IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

CFA

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от buba74
    Си-ЕФ-Ей сертификацията-някой може ли да ми каже къде има курсове,новобранец съм и нямам представа а се запалих.Мерси предварително.
    Ти досега трактор ли си карал ?
    www.cfainstitute.org
    Там е всичко необходимо. От там става записването, всички отговори, които търсиш са там.
    По отношение на курсовете, има няколко възможности :
    - чрез компаниите подготвящи кандидатите, хубави са но се правят в чужбина;
    -чрез българската CFA асоциация -когато се запишеш за изпит, самите колеги ще се свържат с тебе и ще те поканят.Дали ще отидеш -сам решаваш. Списъка с лекторите беше добър, трябва обаче да говориш с колега, който е ходил на БГ курсовете.
    Лично аз сам съм се готвил.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
      В 4 часа до колкото разбрах ще излезнат резултатите. Успех на всички. :wink:
      Не съм сигурен, че си прав. Института е в Вирджиния /east cost - east time/ Аз съм живял там, и разликата е категорично и точно 6 часа. Което означава, че още в 15.00 часа резултати следва да са публикувани. ( 9 + 6 = 15);

Мене ме плаши по-скоро факта, че целия свят ще се юрне да гледа резултатите и ще се задръстят сървърите им.

Няма значение.
      Пичове аре "на хаирлия да е ..."
      Колеги, желая успех на всички !

Коментар

• В 4 часа до колкото разбрах ще излезнат резултатите. Успех на всички. :wink:

Коментар

• В 9 източноевропейско време ли ще излязат резултатите?

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5
            Първоначално изпратено от Martingale
            Първоначално изпратено от niki5
            abe seriozno: ima li njakoi info za Cholesky Decomposition vav Excel ili VBA ?

Ami kato znaesh algorituma si napishi sam coda v VBA.
            Function Cholesky(Mat As Range) Dim A, L() As Double, s As Double A = Mat n = Mat.Rows.
            Count M = Mat.Columns.Count If n <> M Then Cholesky = "?" Exit Function End If ReDim L(1 To
            n, 1 To n) For j = 1 To n s = 0 For k = 1 To j - 1 s = s + L(j, k) ^ 2 Next k L(j, j) = A(j, j) - s If L(j, j)
            <= 0 Then Exit For L(j, j) = Sqr(L(j, j)) For i = j + 1 To n s = 0 For k = 1 To j - 1 s = s + L(i, k) * L(j,
            k) Next k L(i, j) = (A(i, j) - s) / L(j, j) Next i Next j Cholesky = L
            End Function
            Ne rabotia s VBA. Za choleski mojesh da si vzemesh coda ot: 1) C++ ot numerical recipes knigata 2) ot matlab m fila i posle da go konvertirasg v VBA ako ne ti se suchinqva.

Коментар

• Си-ЕФ-Ей сертификацията-някой може ли да ми каже къде има курсове,новобранец съм и нямам представа а се запалих.Мерси предварително.

Коментар

• Първоначално изпратено от Martingale
                Първоначално изпратено от niki5
                az sam beginner vav VBA- ama namerih tva, nadjavm se da e to4no

Function Cholesky(Mat As Range) Dim A, L() As Double, s As Double A = Mat n = Mat.Rows.
                Count M = Mat.Columns.Count If n <> M Then Cholesky = "?" Exit Function End If ReDim L(1 To
                n, 1 To n) For j = 1 To n s = 0 For k = 1 To j - 1 s = s + L(j, k) ^ 2 Next k L(j, j) = A(j, j) - s If L(j, j)
                <= 0 Then Exit For L(j, j) = Sqr(L(j, j)) For i = j + 1 To n s = 0 For k = 1 To j - 1 s = s + L(i, k) * L(j,
                k) Next k L(i, j) = (A(i, j) - s) / L(j, j) Next i Next j Cholesky = L
                End Function

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5

Коментар

• abe seriozno: ima li njakoi info za Cholesky Decomposition vav Excel ili VBA ?

Коментар

• men li4no pri kandidastvaneto mi za risk management se vigda kolko mnogo cenjat FRM. no az oste go njamam , no se nadjavam skoro da stane

na4alnata zaplata go diga s okolo 1k

pogelavm na vsi4ki uspeh s FRM, CFA itn.- vinagi e prijatno da znaesh, 4e rabotish i obstuvash s umni i obrazovani hora

Коментар

• Добре ве...

Не чепкайте двамата, а кажете къде бачкате и колко взимате. Аз вече написах. Не става въпрос, да си ги "мерим", а просто да сравним пазара, така всеки е на кяр и не мисля, че има закон, който го забранява.
                        След като работодателите се договарят за заплати, какво лошо има и служителите да знаят и сравняват как върви пазара.

Но сега...Аз най-много подкрепем Си-ЕФ-Ей сертификацията,но съм съгласен, че тук не може да говорим за маржовете както на запад. Вижте ми долу поста с примера за Бахамите / примера е адекватен бай-дъ-уей, дори в момента в нета си търсят хора/, именно затова написах, че в БГ всичко е опорочено.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivetka
                          Първоначално изпратено от Nikola
                          Първоначално изпратено от Ivetka
                          Много ми е интересно кой работодател е предлагал 1000 лв. заплата за CFA Level 1 ,Коле ако знаеш някой кажи да се посмеем...иначе сериозно мисля че с първото ниво в момента пазара е около 2-2500 има достатъчно работодатели,които ги дават...
                          Влади верно е пич
                          Ivetke pichovete v bulbank i Raifata za kolko si mislish che rabotqt dushice? Brutno moje da sa i poveche no netno ne.
                          Повечето служители в investment bankinga на тия институции ти гарантирам че взимат повече от бон....
                          Ne znam kakvo mi garantirash, kato polovinata mi vipusk raboti po teq banki i mi e mnogo qsno za kakvo stava vupros. I samo kato chuq Bulbank, Raifaisen i investment banking mi idva da se razplacha.
                          Еми не знам за випуска ти ама моите познати взимат такива пари каквито ти казвам..или випуска ти са новобранци или не могат да се пазарят за пари...в случая говоря за Райзенфайзен за Булбанк нямам инфо
                          E chakai de to nie sme na po 23/24 godini kuv opit iskash kato to v bg uchime do 23 godini. Inache ne znam v kakva stepen mogat da se pazarqt za pari ama v nai vinagi me precakvat az da doddavam po 100-200 leva....

Коментар

Много ми е интересно кой работодател е предлагал 1000 лв. заплата за CFA Level 1 ,Коле ако знаеш някой кажи да се посмеем...иначе сериозно мисля че с първото ниво в момента пазара е около 2-2500 има достатъчно работодатели,които ги дават...
                            Влади верно е пич
                            Ivetke pichovete v bulbank i Raifata za kolko si mislish che rabotqt dushice? Brutno moje da sa i poveche no netno ne.
                            Повечето служители в investment bankinga на тия институции ти гарантирам че взимат повече от бон....
                            Ne znam kakvo mi garantirash, kato polovinata mi vipusk raboti po teq banki i mi e mnogo qsno za kakvo stava vupros. I samo kato chuq Bulbank, Raifaisen i investment banking mi idva da se razplacha.
                            Еми не знам за випуска ти ама моите познати взимат такива пари каквито ти казвам..или випуска ти са новобранци или не могат да се пазарят за пари...в случая говоря за Райзенфайзен за Булбанк нямам инфо

Коментар

• Първоначално изпратено от CrazyHorse
                              Влади верно е пич
                              един дето го познаваме и двамата и дето вече не е там беше на 1400 мисля нето
                              ама ко да им плащаш мега сумите като и работата им е ташак като обем
                              Hhaeheaheah znachi sega kato se e mahnal sa mu dali 2k taka li?

Imenno tova mi e ideqta tova che imash CFA ne oznacahva che trqbva da ochakvash nqkakva ogromna zaplatka. Smisul, i ako do sega si copy/paste-val koloni v eksela tova che imash CFA ne znachi che shte shte pastvash tezi koloni 2puti po-byrzo. Tova ne e manifaktura ffs.

Inache CFA e naj-doboroto i she se porbvam zimatam mai PAK. She vidim kolko kusni moreta ima tova lqto.

Коментар

Влади верно е пич
                                един дето го познаваме и двамата и дето вече не е там беше на 1400 мисля нето
                                ама ко да им плащаш мега сумите като и работата им е ташак като обем

Коментар

Working...
                                X