IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Грешен IBAN

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gergana lozeva
    Първоначално изпратено от Ivetka
    Първоначално изпратено от gergana lozeva
    да, има разминаване между IBAN и името на получателя. Има ли вероятност все пак парите да не са блокирани , а да са изтеглени . И ако е така дали икономическа полиция може да проследи превода .
    Икономическа полиция нищо не може да направи в случая...
    Ти си дала грешна сметка и вината за цялата каша си е изцяло твоя..парите се превеждат по номер на сметката а не по име така че няма значение в платежното какво точно е пишело. Няма начин да си вземеш парите освен ако получателят на добра воля не ти ги върне. Банката не може да направи запор и няма основание за това,защото тя не е страна по вашите взаимотношения, нейната работа е да преведе парите от сметка А в сметка Б, което е и направила.
    Не става въпрос само на добра воля , тъй като фирмата на която е била преведена сумата се занимава с кредити , самата сума не отговаря на примерно погсяване на кредит и веднага изпъква, защото там всичко се изчислява до точност. Така или иначе вече си получих парите, и всичко си протече по реда с няколко дни закъснение ,което по принцип не се случва.Мен ме забавиха 5 дни , а би трябвало да стане за 2, но както вече каэах всичко приключи благополучно
    Госпожо Лозева,
    Вие не разбрахте ли, че сметката на фирмата, чийто IBAN сте посочили, въобще не е била заверена. Когато има разминаване между "истински" IBAN и бенефициента, банката на наредителя дебитира сметката на наредителя и изпраща превода на банката на бенефициента. Последната отхвърля превода, поради горепосоченто несъответствие и го връща на банката на наредителя. Тя от своя страна кредитира сметката на наредителя. Всичко трябва да протече от 2 до 4 дни най-много.

Коментар

• Гери , ако тези пари бяха дошли при мен щях да ти ги върна веднага и дори да те почерпя пица и бира !

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivetka
        да, има разминаване между IBAN и името на получателя. Има ли вероятност все пак парите да не са блокирани , а да са изтеглени . И ако е така дали икономическа полиция може да проследи превода .
        Ти си дала грешна сметка и вината за цялата каша си е изцяло твоя..парите се превеждат по номер на сметката а не по име така че няма значение в платежното какво точно е пишело. Няма начин да си вземеш парите освен ако получателят на добра воля не ти ги върне. Банката не може да направи запор и няма основание за това,защото тя не е страна по вашите взаимотношения, нейната работа е да преведе парите от сметка А в сметка Б, което е и направила.
        Не става въпрос само на добра воля , тъй като фирмата на която е била преведена сумата се занимава с кредити , самата сума не отговаря на примерно погсяване на кредит и веднага изпъква, защото там всичко се изчислява до точност. Така или иначе вече си получих парите, и всичко си протече по реда с няколко дни закъснение ,което по принцип не се случва.Мен ме забавиха 5 дни , а би трябвало да стане за 2, но както вече каэах всичко приключи благополучно

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
          Номинирам заглавието на тази тема за най-сексуална през 2009.
          Абе то грешно IBAN няма ама...

Коментар

Коментар

• Ами ,как ще се отпускам!? ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПОЛЕЕ

Коментар

Кой за каквото си мисли....., но на мен не ми беше никак розово тези дни
                Важното, че всичко е наред вече. Отпусни се и се надлади уикенда.

Коментар

• Кой за каквото си мисли....., но на мен не ми беше никак розово тези дни

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                    Номинирам заглавието на тази тема за най-сексуална през 2009.
                    :-)
                    Декември месец в номинациите трябва да присъства "Най-грешния ИБАН във форума"! :-)
                    BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Номинирам заглавието на тази тема за най-сексуална през 2009.

Коментар

• Благодаря на всички за съветите, имам добри новини днес парите бяха върнати.Значи целия процес отне около 4-5 дни

Коментар

• ех този ибан - не го ли ибаннаха вече
                          fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от daskal
                            Бре, че голям спор сте заформили тук, за елементарно нещо.

Optic поздравления за това, че знаеш къде да четеш.

Proizvoditel, приятелю, не става само с копане и четене трябва.

Гергана, ако толкова се шашкаш от писачите тук, звънни един телефон на твоята банка, хората ще ти обяснят. Макар, че утре по-добре да звънеш на контрагента си да не се прави на разсеян.

Хайде със здраве и да четете.
                            даскале, даскале .... горките ти ученици ...

контрагента на Гергана ако не разбра КОРЕКТНО си е превел сумата по IBAN посочен от нея ... а сега прочети и разбери, че изпълнителя вече е длъжен да изпълни задълженията си ...

То не става само с четене .. трябва и акъл !
                            СЕРАМА - Най-дребната кокошка в света!

Коментар

• Бре, че голям спор сте заформили тук, за елементарно нещо.

Optic поздравления за това, че знаеш къде да четеш.

Proizvoditel, приятелю, не става само с копане и четене трябва.

Гергана, ако толкова се шашкаш от писачите тук, звънни един телефон на твоята банка, хората ще ти обяснят. Макар, че утре по-добре да звънеш на контрагента си да не се прави на разсеян.

Хайде със здраве и да четете.

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic
                                Извинявам се за отсъствието си , а нещата се стекоха така :първо се свързах с фирмата , чиито IBAN бях написала .Техен счетоводител провери сметката и ме увери ,че парите може би са били върнати на наредителя .Аз съответно не го приех на сериозно и въпреки ,че банките пазят определени таини все пак ме увериха ,че парите не са изтеглени от "щастливия получател" , а са върнати по обратния път към наредителя .Парите все още не са постъпили в сметката му .По на долу във форума прочетох за някакъв срок от три години.Кажете нещо повече.Какво да очаквам по нататък?
                                За мен по-долу казаха, че лъжа хората, така че ще трябва някой друг да ти отговори.
                                След като ти спомена за трите години добре правиш, че си мълчиш!

При банков превод парите трябва да постъпят в сметката на получателя за 3 дни - при голямата конкуренция на банките преводите в БГ се осъществяваха в рамките на деня ако са наредени сутринта /1-ви сетълмент/ или на другия ден около 11 часа ако са наредени следобяд! Това беше доскоро - сега при затруднена ликвидност на банките може да има леко забавяне но не повече от 3 дни.

пп.Притесняваме повече отговора на счетоводителя : "...и ме увери ,че парите може би са били върнати на наредителя ..." - увери ... пък може би ?!?!
                                СЕРАМА - Най-дребната кокошка в света!

Коментар

Working...
                                X