IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде и как бихте инвестирали 3000$ в момента?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Така, значи с ..... Викхънтър освен на правилно смятане, ще се учим и на ценообразуване.
    Откъде да започна? Мисля, че трябва от начално ниво!
    За да няма спекулации - разглеждаме пример с цена на амониев нитрат 34 % - Неохимска селитра, не стабилизирана - повтарям заради Викхънтър не стабилизирана или написано по друг начин САС на " Агрополихим " АД - 31.1 %

Изходна цена на АС - комбинат Димитровград - 355 лева за 1 тон без ДДС. Обща стойност с ДДС в размер на 426 лева. РИЕ - за Викхънтър - разходи по икономически елементи начисляваме 3 %. Този тип стока търпи до 5 % норма на печалба. Окончателна продажна цена на дребно - краен клиент 460.71 лева с начислен ДДС, РИЕ и печалба. Това е състоянието към 10 2009 година. Това съм и записал. Това е бил и пазара.

Прогноза - изходна цена към 02 2010 година на АС, повтарям на АС - 399 без ДДС. Обща стойност с ДДС - не 468 лева както изчислява Викхънтър, а 478.80 лева. Повтарям за Викхънтър - 478.80 лева. По същия начин начисляваме РИЕ и норма на печалба - окончателна продажна цена на дребно краен клиент - 517.10 лева. Записал съм 520 - 530 лева. Отклонение - 2.90 лева от песимистичния предел на прогнозата. Виновен съм, другия път за Викхънтър ще заковавам до 0.01 лева с начислен ДДС, защото той не може да смята и ще го объркам с неточни прогнози.

Задача : При закупена АС Неохимска, повтарям не САС на Агрополихим - както на Викхънтър му се иска, към 10 2009 година на цена 426 лева с ДДС, начислим 3 % доставно складови и др. разходи, колко става цената????? Точно 438.78 лева струваха тези 100 бр. от по 50 кг. чували АС като дойдоха в гаража на тати през 10 2009 година. Пари не съм давал за разтоварване, защото финансовата криза ми изпрати гладна малцинствена двойка, който получиха храна, съхранени грижливо обувки, палта и една дузина прилични запазени дрехи и др. концентратни енергани за добросъвестната си работа. Продадох си ги на 517.10 лева ощеее в края на 01 2010 година.
    Колко е разликата между 438.78 лева и 517.10 лева Викхънтър?
    Отговор : 17.86 %. Е, не е точно 18 %. Само тук си прав.

Коментирай Викхънтър този концентрат?

Коментар

• Първоначално изпратено от alben4o

Аз бих закупил суперфосфат - Грузински или Румънски 3.5 т. сега и до 02 2010 година след плановото покачване цената на природния газ в началото на 10 2009 бих продал с норма на печалба 30 %. Или АС - стабилизирана - Неохимска, сега е по 460 лева 1тон. До догодина 02 ще е на цена 520 - 530 лева за тон. Иска само празен гараж за да вкараш между 3 и 5 тона чували. За никому не са обект на плячка, няма сейфове мейфове, фондове, мондове и завист, ликвидна е стоката, не се разваля, само влага и води не трябва да има. 5 тона АС или 100 чувала от по 50 кг се свалят от 2 души от малцинствата за 2 часа. Цена на разтоварната услуга - 50 лева.

Купете си! Няма да съжалявате!
      Виш са кво си писал септември 09г. ве, доцентееее.

Коментар

• Викхънтър, личи си, че тичаш от Варна до Агрополихим АД град Девня, за да питаш за цената на тъй коментираната от мен и отхвърляна от теб инвестиция в АС - / амониева селитра / - а още през миналата година ти отговорих какво е това АС. Тъй като виждам, че боравиш с тяхните цифри и данни, а амониев нитрат 34 % нямаше нищо да ти говори, реших да ти напиша и подсетката за която вече ти беше тичал до Девня - САС. Моя е грешката, че не дописах ...... или като САС от Агрополихим АД град Девня, за което се извинявам.

Поздрави,

доц.д.с.н. Alben4o

Коментар

цената на Амониев нитрат 34 % или САС стабилизирана амониева селитра - производство на " Неохим " АД град Димитровград в ппериода 01.09.2009 - 31.10.2009 година е в размер на 355 лева без ДДС.

Можеш да се обадиш в комбината, ще ти предоставят информация.

Поздрави,

доц.д.с.н. alben4o
          Албенко, допуснах, че ти като доц.д.с.н., виден общественик и PR на Албена знаеш, че "НЕОХИМ" не произвеждат САС. Такъв продукт нямат. Затова вземам цената на единствения производител - "АГРОПОЛИХИМ" Девня. И виж там си припомни разликата между стабилизирана и нестабилизирана амониева селитра.

А, да. Кажи моля те - бил ли си на селскостопанска бригада в GB.

Коментар

• Озадачаващо е, че не пуснал мнение в таз тема навремето, е, вече е късно... ;-)
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Викхънтър..... Дори не можеш и да пресмяташ прости действия ????? 399 лева без ДДС е равно на 478,80 лева, опс BGN - така го пишете левчето Вие инвесторите...... не е 468 лева, както си пресметнал ти.

Та, за твое сведение - поради което за последен път си губя с теб времето - цената на Амониев нитрат 34 % или САС стабилизирана амониева селитра - производство на " Неохим " АД град Димитровград в ппериода 01.09.2009 - 31.10.2009 година е в размер на 355 лева без ДДС.

Можеш да се обадиш в комбината, ще ти предоставят информация.

Поздрави,

доц.д.с.н. alben4o

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter
                А, да. Провери да не е придошла реката. Да не е наводнила гаража.

То ще се чуе !!!

Коментар

Честита Нова година на всички участници в темата.

Така, вече е 2010 година, да видим на кой как се сбъднаха прогнозите по предложенията дадени в тази тема? В края на миналата година аз лично предложих инвестиция в 5 тона АС. Прогнозата се сбъдна.

Доказателство

http://fermer.bg/news/1124/1/povisha...dski-ceni.html

Резултат: Доходност 18 % по данни от стойности на АС към 18.10 2009 година до момента 12.02.2010 година. Безрисково и ликвидно. С минимални разходи защото държах чувалите с АС в гаража на тати и на сухо. Сега да бутнеш цената на 50 кг чувал с 2 лева надолу и ще ти купуват АС и нощем.

Хайде, от мен селскостопанския труженик и ботаник Албенчо много здраве на Вашата борса и хартишки. Земята не ще молитва, а МОТИКА. Та и с прогнозите и предложенията е така, за да ги даваш трябва да си с ТЕНЕКИЕНИ ГАЩИ !!!
                  Доценте. "Доходноста" ти е 18% обаче отрицателна.
                  Каза, че на 16.10.09г. си купил 5т. стабилизирана амониева селитра по 460лв/т с вкл. ДДС.
                  Според статията , която цитираш от днес цената в Девня е 468лв/т с вкл. ДДС. Вдигат я/цената/ с 15лв/т.
                  Всъщност загубата ти е по-голяма от 18%, но не ми се занимава да изчислявам.

А, да. Провери да не е придошла реката. Да не е наводнила гаража.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram
                    3000$ = около 1000 акции на Ситибанк.
                    ако не фалира (мисля, че се измъкна) след 2-3 години ще ни питаш какво да правя с 15000$
                    Ха-ха, капитализацията трябва да стане 450 милиарда, дали ?

Коментар

Честита Нова година на всички участници в темата.

Така, вече е 2010 година, да видим на кой как се сбъднаха прогнозите по предложенията дадени в тази тема? В края на миналата година аз лично предложих инвестиция в 5 тона АС. Прогнозата се сбъдна.

Доказателство

http://fermer.bg/news/1124/1/povisha...dski-ceni.html

Резултат: Доходност 18 % по данни от стойности на АС към 18.10 2009 година до момента 12.02.2010 година. Безрисково и ликвидно. С минимални разходи защото държах чувалите с АС в гаража на тати и на сухо. Сега да бутнеш цената на 50 кг чувал с 2 лева надолу и ще ти купуват АС и нощем.

Хайде, от мен селскостопанския труженик и ботаник Албенчо много здраве на Вашата борса и хартишки. Земята не ще молитва, а МОТИКА. Та и с прогнозите и предложенията е така, за да ги даваш трябва да си с ТЕНЕКИЕНИ ГАЩИ !!!

Коментар

• Към Викхънтър.

Чудесно!

Коментар

Викхънтър,

Аз съм доц.д.с.н. ........ . Размислите оставям на теб. Да ти кажа и друго - най младия доц.д.с.н. съм в страната.
                          Да, нета на село ни го пускат само по " Сирни Заговезни", за да може такива пишман инвестори като теб да поискат прошка от природата!!!!

Поздрави,

Албенчо
                          Не, не. Ще умра от смях.

Коментар

• Викхънтър,

Аз съм доц.д.с.н. ........ . Размислите оставям на теб. Да ти кажа и друго - най младия доц.д.с.н. съм в страната.

Да, нета на село ни го пускат само по " Сирни Заговезни", за да може такива пишман инвестори като теб да поискат прошка от природата!!!!

Поздрави,

Албенчо

Коментар

Честита Резултат: Доходност 18 % по данни от стойности на АС към 18.10 2009 година до момента 12.02.2010 година. Безрисково и ликвидно. С минимални разходи защото държах чувалите с АС в гаража на тати и на сухо. Сега да бутнеш цената на 50 кг чувал с 2 лева надолу и ще ти купуват АС и нощем.

Охооо. Здравей, Албенко. Евалла. Няма какво друго да кажа. Виждам,че си спечелил от АС-то и са ти пуснали интернета.

А да. Много по-авторитетно ще е ако се подписваш така:

Д-р. Албен4о - ботаник

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram
                                3000$ = около 1000 акции на Ситибанк.
                                ако не фалира (мисля, че се измъкна) след 2-3 години ще ни питаш какво да правя с 15000$
                                Ситито изби рибата след фарса

Освен любимото родно, някакви идеи за AIB, стана ми интересно тези дни?

Коментар

Working...
                                X