IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

iCard карти

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• В България това е проблема, че всеки който каже- събирам за сираци, си взема парите и после наистина няма кой да го контролира дали ги дава.
    Аз например, съм чувал как приятел на мой приятел, си признава , че си взема от парите, които събира за благотворителност.

Коментар

• Първоначално изпратено от forex_trader
      Първоначално изпратено от all_trader
      Първоначално изпратено от forex_trader
      Каква пиеса са разиграли?
      И къде ще ходи да ги търси тези чужденци ?
      из сф . явно имат няква база данни или нещо подобно .
      каза че някакъв чужденец го е интевюирал и му показал няква брошура за сираци. при всякака транзакция някъв % отивал за тези деца . така му казал тоя . може и да е верно ,но и на мен ми звучи малко вероятно.
      Принципно би било много долно да лъжат за токова нещо- че дават пари на сираците, но щом излъгаха мен и още хиляди свои клиенти за същия този процент- сега пък, защо да не излъжат и за сираците ?!

То човек един път , като тръгне да лъже, не се спира, а свиква да лъже...
      eми не знам дали наистина спонсорират сираци ,но фактът ,че са те метнали говори достатъчно . а и аз не виждам що човек да си изкарва карта при тях като може от някоя банка .

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader
        каза че някакъв чужденец го е интевюирал и му показал няква брошура за сираци. при всякака транзакция някъв % отивал за тези деца . така му казал тоя . може и да е верно ,но и на мен ми звучи малко вероятно.
        Принципно би било много долно да лъжат за токова нещо- че дават пари на сираците, но щом излъгаха мен и още хиляди свои клиенти за същия този процент- сега пък, защо да не излъжат и за сираците ?!

То човек един път , като тръгне да лъже, не се спира, а свиква да лъже...

Коментар

• Първоначално изпратено от forex_trader

Коментар

• Каква пиеса са разиграли?

Коментар

• Re: iCard

Първоначално изпратено от troika
              Що бре. Аз съм доволен от тях. Влизам си през нета и си правя със картата каквото искам. Някой покупки ги разсрочвам и т.н. Незнаех за този 1%. Не съм си го търсил. Ама съм доволен от услугата. Само дето отскоро увеличиха мин. вноска по картите, сега е двойна, към 5-6% е вече.
              Ами питай ги, да ти го дадат 1 % )))))
              Ако се опъват, аз съм ги предупредил- ще кажа на колкото се може повече хора да си го търсят.
              В момента, въпреки че има решение на Комиията, те и на мен не го дават, и ще почвам дело да водя срещу тях.
              Ако 5000 техни клиенти заведат дело срещу тях , за да им дадат 1% кеш-бека, кво става с тях?
              eдин приятел ходи на некво интервю за работа при тях . каза ,че май са некви схеманти . момчето каза ,че му предлагали работа да ходи да лобира пред богати чужденци да ползват картитите за да може част от тези пари да се пращат на сираци ама колко е верно това ходи разбери. каза , че макар да не може да бъде напълно сигурен му се сторило ,че разиграват някаква пиеса ...

Коментар

• Re: iCard

Първоначално изпратено от troika
                Що бре. Аз съм доволен от тях. Влизам си през нета и си правя със картата каквото искам. Някой покупки ги разсрочвам и т.н. Незнаех за този 1%. Не съм си го търсил. Ама съм доволен от услугата. Само дето отскоро увеличиха мин. вноска по картите, сега е двойна, към 5-6% е вече.
                Ами питай ги, да ти го дадат 1 % )))))
                Ако се опъват, аз съм ги предупредил- ще кажа на колкото се може повече хора да си го търсят.
                В момента, въпреки че има решение на Комиията, те и на мен не го дават, и ще почвам дело да водя срещу тях.
                Ако 5000 техни клиенти заведат дело срещу тях , за да им дадат 1% кеш-бека, кво става с тях?

Коментар

• Първоначално изпратено от derk
                  Има толкова реномирани банки, къде отивате да се набутвате при тези 20-30% удържатели.
                  Нормална банка не би им дала кредитна карта.
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• iCard

Коментар

• Има толкова реномирани банки, къде отивате да се набутвате при тези 20-30% удържатели. Те ви вземат 1/3 от това което ползвате. Толкова ли сте богати. От сутринта две такива теми има във форума. кард, мард и т. н. къде ги намирате тия?

Коментар

• Понеже държавата ни е слаба на такива 'финансови' институции им пожелавам да привлекат за клиенти сичкото роми в БГ. Те ще им покажат къде зимуват раците.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Е това е, пич! Браво на теб и дано всеки вземе пример и да изгони овцата от себе си.

АКО ВСЕКИ СИ ЗНАЕ И ТЪРСИ ПРАВАТА, ТАЗИ ДЪРЖАВА ЩЕ Е НА МНОГО ПО ДОБРО ДЕРЕДЖЕ!
                          Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Решението на Комисията за защита на потребителя по казуса !!

" На заседание на Комисията, документирано в протокол...../.......2010 г., е взето решение, че информацията в рекламната брошура е представено по неясен начин, и е в състояние да въведе в заблуждение средния потребител.
                            Обещанието, че картодържателите ще получат " отстъпка до 1% при всяка покупка в страната и чужбина" и липсата на обяснения относно причините за прекратяването на бонуса по инициатива на "Интеркарт Файнанс" АД, показват намерението на дружеството да използва предлагането на кредитни карти като способ за привличане на клиенти, без да е налице действително намерение услугата да бъде реално поддържана и представянето й представлява нелоялна търговска практика, по смисъл на чл. 68в.....от ЗЗП.

За устаниовените нарушения са предриети законоустановени действия...( глоба от 50 000 лева).

Коментар

• Здравейте,
                              iCard въвеждат нови правила за употреба на продуктите си, които в определени случаи биха могли да се назоват крайно некоректни.

Накратко за незапознатите с този продукт. Когато кандидатствате за iCard всъщност получавате 2 продукта – кредитна карта и лизигов лимит (мисля, че са за еднакви суми в повечето случаи). Естесвено, вероятноста да получите желания в искането лимит само в кредитната карта е почти нулева . Възможността да получите само кредитна карта (без лизингов лимит) също не е опция.

Ако сте си взели картата от тях, с основна цел пазаруване, тогава долното не Ви касае, но ако разчитате на тази карта за кеш буфер следва неприятна изненада!

За какво става въпрос – от 1.04 тази година влиза в сила ограничение за теглене на кеш от iCard карти - в размер на: 30% ( 40% / 50% за златни/платинени карти) от одобрения лимит . Кеш буферът изненадващо се оказва 1/3 от предвиденото.

Далеч по-неприятната изненада е в следното: iCard изнасят цялата одобрена сума (кредитна карта + лизингов лимит) в кредитния регистър (те естествено са длъжни да го направят).

Стига се до следната ситуация – ако опитате да си осигурите допълнителен продукт от друга финансова институция то тяхната проверка ще покаже, че имате на разположение продукт, който реално не можете да ползвате или по-точно казано - можете да ползвате до 15% от него ( 30% от кредитния лимит, който от своя страна е 50% от общия ). При тези условия ще бъде по-трудно одобрението на кредитен продукт ( особено предвид ситуацията в момента ) и при всички случаи би се отразило на неговия размер!

За да не съм голословен ще дам конкретен пример със собствената си карта:
                              - кандидатстване: 5000Е
                              - одобрен лимит: 2000Е карта + 2000Е лизинг
                              - от 1.04 ще мода га изтегля до 600Е ( 30% от 2000Е ) кеш от картата ( от които ще се приспаднат и таксите – 3% ).
                              - всяка банка, която направи проверка за мен в кредитния регистър, ще установи, че ползвам кредитен продукт в размер на 8 000 лв. ( 2000Е + 2000Е )

П.С. За хората, които може в бъдеще да погледнат тази тема, колебаейки се дали това е техния продукт – ето още няколко неща:
                              - такса за теглене на пари в брой: 3% + 2Е ( мисля най-вискоите на пазара, но пък всеки си прави сметата за себе си дали е ОК)
                              - в 21 век Вие не можете да смените паролата на един електронно базиран продукт. Точка. ( в интерес на истината в call центъра ми обясниха, че ако тази не ми харесвала – мога да изискам издаването на нова карта (!), която обаче ще е със случаен код, който отново не може да бъде сменен. WTF! )

Коментар

• Такова нагло поведение само в България може да се случи......Понеже досега много други са правили мошеничества и са се измъквали невредими, и това създава предпостаки и тези да си кажат- " можем да си правим , квото си искаме, тези са ни рая, можем да ги мачкаме както си искаме".
                                Преди година пускаха реклами за тоя кеш-бек, има си го в договора , в листовки, даже не счели за нужно да го махнат от общите условия- дотолкова са се ояли в чувството си за безнаказаност и недосегаемост.....

Коментар

Working...
                                X