То и аз смятам че е безсмислено, но чета повече от много от хората които го намират за смислено.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
40% от децата смятат, че четенето на книги е безсмислено!!!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение42Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеЧетенето на книги наистина е безсмислено занимание в повечето случаи - всичко е спам.99.999999999..% от информацията в интернет е безсмислена и спам.Всъщност какъв е смисъла на живота ?
Коментар
-
Отн.: 40% от децата смятат, че четенето на книги е безсмислено!!!
Правилно. Много от възрастните са на не по-различно мнение.
Трябва да се обяви война на спамърската 'литература', която залива пазара по време на така наречената демокрация - не че преди това BG литературата е била нещо в първа хубост. Ако случайно някой не знае, нямаме нито една нобелова награда - кота нула по всички показатели и за всички времена - даже и по литература. 'Българинът' носител на нобелова награда по литература е всъщност англичанин, с английски паспорт и живял през по-голямата част в Швейцария ... само дето е имал малшанса да се роди в България.
Нещата са прости и елементарни - или ще имаме качествена литература в стил Агата Кристи и Реймънд Чандлър, или литературата да ходи на кино - ако иска на лятно, ако иска на закрито.
И по-нататък - каква е тази поправка на матура по литература ... в Националната търговско-банкова гимназия?! Кой от тази гимназия се е записал в същата за да става литератор? Тези хора там трябва да имат матура по математическа логика и теория на вероятностите ... и по криптанализ, а не да си губят времето с 'Пазачите на Фара', защото както четат 'Пазачите на Фара' и 'Андрешко' утре ще станат точно като пазачите на фара (безмислено раздуване на администрацията до безкрайност) и Андрешко (превръщане на укриването на данъци в национален спорт) ... което едва ли ще е за учудване, след като любимият им герой е национален литературен идол.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнениеКато бях дете си признавам, че адски много мразех да чета. Не разбирх и защо трябва да чета една книга, като има направен вече филм и мога за час и половина да разбера свсичко. Сега обаче много обичам да чета и мразя да гледам филми по книгите, защото ми представят само една гледна точка - тази на режисьора. Искам да кажа с това, че всичко си е с времето. Като си дете имаш по-важни приоритети като това да играеш на улицата. После приоритетите, интересите и желанията се променят. На сила хубост не става.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Инертен Разгледай мнениеСъмнявам се, че всички мислят че е безсмислено, просто едва ли е им толкова интересно, все пак иска повече съсредоточаване и време, отколкото да си пуснеш филм на компютъра примерно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнениеВиждам проблемите на съвсем други места.
1. Семейството. Няма как училището да научи децата на нещо, което собствените им родители отхвърлят с презрение.
2. Книгите, както е писал колегата преди мен - коя българска книга днес би могла да дръпне детето към книжарницата? Може би без Емил Конрад и Августин не-му-помня-фамилията, които единствени правят тиражи.http://georgipiskov.blogspot.com
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеОще си спомням как ни занимаваха с глупостите от Под Игото едно време на училище. Страшна простотия - нямах търпение да свършат обясненията и да ходя да уча C++ или да почне аналитичната геометрия следващия час.
Коментар
-
Виждам проблемите на съвсем други места.
1. Семейството. Няма как училището да научи децата на нещо, което собствените им родители отхвърлят с презрение.
2. Книгите, както е писал колегата преди мен - коя българска книга днес би могла да дръпне детето към книжарницата? Може би без Емил Конрад и Августин не-му-помня-фамилията, които единствени правят тиражи.
Коментар
Коментар