IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

CFA

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Здравейте!

Регистрирах се в сайта на CFA Institute, но ми остава да платя, а съм студент и нямам кредитна карта. Някой плащал ли е с чужда, че ми остават няколко дни до 23-ти и цената се вдига? До колкото прочетох само с чек и кредитна карта приемат плащания. Някои да има някакви идеи?

Благодаря предварително!
    ,,Икономика, схемоикономика.Всичко е пазарна динамика!"

Коментар

• има ли някой който ще ходи на СФА декември в Лондон?

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivetka
        Първоначално изпратено от mysterious
        Здравейте,
        Някой навит за поръчване на швезерите за второ ниво?
        Ехеее този ник откога беше изчезнал
        Аз може и да съм навита,ама още се чудя
        Мда ...
        то както сме си говорили големия смисъл накрая ще се окаже, че ще си го окачим на стената, ама нали уж сме фенове на прогреса,
        както казва едно приятелче - "Човек е жив, докато се учи",
        та чуди се още малко и скачай, и ако има и други да пишат да вземаме да правим нещо ...
        "Силата е нищо без контрол" ... не е Pirrelli

Коментар

• Кога ще почвате да четете за юни 2010?
          Аз уж си дадох малко време за почивка, а се улавям, че само се ровя из CFA-ски форуми и чета разни коментари....

Коментар

• Някой може ли даде "подходящ" линк за трилогията Handbook of finance ' 08, под редакцията на чичко Фабоци

Коментар

• Първоначално изпратено от strataeus
              Благодаря ти за отговора, SubZero!

Напълно съм съгласен с теб, че човек не трябва да се плаши от ученето, но не ме разбирай погрешно! Аз много обичам финансите и затова съм се насочил така с такива високи бъдещи цели като CFA и мастер в УК. Аз по-скоро попитах за това дали е достатъчно само ниво 1 с мастър в Ук.....
              Мисля че малко смесваш нещата. За магистър по финанси или МБА в UK едва ли ще ти помогне CFA, евентуално вече ако си чартърхолдър може да има някаква (но не особено голяма) тежест. Ако влезеш в сайтовете на университетите в UK ще видиш за всяка една програма изискванията - има стаж, има GMAT, какво образование си завършил, къде и т.н. CFA Level 1 едва ли ще ти помогне за това. Особено като се има впредвид че е US квалификация. Аз съм имал случаи при разговори с представители на британски университети по MBA Fair-ите да ми казват че за ACCA и CIMA не са чували (които са си чисто британски квалификационни програми). Така че за мастър - четеш сайтовете и изискванията. И най-вече раздела с изискванията за стипендии
              Това не ти пречи да изкараш и CFA, това са знания които ще са ти много полезни за областите в които си решил да се усъвършенстваш. Но ако смяташ да караш CFA само заради мастърската програма, най-вероятно ще са хвърлени пари и време на вятъра.
              Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от mysterious
                Здравейте,
                Ехеее този ник откога беше изчезнал
                Аз може и да съм навита,ама още се чудя

Коментар

• като ги продадеш на цена < от цената на принтираните pdf се продават с лекота
                  “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• хммм.. някои купува ли тези сетове, при условие че има безплатни пдф-и... ако има да взема да си продам и моите че много място заемат .. (барабар и елкъ Хюлерд Пакард 12Ц)

Коментар

• Здравейте, продавам сета за 2009, ниво 1, e-mail: miketol@abv.bg!

Коментар

• Здравейте на всички- продавам мн изгодно всички учебници (6 бр.) за cfa, level 1, 2008. Ако някой се интересува моля пишете на: katetom@abv.bg. Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от vola
                          Първоначално изпратено от strataeus
                          Първоначално изпратено от vola

Напълно съм съгласен с теб, че човек не трябва да се плаши от ученето, но не ме разбирай погрешно! Аз много обичам финансите и затова съм се насочил така с такива високи бъдещи цели като CFA и мастер в УК. Аз по-скоро попитах за това дали е достатъчно само ниво 1 с мастър в Ук, не защото не ми се учи, а защото съм се насочил конкретно в дадена област от финансите и от три години вече чета bloomberg всеки ден, следя пазарите и анализирам корелации между дълговия, валутния, металите и дори CDS. Просто ми е хоби и искам да го работя. Проблема е, че в бг изобщо незнам къде бих могъл да се развивам в такава насока, а с моето бг образование е невъзможно да ме вземат на тренировачна програма в Deutsche Bank например или където и да е на запад. Аз просто искам да направя добър старт, в добра компания, която да ми позволи да раста. Това, което искам да кажа е, че на мен ми трябва свобода, за да съм креативен. Убеден съм, че нещата не са винаги като в големите книги и че човек като се запознае с теорията трябва сам да преоткрие динамиката на нещата. Интересно ми е когато чета краткосрочно корпоративни финанси и счетоводство например, но просто предпочитам да се задълбоча в дериватите или поне да гледам на някакво макро ниво като при валутите, вместо да анализирам подвеждащи счетоводни баланси, на които не може според мен да се разчита, за да се предскаже бъдещо движение в курса на акциите.
                          Знам, че за магистр. по-решаващ е опита, но какъв опит би ги впечтлил в бг?То ние дори централна банка като хората нямаме покрай тоя борд, а да не говорим за собствена валута, чийто флуктоации да са обект на внимание от инвеститорите на запад.
                          И кво моге да се каге zа корелациата при CDS i Equity Puts
                          По принцип не обичам да ме изпитват, още повече по форуми. Явно ти е прозвучало, че се правя на някав много интересен, за което съжалявам. Не искам да създавам грешни мнения за себе си. Имам още много да уча и го знам.

P.S. Корелацията между CDS и еквити пут е позитивна, тъй като когато рискът от default се увеличи (което се изразява в покачване цената на CDS), инвеститорите се застраховат с пут опции. Затова и имаше такъв огромен скок във волатилността на пазара на опции по време на кризата, след падането на Lehman.

С най- добри поздрави!
                          тоест сега би продал CDS and buy long put?
                          ей воле, стига си се гаврил.

Коментар

• Здр,

Ще се явява ли някой от вас на L1 зимата, може да пътуваме заедно до Амстердам, през Айндховен
                            http://wizzair.com/skylights/cgi-bin...hts.cgi?step=1

Коментар

• Здравейте,
                              "Силата е нищо без контрол" ... не е Pirrelli

Коментар

• Първоначално изпратено от strataeus
                                Първоначално изпратено от vola

Напълно съм съгласен с теб, че човек не трябва да се плаши от ученето, но не ме разбирай погрешно! Аз много обичам финансите и затова съм се насочил така с такива високи бъдещи цели като CFA и мастер в УК. Аз по-скоро попитах за това дали е достатъчно само ниво 1 с мастър в Ук, не защото не ми се учи, а защото съм се насочил конкретно в дадена област от финансите и от три години вече чета bloomberg всеки ден, следя пазарите и анализирам корелации между дълговия, валутния, металите и дори CDS. Просто ми е хоби и искам да го работя. Проблема е, че в бг изобщо незнам къде бих могъл да се развивам в такава насока, а с моето бг образование е невъзможно да ме вземат на тренировачна програма в Deutsche Bank например или където и да е на запад. Аз просто искам да направя добър старт, в добра компания, която да ми позволи да раста. Това, което искам да кажа е, че на мен ми трябва свобода, за да съм креативен. Убеден съм, че нещата не са винаги като в големите книги и че човек като се запознае с теорията трябва сам да преоткрие динамиката на нещата. Интересно ми е когато чета краткосрочно корпоративни финанси и счетоводство например, но просто предпочитам да се задълбоча в дериватите или поне да гледам на някакво макро ниво като при валутите, вместо да анализирам подвеждащи счетоводни баланси, на които не може според мен да се разчита, за да се предскаже бъдещо движение в курса на акциите.
                                Знам, че за магистр. по-решаващ е опита, но какъв опит би ги впечтлил в бг?То ние дори централна банка като хората нямаме покрай тоя борд, а да не говорим за собствена валута, чийто флуктоации да са обект на внимание от инвеститорите на запад.
                                И кво моге да се каге zа корелациата при CDS i Equity Puts
                                По принцип не обичам да ме изпитват, още повече по форуми. Явно ти е прозвучало, че се правя на някав много интересен, за което съжалявам. Не искам да създавам грешни мнения за себе си. Имам още много да уча и го знам.

P.S. Корелацията между CDS и еквити пут е позитивна, тъй като когато рискът от default се увеличи (което се изразява в покачване цената на CDS), инвеститорите се застраховат с пут опции. Затова и имаше такъв огромен скок във волатилността на пазара на опции по време на кризата, след падането на Lehman.

С най- добри поздрави!
                                тоест сега би продал CDS and buy long put?

Коментар

Working...
                                X