IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

CFA

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vola
    Първоначално изпратено от strataeus
    Благодаря ти за отговора, SubZero!

Напълно съм съгласен с теб, че човек не трябва да се плаши от ученето, но не ме разбирай погрешно! Аз много обичам финансите и затова съм се насочил така с такива високи бъдещи цели като CFA и мастер в УК. Аз по-скоро попитах за това дали е достатъчно само ниво 1 с мастър в Ук, не защото не ми се учи, а защото съм се насочил конкретно в дадена област от финансите и от три години вече чета bloomberg всеки ден, следя пазарите и анализирам корелации между дълговия, валутния, металите и дори CDS. Просто ми е хоби и искам да го работя. Проблема е, че в бг изобщо незнам къде бих могъл да се развивам в такава насока, а с моето бг образование е невъзможно да ме вземат на тренировачна програма в Deutsche Bank например или където и да е на запад. Аз просто искам да направя добър старт, в добра компания, която да ми позволи да раста. Това, което искам да кажа е, че на мен ми трябва свобода, за да съм креативен. Убеден съм, че нещата не са винаги като в големите книги и че човек като се запознае с теорията трябва сам да преоткрие динамиката на нещата. Интересно ми е когато чета краткосрочно корпоративни финанси и счетоводство например, но просто предпочитам да се задълбоча в дериватите или поне да гледам на някакво макро ниво като при валутите, вместо да анализирам подвеждащи счетоводни баланси, на които не може според мен да се разчита, за да се предскаже бъдещо движение в курса на акциите.
    Знам, че за магистр. по-решаващ е опита, но какъв опит би ги впечтлил в бг?То ние дори централна банка като хората нямаме покрай тоя борд, а да не говорим за собствена валута, чийто флуктоации да са обект на внимание от инвеститорите на запад.
    И кво моге да се каге zа корелациата при CDS i Equity Puts
    По принцип не обичам да ме изпитват, още повече по форуми. Явно ти е прозвучало, че се правя на някав много интересен, за което съжалявам. Не искам да създавам грешни мнения за себе си. Имам още много да уча и го знам.

P.S. Корелацията между CDS и еквити пут е позитивна, тъй като когато рискът от default се увеличи (което се изразява в покачване цената на CDS), инвеститорите се застраховат с пут опции. Затова и имаше такъв огромен скок във волатилността на пазара на опции по време на кризата, след падането на Lehman.

С най- добри поздрави!
    ,,Икономика, схемоикономика.Всичко е пазарна динамика!"

Коментар

• Първоначално изпратено от strataeus
      Благодаря ти за отговора, SubZero!

Напълно съм съгласен с теб, че човек не трябва да се плаши от ученето, но не ме разбирай погрешно! Аз много обичам финансите и затова съм се насочил така с такива високи бъдещи цели като CFA и мастер в УК. Аз по-скоро попитах за това дали е достатъчно само ниво 1 с мастър в Ук, не защото не ми се учи, а защото съм се насочил конкретно в дадена област от финансите и от три години вече чета bloomberg всеки ден, следя пазарите и анализирам корелации между дълговия, валутния, металите и дори CDS. Просто ми е хоби и искам да го работя. Проблема е, че в бг изобщо незнам къде бих могъл да се развивам в такава насока, а с моето бг образование е невъзможно да ме вземат на тренировачна програма в Deutsche Bank например или където и да е на запад. Аз просто искам да направя добър старт, в добра компания, която да ми позволи да раста. Това, което искам да кажа е, че на мен ми трябва свобода, за да съм креативен. Убеден съм, че нещата не са винаги като в големите книги и че човек като се запознае с теорията трябва сам да преоткрие динамиката на нещата. Интересно ми е когато чета краткосрочно корпоративни финанси и счетоводство например, но просто предпочитам да се задълбоча в дериватите или поне да гледам на някакво макро ниво като при валутите, вместо да анализирам подвеждащи счетоводни баланси, на които не може според мен да се разчита, за да се предскаже бъдещо движение в курса на акциите.
      Знам, че за магистр. по-решаващ е опита, но какъв опит би ги впечтлил в бг?То ние дори централна банка като хората нямаме покрай тоя борд, а да не говорим за собствена валута, чийто флуктоации да са обект на внимание от инвеститорите на запад.
      И кво моге да се каге zа корелациата при CDS i Equity Puts

Коментар

• Благодаря ти за отговора, SubZero!

Коментар

• Първоначално изпратено от strataeus
          Здравейте!

Радвам се, че има такава тема за CFA в този форум. Наистина трябва да се популяризира този сертификат още у нас, защото нещата, които пишете за унитата ни, за съжаление, са верни.

Аз сега уча Финанси в Свищов и ще бъда за последна година на село. Смятам успоредно със спонсорирането на свищовската пирамида за учебници да си платя и на CFA institute и да се захвана с учене за първото ниво. Ще се явя през юни 2010.

Искам да попитам някои неща хората с опит в този форум:
          - Аз планирам, ако взема първо ниво да си намеря работа и след 2 години стаж да се пробвам за някакъв Ms of Finance в УК (тъй като престижните унита изискват трудов стаж). Идеята ми е изцяло да разчитам на този CFA успех, за да увелича шансовете си за прием. Та как ви се струва това?
          -Дават ли и някакво свидетелство на издържалите първо ниво, с което евентуално да си намери човек добра работа, тъй като цялата CFA титла е прекалено обемна и отнема години докато се постигне?
          - Аз дори четох някаде съвети да се вземе само първо ниво, а след това чак, ако има необходимост да се учи и за другите две, тъй като вече да работиш сериозно и единственото си свободно време да прекарваш над бумагите звучи лудо. А и аз мисля, ако човек има първо ниво CFA и магистратура в добър уни в Англия, то би било достатъчно и едва ли ще се налага да се побърква и следващите няколко години за пълното CFA.

Поздрави на всички!
          С първо ниво може и да имаш някакъв по-добър шанс за магистър, но ме съмнява. Не разчитай на него, а на трудов опит.

Не дават никакво свидетелство за първо, второ и дори трето ниво. За самия сертификат трябва освен да си издържал успешно трите изпита, да имаш необходимия професионален опит и, естествено, да си плащаш "членския внос"

Не слушай никакви съвети за това кое трябва и кое не трябва да вземеш. Или имаш желание да научиш нещо, или нямаш. Какво му е лошото да учиш няколко години? Хората го правят по цял живат, ти за три-четири се плашиш.
          Освен това, броят на CFA chartholder-ите е вече толкова голям, че на доста места за работа дори няма да те сложат в списъка на предпочитаните кандидати. Говоря за останалат част от света, естествено.

Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto
            този път и аз съм от преминалите
            Ета браво .. мене пак като за първи път ме скъсаха и то при 46% успеваемост сред кандидатите ..
            да ви е честит ...

Коментар

• този път и аз съм от преминалите
              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Здравейте!

Радвам се, че има такава тема за CFA в този форум. Наистина трябва да се популяризира този сертификат още у нас, защото нещата, които пишете за унитата ни, за съжаление, са верни.

Аз сега уча Финанси в Свищов и ще бъда за последна година на село. Смятам успоредно със спонсорирането на свищовската пирамида за учебници да си платя и на CFA institute и да се захвана с учене за първото ниво. Ще се явя през юни 2010.

Искам да попитам някои неща хората с опит в този форум:
                - Аз планирам, ако взема първо ниво да си намеря работа и след 2 години стаж да се пробвам за някакъв Ms of Finance в УК (тъй като престижните унита изискват трудов стаж). Идеята ми е изцяло да разчитам на този CFA успех, за да увелича шансовете си за прием. Та как ви се струва това?
                -Дават ли и някакво свидетелство на издържалите първо ниво, с което евентуално да си намери човек добра работа, тъй като цялата CFA титла е прекалено обемна и отнема години докато се постигне?
                - Аз дори четох някаде съвети да се вземе само първо ниво, а след това чак, ако има необходимост да се учи и за другите две, тъй като вече да работиш сериозно и единственото си свободно време да прекарваш над бумагите звучи лудо. А и аз мисля, ако човек има първо ниво CFA и магистратура в добър уни в Англия, то би било достатъчно и едва ли ще се налага да се побърква и следващите няколко години за пълното CFA.

Поздрави на всички!

Коментар

• Поздравления за тези,които са взели 1-во ниво.Бих искал да попитам дали има друга възможност да се направи плащането при регистрацията за 1-во ниво освен с кредитна карта,имате ли информация за други начини на разплащания.

Коментар

• Още един шаран минал първото ниво. Както и всички останали в офиса (поздрави, за което). Доста се постарахме, пък дано да има файда.
                    Е, сега вече връщане няма!

.........Малий кво ни чака още!

Коментар

• Първоначално изпратено от Кака Дечка
                      Първоначално изпратено от Цар Симеон
                      Никой нищо не казва, какви ги свършите вчера
                      Кака го взела, ама какво от това,
                      тази сутрин пак се събуди същата кака.
                      Браво Какичка,...
                      позравления...
                      Браос !!!
                      Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от Цар Симеон
                        айде ве, пишете кви са резултатите
                        Мен пак ме скъсаха

Коментар

• айде ве, пишете кви са резултатите

Коментар

• Ако някой се интересува от CFA level 1 2008 или 2009 на английски - продавам и двата сета книги - както са от CFA Institute.Сигурен съм, че за цената ще се споразумеем.

Email: hgeogiev@gmail.com

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5
                              prodavam izgodno CFA certifikati
                              az dori sam go SHORTil
                              Too many people are thinking of security instead of opportunity. They seem to be more afraid of life

Коментар

• поименни ли са, бате, или на приносител?
                                Първоначално изпратено от niki5
                                prodavam izgodno CFA certifikati
                                Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

Working...
                                X