IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

CFA

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Здравейте всички, за първи път пиша в такъв форум, но реших че това е добър начина да се свържа с други хора, които имат интереси в сферата на CFA. Лично аз минах 2 нива от програмата, и към този момент ми остана CFA level 3, за което все още търси мотивация да се явявам ли или не. Причината за липсата ми на мотивация е липсата на работа в BG, както се коментира и по-долу във форума, България е кофти място ако искаш реализация в сферата на финансите, а това се потвърждава и от данните на CFA Institute, където България със своите 7% безработни сред CFA- Charterholders, е почти двойно повече в сравнение с останалите държави (средният процент е 4%, данните са от (http://www.cfainstitute.org/programs...ges/index.aspx). Както и да е, аз спадам към една друга графа на статистиката на института работещите извън сферата на финансите( 5% според CFA Institute за България ). Мисълта ми е да се свържа с хора в подобна ситуация, може да обсъдим различни идеи, възможности, пък и да се запозная с други хора в програмата.( знам че данните са за CFA- Charterholders, но щом при тях е така, какво да мисля за хора само с CFA level 2 ). Оставям ви моят email: ggeorgiev378@gmail.com. Best Regards
    Last edited by gary_378; 17.01.2015, 13:46.

Коментар

• Какво е станало с групата във ФБ? Май май е изтрита, напишете ако има нова, а ако няма смятате ли да правите?

Коментар

• Търся CFA Level 3, Schweser 2014.

Имам ги книгите, но са на гаден формат и не мога да копирам текста от тях. Търсих, в нета, но намирам само такива с гадно качество.

Моля, ако има хора, които ги имат, да пратят един линк на eon4o@abv.bg

Мерси предварително на отзовалите се.
        Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Търся сертифициран финансов аналитик за консултация по някои въпроси. Моля който е такъв и проявява интерес да ми пише на e-mail оттук http://noker.bg/main_bg/1250_kontakti.html

Коментар

• Търся още един комплект. По възможност от тази година.

Коментар

• тука въпроса е дали ще си намериш работа в която да имаш полза от сертификата
              скоро май четох новина че имаме доста чартърхолдъри на глава от населението
              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Здравейте,
                Искам да Ви попитам дали имате наблюдения относно заплащането на чартхолдърите в България, знам че по света собствениците на такъв сертификат са много добре платени. Искам просто да знам дали си заслужават усилията...
                Благодаря предварително !

Коментар

• CFA Level 1 2013

Здравейте!

Какво е настроението ви след изпита този месец?
                  Бяхте ли на social gathering-а след изпита?
                  И въобще, какво мислите за една социална CFA група, която не е против етичните кодекси и дава повече информация и не на последно място кураж на кандидатите. Нека се подкрепяме взаймно.
                  Пишете на неофициалната страница на групата във фейсбук, ще се радвам да бъдем в контакт!

https://www.facebook.com/CfaLevelI20...nGroup?fref=ts

Успех на всички стискам палци за резултатите в края на юли месец за Level I!

Коментар

• Първоначално изпратено от nicned Разгледай мнение
                    Здравейте,

на няколко пъти съм писал мейли на посочените адреси в страницата на CFA Society Bulgaria, пробвах и да звъня на телефона, който е оставен за контакт. И понеже все безуспешно осъществявам връзка с project coordinator-a, реших да пиша тук. Имам няколко елементарни въпроса относно:
                    -срокове на записване, както и къде
                    -как се набавят учебници, цените им, как се заявява участие за изпит, таските им съответно
                    -трябва ли да се сформира група задължително за да се проведе изпит, кога е следващия такъв и прочие
                    Те всъщност са много въпросите, затова спирам до тук

Ще помоля някой, който е минал през този цикъл да разкаже с 2-3 реда, как се е записал, набавил учебници, стартирал курс и провел изпит. Въобще всякакво инфо би ми било от полза. Благодаря предварително
                    голяма част от отговорите ще получиш където е трябвало още от самото начало да търсиш - на сайта на CFA Institute

най-вече погледни тук - http://www.cfainstitute.org/programs...ges/index.aspx
                    Last edited by Marco Polo; 31.05.2013, 16:44.

Коментар

• Успех на всички CFA кандидати на изпита утре(06/01/2013).

Коментар

• CFA Candidate Process

Задай си подробно въпросите на маила ми

n_borodjiev@yahoo.com, ще ти отговоря но другата седмица, защото тази има изпит.

Поздрави
                        Николай

Коментар

• CFA candidate

Здравейте,

на няколко пъти съм писал мейли на посочените адреси в страницата на CFA Society Bulgaria, пробвах и да звъня на телефона, който е оставен за контакт. И понеже все безуспешно осъществявам връзка с project coordinator-a, реших да пиша тук. Имам няколко елементарни въпроса относно:
                          -срокове на записване, както и къде
                          -как се набавят учебници, цените им, как се заявява участие за изпит, таските им съответно
                          -трябва ли да се сформира група задължително за да се проведе изпит, кога е следващия такъв и прочие
                          Те всъщност са много въпросите, затова спирам до тук

Ще помоля някой, който е минал през този цикъл да разкаже с 2-3 реда, как се е записал, набавил учебници, стартирал курс и провел изпит. Въобще всякакво инфо би ми било от полза. Благодаря предварително

Коментар

• Около 1 май ще съм готов с едно резюме на материала за 3-то ниво, което си го правя сам. Следвах подобен подход на 1 и 2 ниво и с доста труд и учене ги взех от първия път.

Така че всеки, който би желал да получи въпросното резюме на целия материал за 3-то ниво (около 20 стр. на word, Calibri, +10) може да ми пише на eon4o@abv.bg за да му го пратя.

Успех на всички, на които им предстои изпит на 1-ви юни.
                            Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Първоначално изпратено от kok0o Разгледай мнение
                              Здр, 8 ways to shine, аз ще се явявам лятото и би било доста добре да се свържем няколко души и да формираме учебна група например. Отворен съм откъм идеи.

Вярно ли искат

4 години стаж за да се кандидатства.

Коментар

• Здравейте

Здр, 8 ways to shine, аз ще се явявам лятото и би било доста добре да се свържем няколко души и да формираме учебна група например. Отворен съм откъм идеи.
                                Make an action plan, follow it and then reap the harvest of your success.

Коментар

Working...
                                X