб във всеки магазин в бг и сега
ХАХАХАХАХ
Пич ,там където не си наясно не се бутай.За разлика от днес това ,което го е пишело на банкнотите се изпълнявало от БНБ/има само малко ажио в зависимост от обезпечението, което е означено на банкнотата/.Представи си нещо като "метален борд" .За справка издават едни юбилейни томчета от БНБ.Реално девалвацията почва от 1915/16 година
Няма да е видима инфлацията че да се налага да я ограничават , те имат 13 трилиона външен дълг и ще оставят тя да поработи върху него.Освен това долара им няма да се обезценява срещу конкурентни валуни а напротив и те лихви ли да му длагат и защо. Парите са си просто пари.
Ти найстина ли вярваш, че по времето на Балканските войни през 1912г. хартиените банкноти не са девалвирани?
Първите банкноти от левове са от 1885г., но през 1885 до 1912г доколкото си спомням е имало още една смяна на хартиените пари, но не помня какво беше точно!
Що се отнася до златните монети си прав донякъде, защото тогава е имало руски, френски германски и т.н златни монети и една каша било!
То и сега златните монети на БНБ не се обезценяват при девалвация, бе будала!
А предполагам с всеки златен лев на монета от 1990-97г.ще си купиш хляб във всеки магазин в бг и сега
Re: До 2г лих.% по валутните кредити в БГ ще скочат до 25-30
Първоначално изпратено от SPEKO
ХЕНРИ ЧАРЛЗ БУКОВСКИ,
Ако мислиш, че някои политици и банкери от мафията в БГ няма да ограбят банките и да завлечaт парите в САЩ на 20% лихви по депозитите+ поне50% скок на долара спрямо еврото........ МНОГО СЕ ЛЪЖЕШ!
Нали ти обясних че скока на долара дето го чакаш го има само в главата ти, ти ми говориш за перални и други глупости. Аре помисли малко - ако можеха тия дето им викаш мафия да предсажат скок с 50% на долара щяха ли да печелят от депозит? А и като станат лихвите по 20% нали не мислиш че инфлацията ще е по ниска от 20%.
Аз съм съгласен, че може да скочат драстично лихвените проценти. САЩ напечатаха толкова много пари, че инфлацията няма да закъснее. Освен това, искат и още да печатат....
ХЕНРИ ЧАРЛЗ БУКОВСКИ,
Ако мислиш, че някои политици и банкери от мафията в БГ няма да ограбят банките и да завлечaт парите в САЩ на 20% лихви по депозитите+ поне50% скок на долара спрямо еврото........ МНОГО СЕ ЛЪЖЕШ!
В България никога не е имало стабилна парична политика за по-дълък период от 15г. от освобождението до днес.!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Лева е девалвиран някъде над 8 пъти(не помня точно)за последените 130г.. То като няма бизнес, няма нужда от банки!
От 1998 до 2010г..... колко години са? Наближаваме 15г, а?
Или накратко:
ЩЕ ОБРЪКАШ РЕЙСА, ПИЧ!
JAY,
Според мен, лихвите ще скачат яко и причината няма да е инфлацията!(въпреки, че ще спекулират с нея) Причините са други, а лихвите започват да скачат яко скоро още от началото на другата година!
Първоначално изпратено от Хенри Чарлз Буковски
Първоначално изпратено от kostadinat
Не ми издържаха нервите и пускам моята прогноза!
Аз съм изумен от банковата мафия в България, която постоянно кара раята си да говори, че лихвите по кредитите щели да паднат!
ТОВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ И ЛЪЖИ!
Скоро лихвите по рефинансиране на ТБ на ФЕД и ЕЦБ ще скочат до нива от 10-15% на г. , което ще доведе до скок на лихвите по кредитите на ТБ до мин. 20% в САЩ и ЕВРОПА. Това от своя страна ще доведе до скок на лихвите по депозитите на ТБ в България до поне 25% на г. , в противен случай това ще доведе до отлив на капитали от България.
Дори да няма отлив на капитали, как банките в БГ ще плащат лихви по привлечения ресурс от майките им?
А за левовите?
Ако не приемем еврото, лихвите по кредитите в левовия ресурс може да достигне 200% на г.!
Спеко, ти си гениален. Имаш ли и други прогнози, например за тото 2?
Това е много интересно. Ако това стане и лихвите по депозитите станат 25 % спирам всякакъв бизнес и без неври ще си докарвам добри резулатати. Предполагам това ще направи и 95 % от останалия бизнес и всичко ще се нареди
Леека корекция:до Първата световна война България, като приела стандарта на латинския монетен съюз държава ,не е извършвала никви девалвации и т.н.
Иначе г-син Буковски не уточни при тия лихви какви ще са ценичките на по-оборотните стоки например ,ама не само в БГ.
ХЕНРИ ЧАРЛЗ БУКОВСКИ,
В България никога не е имало стабилна парична политика за по-дълък период от 15г. от освобождението до днес.!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Лева е девалвиран някъде над 8 пъти(не помня точно)за последените 130г.. То като няма бизнес, няма нужда от банки!
Или накратко:
ЩЕ ОБРЪКАШ РЕЙСА, ПИЧ!
JAY,
Според мен, лихвите ще скачат яко и причината няма да е инфлацията!(въпреки, че ще спекулират с нея) Причините са други, а лихвите започват да скачат яко скоро още от началото на другата година!
Може ли повечеинфо за причината като няма да е инфация ще мие полезно (аз доста неща съм научил от форума на инвестора и сега ми е интерсно да знам това)
ХЕНРИ ЧАРЛЗ БУКОВСКИ,
Или накратко:
ЩЕ ОБРЪКАШ РЕЙСА, ПИЧ!
JAY,
Първоначално изпратено от Хенри Чарлз Буковски
Първоначално изпратено от kostadinat
Не ми издържаха нервите и пускам моята прогноза!
Аз съм изумен от банковата мафия в България, която постоянно кара раята си да говори, че лихвите по кредитите щели да паднат!
ТОВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ И ЛЪЖИ!
Скоро лихвите по рефинансиране на ТБ на ФЕД и ЕЦБ ще скочат до нива от 10-15% на г. , което ще доведе до скок на лихвите по кредитите на ТБ до мин. 20% в САЩ и ЕВРОПА. Това от своя страна ще доведе до скок на лихвите по депозитите на ТБ в България до поне 25% на г. , в противен случай това ще доведе до отлив на капитали от България.
Дори да няма отлив на капитали, как банките в БГ ще плащат лихви по привлечения ресурс от майките им?
А за левовите?
Ако не приемем еврото, лихвите по кредитите в левовия ресурс може да достигне 200% на г.!
Спеко, ти си гениален. Имаш ли и други прогнози, например за тото 2?
Това е много интересно. Ако това стане и лихвите по депозитите станат 25 % спирам всякакъв бизнес и без неври ще си докарвам добри резулатати. Предполагам това ще направи и 95 % от останалия бизнес и всичко ще се нареди
Да, след като Джими Картър и Роналд Рейган увеличават рязко монеу съплай и дълга близо тройно, лихвите стоят на нива между 10-19% близо 3 г.....
От там чакам да дойде и една от следващите кризи в САЩ и развиващите се страни (русия също) , но мисля, че 2 години е малко кратък срок. Иначе обаче си абсолютно прав.
Спеко спекъл си се яко...
И тия неща за които говориш едва ли ще са реалност...
Е ако златото отиде над 1500 за тр.унция...и долара падне до към 0.80ст. и се задържат в времето като цени...евентуално...
ROGERS,
Харесва ми това, че се опитваш да мислиш, но само така трудно ще стане...!
Моли се на някой, който разбира от икономика и финанси ..........да му крадеш занаята, защото ако мислиш, че ако идеш да работиш в някоя "лаундри" ще научиш нещо друго от това да "переш" и да знаеш бельото на клиентите .................... ... МНОГО СЕ ЛЪЖЕШ
SUPERTRADER,
Екстърнал дебт на САЩ стига над 4 трилиона по времето на
Рейгън, а днес е над 3пъти повече!
Коментар