IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво да правя 50K

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Любимец, ако обичаш не ми слагай думи в устата и не си трий гъза с мен )) да си останем приятели

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
      Ако застрахованият е наистина умен, то парите от застраховката са жалка сума в сравнение с това, което им е оставил като наследство, съвети, примери за подражание и т.н.
      Тук съм съгласен! Помисли обаче дали нашия конкретен случай е точно такъв!

Еееее, Bobi75, видя ли докъде ме докара - да обиждам индиректно колегата rururu.

Коментар

• Любимец, много малко от близките всъчщност успяват да се възползват от тези пари.

Ако застрахованият е наистина умен, то парите от застраховката са жалка сума в сравнение с това, което им е оставил като наследство, съвети, примери за подражание и т.н.

застраховката живот си е чист маркетинг, освен ако не се прави, ако вземеш голям кредит например, а го плащаш от заплатата си. Прави се, ако имаш финансови задължения и ако пътуваш нанякъде. В останалите случаи е безполезна. а пък тази живот със спестовен елемент е егати гаргарата

Коментар

Любимеьэц не си играй така с понятието човешки живот сам по себе си човешният живот нищо не струва, а ти го вадиш от възможните контексти като нещо уникално само по себе си. Да, от научна гледна точка човекът е забележителен, но чак пък толко дуректно да се свързва с определена сума пари.......това свързване е изгодно само за застрахователите
          Колега Bobi75, бих те помолил да попиташ близките на някой починал, който е имал полица Живот дали мислят като теб!

Иначе съм съгласен за ниското ниво на застрахователните ни агенти и липсата им на възможност и познания да обяснят какво точно ти продават. Но все пак нали ние сме образовани, ние също може да се постараем да бъдем информирани коректно.

Ей, хора, за всяко нещо ли сте такива - веднага да ударите контра!? Нищо положително ли не виждате в съвета ми към човека, който в момента има 50 000 $ и може "да забрави" за тях в следващита 1-2 години да си направи животозастраховка със спестовен елемент!? Не виждам Вие какво предлагате!? Да не си прави никакви застраховки - да си изяде и изпие парите, да ги похарчи за някоя и друга екскурзиика, или както е неопитен - да ги пропилее на БФБ!? Я моля се дръжте малко по-отговорно, нищо че тук дискусията е анонимна!

Коментар

Любимеьэц не си играй така с понятието човешки живот сам по себе си човешният живот нищо не струва, а ти го вадиш от възможните контексти като нещо уникално само по себе си. Да, от научна гледна точка човекът е забележителен, но чак пък толко дуректно да се свързва с определена сума пари.......това свързване е изгодно само за застрахователите
            Колега Bobi75, бих те помолил да попиташ близките на някой починал, който е имал полица Живот дали мислят като теб!

Иначе съм съгласен за ниското ниво на застрахователните ни агенти и липсата им на възможност и познания да обяснят какво точно ти продават. Но все пак нали ние сме образовани, ние също може да се постараем да бъдем информирани коректно.

Коментар

• Боби - понякога човек не среща нищо и никого, ако сам не ги търси. Истината и познанието също рядко идват сами, обикновено ние ги търсим.

Любимец, съжалявам, че не те разбират
              Щом дори в този "финансов" форум се дискутира така, ясно е защо застрахователната ни култура е ниска. Българинът все знае "повече" и знае по-добри решения. Резултатът е, че по съотношението премии застраховка "Живот"/БВП сме на едно от последните места в Европа. И то не защото БВП ни е много висок

Коментар

• Лошото е, че досега не съм срещнал застраховател агент (а съм срещал мнооооого), който да обясни каква всъщност застрахопвателна услуга предлага и какъв е смисълът й, и какъв е конкретната й реализация при конкретния застраховател.
                Пълна скръб.

Коментар

• Първоначално изпратено от Нептун
                  Първоначално изпратено от 22
                  Нептуне - защото спестовно-инвестиционният елемент ВСЕ ПАК ми дава нещо в повече. Но най-добре е да ти посоча конкретните условия по конкретната ми полица, а това сега не искам да правя за да не излезе като реклама.

И подкрепям Любимец относно последния му постинг.
                  22, Срещу годишно 15% по малка сума и значително по малка обвързаност мога да ти направя продукт със същите условия!
                  При един 10 годишен договор застраховка живот през първите 2 години не правиш нищо друго освен да плащаш комисионите на агента!
                  Нептуне, моля те не коментирай без да знаеш конкретно условията по полицата ми. По-малка сума от кое?

Важното е, че си проумял, че има смисъл от застраховката "Живот"! Да

А аз си инвестирам и отделно, и другаде. И за пенсия спестявам също отделно.

Коментар

ето Нептун потвърди твърдението ми, че първите години плащаш комисионната на агента.

" Преценката ти дали услугата е изгодна или не, според мен не пречи тя да е полезна и необходима"

Любимец обясни каква е точно разликата между това услугата да е изгодна и това да е полезна и необходима ?!?!
                    Нещо не мога да схвана как може да е НЕизгодна и същевременно полезна и необходима?!?!
                    Контекстът на НЕизгодна беше, че инвестиция в застраховка - на пръв поглед - е по-неизгодна от инвестиция в БФБ. Това ми беше умната мисла, съжалявам, че не е станало ясно.
                    Необходима и полезна е за този, който приема, че риска живот си заслужава да бъде застрахован. Неговият живот! Който не приема това, очевидно е, че за него тази услуга не му се вижда изгодна.

Колеги, моля ви дайте ми по-сериозни аргументи от този за агентската комисионна - звучите крайно неубедително - та нали всеки бизнес и всяка услуга съществуват за да спечели някой. Вярно е, че е най-добрата сделка е когато всички печелят - и клиента и предприемача, но кажете защо смятате животозастраховането за НЕизгодно или обосновете по-ясно какво по-точно имате против тази услуга?

Коментар

• ето Нептун потвърди твърдението ми, че първите години плащаш комисионната на агента.

" Преценката ти дали услугата е изгодна или не, според мен не пречи тя да е полезна и необходима"

Любимец обясни каква е точно разликата между това услугата да е изгодна и това да е полезна и необходима ?!?!
                      Нещо не мога да схвана как може да е НЕизгодна и същевременно полезна и необходима?!?!

Коментар

• Първоначално изпратено от LUBIMEC 13
                        Това е похвално, Нептун-е, значи все пак знаеш за какво иде реч. Преценката ти дали услугата е изгодна или не, според мен не пречи тя да е полезна и необходима. Щом си толкова запознат, след като си писал наръчника по финанси за агентите и сигурно си и моделирал техниките за продажба, дай моля те твоите аргументи против тази услуга.
                        Аргументите против тази услуга е, че е ужасно скъпа и можеш да си направиш същият продукт и много по евтино!

Единственото положително нещо на тези продукти е, че научават финансово неграмотните тълпи на редовна пестеливост, вкарват техните пари на капиталовия пазар и зорлем ги карат да се застраховат и да помислят за семейството си.

Коментар

• Това е похвално, Нептун-е, значи все пак знаеш за какво иде реч. Преценката ти дали услугата е изгодна или не, според мен не пречи тя да е полезна и необходима. Щом си толкова запознат, след като си писал наръчника по финанси за агентите и сигурно си и моделирал техниките за продажба, дай моля те твоите аргументи против тази услуга.

Първоначално изпратено от Нептун
                          LUBIMEC 13, аз съм писал наръчник по финанси за агентите на един от най-големите животозастрахователи в Европа и много добре съм запознат с целия сектор!

99% от клиентите изобщо не са на ясно какви разходи плащат и какво получават за парите си! Поради специфичният начин на продажба и сложноста на продукта в този сектор реално няма конкуренция на ниво цена/качество на услугата! :-(
                          Най-добре се продава този продукт, който дава най-голяма комисиона за агента и е съответно най-неизгоден за клиента!

Коментар

• Първоначално изпратено от 22
                            Нептуне - защото спестовно-инвестиционният елемент ВСЕ ПАК ми дава нещо в повече. Но най-добре е да ти посоча конкретните условия по конкретната ми полица, а това сега не искам да правя за да не излезе като реклама.

22, Срещу годишно 15% по малка сума и значително по малка обвързаност мога да ти направя продукт със същите условия!
                            При един 10 годишен договор застраховка живот през първите 2 години не правиш нищо друго освен да плащаш комисионите на агента!

Коментар

• LUBIMEC 13, аз съм писал наръчник по финанси за агентите на един от най-големите животозастрахователи в Европа и много добре съм запознат с целия сектор!

99% от клиентите изобщо не са на ясно какви разходи плащат и какво получават за парите си! Поради специфичният начин на продажба и сложноста на продукта в този сектор реално няма конкуренция на ниво цена/качество на услугата! :-(
                              Най-добре се продава този продукт, който дава най-голяма комисиона за агента и е съответно най-неизгоден за клиента!

Коментар

• Нептуне - защото спестовно-инвестиционният елемент ВСЕ ПАК ми дава нещо в повече. Но най-добре е да ти посоча конкретните условия по конкретната ми полица, а това сега не искам да правя за да не излезе като реклама.

Коментар

Working...
                                X