Първоначално изпратено от needtoknowmore
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
CFA
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнениекакво стана доволни ли сте, аз успях да мина първото нивоМнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Никакъв проблем няма със стажа
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениеняма да е същото, защото да придобиеш сертификата се изисква и натрупан стаж,
това у нас още повече усложнява нещата с "инвестицията" в cfa
ама в статията няма спомената такава статистика...
не е задължително да имаш непременно CFA,
за да работиш във финансова институция - била тя банкова или небанкова такава.Last edited by Kildirim_Bei; 13.06.2016, 12:04.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение.
.....
P.S. Ако се купят 4-5 добри книги (на английски език са книгите) на обща стойност не повече от USD 500, прочетат се и се разберат, резултатът като придобити умения за четящия книгите ще е същия, като при този, който е минал успешно CFA-премеждието.
това у нас още повече усложнява нещата с "инвестицията" в cfa
ама в статията няма спомената такава статистика...“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
CFA-квалификацията
Първоначално изпратено от Кака Дечка Разгледай мнениеЕдна година и никаква активност по темата, дори и след изпита през уикенда ...
къде сте младите навитачи? Как беше?
е добро начало....
...ако някъде в обявите за работа изрично е упоменато като условие за покана за интервю наличието на това звание....
Иначе, това си е поредния бизнес със значителни годишни приходи за образователната машина по света и у нас.....
[...]
Да започнем с инвестицията – времето, необходимо за подготовка за всяко от трите нива на програмата, надхвърля средно 300 часа за ентусиастите, като определено представлява сериозна инвестиция. Финансовата инвестиция обаче също не е малка, особено за страна с по-нисък стандарт на живот като България.
Първоначалната такса при записване в програмата е 450 долара, а таксата за полагане на изпита за първото ниво е 860 долара. Всяко от следващите нива също струва толкова, като минималната инвестиция за придобиването на квалификацията е над 3000 долара. Изисква се и минимум четири години професионален опит във взимането на инвестиционни решения.
Четирима от всеки петима, започнали програмата, не я завършват, а през последните години процентът на успешно положилите изпитите, за което и да е от трите нива, е около 40%.
[цитат от http://www.investor.bg/obrazovanie/4...aciia-218544/]
.
...направо страхотия....
P.S. Ако се купят 4-5 добри книги (на английски език са книгите) на обща стойност не повече от USD 500, прочетат се и се разберат, резултатът като придобити умения за четящия книгите ще е същия както при този, който е минал успешно CFA-премеждието.Last edited by Kildirim_Bei; 30.07.2016, 10:24.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
Коментар
-
http://www.investor.bg/obrazovanie/4...zaciia-218544/
Липсата на коментари под статията говори много, колкото и каката по-долу да се пъне ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от gary_378 Разгледай мнениеЗдравейте всички, за първи път пиша в такъв форум, но реших че това е добър начина да се свържа с други хора, които имат интереси в сферата на CFA. Лично аз минах 2 нива от програмата, и към този момент ми остана CFA level 3, за което все още търси мотивация да се явявам ли или не. Причината за липсата ми на мотивация е липсата на работа в BG, както се коментира и по-долу във форума, България е кофти място ако искаш реализация в сферата на финансите, а това се потвърждава и от данните на CFA Institute, където България със своите 7% безработни сред CFA- Charterholders, е почти двойно повече в сравнение с останалите държави (средният процент е 4%, данните са от (http://www.cfainstitute.org/programs...ges/index.aspx). Както и да е, аз спадам към една друга графа на статистиката на института работещите извън сферата на финансите( 5% според CFA Institute за България ). Мисълта ми е да се свържа с хора в подобна ситуация, може да обсъдим различни идеи, възможности, пък и да се запозная с други хора в програмата.( знам че данните са за CFA- Charterholders, но щом при тях е така, какво да мисля за хора само с CFA level 2 ). Оставям ви моят email: ggeorgiev378@gmail.com. Best Regards
Коментар
Коментар