Здравейте всички, за първи път пиша в такъв форум, но реших че това е добър начина да се свържа с други хора, които имат интереси в сферата на CFA. Лично аз минах 2 нива от програмата, и към този момент ми остана CFA level 3, за което все още търси мотивация да се явявам ли или не. Причината за липсата ми на мотивация е липсата на работа в BG, както се коментира и по-долу във форума, България е кофти място ако искаш реализация в сферата на финансите, а това се потвърждава и от данните на CFA Institute, където България със своите 7% безработни сред CFA- Charterholders, е почти двойно повече в сравнение с останалите държави (средният процент е 4%, данните са от (http://www.cfainstitute.org/programs...ges/index.aspx). Както и да е, аз спадам към една друга графа на статистиката на института работещите извън сферата на финансите( 5% според CFA Institute за България ). Мисълта ми е да се свържа с хора в подобна ситуация, може да обсъдим различни идеи, възможности, пък и да се запозная с други хора в програмата.( знам че данните са за CFA- Charterholders, но щом при тях е така, какво да мисля за хора само с CFA level 2 ). Оставям ви моят email: ggeorgiev378@gmail.com. Best Regards
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
CFA
Collapse
X
-
Търся CFA Level 3, Schweser 2014.
Имам ги книгите, но са на гаден формат и не мога да копирам текста от тях. Търсих, в нета, но намирам само такива с гадно качество.
Моля, ако има хора, които ги имат, да пратят един линк на eon4o@abv.bg
Мерси предварително на отзовалите се.Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
Коментар
-
Търся сертифициран финансов аналитик за консултация по някои въпроси. Моля който е такъв и проявява интерес да ми пише на e-mail оттук http://noker.bg/main_bg/1250_kontakti.html
Коментар
-
CFA Level 1 2013
Здравейте!
Какво е настроението ви след изпита този месец?
Бяхте ли на social gathering-а след изпита?
И въобще, какво мислите за една социална CFA група, която не е против етичните кодекси и дава повече информация и не на последно място кураж на кандидатите. Нека се подкрепяме взаймно.
Пишете на неофициалната страница на групата във фейсбук, ще се радвам да бъдем в контакт!
https://www.facebook.com/CfaLevelI20...nGroup?fref=ts
Успех на всички стискам палци за резултатите в края на юли месец за Level I!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nicned Разгледай мнениеЗдравейте,
на няколко пъти съм писал мейли на посочените адреси в страницата на CFA Society Bulgaria, пробвах и да звъня на телефона, който е оставен за контакт. И понеже все безуспешно осъществявам връзка с project coordinator-a, реших да пиша тук. Имам няколко елементарни въпроса относно:
-срокове на записване, както и къде
-как се набавят учебници, цените им, как се заявява участие за изпит, таските им съответно
-трябва ли да се сформира група задължително за да се проведе изпит, кога е следващия такъв и прочие
Те всъщност са много въпросите, затова спирам до тук
Ще помоля някой, който е минал през този цикъл да разкаже с 2-3 реда, как се е записал, набавил учебници, стартирал курс и провел изпит. Въобще всякакво инфо би ми било от полза. Благодаря предварително
най-вече погледни тук - http://www.cfainstitute.org/programs...ges/index.aspxLast edited by Marco Polo; 31.05.2013, 16:44.
Коментар
-
CFA Candidate Process
Задай си подробно въпросите на маила ми
n_borodjiev@yahoo.com, ще ти отговоря но другата седмица, защото тази има изпит.
Поздрави
Николай
Коментар
-
CFA candidate
Здравейте,
на няколко пъти съм писал мейли на посочените адреси в страницата на CFA Society Bulgaria, пробвах и да звъня на телефона, който е оставен за контакт. И понеже все безуспешно осъществявам връзка с project coordinator-a, реших да пиша тук. Имам няколко елементарни въпроса относно:
-срокове на записване, както и къде
-как се набавят учебници, цените им, как се заявява участие за изпит, таските им съответно
-трябва ли да се сформира група задължително за да се проведе изпит, кога е следващия такъв и прочие
Те всъщност са много въпросите, затова спирам до тук
Ще помоля някой, който е минал през този цикъл да разкаже с 2-3 реда, как се е записал, набавил учебници, стартирал курс и провел изпит. Въобще всякакво инфо би ми било от полза. Благодаря предварително
Коментар
-
Около 1 май ще съм готов с едно резюме на материала за 3-то ниво, което си го правя сам. Следвах подобен подход на 1 и 2 ниво и с доста труд и учене ги взех от първия път.
Така че всеки, който би желал да получи въпросното резюме на целия материал за 3-то ниво (около 20 стр. на word, Calibri, +10) може да ми пише на eon4o@abv.bg за да му го пратя.
Успех на всички, на които им предстои изпит на 1-ви юни.Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kok0o Разгледай мнениеЗдр, 8 ways to shine, аз ще се явявам лятото и би било доста добре да се свържем няколко души и да формираме учебна група например. Отворен съм откъм идеи.
Вярно ли искат
4 години стаж за да се кандидатства.
Коментар
Коментар