IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

CFA

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
    В коя страна го прави изпита?
    e тука в София в НДК

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
      какво стана доволни ли сте, аз успях да мина първото ниво
      В коя страна го прави изпита?
      Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• какво стана доволни ли сте, аз успях да мина първото ниво

Коментар

• Никакъв проблем няма със стажа

Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
          няма да е същото, защото да придобиеш сертификата се изисква и натрупан стаж,
          това у нас още повече усложнява нещата с "инвестицията" в cfa
          ама в статията няма спомената такава статистика...
          .
          не е задължително да имаш непременно CFA,
          за да работиш във финансова институция - била тя банкова или небанкова такава.
          Last edited by Kildirim_Bei; 13.06.2016, 12:04.
          Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
          ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
            .
            .....

P.S. Ако се купят 4-5 добри книги (на английски език са книгите) на обща стойност не повече от USD 500, прочетат се и се разберат, резултатът като придобити умения за четящия книгите ще е същия, като при този, който е минал успешно CFA-премеждието.
            няма да е същото, защото да придобиеш сертификата се изисква и натрупан стаж,
            това у нас още повече усложнява нещата с "инвестицията" в cfa
            ама в статията няма спомената такава статистика...
            “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• CFA-квалификацията

Първоначално изпратено от Кака Дечка Разгледай мнение
              Една година и никаква активност по темата, дори и след изпита през уикенда ...
              къде сте младите навитачи? Как беше?
              .
              е добро начало....

...ако някъде в обявите за работа изрично е упоменато като условие за покана за интервю наличието на това звание....

Иначе, това си е поредния бизнес със значителни годишни приходи за образователната машина по света и у нас.....

[...]
              Да започнем с инвестицията – времето, необходимо за подготовка за всяко от трите нива на програмата, надхвърля средно 300 часа за ентусиастите, като определено представлява сериозна инвестиция. Финансовата инвестиция обаче също не е малка, особено за страна с по-нисък стандарт на живот като България.

Първоначалната такса при записване в програмата е 450 долара, а таксата за полагане на изпита за първото ниво е 860 долара. Всяко от следващите нива също струва толкова, като минималната инвестиция за придобиването на квалификацията е над 3000 долара. Изисква се и минимум четири години професионален опит във взимането на инвестиционни решения.

Четирима от всеки петима, започнали програмата, не я завършват, а през последните години процентът на успешно положилите изпитите, за което и да е от трите нива, е около 40%.

[цитат от http://www.investor.bg/obrazovanie/4...aciia-218544/]
              .

...направо страхотия....

P.S. Ако се купят 4-5 добри книги (на английски език са книгите) на обща стойност не повече от USD 500, прочетат се и се разберат, резултатът като придобити умения за четящия книгите ще е същия както при този, който е минал успешно CFA-премеждието.
              Last edited by Kildirim_Bei; 30.07.2016, 10:24.
              Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
              ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• http://www.investor.bg/obrazovanie/4...zaciia-218544/

Липсата на коментари под статията говори много, колкото и каката по-долу да се пъне ...

Коментар

• аз съм доволен от изпита, като цяло двете части ми отнеха по 2 часа и половина ама да видим и резултатите но това е с 2 mock exama...

Коментар

• Една година и никаква активност по темата, дори и след изпита през уикенда ...
                    къде сте младите навитачи? Как беше?

Коментар

• Fine, the offer for BGN 1000 is accepted but on the certificate the name will be Kaka Dechka, agree?

Коментар

• Първоначално изпратено от Кака Дечка Разгледай мнение
                        1к what?
                        lewa ili chnage za FRM ma mi

Коментар

• 1к what?

Коментар

• kupuvam CFA certificat: I offer 1k

Коментар

• Здравейте сиефейари и кандидат такива.
                              След 16 ч. очаквам вашите радости и скърби в тази тема

Коментар

• Първоначално изпратено от gary_378 Разгледай мнение
                                Здравейте всички, за първи път пиша в такъв форум, но реших че това е добър начина да се свържа с други хора, които имат интереси в сферата на CFA. Лично аз минах 2 нива от програмата, и към този момент ми остана CFA level 3, за което все още търси мотивация да се явявам ли или не. Причината за липсата ми на мотивация е липсата на работа в BG, както се коментира и по-долу във форума, България е кофти място ако искаш реализация в сферата на финансите, а това се потвърждава и от данните на CFA Institute, където България със своите 7% безработни сред CFA- Charterholders, е почти двойно повече в сравнение с останалите държави (средният процент е 4%, данните са от (http://www.cfainstitute.org/programs...ges/index.aspx). Както и да е, аз спадам към една друга графа на статистиката на института работещите извън сферата на финансите( 5% според CFA Institute за България ). Мисълта ми е да се свържа с хора в подобна ситуация, може да обсъдим различни идеи, възможности, пък и да се запозная с други хора в програмата.( знам че данните са за CFA- Charterholders, но щом при тях е така, какво да мисля за хора само с CFA level 2 ). Оставям ви моят email: ggeorgiev378@gmail.com. Best Regards
                                Успех ти пожелавам! Познавам подобни хора, които са успешни, но не сме много близки. Просто ми е кофти да чета за квалифициран човек, който да не може да се реализира!

Коментар

Working...
                                X