IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво да правя 50K

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ПИЧ
    Много се коментира за Застраховката-Живот със спестовен елемент, ами кажете за доходността с цифри.
    Доколкото аз съм чувал може да се движи в порядъка 7-10% годишно, като се имат предвид 20-25 години напред, това никак не е зле.
    Моля, не сравнявайте с доходността на някое дружество на БФБ което е скочило с десетки проценти за 5-6 месеца. Това са различни неща и различен е риска. За дългосрочния инвеститор с хоризонт един живот, би могло и този инструмент да присъства в инвестиционното портфолио.
    Ето за застраховката

http://investor.bg/?cat=133&id=34089
    Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• влез в отчетите на някои от взаимните фондове, харесай си 10-ина конпании и влизай
      ще видим

Коментар

• Първоначално изпратено от rururu
        като за начало:

40K във фондове (може би ДСК, Адванс, Елана ?)

10K в ALB, MCH, PAMPO, SFARM и ??? на дъълги позиции (ако изобщо има такъв термин)
        ...като за начало, "пълна" сигурност ли търсиш или по-добра доходност

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
          Първоначално изпратено от rururu
          като за начало:

10K в ALB, MCH, PAMPO, SFARM и ??? на дъълги позиции (ако изобщо има такъв термин)
          Жалко, тъкмо щях да те навивам да атакуваш една позадрямала позиция

Успех !
          Колега rururu, защо си мисля, че не си толкова начинаещ?

Продигал, коя позиция имаш в предвид, навивай мен тъкмо имам малко кеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от rururu
            като за начало:

Жалко, тъкмо щях да те навивам да атакуваш една позадрямала позиция

Успех !

Коментар

• Първоначално изпратено от LUBIMEC 13
              Освен това миналата есен ми се наложи да ме оперират - имах временна нетрудоспособност за около 40 дни. Болничният престой и след това лечението ми беше частично поето от застрахователя. Неудобството се състоеше в това, че аз си платих сам всичко, и чак като се оправих /все пак в разумно кратък срок/ застрахователя ми възстанови сумата до определения лимит и след представянето на съответните документи. Възстановената сума покри около 50% от направените разходи. Отделно от това ползвах и болничните от НОИ. Та макар и като черен хумор - май излязох на "далавера" от цялата тази случка.

За тези, който ще скочат срещу лимита - всеки според възможностите си. Може и без лимит или с допълнителна здравна застраховка!
              Тази тема стана много офтопик, но въпросите около застраховките ме вълнуват. По специално искам да те питам за медицинските разноски. По хирургическа таблица ли ти ги възстановяват или по реално направени разходи? Колко време минава докато си вземеш обезщетението?

Коментар

• като за начало:

Коментар

• Човек като не знае какво да си прави парите най-добре да си ги изхарчи с кеф. Ако не друго, поне спомен ще остане.

Коментар

• ДА бе

Коментар

• Кво ще рече "50к" - 50 Кила Кинти ли?

Ако нямаш какво да ги - дари ги на Императорът за предизборната му кампания. В замяна той прави тебе министър без портфейл.

Да.
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• а rururu май вече не чете тая тема ;-)
                        Бех мечка, сега ми се бичи нещо!

Коментар

• Първоначално изпратено от ПИЧ
                          Много се коментира за Застраховката-Живот със спестовен елемент, ами кажете за доходността с цифри.
                          Доколкото аз съм чувал може да се движи в порядъка 7-10% годишно, като се имат предвид 20-25 години напред, това никак не е зле.
                          Моля, не сравнявайте с доходността на някое дружество на БФБ което е скочило с десетки проценти за 5-6 месеца. Това са различни неща и различен е риска. За дългосрочния инвеститор с хоризонт един живот, би могло и този инструмент да присъства в инвестиционното портфолио.
                          Както може би стана ясно, аз имам такава застраховка за период от 15 години.
                          През първата година доходността върху внесената сума беше около 14%, после беше малко над 10%, а за 2005 - 8%. Парите, който в момента имам по индивидуалната си партида са повече /не съм смятал колко точно %/ от направените вноски. Единствено ме притеснява облагането на сумата в края на периода - ако в момента изтеглиш цялата сума накуп мисля, че ще бъде обложена със 7 %. Не се знае какво ще е положението след съответните там години. Този проблем отпада, ако си получаваш сумата на части - като пенсия. Дори отново върху остатъка, който имаш по партидата ще ти се начислява доходност.

Освен това миналата есен ми се наложи да ме оперират - имах временна нетрудоспособност за около 40 дни. Болничният престой и след това лечението ми беше частично поето от застрахователя. Неудобството се състоеше в това, че аз си платих сам всичко, и чак като се оправих /все пак в разумно кратък срок/ застрахователя ми възстанови сумата до определения лимит и след представянето на съответните документи. Възстановената сума покри около 50% от направените разходи. Отделно от това ползвах и болничните от НОИ. Та макар и като черен хумор - май излязох на "далавера" от цялата тази случка.

За тези, който ще скочат срещу лимита - всеки според възможностите си. Може и без лимит или с допълнителна здравна застраховка!

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
                            Любимец, ако обичаш не ми слагай думи в устата и не си трий гъза с мен )) да си останем приятели
                            Еееее, Bobi75, това с гъза не го разбрах! Довечера в нашата кръчма имаш едно голямо от мен! ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от 22
                              Боби - понякога човек не среща нищо и никого, ако сам не ги търси. Истината и познанието също рядко идват сами, обикновено ние ги търсим.

Любимец, съжалявам, че не те разбират
                              Щом дори в този "финансов" форум се дискутира така, ясно е защо застрахователната ни култура е ниска. Българинът все знае "повече" и знае по-добри решения. Резултатът е, че по съотношението премии застраховка "Живот"/БВП сме на едно от последните места в Европа. И то не защото БВП ни е много висок
                              Знам колега 22, такъв ни е манталитета - да отричаме всичко и всички! Все ние сме най-умните, пък после все се прехласваме по чуждото! Животозастраховането е бизнес за милиарди в държавите към който се стремим и там едва ли ще се намери нормален човек, който да си мисли в посоката, която се изказаха тук някой от нашите колеги. Да, може би тук все още този бизнес не е широко застъпен и услугите не са добре развити, ама чакайте бе хора - то няма как да стане изведнъж. Застрахователите първо трябва да се преборят с не чак дотам напредничавия ни манталитет /хъм - застраховки! Пари хвърлени на вятъра!!!/, че чак тогава да вложат усилия в подобряването на предлаганите услуги, да има конкуренция и да има пазарни лидери.
                              Както за всеки продукт или услуга има лидери, фенове и следващи хода на събитията, така и в животозастраховането у нас нещата - рано или късно - ще си дойдат на местата.

Забравяте най-важното - покритието на риска от загубата на живот! А това е неминуемо! Ти - като инвеститор в застраховката няма да спечелиш /освен ако не преживееш договорения срок, след което ще те ползва именно спестовния елемент/ и да направиш удара на живота си, но най-близките ти хора ще получат помощ и подкрепа, когато им е най-необходима.
                              Пропускам умишлено тезите за временната и трайната нетрудоспособност, за болничния престой, лекарствата и консумативите при лечение за да не усложняваме дискусията.

Коментар

• Много се коментира за Застраховката-Живот със спестовен елемент, ами кажете за доходността с цифри.

Коментар

Working...
                                X